Rat u Siriji - vesti i analize (4)

Da li su dešavanja u Siriji veliki strateški poraz Rusije?

• Ukupno glasova
    63
Етнички да. По духу су се итекако разликовали од фарисејства.

Хришћани итекако јесу посебан Божији народ.

И како то негира вишевијековну мржњу јудаизма према хришћанству која се манифестује и данас?

Јесам. Он је баш оштар према Јудејцима. Данас би био проглашен за антисемиту.

Разумевање економских, друштвених и политичких покрета је непотпуно без разумевања религијске димензије проблема. Јер, многи потези су мотивисани религијом или религијском мржњом, на пример опсесивном, патолошком мржњом према хришћанима која се огледа у рушењу држава Блиског истока и форсираним миграцијама чији је коначни циљ међусобно истребљење муслимана и хришћана.

Без Духа Истине, узалудна су пука школска знања.

Poslednja izmena:
isis sada divlja bez kontrole

ИСИС данас је гомила одбачених аутсајдера. Онај ПРАВИ ИСИС и њена мајка Ал Каида се ДАНАС ЗОВУ ХТШ. Америчко-израелско-турски ХТШ. Она банда која више ни формално није на америчким црним листама.

Ево њиховог правог лица:

Ово је право лице америчке, израелске и турске "демократије".

Од Мосакдека преко Садама све до Гадафија и Асада све а ла "Совјетија"?

z:cry:

Друже, визура ти је потпуно замагљена идеолошком диоптријом.
Да, интересантно је то. Има у нашем народу део антикомуниста који Русе и сад изједначавају са Совјетијом.
Има ту, сигурно, старих структура које вуку неке конце, са старим погледима на геополитику, нацију, само материјално и тд.
Али погрешно их је и даље изједначавати тј. трпати у исти кош. .

To na slici se naoružavaju Alaviti, to je stara vest.
Posto su alavitske milicije ocistili teren oko Jableha i i ubile 17 džihadista u okolini i ocistili planine , tamo je sada mirno i potpuno pod vojnom kontrolom Alavita ima sigurno 10 dana da niko Alavitima ne prilazi.
A vidim da su i hriscani naoruzani i oni su nastanjeni tu na teritoriji uz alavite tako da je i to rešeno.
A naoružani pro-Asadovci iz SAA su zauzeli deo severno od Damaska i planinski venac sa Libanom.
A svima njima je iza leđa Hezbolah i Liban.
Misliš da neko može da im tamo vojno priđe ima Alavita i Hriscana 4 miliona u tom pojasu planina i naoruzani su do maksimuma ?

unnamed.png
P1-BH811_ALAWIT_G_20120828182424.jpg

1.Етнички да. По духу су се итекако разликовали од фарисејства.
2.Хришћани итекако јесу посебан Божији народ.
3.И како то негира вишевијековну мржњу јудаизма према хришћанству која се манифестује и данас?
4.Јесам. Он је баш оштар према Јудејцима. Данас би био проглашен за антисемиту.
Maки, поприлично срљаш у закључцима с обзиром на скромно знање.
У том смислу, теби треба много мање времена да испалиш гомилу погрешних теза, у поређењу с мојим временом потребним да ти на сваку тезу разложно образложим. С обзиром да немам гаранцију да си посвећен дискусији и читању, онда ми је упитна сврха озбиљне приче. И зато:
1. Антагонизовао си као да су у питању различити народи "Хришћани" вс "Јевреји".
2. Дај још нешто општије, типа "сунце сија" као аргумент у свој прилог.
3. Не познајеш историју.
4. Римљанима 11.

Maки, поприлично срљаш у закључцима с обзиром на скромно знање
Мантра. Не може се бити православац и јудеофил.

