Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ко колико, у овом трену, држи обрадивих површина, још нисмо видели.
Треба порадити на "крчењу"!

SDF - 57%
Assad - 27%
Rebel - 15%
ISIS - 1%

DY5VfhQWsAAnBdG.jpg

- - - - - - - - - -

Da te podsetim:

1) Oborili su par RUSKIH AVIONA
2) Oborili su RUSKI HELIKOPTER
3) Ubili par RUSKIH PILOTA
4) Ubili su RUSKOG AMBASADORA !!!

Dakle ako ti sve to ne otvara oci sta Turci zaista rade i kakvu igru igraju onda ja ne znam sta ce ti otvoriti...

I da - JESU LI MOZDA IZASLI IZ NATO ?! ?! ?!

...

Без бриге. Ништа није опроштено, ил' заборављено.
Све је у тефтеру.

Па има резона да испуцају то што имају, неће ваљда да их возе аутобусом за Идлиб.

Да, у гроб однети неће...сигурно.
Данас су људождери на свим својим медијским "пунктовима" вриштали како је то била грешка ВКС и да је истоварено грешком чак 3км од "кланице". Чак су и неке мапе избацили.

Da te podsetim:
Dakle ako ti sve to ne otvara oci sta Turci zaista rade i kakvu igru igraju onda ja ne znam sta ce ti otvoriti...
...

Đokice mali, odma da dojaviš Putinu i Asadu da sledi napad na Alep.
Greota da ti znaš a oni ne.

.

Boro drugar :-) ili vlabaze :-),, dje ce se ovaj otpad istovarivati?
Utvrdjuje li se identitet tog smeca?
Zasto javnosti jos ni jedan put nije neki zarobljeni placenik sa zapada pokazan?
Nije valjda da ih Nato i iz Gute tajno izvlaci?

Nakon Lavrovog: "Teroriste u Guti ce mo dotuci" razum mi strajkuje pri predstavi da ove krvopije za svoje zlocine ipak nece odgovarati?

Pa tamo gde Izrael ne moze da im pruzi direktnu medicinsku pomoc, u Idlib.
Uzgred, zeleni autobusi su jako dobar nacin za razvrstavanje terorista od civila. Jednom kad se svi isele u Idlib, SAA i RuAF ce imati protivnika koji konacno nece moci da se krije iza civilnih zrtava.

...

Dakle Erdogan je izblefirao Putina i sad ce krenuti na Alepo...
I dok se Rusi otrezne i krenu da mu uzvracaju udarce (konacno...), utom ce ih s juga saleteti Amero-Saudi-Izrael...eno ih vezbaju ovih dana...
Slepce koji su prepustili bufer zonu Afrin niz vodu ce to dugo svrbeti...
Kao i ove koji su ovde navijali za Turke i smejali se Afrinskim Kurdima...
Sem ako ta ekipa komentatora nisu korisni bot idioti CIA-e i Pentagona...sto me ne bi iznenadilo..

...

Да ли озбиљно не схваташ да је ово већ договорено на неком руско-турском састанку?

Турци знају докле смеју да иду, и неће ићи даље. Дакле, Турска неће ратовати са званичном војском Сиријске Арапске Републике.

- - - - - - - - - -

Da te podsetim:

...

Зашто би излазили из НАТО???

А ово све што спомињеш; ово кога су све убили и шта су радили... Све то је било пре руско-турског договора, који се догодио негде у време покушаја пуча у Турској.

Rusija je zatvorila nebo iznad Sirije za avijaciju SAD i njegove saveznike

Zapadna koalicija prestaje na neodređeno vreme letove borbe protiv vazdušnih linija nad Sirijom u vezi sa raspoređivanjem nove vazdušne odbrane i EV sistema od strane ruske vojske.

Vojno vazduhoplovstvo Sjedinjenih Država i njegovi saveznici zaustavljaju letove u sirijskom vazdušnom prostoru sve dok "hitnost nije potrebna".

Veliki broj informativnih resursa i sajtova specijalizovanih za vojne teme u Siriji izveštava da je ova odluka doneta zbog nesigurnosti letova u vezi sa "aktiviranjem ruske vojske novim sistemima za odbranu i elektronskim ratnim sistemima".

Očigledno, reč je o dodatnim sistemima za protivvazdušnu odbranu i EV koji su raspoređene od strane Ministarstva odbrane Ruske Federacije na teritoriji Arapske Republike nakon pojavljivanja stvarne prijetnje od masivnog raketnog napada na teritoriji Sirije.

Zapadni i arapski mediji izvestili su da su dodatni sistemi kompleksa S-400 postavljeni, vidjeli su helikoptere opremljene elektronskim ratnim sistemom REB "Lever-AV".

Efikasnost ruskog anti-vazdušnog raketnog sistema dugog dometa i srednjeg ranga ruskog S-400, puno je rečeno, nema analogije, a mnoge zemlje sveta su spremne da ga nabave. Pentagon, uprkos svom aroganciji i aroganciji, S-400, blago rečeno, strahuje, prenosi nevsli.ru.

