Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alepo, Kveiris

#Syria #IslamicState launch assault on regimes Kuweires Military Airbase in eastern #Aleppo
https://t.co/wflY5WLaeX

I to sam predvideo pre par meseci....tj sa pocetkom Turske invazije...
Dakle svi oni ISIS-ovci, koji nisu ni ratovali sa Turciam vec im samo prepustali teritoriju su ustvari samo preusmereni da budu direktno kontra SAA tj da napadnu istu.

I rekao sam tad da SAA treba ojacati zato tu liniju severno od Alepa i Qwerisa i vidimo da je i ojacavaju.

Jer posto Turci zbog Rusa ne mogu direktno da napadnu SAA, oni ce to raditi indirektno, preko ISIS-a, protiv kojeg se i ne bore vec ih samo presvlace i preuzimaju administraciju njihovih gradova.

Zato SAA treba da podrzi Afrinske Kurde, ne toliko zbog Kurdskog spajanja vec da ima tampon zonu prema Turcima, a i da eliminisu tu maskaradu sa ISIS-om.

Kad se jednom ISIS presvuce do kraja, sledeca faza bice direktna konfrontacija Turaka sa SAA...
Premda to suceljavanje vec odavno imamo u Ildibu i okolini...jer ko snabdeva dzihadiste tamo nego Turci i Turska..

...

949d7c4981c09f6e644f59b3e566df4d.png

I to sam predvideo pre par meseci....tj sa pocetkom Turske invazije...
Dakle svi oni ISIS-ovci, koji nisu ni ratovali sa Turciam vec im samo prepustali teritoriju su ustvari samo preusmereni da budu direktno kontra SAA tj da napadnu istu.

I rekao sam tad da SAA treba ojacati zato tu liniju severno od Alepa i Qwerisa i vidimo da je i ojacavaju.

Jer posto Turci zbog Rusa ne mogu direktno da napadnu SAA, oni ce to raditi indirektno, preko ISIS-a, protiv kojeg se i ne bore vec ih samo presvlace i preuzimaju administraciju njihovih gradova.

Zato SAA treba da podrzi Afrinske Kurde, ne toliko zbog Kurdskog spajanja vec da ima tampon zonu prema Turcima, a i da eliminisu tu maskaradu sa ISIS-om.

Kad se jednom ISIS presvuce do kraja, sledeca faza bice direktna konfrontacija Turaka sa SAA...
Premda to suceljavanje vec odavno imamo u Ildibu i okolini...jer ko snabdeva dzihadiste tamo nego Turci i Turska..

...

U principu, ISIS nema šta da traži u tom delu.
Ovo je regularni napad.

Nisam na terenu video ozbiljnu i jasnu koordinaciju između zelenih i crnih džihadista. Bar u poslednje vreme. Da je bilo, videli bismo je kod Šeik Nadžara ili na koridoru.

- - - - - - - - - -

Ударац је на "правом" месту, ал' само за француску собарицу. Видећеш развој.
Има доста комешања на разним странама.

Ja ove uopšte ne potcenjujem. Pokazali su se kao sposobni da organizuju ofanzive u uslovima koji im itekako ne idu na ruku

The BBC's Jonathan Marcus reports from Brussels that the battle group is currently at anchor off the North African coast and taking on fuel.

The group has two "oilers" (tankers) with it and it is not clear which of the vessels is actually refuelling, he adds.

The Russian embassy in Madrid formally withdrew a request to Spain for refuelling after being approached by the Spanish foreign ministry.

"Given the information which appeared on the possibility that these ships would participate in supporting military action in the Syrian city of Aleppo, the ministry of foreign affairs requested clarification from the embassy of the Russian Federation in Madrid," the Spanish foreign ministry had said on Wednesday in a statement to the BBC.

It added that permission had been granted in September for three Russian ships to dock in the port of Ceuta between 28 October and 2 November. It said such stops for Russian naval vessels had taken place for years in Spanish ports.

Počela bitka za Oslobođenje Alepa.

Ili Majka svih Bitki kako je zovu Rebelsi.

Snage Rusije i šiizma su na testu.

Odnjela ti Drina 300 mudžahedina svaki dan,svaki dan! :lol:

- - - - - - - - - -

Oni su noćna mora za ruse i šiite

Snage Jaish al Fataha na kapijama okupiranih delova Alepa

Cv18PAqXYAA7KPF.jpg:small

- - - - - - - - - -

Ne zaboravite da se ove snage ponizile Rusiju-Iran-Irak-Hezbolah u avgustu mesecu.

U nemogućim uslovima.

Ma kad ih poklope avionima biće vriske na sve strane.

Russian attack choppers at Nayrab Airbase right now. Somehow the Russians knew this offensive was starting today :)

Zli jezici kažu da su Rusi znali za pokušaj ofanzive terorista i helikopteri peglaju u startu.

IS u koordinaciji sa zelenima. U toku napad na bazu Kweris.

Interesuje me gde će da bude glavni udar. Ovo je samo odvlačenje pažnje, totalno nelogično je da proboj ide na tom mestu.
Tipujem na Ramuseh.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back