У том смислу, теби треба много мање времена да испалиш гомилу погрешних теза, у поређењу с мојим временом потребним да ти на сваку тезу разложно образложим. С обзиром да немам гаранцију да си посвећен дискусији и читању, онда ми је упитна сврха озбиљне приче. И зато:
1. Антагонизовао си као да су у питању различити народи "Хришћани" вс "Јевреји".
Јер је суштински тако. То што су рани хришћани били етнички Јевреји не негира да су постојале огромне разлике између њих и фарисејства/садукејства са друге стране.

2. Дај још нешто општије, типа "сунце сија" као аргумент у свој прилог.
Тотално непознавање хришћанства.

3. Не познајеш историју.
Како је не познајем? Негираш ли нетрпељивост рабинског јудаизма према хришћанству и разноразне талмудске лажи о Исусу Христу?

4. Римљанима 11.
1 Солуњанима 2:14-15.

Римљанима 11 потврђује да су Јевреји отпали од вјере, а обећава им спасење у будућности што ће се догодити након владавине Антихриста.

Tako je to kod vas drugovaja sam pragmatik i na zemlji.

Шта ти причаш бре? Ја наводим низ убистава, пучева, ликвидација и војних напада, агресија у аранжману САД/ГБ, а ти о "Совјетији" као главним протагонистима таквог облика међународног разбојништва. Свашта.

Ништа, заборави.

ИСИС данас је гомила одбачених аутсајдера. Онај ПРАВИ ИСИС и њена мајка Ал Каида се ДАНАС ЗОВУ ХТШ. Америчко-израелско-турски ХТШ. Она банда која више ни формално није на америчким црним листама.

Ово је право лице америчке, израелске и турске "демократије".

Ovo pravo lice je pogubljenje Asadista iz Sudskog aparata. Dakle sudija.

Šta misliš, koliko su života oni pogubili pre nego što su sami Pravosnažno osudjeni ?
1000008267.jpg

Ти нон-стоп понављаш глупости у нади да ће постати истина

Од поменута три присвојна придева, једино је "турски" делимично тачан

И сад ја, на овом форуму који у једној поруци подржава само једну медијску објаву требам да подастирем доказе које зна сваки добро информисан човек на планети, да доказујем оно што је аксиом, како у струци тако изван ње?

Па да овде поставим конгресно признање Хилари Клинтон да су 👉 основали терористе у Агфанистану. Па, у складу са тим, ватрени ратнохушчкачки говор 👉 који је "муџахединима" у Авганистану одржао Збигњев Бжежински. Па онда да подастирем медијске панегирике које је у западним, англо-америчким медијима добијао Осама бин Ладен.

52a1c37869bedd476f5aaefd

Наравно, јер су их ангажовали и даље, од руског дела Кавказа, преко Босне, Либије, Ирака и на крају Сирије. ХТШ је сукцесор тих најамника, који су на првом месту амерички и британски, па израелски и турски, да не помињем мање значајне учеснике удруженог злочиначког подухвата.

Али џаба ТЕБИ писати, ти си као секташ кога чињенице не интересују.

Само ово да ти кажем. За сваког прекланог, на друге начине убијеног или материјално оштећеног човека, групацију или државу, по принципу кривичне одговорности, примарна одговорност је те међународне банде коју ти тако игнорантски и патолошки браниш.

Poslednja izmena:
Ovo pravo lice je pogubljenje Asadista iz Sudskog aparata. Dakle sudija.

Šta misliš, koliko su života oni pogubili pre nego što su sami Pravosnažno osudjeni ?
Pogledajte prilog 1662190
"Правда" у аранжману терориста? Па ти све нас овде зајебаваш, све са овим српским прозападним новопотурицама. Посрем се и на ХТШ, на њихове катарске финасијере, турске логистичаре, америчке, израелске и британске менторе.

И вас, лажне муслимане и лажне хришћане, а никакве људе, који их подржавате и оправдавате.

Мантра. Не може се бити православац и јудеофил.
Него канони налажу да се буде антисемита?
Јер је суштински тако. То што су рани хришћани били етнички Јевреји не негира да су постојале огромне разлике између њих и фарисејства/садукејства са друге стране.