Raspoloženje naših američkih "partnera" ​​i sistema EVL "Lever-AB", koji je primećeni barem na dva ruska helikoptera, koji su nedavno stigli u ruske baze, očigledno pokvari raspoloženje.

Nije poznato koliko još takvih kompleksa raspoređuje ruska vojska u Siriji, ali svaki takav kompleks može da obezbedi grupnu odbranu opreme i brodova protiv neprijateljskih vazdušnih udara u krugu od 300 km.

Komanda zapadne koalicije, najverovatnije, napravila je pauzu da proceni izmenjenu situaciju kako bi utvrdila moguće posledice nakon raketnog napada protiv Damaska.

1.jpg

http://xn----ctbsbaa3aibxhck.ru-an....авиации-великого-пиндостана-и-его-сообщников/

Poslednja izmena:
Da te podsetim:

...

Russia informed Damascus that Turkey won't advance towards Nub'bul and Zahra' in rural Aleppo despite exchange of artilleries between SAA and the Turkish army in tel-Jib'been last night.

The Syrian Army deployed large forces from Tal-Rif'at to Nub'bl, which indicates that Turkey won't push their forces and the one of their proxies

Nisu novi, vec remontovani. Rusi to rade otkako su dosli u Siriju. Popravljaju, remontuju i nadogradjuju ostecenu sirijsku tehniku.

Nisam strucan ali mislim da je u pitanju najnoviji model...svi ruski portali izvestavaju o tome par dana unazad...

U predvečerije SAD raketnih udara:
Rusija je isključila američki GPS nad Sirijom !

Navigacioni sistemi aviona i elektronskih sistema pozicioniranja GPS-a su prestali da ispravno odražavaju lokaciju aviona na istočnom Mediteranu, u blizini Sirije; ovo dovodi do zabrinutosti o sigurnosti letova, izvještavaju kiparski mediji.

Sa ovim problemom širom istočnog Mediterana, avionske službe i avioni su se suočili, izvještava Elinotourkika s obzirom na kiparski izvor Phileleftheros.

Iz tog razloga, organi civilnog vazduhoplovstva na Kipru i Turskoj bili su prisiljeni da izdaju hitne obaveštenja NOTAM-u (brzo širenje informacija o promenama pravila za vođenje i podršku letova i vazduhoplovnih informacija).

Iz NOTAM-ove poruke Odeljenju za civilnu avijaciju u Kipru sledi da su zapovjednici aviona počeli izvještavati o prekidu GPS signala u nekim područjima, što je izuzetno opasno.

Pretpostavlja se da je uzrok problema ometanje usled rada elektronskih sistema u borbenim područjima u Siriji ili nepravilnog rada GPS satelita koji pokrivaju područje Mediterana.

Pored toga, prilikom neuspjeha plovidbe u vazdušnom prostoru, vidjeli su i američki i ruski specijalni avioni, koji bi, navodno, potencijalno mogli izazvati probleme sa GPS-om.

Tokom proteklih dva meseca, bilo je nekoliko sličnih incidenata, ali problem sa GPS navigacijom je eskalirao u poslednja tri dana. Napominjemo da se neuspesi u radu sistema javljaju u različitim intervalima u različitim regionima. Kvar se javlja u dva oblika: prekid signala ili netačna lokacija aviona.

Nije poznato kakav je uzrok takvih poremećaja, ali treba napomenuti da su vojni stručnjaci, uključujući i zapadnjačke eksperte, više puta zabeležili efikasno funkcionisanje ruskog elektronskog rata u Siriji. Štaviše, u kontekstu izveštaja o tome da Sjedinjene Države pripremaju napad krstarecim raketama protiv Sirije, može se pretpostaviti da Rusija testira "radio elektronsku kupolu" u zemlji.

http://k-politika.ru/samolety-nachali-teryat-signal-gps-pri-podlete-k-sirii/?utm_source=warfiles.ru

Poslednja izmena:
Protesti u Al Babu.
Besni protestanti blokiraju tursku vojsku na graničnom prelazu.
A besni su ,navodno, radi lažnih turskih obećanja da će zauzeti Tel Rifat
Ali prc, Erdogan je odigrao svoju rolu do kraja na ovom delu.
Nesrećnici, nisu ni svesni da će i u Al Babu da vijori sirijska zastava.

DY7NE7eX4AAuh7s.jpg

Poslednja izmena:
SMM Syria @smmsyria

According to the source, #US troops arrived in #Manbij city
11:22 - 23 мар. 2018 г.

SMM Syria @smmsyria

US-led coalition "not aware" of any agreement with Turkey on the future of Manbij#CoalitionProgress #Manbij #OliveBranch #SDFhttps://wp.me/p7TRRn-6wd
11:58 - 23 мар. 2018 г.
US DENIES TURKISH CLAIMS ABOUT “MUTUAL UNDERSTANDING” ON MANBIJ

US-led coalition has denied Turkish claims about “mutual understanding” allegedly reached between the two sides on the future of Manbij city in Northern Syria.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back