Sve si u ,,pravu,, ... Ok je
Ali ja imam ,,poslovne planove,, (Boze zdravlja) oko nekih nalazista Nafte kao ,,stariji samostalni referent,, (vichislai eto v Chinam-Zvaniam Vooruzhenih Sil Abhaskee Respublike!) pa SAVRSENO ZNAM iz naj-prvije ruke stanje pogotovo na potezu Hims-Tadmur-Badiya
Namesteni snimci u selu Nayman ! Eto toliko ,,drze,, Uqayrabat! Oko 60 ,,Nasih,, je ,,otislo,, za 10 dana samo u Dzepu oko njega. Od bas ,,nasih,, (iz Srb i RS) niko, trojica lakse okrznuta. Ne moras da verujes, cisto ,,kolegijalno,, i drugarski ti kazem. Ako cenis ok,,, Vest ova neka bude ,,lazna,,. Eto priznajem, nije ,,tacno,, ))
Uqayrabat je u ponedeljak povracen i putevi do njega sa zapadne strane, Daesh se tamo ucvrstio i to je to, do danas. Naravno ,,lazem,, i za ovo. Prosle noci je bilo zestoko uz mnogo ranjenih i par desetina u vecnim lovistima. Ovi zauzmu neka sela, pa izgube. Krstare ovi posvuda, nema se snaga za pokrivanje uopste. Kada ce se stanje promeniti videcemo. Dovoljno govori fakat da preostale porodice lokalaca (a oni su Daesh) uz male pratnje PRELAZE auto-put kod Ihtiriye i eno ih i u Idlibu, a sve istocnije od toga sto vidimo na mapama zvanicno, je slabo posednuto i civili i naravno ,,Lokalci,, sa puskom su i tamo. Premestaju se maltene bez velike muke. To je to, za sada.
Oko klanice kod Humayma je pre-potvrdjeno, kao i da na Deiru se maltene borba vodi na ,,zaustavnim,, linijama, uz minimalni utrosak vec odavno ,,izginulih,, (po Svodkam Min, Oboroni RF)
IGIL-ca. Ovo zadnje zna i Ruska Komanda i sad se misli sta nam je ciniti na tom sektoru. Probiti se MOZE do uzeg dela (Panorama, pa i Aeroport) ali sta posle ??
Po koju cenu, jer je dosada placena visoka, i kako to obezbediti ? Ocekivanja su bila drugacija, sto sam i Ja juce pisao, da ce ISIL da sam pocne da se ,,osipa,, i preda Grad manje vise lako... Sad ne znam dali ce toga biti.
Ovi kod Halepa, Badiye i sa Istoka Eufrata .... su ustvari GLAVNI ! ISIL je ovde jedna od ,,Epizoda,, .....