Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Након оног масакра укро и НАТО официра у Виици, Ел Кокаино Зеленски по налогу Фашингтона менио цео обавештајни врх.
Боље потврде о руској ефикасности нема.
Ima više indicija da je smena i istraga u SBU posledica prodaje HIMRASA Rusima.

1658231921774.png

Лажеш и немаш појма о војничкој тактици и стратегији, јер Руси ратују против целога, од нациста заведенога, самозазваног запада, највећог зла у историји човечанства, и та њихова борба је за уџбенике будућих заљубљеника у војне науке ...
Где су ти нацисти бре , осим у Бољшој театру?
Варвари су такође мислили да је Римско царство Зло, али свако је хтео да буде његов наследник

ne govori u ime drugih. dakle ne razumeš.

reč nacija uvedena je u novije vreme u srpski jezik. nema korena u drugim rečima narodnog govora naših predaka. niti ima pojmovne predstave u narodu o njoj. reč su uvele pokondirene tikve zajedno s mnogo drugih stvari što ne razumeju.

opet mamurluk. država je zajednica ljudi. a nacionalizam predstavu članova neke nacionalne zajednice o vlastitom poreklu, i ko zna šta još. e to njihovo shvatanje(predstava) o vlastitom poreklu se zove ideologija(učenje). to što si ti vezan za nacionalizam je stoga što su tvoj um tako oblikovali.

sad uvodiš u diskusiju patriotizam. patriotizam i nacionalizam su po tebi ista stvar. :lol:evo pitanje za tebe genije. šta je to PATRIOTIZAM ako su VLASNICI SVEGA u zemlji u kojoj živiš STRANCI?

u našem narodu postoji pojam rodoljublja. pod tim se podrazumeva odnos prema biližoj rodovskoj zajednicici. i to je da tako kažem vasioinski ispravno. starije od rodoljublja/čovekoljublja je samo istina/bog.

nije opravdano biti odan državnoj birokratiji. ili nacionalnoj ideologiji. i jedno i drugo su nakaradno umišljanje tamo nekih ljudi. svojom poslušnošću tamo nekoj birokratiji i ideologiji čovek sebe pretvara u kera ilui hoholja ako ćemo u duhu teme.
da ne trošim vreme na čitanje

konačno nešto ispravno. šovinista sam prema idiotima kojima ništa ne možeš dokazati .
Pa i ne govorim, samo konstatujem ono sto se vidi iz aviona. Zali se Natasi Kandic ako sam te uvredio.

Ma sta kazes, rec nacija uvedena u novije vreme..Pa ko te terao da je koristis ako rec nema nikakvo znacenje u srpskom jeziku, ako je uvedena u skorije vreme. Ili imas demenciju pa si zaboravio ko je somenuo tu rec :D
Dobro, ako su rec nacija uvele pokondirane tikve, sta si ti koji koristi tu rec? Takodje pokondiraa tikva ili? SLedeci put ne trci pred rudu pa nece biti potrebe da vrdas i da se pravdas.

Ma ma sta mi naprica, drzava je zajedica ljudi. Bice da je Srbija drzva srpskog naroda, i svih njenig gradajana..To ti pise u Ustavu Republike Srbije ako si ga ikada uzeo u ruke. Nema nikakvih zajednica, to su pricice sovinista iz NVO koji bi, da mogu, izbrisali sve sto ima predznak srpski/Srbija..Ali nece da moze, ta vremena su daleko iza nas. I sa tim se moras pomiriti, sto pre to bolje za tebe.
A ako ti pak smeta uvek imas opciju- pravac Abalnija ili neka druga drzava pa zivi u drzavi gde zivi zajedica ljudi.

Rekoh ja jos na pocetku, zulja tebe druskane sto se u Srbiji bilo ko izjasnjava kao Srbin, sto voli svoj narod i drazvu. Sovinisti i autosovinisti, koji su gori i od nacista, bi najvise voleli da nema ni Srba ni Srbije. Ali sta da se radi, moras se pomiriti sa cinjenicom da Srbija nije nikakva drzava zajednica ljudi vec maticna drzava svih Srba i svih gradjana koji u njoj zive. Kome krivo, sta da mu radim uvek ima opciju da se preseli u neku od susednih drzava i mirna Backa.

