Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je istina, onda se stvari dobro razvijaju
deir22-1130x580.jpg

Пишу да су 1км од аеродрома
САА и союзные силы установили контроль над высотой Ар-Рабия и находятся в 1 км. от позиций САА дислоцированных в районе аэропорта. Большая часть тер. кладбища за САА

-----------------

Poslednja izmena:
Пишу да су 1км од аеродрома
САА и союзные силы установили контроль над высотой Ар-Рабия и находятся в 1 км. от позиций САА дислоцированных в районе аэропорта. Большая часть тер. кладбища за САА

Iz kog smera?
Ne mogu da nadjem to Ar Rabija brdo
Mada, nema ni veze, vazno je da ih sabijaju na najvaznijim pravcima
- - - - - - - - - -

War in Syria‏ @SyriaWar2 1h1 hour ago
More
#SAA captured Wadi Thurdah and Tal Rabia /#DeirezZor

- - - - - - - - - -

Prostor izmedju DEZ pod kontrolom SAA i enklave oko aerodroma

Ako je istina, onda se stvari dobro razvijaju
deir22-1130x580.jpg

Sacekajmo i sa delovanjem ISIL-a. Nije cudo da krenu u neku kontru. Prvo ce se braniti maksimalno a posle na povoljnim odsecima krenuti u napad. Ili cak pokusati nesto ,,Vece,,- Iza ledja da dodju napadnim snagama. Po meni ovo prvo ce biti, lokalne kontre.

I sve ovo treba potvrditi, ko je gde, dokle, s cime i sl. Imamo izvor sa ,,pro-strane,,.

Dobro si ispekao ,,zanat,, :))) Sto se tice procene oko Desanata i Forsiranja (to mi je bila uza ,,struka,, nekada) dobro kazes .... Nema snage, iako bi ja na njiovom mestu ,,razmisljao,, ... Sta znam... Mnogo je teze sa istocne obale kako ja znam, jer je teren ispesecan, GUSCE naseljen nego sto mislimo i ISIL ocekuje ! Svodimo se da si u pravu )) Iako kao ,,pesadiski Mornar,, odmah se nalozim na ideju takvog ,,manevra desantnog,, ....

Bice interesantno narednih dana, i ovde i preko Reke. Steta par dana necu mnogo vremena imati....

- - - - - - - - - -

Radi se o ,,postignutom,, u onim juce borbama, to oko spajanja sa Aerodromom. Ruski opis situacije ....

gde nam je vendetica u ovom teskom trenutku da nam objasni pravu situaciju na terenu,meni ovo nema nikakvog smisla bez vendetice,vendetice javi se !!!

Kada bi bio malo pametan, primetio bi da se radi o sasvim drugom coveku, ali ..... Produzi sa Bajkama. Problem je sto ostali Forumasi su DOVOLJNO PAMETNI pa to znaju, a ti lecis frustracije nekim ranijim clanom i pricas sam za sebe :)

Ali nebitno... Sve sto sam kazao proslih dana je od 95 do 99 % ispalo tacno. Sacekajmo.

Cak i GORE je dugorocno stanje nego sto ti se pricinjava. Ali NECU da iznosim podatke ! Upravo je zestoku KLANICU ISIL napravio kod Humayma, i odlicno se drzi kod Uqayrabata. Uzgred budi receno, iz ,,DESETINE,, ozbiljnih izvora je potvrdjeno i jasno- Uqayrabat naselje i vecinu okoline je ISIL povratio i ucvrstio se !

Kod Jobara ceo vod SAA pobijen !

U Pustinji kod Jordanske granice ,,Usud ah Sharqia,, (Lavovi sa Istoka) se aktivirali... poceli ,,raidi,, na izolovane pozicije SAA! Prostor sireg al-Tanf ,,Plac-darma,, je ustvari ogromni ,,Mostobran,, za buduce (Presudni), otuda i Bajke o ,,odlasku Amerikanaca,, jos i ,,dobrovoljno,, haha... Pre ce Bazu Flote u Jokosuki u Japanu da napuste nego li al-Tanf, ali aj...... ,,verovanje,, drzi coveka ha

Kod Deira SAA solidno krvari , a ISIL ,,ekonomise,, sa snagama i ceka ih pred Tardom i jos negde (nebitno gde, aj da ne pricam :) ) !

