- Poruka
- 34.931
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U toj hijerarhiji interesa, šta misliš: kako se kotira pitanje tampon zone koju Izrael traži? Ja mislim da se kotira solidno.
Sličnu tampon zonu su Rusi odobrili Turcima u severnoj Siriji radi razdvajanja kurdskih kantona prošle godine
I štaviše, to se isplatilo. Kako?
a) Turci su povukli svoje iz Alepa. Na taj način dali su vrlo značaj doprinos pobedi u Alepu, koja je prekretnica ovog rata.
b) Turci su zauzeli teritorije koje SAA niti je mogla niti je planirala da uzme u doglednom periodu
c) Turci su istrpeli i gubitke. Sramotne, rekao bih.
d) Pad Al-Baba omogućio je SAA da izađe u susret SDF u Manbidžu, zauzme Deir Hafir i Maskana doline, i da izađe na Eufrat nizvodno od Rake i izvede onu značajnu operaciju izoolvoanaj ISISa u istočnoj Hami, operaciju koja je bila preduslov deblokade Deir Ezzora
e) Kurdima je poslata poruka vrlo jasna, vrlo slikovita, vrlo preteća. Pokazano im je šta će se dogoditi, ako ponove gluposti iz Hasake. Plus su naterani da od Rusa i SAA traže pomoć i zaštitu za Manbidž i Afrin (zaštitu koju SAD nije želela da im pruži)
f) Turci su kooptirani u nekakvu saradnju sa Rusijom i IRanom po pitanju Sirije
Ja u tom smislu posmatram i izlaženje u susret izraelskom predlogu za tampon zonu. Ta tampon zona bi rešila pitanje Južnog Fronta.
Rešavanje pitanja Južnog Fronta odgovara kome?
Rusiji, ali i Damasku.
To što takvo rešavanje ne odgovara Irancima i Hezbolahu... Pa, jbg, redosled ispunjavanja interesa je onakav kao sa listeIran treba da sve petama u doope udara što će uopšte dobiti priliku da ostvari kopnenu vezu sa Sirijom, nešto što je u 2015. godine izgledalo kao naučna fantastika
Не знам. Прво, Руси су изгледа одбили да се ангажују, било зато што им није у интересу, било зато што је заузимање будућих бусија спрам Израела један од главних разлога за ирански ангажман и не би их било ласно натерати да попусте. Чак и када би могли да их натерају муле да попусте, могуће је да Москва зна да би отварање овог питања сада угрозило даљи ток рата који из њихове перспективе иде доста задовољавајуће.
Друго, та тампон зона све до пута Дамаск-где већ је из израелске перспективе оперативно питање, не стратешко решење. Црвене линије су другде. Стратешко решење је из њиховог угла минимално присуство и минимална могућност стратешких пројекција Ирана не на границама Голана већ вероватно све до Еуфрата или још боље персијског залива. Према томе, ова тампон зона, коју нису добили, опет не би решила стратешко питање присуства Персије западно од Шат-ал-Араба.
А истерати Иранце преговорима хиљаду километара на исток... па, као што је рекао господин Гандалф, "This is much to demand for the delivery of one servant: that your Master should receive in exchange what he must else fight many a war to gain."
Mislim da je trenutno daj-šta-daš.
A dugoročno, Izraelu se više isplati investiranje u zbacivanje iranskih mula i posledično unormaljivanje Irana i pretvaranje u saveznika, kao što je i bio pre "revolucije" (tj devolucije, bolje reći)
Mislim da je trenutno daj-šta-daš.
A dugoročno, Izraelu se više isplati investiranje u zbacivanje iranskih mula i posledično unormaljivanje Irana i pretvaranje u saveznika, kao što je i bio pre "revolucije" (tj devolucije, bolje reći)
Onaj natovareni kamion od juce je bio vrlo upečatljiva slika statusa Nusrine ofanzive
Kao i snimci kuknjave i leleka za rušenjem "vrtica", "pekara", "poslednjih bolnica", "azila za pse" i slične infrastrukture unutar (avaj!) zone deeskalacije, a koji su krenuli kad je ofanziva počela da baguje, a krenuo odgovor kako po liniji fronta, tako i po dubini
ČIm krene tviter lelek, znam da su džihadisti poćeli da dobijaju po vdžajni, žestoko.

Израел и Иран не могу бити савезници, јер пуцају на то да буду господари на истом простору.
Иран може у том случају само да буде слуга Израела, као што је Русија била слуга САД-а 90-их.
Retardirano, svakako....
Jedini rezultat iranske teokratije je stagnacija Irana i uzdizanje Turske i zalivskih monarhija kao pouzdanijih, odnosno kao manje neuracunljivih partnera
A sunitski svet mrzi Irance i siite, nista manje nego pre revolucije
Pogledajte prilog 455789

Znači Amerikanci i SDF su razorili Raku? Ma nije moguće!!! Ja sam mislio da je razaranje gradova isključiva specijalnost SAA i Rusa!?
Ah, da, i iz nekog razloga Rusi su ugrozili Morgana Frimena. Ne zna se zasto.
Пробој из окружења у Идлибу: специјални сарадник "Вести" је сазнао, како је то било.
Jaooo, pa potpuno si neupucen! Kad Ameri&co razvale neki grad u paramparcad oni to rade njezno, tako da nijedno dete, poslasticarnica ili pas/macka lutalica ne budu povredjeni ili unisteni.
Ali Rusi i SAA kad bombarduju, to rade isljucivo hemijskim oruzjem (mada nikom nije jasno zasto, tj. sta time dobiju) po objektima gde se grupisu deca i nejac, male kuce i mace i gde se pripremaju slatkisi za iste.
Eto, sad znas.
- - - - - - - - - -
Ah, da, i iz nekog razloga Rusi su ugrozili Morgana Frimena. Ne zna se zasto.