Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to pozdravljam, sto vodite racuna o poljoprivredi i ribarstvu
To je najmanje, vidio ovo, 50%-70% sredstava dobiješ za brojna ulaganja u poljoprivedu, max milijun eura po projektu možeš dobiti.
Mogućnosti:

• Dobiti 50% ulaganja bespovratno, a mladi (do 41 godine) 70% ulaganja bespovratno
• Iznos bespovratnih sredstava od 5.000 eura do 1.000.000 eura
Početnici (korisnici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava od 1 do 2 godine) mogu ostvariti maksimalni iznos potpore od 100.000 eura, osim u slučaju mladih poljoprivrednika koji ne moraju biti u Upisniku duže od 2 godine kako bi ostvarili maksimalnu potporu
• Isplata do 50% bespovratnih sredstava avansno uz bankarsku garanciju
• Isplata sredstava u 3 rate za ulaganja u opremanje ili 4 rate za ulaganje u građenje i podizanje nasada

Bespovratna sredstva se mogu dobiti za sljedeće aktivnosti:

• Ulaganje u građenje/rekonstrukciju i/ili opremanje:
1. Objekata za životinje (vanjska/unutarnja infrastruktura)
2. Zatvorenih/zaštićenih prostora za uzgoj
3. Ostalih gospodarskih objekata
4. Objekata za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje
5. Novih sustava za navodnjavanje na poljoprivrednom gospodarstvu (neto povećanje navodnjavane površine)
6. Sustava za navodnjavanje izvan poljoprivrednog gospodarstva za potrebe primarne proizvodnje poljoprivrednog gospodarstva
Kupnja opreme za berbu, sortiranje i pakiranje vlastitih poljoprivrednih proizvoda
• Kupnja nove poljoprivredne mehanizacije i gospodarskih vozila za vlastitu primarnu poljoprivrednu proizvodnju
Rekonstruiranje postojećih i/ili podizanje novih višegodišnjih nasada isključujući rekonstruiranje postojećih vinograda
Kupnja zemljišta i objekta radi realizacije projekta, do 10% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta
Uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
• Bespovratna sredstva se mogu dobiti i za projektnu dokumentaciju i konzultantske usluge

U prevodu ovo znači da ti državi plati 50-70% novog traktora i svih priključaka za njega, pod uvjetom da si legalan i ozbiljan poljoprivednik.

Poslednja izmena:
Поред ударних дронова, Иран је продао Русији 1000 камиказа дронова. Баражних. Шахед 133 и 136. Тако да Ланцету се ускоро придружују другари из Ирана. За узврат Русија је лансирала војни сателит који ће бити на услузи Исламској Републици Иран.

:flert:

ja sam sa religije zalutao u politiku kako bi uputio ljude na armagedon lobi koji u krajnjoj liniji stoji iza svega
Залуто си ти ко и ја пре 15 година у соци револуционарство Хришћански ''Јеванђелиста'' и УСА букача, познатих по биполарном поремећају у политици...

То ти је нека лајт верзија комуњара и анти-нацоша који пророкују о злу и само злу, а даве се у парама, разврату и јереси...

Медији су опасни по главу, поготову кад пређу у бизнис...

Залуто си ти ко и ја пре 15 година у соци револуционарство Хришћански ''Јеванђелиста'' и УСА букача
ja sam svoja uverenja imao pre nego sam dosao ovde, i nisam ih promenio ni milimetar, niti cu
drugo je pitanje zasto se trpam na politicki forum gde mi realno nije mesto
bolje da idem na istorju, da nesto sam naucim

To je najmanje, vidio ovo, 50%-70% sredstava dobiješ za brojna ulaganja u poljoprivedu, max milijun eura po projektu možeš dobiti.
Mogućnosti:

• Dobiti 50% ulaganja bespovratno, a mladi (do 41 godine) 70% ulaganja bespovratno
• Iznos bespovratnih sredstava od 5.000 eura do 1.000.000 eura
Početnici (korisnici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava od 1 do 2 godine) mogu ostvariti maksimalni iznos potpore od 100.000 eura, osim u slučaju mladih poljoprivrednika koji ne moraju biti u Upisniku duže od 2 godine kako bi ostvarili maksimalnu potporu
• Isplata do 50% bespovratnih sredstava avansno uz bankarsku garanciju
• Isplata sredstava u 3 rate za ulaganja u opremanje ili 4 rate za ulaganje u građenje i podizanje nasada

Bespovratna sredstva se mogu dobiti za sljedeće aktivnosti:

• Ulaganje u građenje/rekonstrukciju i/ili opremanje:
1. Objekata za životinje (vanjska/unutarnja infrastruktura)
2. Zatvorenih/zaštićenih prostora za uzgoj
3. Ostalih gospodarskih objekata
4. Objekata za skladištenje, hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje
5. Novih sustava za navodnjavanje na poljoprivrednom gospodarstvu (neto povećanje navodnjavane površine)
6. Sustava za navodnjavanje izvan poljoprivrednog gospodarstva za potrebe primarne proizvodnje poljoprivrednog gospodarstva
Kupnja opreme za berbu, sortiranje i pakiranje vlastitih poljoprivrednih proizvoda
• Kupnja nove poljoprivredne mehanizacije i gospodarskih vozila za vlastitu primarnu poljoprivrednu proizvodnju
Rekonstruiranje postojećih i/ili podizanje novih višegodišnjih nasada isključujući rekonstruiranje postojećih vinograda
Kupnja zemljišta i objekta radi realizacije projekta, do 10% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta
Uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
• Bespovratna sredstva se mogu dobiti i za projektnu dokumentaciju i konzultantske usluge
I koliko % povlačite iz tih fondova.. Pre par g je bilo jako malo jer ne zna svako napraviti biznis plan koji drži vodu a i bilo je primera gde se novac koristio za provatni bazen ..Sve u svemu nema od vas ništa ovi sto nesto ceprkaju sa turizmom u Dalmaciji će biti ok a ostali će da traže sreću preko ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back