Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošto već tradicionalno pitam svakih 100 stranica da me neko uputi šta ima novo...e li može opet? :D

- Trebala je da krene operacija na Idlib, izvršene sve pripreme, ali zbog velikog pritiska spolja i gotove scenografije za napad hemijskim oružjem (i odmazde koja bi usledila), Rusi napravili dogovor sa Turcima. Dogovor je da se duž granice Idliba formira demilitarizovana zona iz koje bi se povukla Al Kaida i teško naoružanje, omogućio slobodan prolaz kroz Idlib i neka trgovina. Suštinski nije loša stvar, jer je loptica sada kod Turaka koji moraju da se suoče sa Al Kaidom i njenim odbacivanjem postignutog dogovora

- Kurdi pokušavaju da očiste ISIS područje na desnoj obali donjeg dela toka Eufrata kroz Siriju

- SAA juri ISIS po ogromnom području pustinje na jugoistoku i istoku zemlje. Kažu skoro 10.000 ISISovaca ostalo tamo

- Oboren ruski transportni avion, zbog manevra izraelskog aviona koji je izvodio gađanje ciljeva u Latakiji. Putin rekao "nesrećni slučaj", ali šalje S300 sirijskoj vojsci.

Eto, ukratko ;)

Домет С-300 стационираног у Дамаску.

Dn6QxahU0AAry05.jpg

--------------

Претње се настављају

“One thing needs to be clear: If someone shoots at our planes, we will destroy them. It doesn’t matter if it’s an S-300 or an S-700,”
Israeli Defense Minister Avigdor Lieberman

F160606HP33-e1465484856106.jpg

----------------

Руски сенатор Виктор Бондарев је изјавио да ће С-300 системи бити распоређени и у другим деловима Сирије.

:think:
To je "domet stacioniranog u Damasku" ; al` je pitanje da li ce ih biti na stacionaru i jos po negde i gde ce se se kretati njihov radijal ... ?

Juznije ili severnije od Damaska ?

С 400 је већ доле,у комбинацији са С 300 велико подручје би требало да буде покривено.
Мислим да је циљ Русије више стварање ситуације да је готово немогуће интервенисати из ваздуха од стране било кога сем њих а не стварна употреба ПВО, дакле више одвраћање.

Cestiti nas magistre , imajte u vidu da ih do eventualnog dolaska novih , savremenijih sistema i umrezavanja sa vec postojecim Ruskim , plus ometanje satelitske komunikacije , do sada , misleci na Izrael , nije imao ko i sa cim dovoljno kvalitetnim da zaustavlja na dovoljnijem rastojanju od drzavne granice Sirije .

Ako se ispuni sve ovo o cemu mi medjusobno caskamo , stvari na terenu ce se znatno drugacije odvijati ...

Бум видјели, мислим да Израелци нису баш толико наивни да дижу авионе без потребе и угрожавају своје пилоте.
Ово више видим као вид одвраћања,ја уопште не сумњам да ће Руси наплатити рушење авиона у политичком смислу колико год то звучало неморално.
Постоје други начини да се Иран и Хезболах доведе у ред,резултати које Израел постигао нису велики,више симболични,неколико складишта,ништа посебно ако мене питате.Више би постигли ако с Русима договоре да се они побрину да се након коначне побједе Асада Хезболах и Иран избаце из Сирије тотално.Слично као што Руси имају договор са Турцима да своје екстреме склоне у року од пар мјесеци.Мислим да је то бољи пут...све ми се чини да сви преговори иду у том правцу...

Poslat kontigent Kruški 4 u rusku bazu u Siriji

BreakingNews: Russia sent the first shipment of Russian Radar jumper krasukha 4 to Hamymeen airport in Syria.
(traba magarcu da se objasni da to nisu radari:per:)
Dn7bSqsWkAEuFet.jpg

Predviđeno je raspoređivanje 8 kompleksa (diviziona ili kako se to već zove) S-300VM, znači da Izraelci mogu da se ubrišu sa onim šta su naučili od grčke verzije S-300)

Za zaštitu istih treba i dosta TOR-ova, BUK-ova i Pantzira
Dobar deo sirijskog neba će da bude ''pokriven''.