Halep- Jug- Zauzeta jako bitna Baza 90. puka, odmah iza Hadar-a, znaci Zeleni se SPREMAJU za novu fazu, zauzimaju se startne pozicije. O ovom neuspehu SAA se culo i odmah utihnulo, znaci...

O Katastrofi Strateskoj u vezi pokretanja Brze Ofanzive ali odlicno pripremljena SDF (a to vise nisu samo Kurdi, nego ozbiljni ,,Zeleni,, anti-Assadovski elementi) i Americke Vojske... Bolje da ne govorim !

Ako znamo (a znamo) kako su ,,osvojena,, i ,,primirena,, mnoooga mesta po Siriji i ko je Lokalna Policija i vlast tamo (cinovnici ne ulaze, kamoli SAA) .... nemoj da ispadne da na kraju pogodim 120 % ! )))))

Poslednja izmena:
Ono sto se, svakako, dogodilo tokom prosle sedmice, a o tome nije bilo zvanicnih objava, to je zestok ISIS protiv napad pravcu Sola-Kabadzib.
O tome se da zakljuciti na osnovu odsustva objava proSAA izvora, kao i na osnovu naknadnih objava o napredovanju u tom smeru, ponovljenom napredovanju ka tim naseljima, odnosno njihovom naknadnom oslobadjanju.
Taj ISISov protivnapad je oduzeo zamajac SAA bar na 4 dana.
Tih 4 dana u ukupnoj igri nisu nesto drasticno znacajni, ali svakako imaju odredjenu vrednost.
Umesto da je aerodrom deblokiran istog ili narednog dana kada i sam grad, na tome se radi tek danas. Nadamo se da ce do sutra posao biti zavrsen.
Moguce je bilo da se za tih 4-5 dana postave dobre startne osnove za napredovanje niz Eufrat.
Svakako, nastupanje SDF ipak ide u prilog SAA, jer ce vezati bar neki deo ISISovih trupa, a time ili olaksati trenutnu situaciju kod samog DEZ i/ili ubrzati resavanje doline Eufrata u delu oko Maadana.

1. Cak i GORE je dugorocno stanje nego sto ti se pricinjava. Ali NECU da iznosim podatke ! Upravo je zestoku KLANICU ISIL napravio kod Humayma, i odlicno se drzi kod Uqayrabata. Uzgred budi receno, iz ,,DESETINE,, ozbiljnih izvora je potvrdjeno i jasno- Uqayrabat naselje i vecinu okoline je ISIL povratio i ucvrstio se !
2. Kod Jobara ceo vod SAA pobijen !
3. U Pustinji kod Jordanske granice ,,Usud ah Sharqia,, (Lavovi sa Istoka) se aktivirali... poceli ,,raidi,, na izolovane pozicije SAA! Prostor sireg al-Tanf ,,Plac-darma,, je ustvari ogromni ,,Mostobran,, za buduce (Presudni), otuda i Bajke o ,,odlasku Amerikanaca,, jos i ,,dobrovoljno,, haha... Pre ce Bazu Flote u Jokosuki u Japanu da napuste nego li al-Tanf, ali aj...... ,,verovanje,, drzi coveka ha
4. Kod Deira SAA solidno krvari , a ISIL ,,ekonomise,, sa snagama i ceka ih pred Tardom i jos negde (nebitno gde, aj da ne pricam :) ) !
5. Halep- Jug- Zauzeta jako bitna Baza 90. puka, odmah iza Hadar-a, znaci Zeleni se SPREMAJU za novu fazu, zauzimaju se startne pozicije. O ovom neuspehu SAA se culo i odmah utihnulo, znaci...

