Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
#Hama: Reports that pro-#Assad forces in #Souran are surrounded by rebels.

7m7 minutes ago
#Hama: Rebels have killed 50 pro-#Assad forces in #Souran so far.

# many rebel reinforcement is arriving there including Jund al Sham

Huge reinfocement spržen:mrgreen:

SYAF burn 2 Reinforcement for militants on Morek - souran road , and other one in Tebit Al-emam Dozens militants killed

Malopre ste slagali da ste zauzeli Soran. Zasto ne bi i sad. Znamo uzrok takvih vesti.

Šta je slagano?
2/3 Sorana su zauzeli Tigrovi, ona zadnja trećina je i kolapsu.

5428.0_2D00_2.jpg

Evo ga

SAA and NDF inside the captured city of Souran, Northern Hama Countryside today as engineers dismantle IED's
http://syria.liveuamap.com/en/2016/27-october-saa-and-ndf-inside-the-captured-city-of-souran

Syrian Army establishes full control over key northern #Hama town https://aml.ink/29DKR #Souran #Syria

proxy.jpg

Poslednja izmena:
Malopre ste slagali da ste zauzeli Soran. Zasto ne bi i sad. Znamo uzrok takvih vesti.

Ajd da se nadjemo na pola puta i sklopimo kompromis oko tog pitanja .

Moze li ovako : Posle teskog vojnog poraza sirijska vojska je oslobodila Soran . :think:

Ili ovo : Hrabri teroristi su pobegli iz Sorana kano sivi sokolovi ! A Sirijska armija i Rusi ih jure , ko poslednje pizzde .

Valja ?

Poslednja izmena:
Hama

#Hama | #SAA soldiers advance towards Taybat al-Imam https://t.co/GeC3miSfZD

Ono sto meni sada nije jasno je recimo zasto ne napadnu oni hriscani (ako sam dobro zapamtio) iz Mahardeha (znam da je bio neki grad na M na jugozapadu tog Hama dzepa gde se sada lome koplja, i da tu nisu prosli teroristi jer su branioci znali da ako prodju niko ziv ostati nece) tj iz suprotnog pravca kada vec SAA napreduje u Soranu? Time bi podelili teroriste i sanse za proboj na jednom, a mozda i na oba pravca, drasticno bi porastao?

Onda neko laže jer Rebelsi kažu da je Proasadova grupa SAA osmudjena u Soranu dok Asadovi kažu suprotno.
No znajući da je osnova ruske i šiitske vere Laganje, svako treba biti sumnjičav prema njihovim navodima, i staro i mlado.

да, треба бити сумњичав, јер не каже се узалуд да је ова кућа- manzil al'akadhib:

2348809497_54418e12e6_z.jpg

WkAdLNI.jpg

- - - - - - - - - -

Ono sto meni sada nije jasno je recimo zasto ne napadnu oni hriscani (ako sam dobro zapamtio) iz Mahardeha (znam da je bio neki grad na M na jugozapadu tog Hama dzepa gde se sada lome koplja, i da tu nisu prosli teroristi jer su branioci znali da ako prodju niko ziv ostati nece) tj iz suprotnog pravca kada vec SAA napreduje u Soranu? Time bi podelili teroriste i sanse za proboj na jednom, a mozda i na oba pravca, drasticno bi porastao?

Verovatno zato što to nisu udarne jedinice, već lokalna vojska, domobrani. Dobro motivisana, ali ipak samo lokalci

Verovatno zato što to nisu udarne jedinice, već lokalna vojska, domobrani. Dobro motivisana, ali ipak samo lokalci

То су вероватно људи као и сви ми - нису део војске, али бране своје село ако га неко нападне. Сем тога, вероватно је реч о старијим људима и људима који нису баш за мобилизацију. Нису за пробој фронта, али могу врло добро да бране своје село.

Abla and Deir Al Hawa were captured by Euphrates shield forces from IS. SDF captured one village from ESF earlier.

CvxqvNyXgAABDxq.jpg:large

#SAA/#NDF+#TigerForces Regain #Sawran/#Souran town in N #Hama from Rebels/#AQ

Cvxx6WpWIAAuLFc.jpg:large

Military Situ in North of #Hama #حماة #SAA & allies liberated #Souran #صوران clashes continue in Taibat Imam axis

CvyQeGSUsAIPrb4.jpg:large

šta cenite?
Zašto su Desert Hawks raspoređeni u Kveiris?
Ja bih rekao da je to iz razloga:
1) da se uključe u bitku za Al Bab, ako turski džihadisti onemoguće SDF u zauzimanju tog grada
2) Spajanje sa SDF snagama kod Manbidža ili Deir Hafer i Asad jezero (eventualno), ukoliko SDF uspe da zauzme Al Bab

Poslednja izmena:
šta cenite?
Zašto su Desert Hawks raspoređeni u Kveiris?
Ja bih rekao da je to iz razloga:
1) da se uključe u bitku za Al Bab, ako turski džihadisti onemoguće SDF u zauzimanju tog grada
2) Deir Hafer i Asad jezero (eventualno), ukoliko SDF uspe da zauzme Al Bab

Postavlja se pitanje da li Al Bab ima neko strateško značenje za SAA?
Lično mislim da nema, jer bi potrošili velike resurse da ga osvoje, a jako bi ga teško zadržali, jer će se grad naći na budućoj tromeđi tri zaraćene strane.
Ja da sam na njihovom mestu bih gledao da skratim linije fronta. Poravnao bih onu izbočinu kod Rasm Al-Abda i zauzeo Asad jezero. Dakle, ovo pod 2.

U daljoj fazi bih gledao i da skratim linije prema Kurdima, gde god se između nalazi ISIS.
Potom ide privođenje kraju opsade Alepa i čišćenje enklava.
Tek nakon te faze bi išla opšta ofanziva na Idlib. ISIS ne bih dirao u ovoj fazi, jer je očigledno da je nemoguće bilo kakvo napredovanje u tom pravcu sa jakim umerenim pobunjenicima za ledjima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back