Pojma ti nemas o idelogijama, to sto ti ovde propagiras je idelogija i to ona najcrnja u rangu nacizma. Takvi supljoglavci poput tebe ne mogu da shvate da u Srbiji zive ljudi koji vole i svoj narod i svoju drzavu, nisu bas svi kao Natasa Kadnic, Sonja Biserko i ostale zabe kreketuse koje mrze sve sto ima srpski predznak. A i ti spadas u tu kategoriju, to se video iz prvog tvog posta kada si, pazi molim te, stavio zak jednakosti izmedju nacionalista i nacista.
Tako je vidis kako znas, ja za razliku od tebe volim svoju drzavu, volim svoj narod, nikada ne bih pljuvao po drzavi i narodu. A ti i tebi slicno bi prodali i narod i drzavu za sedvic i jedno 100 dolara. Nakotilo vas se, kao korova i znamo se vrlo dobro. Doduse ne pitate se nista, mozete samo da lajete po bespucima inerneta i to vam je sto vam je.

Pa naravno da su nacionalizam i partiotizam jedno te isto. Ne znas ni to, i to mora da ti se objasnjava?
Nego ne rece ti meni nista, ako je nacionalizam isto sto i nacizam, jel i nacionalni park isto nacizam? :D

Pa pitaj te koji su prodavali fabrike strancima, neka ti oni odgovore. Ja nikom ne prodah ni pedalj zemlje kamoli nesto sto su generacije stvarale.

Ti si operisan i od rodoljublja i od partiotizma, to se vidi iz aviona. Jedino nisi operisan od tih sovinistickih fraza: Srbija je drzava zajenice ljudi.. Mogao si slobodno reci: Srbija je zemlja gde zive Jugosloveni, na isto ti doje, samo sto ti umotas u ukrasni papir ali sustina je ista. Zulja te sve sto ima predznak srpski.

Wow vasionsko ispravno, ajde decace spusti se malo na zemlju. Ne znas ni osnovne stvari a ovde se 'fraljs' izrazima tipa vasionski ispravno. I Bog se pise velikim slovom, jbg koliko god se trudio da prikrijes da si NVO dzabalebaros opet se poktrade pokoja greskica koja te razotkrije.

I ko pise o birokaratiji? Izgleda imas problema da razumes procitano. Ajde nadji moj komentar gde ja pisem o politicarima ili bilo cemu slicnom. Neces naci ni jedan komentar. Ja pisem o srpskom narodu i drzavi Srbiji, a ne o birokratiji (jel i birokratija neka stara sprska rec? :D ).

Nego sto tebi toliko smeta ako Srbin voli svoj narod i svoju drzavu? Ako je nacionalista/partiota? Napisao mi 3 romana a ni jedom recju nisi pomenuo Srbe.
Pomijes neke zajedice koje zive u Srbiji. Bice da je za tebe nacizam i samo pominjanje Srba/Srbije. A znamo svi koga u Srbiji to najvise zulja. Ali sta da se radi, i treba da vas zulja, da vam oci ispadnu od zuljanja.

Pazi decacica on meni drzi predavanje kome treba da budem odan :D Pa nisam ja ti da budem odan bilo kome, a ti vidim ides samo dokle te otpuste lanac i ni makac dalje i samo si gazdi odan, samo cekam kad ces da krenes da rezis i lajes.
Kad je trebalo da se slusa, ja sam ratovao. I ti se sad nasao da mi drzis predavanje koga cu da slusam i sta cu da radim. Ti treba da slusas i da budes poslusan, da volis svoju drzavu i narod, a ne da prosipas te NVO floskule koje nemaju veze sa mozgom. Kad naucis da volis svoju drzavu i narod, kad uradis nesto dobro i korisno za Srbiju javi se, do tad ne mlati praznu slamu i ne uci oca kako se prave deca.

Pa vidi se iz aviona da si sovinsta, a znas da je linija izmedju sovinizma i nacizma tanka. Zato je tebi cudno sto postoje judi koji vole svoju drzavu a ne kao Kandicke, tu spadas i ti samo si neka muska vrzija Nate Kandic, koja ce prodati komplet Srbiju za saku dolara ako joj se ukaze prilika.
Mada, nisi morao da potvrdjujes da si soviista, to se videlo iz tovg prvog koentara. Jbg mogu misliti kako ti je, zivis u zemlji za koj bi verovatno ajvise voleo da ne postoji, medju narodom koji bi najradije izbrisao gumicom sa mape sveta da ikako mozes. Ali sta ces, nije ni tebi lako, zeznuto je to kada zivis negde gde se ne osecas svoj na svome, medju narodom koji verovatno negde u dubini duse mrzis. Ali sta da se radi, sa tim moras ziveti.