1. ISIS je nakratko povratio Akerbat pre 2 sedmice. Kad kazem "nakratko" to oznacava nekoliko sati. Ali, neko novo vracanje Akerbata nije objavio cak ni Amaq. Katastrofa kod Humaime se dogodila pre oko 3 sedmice. Od tada, nista novo. Ako imas izvor za suprotno, po oba osnova, slobodno postavi
2. SAA na Dzobaru i Ajn Termi krvari i to je poznato. Veliki gubiti uz zanemarljivo napredovanje
3. Koliko me secanje sluzi, ovo je referenca na mini ofanzivu zelenih pre neke 3 sedmice. Od tada, ni traga ni glasa njihovoj aktivnosti. Stavise, SAA preuzima granicne punktove s Jordanom. Isto kao i pod 1), ako imas vesti koje govore suprotno, postavi
4. Kod DEZ SAA sprovodi jednu od svojih najefikasnijih akcija ikada. Efikasnih u smislu malog broja stradalih.
5. Hajde malo detalja oko ovoga. Lokacija, izvor? HTS i drugi zeleni obicno se ne stede samohvalisanja kada naprave uspeh takvog ranga.

- - - - - - - - - -

Ispravka za Humaimu.
Amak je pre 2 sata objavio da je stradalo 40 SAA vojnika kod Humaime

lkrum‏ @Laurenz_1997 2h2 hours ago
More #Amaq: 40 #SAA and pro-SAA were killed in an #ISIS attack north of the village of #Hamimah in rural #Homs. #Syria #IslamicState

- - - - - - - - - -

MOsul, 2014. i 2017.

DEZMVIwWAAA2MgQ.jpg

DEZMVItXsAAfLUw.jpg

vendetice kad ce isil da pokori siriju oce biti gotovo za nedelju ili dve? i da li treba iran i rusija da se spreme da budu osvojeni u sledecoj fazi?

Na tvoju zalost u Ratu u Shamu, ISIL je NAJMANJE bitan ! To jest vredi koliko i onaj od prosle zime sneg sto padao u Pustinji kod Palmyre :)

Rat se vodi oko opstanka ove ,,strukture,, na vlasti u Siriji, kontroli teritorija, odnosima na Bliskom Istoku i uticaju velikih Sila na konkrtne ,,PROCESE I TERITORIJE,, !

Kakav Projekat je ISIL je druga stvar, ali budi siguran da ISIL osim kao ,,Korisni Alat,, ni ja, ni bilo ko sa malo znanja, ne gleda za nista vise :)))

Prouci malo zadnja DESAVANJA oko Rosnefta (Katarska ,,karta,,) , pa ce ti se razjasniti sta ce (od koliko santimetara ,,organ,,) Iran da dobije oko Sirije, a sve mi se cini da je i ,,Turski tok,, prica pod sumnjom ! To jest u ,,Prevodu,, .... Jos koliko ce Rusija da se angazuje u Shamu, a bez Nje, trajanje Assada ce biti koliko i Nadzibulahovo u Afganistanu, posle Raspada SSSR i prekidanja pomoci.
Pomoc prestala u Januaru 1992, u Aprilu iste-1992, Kabul je bio pod kontrolom ,,Protivnika,,. A da.... ti verujes sa SAA ima ,,200.000 vojnika,, i da je Narod ,,spreman da umre za Assada,, ))) Produzi da ,,verujes,,- Uskoro ces menjati nick na Forumu ili skroz nestati :)

P.S. U Siriju ne racunam Obalu (Mantiqa-te Latakiju i Tartus), iako.... znajuci kako je ,,Genijalni Vodja,, prodao Donbas (od prekjuce i zvanicno) i kako je Veleizdajniku Vucicu i Kvislingu Dikovicu ,,ruska pomoc,, oko dobijanja Izbora i dalje Okupacije Srbije bila Presudna, nisam siguran vise ni za Obalu Sirije, barem posle 2020 godine ! Boze zdravlja, da smo zivi i zdravi i 2050 godine, pa i da je ako treba i sve kako ti kazes : ))))

Poslednja izmena:
Deir Ezzor

Javljaju da je SAA dosla do enklave oko aerodroma

Hassan Ridha‏ @sayed_ridha 2m2 minutes ago
SAA and allies advancing from Thayyem oil field have reached the Republican Guard in the outskirts of DeirEzzor military airbase

Leith Abou Fadel‏Verified account @leithfadel 4m4 minutes ago
Nine month long siege on Deir Ezzor Airport is over!

24 Resistance Axis‏ @Syria_Hezb_Iran 9m9 minutes ago
SAA & allied forces break the siege of #DeirEzZor airport, Harabesh & Tahtuh districts.

