Rat u Ukrajini (1)

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi za kratko vreme pokoravaju Ukrajinu i uspostavljaju mir

glasova: 113 69,8%
  • Rat će trajati dugo i otpor će biti jak

glasova: 49 30,2%

• Ukupno glasova
    162
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

1645883891617.png

Ukrajinski ministar objavio sliku zarobljenih Rusa, poslao poruku ruskim majkama

Ukrajinski ministar objavio sliku zarobljenih Rusa, poslao poruku ruskim majkama

Index Vijesti prije 25 minuta

UKRAJINSKI ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba obratio se ruskim majkama, ženama i kćerkama i pozvao ih da vrate svoje najbliže u Rusiju.

"Majke, žene, kćeri ruskih vojnika! Odvedite svoje ljude kući. Došli su u tuđu zemlju ubijati nevine ljude, uništavati naše domove. Vlast vas laže.

Narod Ukrajine dočekao ih je oružjem, ne cvijećem. Tražite od vlasti da zaustave rat i osvajanje, spasite svoje bližnje"

Pogledajte prilog 1109963

UKRAJINSKI ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba obratio se ruskim majkama, ženama i kćerkama i pozvao ih da vrate svoje najbliže u Rusiju.

"Majke, žene, kćeri ruskih vojnika! Odvedite svoje ljude kući. Došli su u tuđu zemlju ubijati nevine ljude, uništavati naše domove. Vlast vas laže.

Narod Ukrajine dočekao ih je oružjem, ne cvijećem. Tražite od vlasti da zaustave rat i osvajanje, spasite svoje bližnje"
Ovi rusi izgledaju ko razneti ukrajinski tenk,jbt mnogo se promenili otkad sam bio tamo.

Ukri tvrde da su snage DNR ušle u Sartanu, istočno predgradje Mariupolja.
Zamalo dan 3 dan predaja.Gest dobre volje od strane Rusa nije prihvatio.
Zelenski se javio sada i traži municiju te govori kako će pobjediti čini mi se da je skrenuo totalno.

Inače da vas podsjetim da glavnina ruskih snaga još nije ušla u Ukrajinu, ova prva faza je praktično priprema za konjicu, bez vazdušne podrške i ozbiljno utvrdjene artiljerije ukrajinska vojska će pretrpiti tolika stradanja da se nikada neće oporaviti.Medjutim mislim da to nije primarni cilj ove operacije već skidanje političke garniture sa što manje žrtava.

Pogledajte prilog 1109963

Ako ga "majke" ne spasu ... niko neće :D

Русија се на ово спремила одавно! Zato je i uputila zahtev (ultimatum):
  • Заустављање даљег ширења НАТО-а и уласка Украјине у алијансу
  • Да НАТО не распоређује додатне трупе и наоружање ван земаља у којима се налазио у мају 1997. (пре него што је било која источноевропска држава приступила алијанси) - осим у изузетним случајевима уз сагласност Русије и чланица НАТО-а
  • Да НАТО напусти било какве војне активности у Украјини, источној Европи, Кавказу и централној Азији
  • Да се не распоређују ракете средњег и мањег домета тамо где могу да погоде територију друге стране
  • Да се не изводе вежбе у договореној граничној зони у којима учествује више од једне бригаде и да се редовно размењују информације о војним вежбама
  • Потврда да се стране међусобно не сматрају противницима, да су сагласне да све спорове решавају мирним путем и да се уздрже од употребе силе
  • Обавеза да се неће стварати услови које би друга страна могла да третира као претњу
  • Формирање линија за комуникацију у хитним случајевима
  • Сагласност да ни Русија ни САД не смеју да размештају нуклеарно оружје ван својих националних територија
Значи, прецизно састављени захтеви који се не могу испунити што даје Русији право на прелазак на војно техничке мере! Русија је спремна на дуги конвенционални или кратак нуклеарни рат! Запад није ни на један, сем рат санкцијама, које су показатељ њихове слабости. То потврђују тиме што под санкције нису ставили енергетски сектор!
Украјина је готова, чисте се џепови а следећи корак Русије зна само Путин и војни врх а њега ће бити!
Према доступним сазнањима, сумњама, биће сравњене са земљом ракетне базе у Румунији и Пољској. НАТО неће ништа предузети јер нити сме нити има чиме. Руске хипер звучне ракете су предност која их блокира. Нема одбране од истих!
На нуклеарни рат неће поћи јер знају да је то самоубиство а у конвенцијалном рату немају шансе јер нико озбиљан у Европи не жели да ратује против Руса.
САД сама не могу јер немају ни технику ни логистику у Европи да би парирале Русима. Транспорт бродовима је дуг и опасан, руске подморнице неће то дозволити као ни кинжали на "Белом лабуду"!
У осталом, прича са Украјином је практично готова па да видимо шта ће бити после?
Кинези да врате матици одметнути Тајван.

Zamalo dan 3 dan predaja.Gest dobre volje od strane Rusa nije prihvatio.
Zelenski se javio sada i traži municiju te govori kako će pobjediti čini mi se da je skrenuo totalno.

Inače da vas podsjetim da glavnina ruskih snaga još nije ušla u Ukrajinu, ova prva faza je praktično priprema za konjicu, bez vazdušne podrške i ozbiljno utvrdjene artiljerije ukrajinska vojska će pretrpiti tolika stradanja da se nikada neće oporaviti.Medjutim mislim da to nije primarni cilj ove operacije već skidanje političke garniture sa što manje žrtava.
I ja mislim mogu uvek poslati još vojske.

Komšije još nije kasno da se dinstancirate od bolesnika u Kremlju...mislite na svoju budućnost...
Mi da se distanciramo a sledeće nedelje stiže isporuka onima koji kažu da su se distancirali. I to regularni ugovori. Ništa ispod žita, ništa na polu crno ili crno. I to po većoj ceni. Hau jes nou. Trčimo da se mešamo u bilo šta. Već nas je ambasada pohvalila jer priznajemo suverenitet Ukrajine a rusi isto potapšali po ramenu jer im nismo uveli sankcije (koje im btw niko nije ni uveo) ali reč je reč. Reč po reč.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back