Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eto svojim postom si sve rekao znaci turci oborili rusima avion i unistili im status supersile ali eto rusi su pokrenuli turski tok prema turskoj koji bi onako bio moguc bez turaka da se islo na bugarsku i jos plus sto su turci dobili sada jos bolje oruzje za suprotstvljanje rusima i za tebe je to pobeda ?

tek sad mi je jasno kako su hrvati uspeli napraviti oluju i proterati one jadne srbe iz krajine izgleda da je i onaj koji je sahranjen ispod lipe imao poprilicno slicna razmisljanja poput tebe

Какав статус супер силе,зато што су им срушили авион?Твоје размишљање је слично боксу,зато боксери наравно не воде политику него политичари.
Па да ли се питаш зашто више нису срушили нити један авион?Турска је стратешки најбитнија држава уз Израел у том дијелу свијету.Не контам какво ти је то размишљање,поредиш једног Слобу изгубљеног у времену и простору са Путином и Русијом?!То је могао поредити само форумски лик Блајби.Али њему је опроштено,за њега је свијет стао тамо 90-их када је заспао испод дрвета банане,тамо у далекој Венецуели али од тада се много тога десило.Зар треба да идемо редом,хоћемо ли од Чеченије кренути или боље да станемо док се нисам расписао...

i rece da si na ovoj temi od pocetka?vendeta da li si ti to ?

ako iole pratis ovu temu od samog pocetka onda znas da smo se ja i vendeta svadjali citavo vreme a ja sam nekoliko puta i bio banovan zbog toga oko ove teme i ne bi lupao tako retardirane gluposti

Саудијска Арабија је један од највећих савезника Америке у том дијелу свијету

tacno to niko i ne spori ali reci da je isis cedo amerike isto nije tacno ameri su upotrebili isis dokle god im je trebao za njihove ciljeve onog trenutka kada su im se interesu razisli ameri su sravnili sa zemljom raku ne gledajuci sta su civili a sta teroristi najteze je biti objektivan iako navijam za ruse i asada objektivnost mi je na prvom mestu gde kod rusofila to nije slucaj oni ce pisati takve gluposti da to covek ne moze verovati svojim ocima kada rusi ili bilo ko drugi sravni s zemljom direktne americke saveznike tada cu reci eto i ameri su kukavucke jajare to tada stoji ono sto sam pisao zadnjih 3 strana

Kad se uzme broj napada koje je Izrael izveo, i koliku je štetu napravio, jedan srušen F-16 je smejurija pogotovu što ih polako otpisuju i menjaju sa F-35 .

Činjenica je da Izrael gađa šta god hoće, a Rusi izgledaju nemoćni, smešni i poniženi . Ne smeju da povuku čak ni taj korak da Siriji isporuče S-300, a o ostalom i da ne govorimo .

Kao što sam već pisao milion puta, izgleda da se Rusi nadaju nekom dogovoru gde bi postojala Asadova Sirija, turska Sirija (Idlib) i kurdski deo . Ja mislim da im "izabrani" na duge staze neće čak ni to dozvoliti, a da su se priče o poštovanju Rusije samo bacanje prašine u oči .

Ćifte su jedanput srušile čak i američki avion, a amerikanci nisu smeli ni A da im kažu. Čisto da se zna ko su gazde. ;)

Da su vođe velikih sila tako impulsivne, kao što neki priželjkuju, odavno na planeti ne bi ostao kamen na kamenu.

Čak i kada nekom plemenitom vođi u trenutku slabosti padne neka maloumna ideja na pamet, za to su tu uvek generali, savetnici i sl. koji kažu "nećemo učiniti ništa slično"

aha ali to svaki put padne na pamet nekom plemenitom rusu ali nikad nekom plemenitom amerikancu vazi to je upravo ono o cemu pricam uvek ce se naci neka isprika eto oni su zli a mi plemeniti rusi ne radimo kada shvatite da sila je ta koje odredjuje dogadjaje u drustvu i u buducnosti onda mozda shvatite poentu mojih postova a to da ne bi ostao kamen na kamenu je upravo ono o cemu pricam sve dok rusi rzmisljaju kao ti jao ne daj boze da dodje nekog velikog belaja nece nista ostati sve do tada ce ih ameri i svako drugo zapisavat svaki put iznova ameri jedino razumiju govor sile

ako iole pratis ovu temu od samog pocetka onda znas da smo se ja i vendeta svadjali citavo vreme a ja sam nekoliko puta i bio banovan zbog toga oko ove teme i ne bi lupao tako retardirane gluposti

tacno to niko i ne spori ali reci da je isis cedo amerike isto nije tacno ameri su upotrebili isis dokle god im je trebao za njihove ciljeve onog trenutka kada su im se interesu razisli ameri su sravnili sa zemljom raku ne gledajuci sta su civili a sta teroristi najteze je biti objektivan iako navijam za ruse i asada objektivnost mi je na prvom mestu gde kod rusofila to nije slucaj oni ce pisati takve gluposti da to covek ne moze verovati svojim ocima kada rusi ili bilo ko drugi sravni s zemljom direktne americke saveznike tada cu reci eto i ameri su kukavucke jajare to tada stoji ono sto sam pisao zadnjih 3 strana

О томе би се могло причати,рецимо једна Ал Каида је полу чедо Америке које се отело контроли тек када их је Америка добро наоружала или боље да кажем средство за борбу против СССР-а.
ЦИА има велику традицију у стварању фракција које ће јој индиректно бити послушне све у сврху скидања неодговарајуће власти и често не бира средства да оствари циљ.
Најбољи примјер је убијање америчког амбасадора у Либији Крис Стивенса који је убијен на један крајње чудан и бизаран начин а људи који су се затекли ту просто нису знали више ко им је савезник а ко не.