Тотално непознавање хришћанства.
Логика попут "Маки дише, дакле Маки у праву".
Како је не познајем? Негираш ли нетрпељивост рабинског јудаизма према хришћанству и разноразне талмудске лажи о Исусу Христу?
Лепо, не познајеш је.
1 Солуњанима 2:14-15.
Шта, Маки? Пише да ту имају и Цркве у Јудеји, али и да су Јудеји убили Христа. А Христос је исто био Јудеј.
Шта лупеташ?
Римљанима 11 потврђује да су Јевреји отпали од вјере, а обећава им спасење у будућности што ће се догодити након владавине Антихриста.
Сабери се... Не понављај напамет оно што си негде научио. ЧИТАЈ

"Питам сад: „Да није Бог одбацио свој народ?” Далеко од тога. Јер и ја сам Израиљац од Авраамовог потомства, из Венијаминовог пламена. Бог није одбацио свој народ, који је унапред знао."

"Не желим наиме, браћо, да вам остане непозната ова тајна, да не би мудровали по својој мудрости: један део Израиља је окорео – док не уђу сви многобошци, и тако ће се спасти сав Израиљ, као што је написано: „Избавитељ ће доћи са Сиона, одвратиће безбожност од Јакова. И ово им је завет од мене кад уклоним њихове грехе.” С обзиром на јеванђеље, они су непријатељи Божји – вас ради, а с обзиром на избор, Бог их воли због отаца. Јер Бог се не каје за своје благодатне дарове и позив. Као што сте, наиме, ви некад били Богу непослушни, а сад се смиловао на вас због њихове непослушности, тако су и они сад постали непослушни – ради вашег помиловања, да би и они били помиловани. Јер Бог је све заједно затворио у непослушност да би свима показао своју милост."

На територији данашњег јужног Либана је било уточиште шиитских имама и њихових следбеника 1500 година пре настанка државе Израел и хиљаду године пре него што је Иран прихватио шиитски огранак ислама као државну религију. Чуј Иран "довео" Хезболах.

Не, Накба и друго насиље су тамо генерисале хаос.

Ништа ти не знаш.

.
2024-1500= 524 godina nove ere

Islam poceo 610 godine, rascep sunni-sije poceo 20 i nesto godina kasnije po smrti Muhameda

Drugi put, pre nego nekom tako nadobudno nesto budes napominjao da ne zna, prvo operi zube.

Протести хришћана у Дамаску

Кога су све претрпели хришћани и послали у заборав, како тек неће ове одвратне, турско-израелско-ционистичке, терористичке бандите. Не сањају бесловесници шта им се спрема.

Како на земљи тако и на небу.

Upozoreni smo da ne slušamo frekvencije radija Bivša Sirija

Него канони налажу да се буде антисемита?
Не. Само налажу да се клонимо јеврејских обичаја и јудаизма генерално.

Логика попут "Маки дише, дакле Маки у праву".

Лепо, не познајеш је.
ЗНачи рабини воле хришћане?

Шта, Маки? Пише да ту имају и Цркве у Јудеји, али и да су Јудеји убили Христа. А Христос је исто био Јудеј.
Шта лупеташ?
Ту се описују злочинства Јудејаца над самим Христом и хришћанима.

Сабери се... Не понављај напамет оно што си негде научио. ЧИТАЈ

"Питам сад: „Да није Бог одбацио свој народ?” Далеко од тога. Јер и ја сам Израиљац од Авраамовог потомства, из Венијаминовог пламена. Бог није одбацио свој народ, који је унапред знао."