U pravu si. Oteto prokleto. Mnogi kojima je "oteto" su najprije oteli narodu. Ratni profiteri i kukavice iz ratova 1912-1918 su postali sve i svja u novoj "drzavi" a Srbin koji je sve dao je zapisan.
Stanislav Krakov rece nedje 1925. : "Nijesu ni cekali da se grobovi olade vec su ih odma poceli zapisavati!".

I Crnjanski istou pjesmi "Jugoslaviji":

Nijedna zastava sto se vije,
Nijedna casa sto se pije,
Nasa (srpska) - NIJE!
Kom narodu oteli? Pa jesi ti svestan da je 90% Srba pred prvi sv. rat zivelo po selima. I sta su mogli da otmu? Na drugoj strani znamo svi ko je 'oslobadjao' vile po Dedinju na kraju WW2. Jasenovac nisu ni pokusali da oslobode, ali zato na Dedije jurisali kao da su jurisali na Bundestag.
A te 'kukavice' iz ww1 kada pominjes treba da ustanes i stanes mirno.
Uostalom zabole me uvo za dezertere, kukavice i profitere iz bilo kog rata, zna se kako se nekada postupalo sa takvima u ratu. Ja ni jednom recju nisam pisao o njima jer nisu vredni spomena. Pisem o obicnom coveku, Srbinu, ratniku koji citav jedan vek krvari zbog neke ideje zvane Jugsolavija koja je od samog starta bila osudjena na propast. E to mene boli, sto je izginulo toliko Srba a na kraju lopovi i barabe zasedose u fotelje.

Nego vidim da ovde neke zulja sama cinjeica da su srpski vojnici ubijani cak i na kucim pragovima, da su kuce i stanovi otimani, da su citave porodice ubijane itd. itd. pa se poseze prica o profiterima koje ja nigde ne spomenuh. Bice da je istina nekog pogodima, naravno ne mislim na tebe ali ne bih iskljucio ni tebe jer cim se neko propnninje na prednje noge kao divokoza da opravda nesto sto zna cela Srbija, sta tu ima da se prica kada je sve jasno kao dan...

Polupali ukrajinci pola ruske armade :roll:
Nisu još toliko, tek oko 15% je stvarno izbačeno iz borbe, kod nekih sredstava i dosta manje.
Tu ipak treba računati da možda trećima sredstava u skladištima nije za borbenu uporabu, tehnika na frontu se više troši i kvari. Ovo je možda zadnji rat te silne tehnike još iz SSSR-a, a modernih Rusija nema za gubljenje po Ukrajini.
T90 tenkova je više izvezeno nego je u službi Ruske vojske, Armata je još samo predserijska proizvodnja i na tome će ostati dok je Rusija pod sankcijama.

Za gubitke koje Rusija ima u Ukrajini, Rusiji možda nije toliko problem novac koliko vrijeme da se proizvodnjom nadoknade i još više nemogućnost uvoza kritičnih komponenti.

Kom narodu oteli? Pa jesi ti svestan da je 90% Srba pred prvi sv. rat zivelo po selima. I sta su mogli da otmu? Na drugoj strani znamo svi ko je 'oslobadjao' vile po Dedinju na kraju WW2. Jasenovac nisu ni pokusali da oslobode, ali zato na Dedije jurisali kao da su jurisali na Bundestag.
A te 'kukavice' iz ww1 kada pominjes treba da ustanes i stanes mirno.
Uostalom zabole me uvo za dezertere, kukavice i profitere iz bilo kog rata, zna se kako se nekada postupalo sa takvima u ratu. Ja ni jednom recju nisam pisao o njima jer nisu vredni spomena. Pisem o obicnom coveku, Srbinu, ratniku koji citav jedan vek krvari zbog neke ideje zvane Jugsolavija koja je od samog starta bila osudjena na propast. E to mene boli, sto je izginulo toliko Srba a na kraju lopovi i barabe zasedose u fotelje.
Nego vidim da ovde neke zulja sama cinjeica da su srpski vojnici ubijani cak i na kucim pragovima, da su kuce i stanovi otimani, da su citave porodice ubijane itd. itd. pa se poseze prica o profiterima koje ja nigde ne spomenuh. Bice da je istina nekog pogodima, naravno ne mislim na tebe ali ne bih iskljucio ni tebe jer cim se neko propnninje na prednje noge kao divokoza da opravda nesto sto zna cela Srbija, sta tu ima da se prica kada je sve jasno kao dan...
...