О томе би се могло причати,рецимо једна Ал Каида је полу чедо Америке које се отело контроли тек када их је Америка добро наоружала или боље да кажем средство за борбу против СССР-а.
ЦИА има велику традицију у стварању фракција које ће јој индиректно бити послушне све у сврху скидања неодговарајуће власти и често не бира средства да оствари циљ.
Најбољи примјер је убијање америчког амбасадора у Либији Крис Стивенса који је убијен на један крајње чудан и бизаран начин а људи који су се затекли ту просто нису знали више ко им је савезник а ко не.

sa ovim se donekle slazem ali ja govorim o situaciji gde govorimo o jasnim saveznickim snagama gde su takve definicije vidljive ono sto se desilo u libiji je sramota amerike u nekom drugom smislu ali sta je bilo sa njima kada su ubili tog ambasadora pa ameri su ih odmah sledece jutro sravnili sa zemljom i to su isto radili sledecih nekoliko godina zar se ne secas da su pobili i neke nase ljude kada su gadjali tu islamisticku grupu o tome ja govorim

sa ovim se donekle slazem ali ja govorim o situaciji gde govorimo o jasnim saveznickim snagama gde su takve definicije vidljive ono sto se desilo u libiji je sramota amerike u nekom drugom smislu ali sta je bilo sa njima kada su ubili tog ambasadora pa ameri su ih odmah sledece jutro sravnili sa zemljom i to su isto radili sledecih nekoliko godina zar se ne secas da su pobili i neke nase ljude kada su gadjali tu islamisticku grupu o tome ja govorim

Ма тамо је несређена ситуација још увјек ,ни Афганистан ни Ирак нису до краја сређени.То нису државе за похвалу на рачун тој истој Америчкој доследности-недоследности.Рецимо гађали су и Руси подручје у којем је убијен руски пилот,спржили све уздуж и попријеко,побили само Бог зна копико терориста доле али то опет нема везе са снагом њене дипломатије већ је само адут у преговорима дипломатије,није то све тако црно-бијело.

Изгледа да ће Турци морати преваспитавати ове павијане, неће бити лак задатак.

In video report on Turkish-Russian Idlib agreement, Tahrir al-Sham's Iba news service excerpts Abu Muhammad al-Jolani's categorical rejection of disarmament from Eid speech.

DncChTsX0AAJHZ8.jpg

Изгледа да ће Турци морати преваспитавати ове павијане, неће бити лак задатак.

In video report on Turkish-Russian Idlib agreement, Tahrir al-Sham's Iba news service excerpts Abu Muhammad al-Jolani's categorical rejection of disarmament from Eid speech.

DncChTsX0AAJHZ8.jpg

Боље Турци да прљају руке него Руси и Асад.Све у свему иде то у добром смјеру...

Sirija je vec predala radarske podatke i tvrdi da njihova Pvo nije kriva. Izrael jos to nije ucinio. Sve sam ubjedjeniji da su izraelski avioni oborili Iljusin, a Rusi su pokusali da svale na Sirijce kako bi zataskali stvar i nekako sacuvali obraz.
Cionisticki rezim u Moskvi svakim danom potvrdjuje svoje pravo lice. Putina ne zanimaju zivoti Rusa vec samo bogatstvo njegovih jevrejskih tajkuna, pa tako i odnosi sa "partnerima".

Данас је ово напустило Русију:

Туполев Ту-154М RA-85686 Специального лётного отряда "Россия"
Туполев Ту-154Б-2 RA-85426 МО России
Туполев Ту-154Б-2 RA-85594 МО России
Туполев Ту-134АК RA-65992 МО России
Туполев Ту-214ОН RF-64525 МО России
Туполев Ту-154Б-2 RA-85559 МО России
Туполев Ту-154М RA-85155 МО России
Туполев Ту-154Б-2 RA-85586 МО России

Да ли је неко вагина, ил' не...не бих да улазим у причу.
Мало се јежим од тренутка у коме смо...мислим, ако груне...где онада?

:think:

Da nisu u njima neki "sirijski strucnjaci :) za PVO" koji ce bolje da raspoznaju "nas - njihov " i da nekim slucajem ne nose sa sobom i neke "modernije makete od kojih ce da zebe neko pametan u Dzerusalimu i okolici" i da twituje zalopojke za manje upucene i one sa IQ do velicine broja cipela ...?!

:whistling:

- - - - - - - - - -

Само "no fly" варијанта ако мисле озбиљно да заврше посао до краја без грешака у ваздуху.
Што се тиче Израела и његових стратешких циљева везано за Хезболах и Иран, све се то да одрадити и без израелских авиона.

Ili bolje osposebljena posada PVO i sa modernijom opremom , pa neka flajtuju idoli kozo`eVaca sa Neta ...

.
Системи су обједињени и то је објављено у овом чланку 25.08.2017.

Овде руски експерт, ген.ппук, Бижев објашњава детаљније шта је могуће да се десило

Ако су системи повезани, као што видимо да јесу, највероватније су авион оборили Израелци или, пре бих рекао Французи.

Сви већ дуго траже прилику да дођу до руских уређаја који их потпуно заслепљују и вероватно се испод површине средоземља сада обавља туча између ронилаца...

.

A ako postoji sistem za samounisavanje ili su Rusi vec u akvatoriji "na redovnim vezbama" , onda mrka kapa od trke za sofisticiranim uredjajima ispod povrsine ...?!

Па подсећа, по лажној идиличности и онда кукању кад је 'завадло рају ову препоштену'.

Али нека те то не буни, људи су свуда у трећем свету исти.

Od tebe se ne ocekuje da kazes nesto normalno ... uglavnom tamo gde Amerika uveze demokratiju tu nastaje blagostanje ... tipa Irak , Libija ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back