PS.
Ne verujem ništa dok ne postanu operativni u Siriji.

U vezi desavanja sa palim Iljusinom,mislim da je ovo iscenirani dogadaj.Rusima se moralo desiti nesto strasno da bi izasli iz dogovara za Izraelom.Rusija kada je potpisivala taj dogovor je bila u mnogo gorem stanju nego danas pa je zato i dogovor bio takav da je Izraelu davao takvu poziciju koju svi znamo.
Rusija je u ove tri godine znatno ojacala svju poziciju u Siriji pa je zato tezila da promeni ovaj dogovor koji sa danasnjim odnosu snaga je nepovoljan za Rusiju.
Siriska armija se mora dovesti u stanje da moze odgovoriti americkim avionima preko Eufrata da se rascisti nebo pa da se krene napred.
Ovo su samo faze do konacno rasciscavanja Sirije.

Pa ako pustaju Izrelske lovce po svom vazdusnom prostoru ne vidim problem i da Rusi malo povrede vazdusni prostor ne(suverenog) Libana ...

Ne puštaju ih, ali nemaju čime da im zabrane.

Rusi ne bi smeli da narušavaju suverenitet Libana.
To je ekskluzivno pravo ''izabranih''.

- - - - - - - - - -

U vezi desavanja sa palim Iljusinom,mislim da je ovo iscenirani dogadaj.Rusima se moralo desiti nesto strasno da bi izasli iz dogovara za Izraelom.Rusija kada je potpisivala taj dogovor je bila u mnogo gorem stanju nego danas pa je zato i dogovor bio takav da je Izraelu davao takvu poziciju koju svi znamo.
Rusija je u ove tri godine znatno ojacala svju poziciju u Siriji pa je zato tezila da promeni ovaj dogovor koji sa danasnjim odnosu snaga je nepovoljan za Rusiju.
Siriska armija se mora dovesti u stanje da moze odgovoriti americkim avionima preko Eufrata da se rascisti nebo pa da se krene napred.
Ovo su samo faze do konacno rasciscavanja Sirije.

Događaj nije insceniran, ali je Rusima došao kad kec na desetku da obuzdaju bezobrazluk Izraela.
I meni izgleda da su samo čekali ovako nešto, da imaju izgovor za jačanje sirijske PVO.
Koliko vidim, sistemi su bili spremni i samo dan nakon događaja transportni avioni su sleteli u rusku bazu.

Poslednja izmena:
Ne puštaju ih, ali nemaju čime da im zabrane.

Rusi ne bi smeli da narušavaju suverenitet Libana.
To je ekskluzivno pravo ''izabranih''.

- - - - - - - - - -

Događaj nije insceniran, ali je Rusima došao kad kec na desetku da obuzdaju bezobrazluk Izraela.
I meni izgleda da su samo čekali ovako nešto, da imaju izgovor za jačanje sirijske PVO.
Koliko vidim, sistemi su bili spremni i samo dan nakon događaja transportni avioni su sleteli u rusku bazu.

Mozda nije isceniran to ne mogu da tvrdim,ali ima mnogo indikacije.
Prvo pogodila ga je siriska PVO ,kao drugo avion je pronadjen odmah a za broju poginulih ja sam skoro siguran da nije bilo toliko.Ako hoces, ne verujem da je bilo poginulih(bar ja bih tako volemo).
Sve u svemu Izraelci moraju da znaju da sada igraju politicki sah sa Karpovim i ostalih ruskih velikana.

Report: Pentagon official: #Washington will send sophisticated missile systems to #Israel within a week. This comes amid reports of #Russia already supplying #Syria with the components of their sophisticated S-300.

- - - - - - - - - -

The #Israeli #AirForce is capable of avoiding the #S300 anti aircraft. Many training flights above the #AegeanSea, in collaboration with the Greek Air Force were conducted while these #Russian systems , owned by #Greece, were operational.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back