Sad samo fali da mi neko pametan replicira da je fotomontaža...
I sta ovaj snimak dokazuje? Jesi li prespavao ovaj rat pa se porobudio jutros, ako si prespavao hoces da trazim slike gde se Ukrajinci slikaju/snimaju po skolama, vrticima, gde se civili svadjaju sa vojnicima koji su parkirali tenkove i transportere ispred zgrada? Otkud ti znas ko je bio u tom stanu? Znas valjda gde su se sve krili ovi sa nasih prostora, e sad zamisli Ukrajince gde se sve kriju, je znaju da nigde nisu na sigurnom. Da je Rusima cilj da ravnaju civilne objkete, oni bi to uradili. Eto im Harkova tu na izvolte, mogu da ga sravne da od njega ne ostane ni kamen na kamenu, ali iz nekog razloga nisu uradili to. Mozda ti imas objasnjenje zbog cega ne ravnaju Harkov, Odesu, Nikolajev, Kijev itd. Nije da nemaju cime, ali iz nekog 'cudnog' razloga ne ravnaju..

Nisu još toliko, tek oko 15% je stvarno izbačeno iz borbe, kod nekih sredstava i dosta manje.
Tu ipak treba računati da možda trećima sredstava u skladištima nije za borbenu uporabu, tehnika na frontu se više troši i kvari. Ovo je možda zadnji rat te silne tehnike još iz SSSR-a, a modernih Rusija nema za gubljenje po Ukrajini.
T90 tenkova je više izvezeno nego je u službi Ruske vojske, Armata je još samo predserijska proizvodnja i na tome će ostati dok je Rusija pod sankcijama.

Za gubitke koje Rusija ima u Ukrajini, Rusiji možda nije toliko problem novac koliko vrijeme da se proizvodnjom nadoknade i još više nemogućnost uvoza kritičnih komponenti.
Тачније, неутралисано је 30% борбено способне копнене војске, а чак је и ова цифра за ДНР много већа. Русија нема стратешке резерве на нивоу армије,па је једина опција да се батаљони и пукови попуне новим добровољцима или регрутима

Ima više indicija da je smena i istraga u SBU posledica prodaje HIMRASA Rusima.
Tesko. Himars. VBR kao VBR nemojte praviti od njega nesto sto nije, jer Ameri nikada nisu bili jaki kada je rec o artiljeriji (sto cevnoj sto raketnoj), uostalom njima to nije potrebno,i ovako ratuju protiv daleko slabijih protivnika pa avijacija mete sve pred sobom. Ti sto su smenjeni, najverovatnije su smenjeni zbog one izgibenije u Vinici, a to Rusi nisu mogli saznati bez da im neko nije dojavio sa ukrajinske strane. Uostalom nista cudno, Ukrajina je rusko dvoriste, izbuseni su obavestajno kao svajcasrski sir.

Па ни Руси нису успели да победе муџахедине.
Авганистан је земља у којој је увек грађански рат – он није престајао у последњих 40 година. У таквој земљи не може бити победника и не може се наметнути спољна власт. Руси и Американци су се у то уверили и нико више не покушава.
Avganistan je zemlja u kojoj je uvek građanski rat otkad Ameri finansiraju borbu protiv komunizma tamo, a onda i protiv nezavisnosti Avganistana.

Ја сам своје ране 20-те провео у уверењу да су Срби из Босанске Крајине, Лике, Кордуна, Баније и Славоније упропастиле Српство јер су довеле Тита на власт. Тек касније сам схватио да су они гледали да сачувају голи живот и да се њима манипулисало. Па сећам се једног деде, народног хероја. Човек је са Соколца на Романији кад приђе мом оцу (а ја ту) и тихо му каже....."Слушај ти момак....да није било ЊИХ не би у Босни остало ни српског увета", мислећи на четнике. То било 1983. кад се није смело писнути афирмативно о четницима а камоли да то каже народни херој. А мој отац и ја смо обожавали да причамо о рату и историји са тада још живим учесницима рата на обе стране. И ако је ко у Србији највише убијао од комуниста, то су били Србијански комунисти, Црногорски и нешто њих из Санџака (потурице) и из Херцеговине.
#nijesedesilo

Navedi barem pet indicija...
Evo 31 indicija, za sada. Očekujemo ubistva, hapšenja i stavljanje u kazamate.
Smenjen šef SBU, glavni tužolac i još 29 visokorangiranih u SB Ukrajine.
U toku istraga o izdajama u SBU i totalna čistka. Na čelo dolaze provereni kadrovi, školski drugovi i drugari iz glumačke ekipe.

Где су ти нацисти бре , осим у Бољшој театру?
Варвари су такође мислили да је Римско царство Зло, али свако је хтео да буде његов наследник
Većina nacista je u Čečeniji i u Sibiru. Azov bojna se tamo evakuirala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back