Odakle je doleteo ovaj cudotvorac aka marinac, vojni policajac, strateg za ofanzive, kontraofanzive i diverzije? Od ponedeljka ce valjda biti i profesionalni pilot, te ce nam otkriti zapravo kako su SyAF nista drugo no vehabije iz zatvora koje je Asad pomilovao da bi imao ko da ga brani.

Mracis ovde sa netacnim informacijama bez ijednog podatka o izvoru istih. Ubedjujes ljude da vise treba da veruju tvojim lovackim bajkama, nego koliko-toliko svezim informacijama sa ratista ili nekim licnim izvorima. Dosadan si vise, ako te dzihadisti toliko loze, idi prikljuci im se, neces biti ni prvi ni poslednji odavde.

1. ISIS je nakratko povratio Akerbat pre 2 sedmice. Kad kazem "nakratko" to oznacava nekoliko sati. Ali, neko novo vracanje Akerbata nije objavio cak ni Amaq. Katastrofa kod Humaime se dogodila pre oko 3 sedmice. Od tada, nista novo. Ako imas izvor za suprotno, po oba osnova, slobodno postavi
2. SAA na Dzobaru i Ajn Termi krvari i to je poznato. Veliki gubiti uz zanemarljivo napredovanje
3. Koliko me secanje sluzi, ovo je referenca na mini ofanzivu zelenih pre neke 3 sedmice. Od tada, ni traga ni glasa njihovoj aktivnosti. Stavise, SAA preuzima granicne punktove s Jordanom. Isto kao i pod 1), ako imas vesti koje govore suprotno, postavi
4. Kod DEZ SAA sprovodi jednu od svojih najefikasnijih akcija ikada. Efikasnih u smislu malog broja stradalih.
5. Hajde malo detalja oko ovoga. Lokacija, izvor? HTS i drugi zeleni obicno se ne stede samohvalisanja kada naprave uspeh takvog ranga.

- - - - - - - - - -

Ispravka za Humaimu.
Amak je pre 2 sata objavio da je stradalo 40 SAA vojnika kod Humaime

lkrum‏ @Laurenz_1997 2h2 hours ago
More #Amaq: 40 #SAA and pro-SAA were killed in an #ISIS attack north of the village of #Hamimah in rural #Homs. #Syria #IslamicState

- - - - - - - - - -

MOsul, 2014. i 2017.

DEZMVIwWAAA2MgQ.jpg

DEZMVItXsAAfLUw.jpg

Sve si u ,,pravu,, ... Ok je :)

Ali ja imam ,,poslovne planove,, (Boze zdravlja) oko nekih nalazista Nafte kao ,,stariji samostalni referent,, (vichislai eto v Chinam-Zvaniam Vooruzhenih Sil Abhaskee Respublike!) pa SAVRSENO ZNAM iz naj-prvije ruke stanje pogotovo na potezu Hims-Tadmur-Badiya :)

Namesteni snimci u selu Nayman ! Eto toliko ,,drze,, Uqayrabat! Oko 60 ,,Nasih,, je ,,otislo,, za 10 dana samo u Dzepu oko njega. Od bas ,,nasih,, (iz Srb i RS) niko, trojica lakse okrznuta. Ne moras da verujes, cisto ,,kolegijalno,, i drugarski ti kazem. Ako cenis ok,,, Vest ova neka bude ,,lazna,,. Eto priznajem, nije ,,tacno,, ))

Uqayrabat je u ponedeljak povracen i putevi do njega sa zapadne strane, Daesh se tamo ucvrstio i to je to, do danas. Naravno ,,lazem,, i za ovo. Prosle noci je bilo zestoko uz mnogo ranjenih i par desetina u vecnim lovistima. Ovi zauzmu neka sela, pa izgube. Krstare ovi posvuda, nema se snaga za pokrivanje uopste. Kada ce se stanje promeniti videcemo. Dovoljno govori fakat da preostale porodice lokalaca (a oni su Daesh) uz male pratnje PRELAZE auto-put kod Ihtiriye i eno ih i u Idlibu, a sve istocnije od toga sto vidimo na mapama zvanicno, je slabo posednuto i civili i naravno ,,Lokalci,, sa puskom su i tamo. Premestaju se maltene bez velike muke. To je to, za sada.