"Не желим наиме, браћо, да вам остане непозната ова тајна, да не би мудровали по својој мудрости: један део Израиља је окорео – док не уђу сви многобошци, и тако ће се спасти сав Израиљ, као што је написано: „Избавитељ ће доћи са Сиона, одвратиће безбожност од Јакова. И ово им је завет од мене кад уклоним њихове грехе.” С обзиром на јеванђеље, они су непријатељи Божји – вас ради, а с обзиром на избор, Бог их воли због отаца. Јер Бог се не каје за своје благодатне дарове и позив. Као што сте, наиме, ви некад били Богу непослушни, а сад се смиловао на вас због њихове непослушности, тако су и они сад постали непослушни – ради вашег помиловања, да би и они били помиловани. Јер Бог је све заједно затворио у непослушност да би свима показао своју милост."
Тачно тако сам и ја рекао. Бог ће на крају помиловати Јевреје КАД СЕ ПОКАЈУ И ПРИХВАТЕ ХРИСТА. Рабински јудаизам то није учинио тако да су они још увијек синагога сатанина како се каже у Књизи Откривења и још увијек су под свенародном клетвом коју су на себе навукли вичући "крв Његова на нас и на нашу дјецу".

Маки, тражи ли неко да хришћани обележавају Јом Киппур?
Воли ли их Николај Велимировић?
Христос и хришћани су били Јудејци. Багујеш
Тачно тако сам и ја рекао. Бог ће на крају помиловати Јевреје КАД СЕ ПОКАЈУ И ПРИХВАТЕ ХРИСТА. Рабински јудаизам то није учинио тако да су они још увијек синагога сатанина како се каже у Књизи Откривења и још увијек су под свенародном клетвом коју су на себе навукли вичући "крв Његова на нас и на нашу дјецу".
Ниси тако рекао, него си прескочио суштину, коју сам ти љубазно истакао

Pa dobro u suštini vi rišćani jeste jevreji. To što ste se medjusobno posvadjali posle tzv smrti Isusa (što ja vaša zabluda jer nije razapet) je druga tema.

Nego, kako se tebi svidja prelepa Emevijska Džamija u prelepom Damasku?

Jesi znao da je tu ukopan tzv Ivan Krstitelj.

emevijska-nas.jpg

Pa dobro u suštini vi rišćani jeste jevreji. To što ste se medjusobno posvadjali posle tzv smrti Isusa (što ja vaša zabluda jer nije razapet) je druga tema.

Nego, kako se tebi svidja prelepa Emevijska Džamija u prelepom Damasku?

Jesi znao da je tu ukopan tzv Ivan Krstitelj.

emevijska-nas.jpg

Пре тога је место било Јупитеров храм, па велики Саборни храм Императора Теодосија Првог и место где службовао другорангирани епископ (Дамаска) и данс живе Антиохијско-сиријске цркве, тада са седиштем у Антиохији. Ту су похрањени посмртни остаци Јована Крститеља.

На приземљу једног од минарета се мења ћилим сваки дан јер верују да ће се на тај минарет спустити Исус када други пут дође на земљу. Таква веровања и очекивања, сунити Дамаска, Сирије и света немају за Мухамеда.

Што ли, Боже.

2024-1500= 524 godina nove ere

Islam poceo 610 godine, rascep sunni-sije poceo 20 i nesto godina kasnije po smrti Muhameda

Drugi put, pre nego nekom tako nadobudno nesto budes napominjao da ne zna, prvo operi zube.

Јасно је као дан бели да сам узео округао број. Интернет "свезналице", да сам ставио и тачан број, 1400 година, до тебе и сличних порука не би дошла, јер тебе и сличне ИСТИНА НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ.

Пре тога је место било Јупитеров храм, па велики Саборни храм Императора Теодосија Првог и место где службовао другорангирани епископ (Дамаска) и данс живе Антиохијско-сиријске цркве, тада са седиштем у Антиохији. Ту су похрањени посмртни остаци Јована Крститеља.

На приземљу једног од минарета се мења ћилим сваки дан јер верују да ће се на тај минарет спустити Исус када други пут дође на земљу. Таква веровања и очекивања, сунити Дамаска, Сирије и света немају за Мухамеда.

Што ли, Боже.

Što li danas Veabije ne raznesu Jovanov grob kad im se ukazala Idealna prilika?

Šta misliš.

Back