Oko klanice kod Humayma je pre-potvrdjeno, kao i da na Deiru se maltene borba vodi na ,,zaustavnim,, linijama, uz minimalni utrosak vec odavno ,,izginulih,, (po Svodkam Min, Oboroni RF)
IGIL-ca. Ovo zadnje zna i Ruska Komanda i sad se misli sta nam je ciniti na tom sektoru. Probiti se MOZE do uzeg dela (Panorama, pa i Aeroport) ali sta posle ??

Po koju cenu, jer je dosada placena visoka, i kako to obezbediti ? Ocekivanja su bila drugacija, sto sam i Ja juce pisao, da ce ISIL da sam pocne da se ,,osipa,, i preda Grad manje vise lako... Sad ne znam dali ce toga biti.

Ovi kod Halepa, Badiye i sa Istoka Eufrata .... su ustvari GLAVNI ! ISIL je ovde jedna od ,,Epizoda,, .....

Sve si u ,,pravu,, ... Ok je :)

Ali ja imam ,,poslovne planove,, (Boze zdravlja) oko nekih nalazista Nafte kao ,,stariji samostalni referent,, (vichislai eto v Chinam-Zvaniam Vooruzhenih Sil Abhaskee Respublike!) pa SAVRSENO ZNAM iz naj-prvije ruke stanje pogotovo na potezu Hims-Tadmur-Badiya :)

Namesteni snimci u selu Nayman ! Eto toliko ,,drze,, Uqayrabat! Oko 60 ,,Nasih,, je ,,otislo,, za 10 dana samo u Dzepu oko njega. Od bas ,,nasih,, (iz Srb i RS) niko, trojica lakse okrznuta. Ne moras da verujes, cisto ,,kolegijalno,, i drugarski ti kazem. Ako cenis ok,,, Vest ova neka bude ,,lazna,,. Eto priznajem, nije ,,tacno,, ))

Uqayrabat je u ponedeljak povracen i putevi do njega sa zapadne strane, Daesh se tamo ucvrstio i to je to, do danas. Naravno ,,lazem,, i za ovo. Prosle noci je bilo zestoko uz mnogo ranjenih i par desetina u vecnim lovistima. Ovi zauzmu neka sela, pa izgube. Krstare ovi posvuda, nema se snaga za pokrivanje uopste. Kada ce se stanje promeniti videcemo. Dovoljno govori fakat da preostale porodice lokalaca (a oni su Daesh) uz male pratnje PRELAZE auto-put kod Ihtiriye i eno ih i u Idlibu, a sve istocnije od toga sto vidimo na mapama zvanicno, je slabo posednuto i civili i naravno ,,Lokalci,, sa puskom su i tamo. Premestaju se maltene bez velike muke. To je to, za sada.

Oko klanice kod Humayma je pre-potvrdjeno, kao i da na Deiru se maltene borba vodi na ,,zaustavnim,, linijama, uz minimalni utrosak vec odavno ,,izginulih,, (po Svodkam Min, Oboroni RF)
IGIL-ca. Ovo zadnje zna i Ruska Komanda i sad se misli sta nam je ciniti na tom sektoru. Probiti se MOZE do uzeg dela (Panorama, pa i Aeroport) ali sta posle ??

Po koju cenu, jer je dosada placena visoka, i kako to obezbediti ? Ocekivanja su bila drugacija, sto sam i Ja juce pisao, da ce ISIL da sam pocne da se ,,osipa,, i preda Grad manje vise lako... Sad ne znam dali ce toga biti.

Ovi kod Halepa, Badiye i sa Istoka Eufrata .... su ustvari GLAVNI ! ISIL je ovde jedna od ,,Epizoda,, .....

Dobro, hajde da prihvatim da je to inside info, to za Akerbat da ga je opet vratio ISIS. Ali, zasto o tome AMAQ ne objavljuje vesti? Oni ne propustaju takve prilike?
To za prelazak iz Akerbatskog podrucja do Idliba nije nikakva tajna niti iznenadjenje.
Prosle godine to podruje je najopustenije presla celokupna grupacija Dzund Al Aksa.
Ok, ovo za Humaimu ispostavilo se da je i AMAQ objavio.
Sa ofanzivom SDF, ja ocekujem ubrzanje price kod Deir Ezzora.

- - - - - - - - - -

Javljaju da je SAA na oko 6km od Panorame, iz smera Sole

- - - - - - - - - -

Ova mapa je u skladu sa objavom S.Ride

Pogledajte prilog 454142

Syrian Civil War map je korigovao svoju mapu

Prodor je, ipak, bio iz smera grada, a ne preko Tarda grebena
DJSqtbZWsAAQU6V.jpg

- - - - - - - - - -

The'Nimr'Tiger ????? @Souria4Syrians 1m1 minute ago
More
Deir Ezzor Map: Syrian Army breaks ISIS siege on Airbase

DJSp00rX0AIQyYP.jpg

Odakle je doleteo ovaj cudotvorac aka marinac, vojni policajac, strateg za ofanzive, kontraofanzive i diverzije? Od ponedeljka ce valjda biti i profesionalni pilot, te ce nam otkriti zapravo kako su SyAF nista drugo no vehabije iz zatvora koje je Asad pomilovao da bi imao ko da ga brani.

Mracis ovde sa netacnim informacijama bez ijednog podatka o izvoru istih. Ubedjujes ljude da vise treba da veruju tvojim lovackim bajkama, nego koliko-toliko svezim informacijama sa ratista ili nekim licnim izvorima. Dosadan si vise, ako te dzihadisti toliko loze, idi prikljuci im se, neces biti ni prvi ni poslednji odavde.

Mozes da lazes sebe koliko hoces, to ne kosta nista :) Opet, ono sto ja kazem ispade ne tacno nego pre-tacno. Ne pamtim da sam rekao ,,Nece se probiti,, cak sam im dao i brzi rok, ali eto,,,

A to dali sam pilot , nisam, nit u zivotu ikada rekao da jesam. Na tvoju zalost, slabo se ti razumes u to. Marinci nisu postojali u moje vreme, nego recimo hmmm MORNARICKA VOJNA AKADEMIJA (o smerovima drugi put), Jedinice u sastavu VPO (vojno-pomorske oblasti) i sl. O tim Marincima prvi put od tebe cujem :)

A posto su u tim jedinicama primani ,,najgori,, logicno je posle da su radili u Vojnoj Policiji i sl. sluzbama .... I to na tvoju opet zalost, ZNA svaki karijerni staresina koji je jos ostao u Vojsci nam Srbije, iz koje sam poodavno otisao, taman kad je od SCG, postala Srb :)

Inace zabole me dali se tebi svidjam ili ne, Forum je za pisanje i dok imam volje i mogucnosti pisacu i obrazlagati moje vidjenje stvari koje ocigledno kao i na drugim mestima POMNO CITAJU MNOGI ! Haha.... za razliku od tvojih baljezgarija o ,,30.000 Chechena,, i ,,junackoj i nepobedivoj SAA,, u kojima ne veruju ni mala deca u Tartusu nego gledaju kako da se spasu Vojske i skoro sigurnog ranjavanja, ako ne i onog najgoreg.... Mislim, aj budimo realni ))

I da, velicanje Armije i nazivanje iste kao ,,Junacka i Nepobediva Sirijska Arapska Armija,, se pojavilo jos 2012 na NSPM i jos ponegde od lika zvanog ,,Ali ipak : ))) ,, Cudo jedno kako istim stilom ja i ,,on,, pisemo haha. Bese mislim isto septembar te 2012, kada se ,,Boj bio,, na brdu Hazzan, kod Sfeire, i kad je sprecena u tom momentu pogubna za Halep blokada. Do Halepa se jedino preko stepe stizalo juzno od Khan Sheiha tada, a Sfeira je gorela....

Eto, inace onda povremeno, a sada cesce, na par drugih mesta pisem ,,afirmativno,, i ,,velicam,, u analizama (lupanjima naravno) ,,pobede,, SAA i marginalizujem protivnike. Pare su pare, a ratna sluzba i vojna struka se moraju koristiti haha.

Ovde pisem vise sebe radi.... pa i kako mi Savest nalaze )))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back