Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam dali su se probili do Aeroporta, a i da jesu kao sto smo pisali to im je skroz nepotrebno, jer ulaze jednim ,,klinom,, koji je izlozen sa svih strana. Ok, videcemo.

Kakvo je stanje juznije (i Bitnije!) isto je iz ,,pro-izvora,,... sacekajmo i za to. Mape i te stvari se ipak uzimaju sa krajnjom rezervom.

Sto se tice Amaq-a i njihovih ,,zvanicnih,, izvora, NEMA IH LAKO DOSTUPNIH ! Redovne svodke od Amaqa nemate, znaci povremeno sto neko drugi objavi. I da, Amaq je jos u ponedeljak rekao da je Aqayrabat vracen i od ,,Vojnici Kalifata,, po Amaqu vode borbe na prostoru tom.

Ipak je to manje bitno, drzali ne drzali, ako predju na uspesni Partizanski rat (pod drugim imenom verovatno) znaci ce nesto, ako ne Aqayrabat za Aqayrabat bla bla.....

Dogadjaji u Shamu su na drugim tackama i to ima znacenja... Pratimo na Istoku stanje !

Znaci da vam kazem VEST DANA, a verovatno i ovog RATA ? Ili ce neko drugi objaviti ?? :)

Jedinice ,,Junacke i skoro Nepobedive - Americke Profesionalne Armije,, i ,,demokratski Borci SDF-a,, STIGLI SU DEIR EZ ZOR !

Na ulazu u grad su, a izgleda ,,Skauti,, iznad Hatle .... prema nekim izvorima o ,,tacnoj lokaciji,, nastupajucih snaga..... Videcemo tacnije kasnije....

Nazdravlje !

Mozes da lazes sebe koliko hoces, to ne kosta nista :) Opet, ono sto ja kazem ispade ne tacno nego pre-tacno. Ne pamtim da sam rekao ,,Nece se probiti,, cak sam im dao i brzi rok, ali eto,,,

A to dali sam pilot , nisam, nit u zivotu ikada rekao da jesam. Na tvoju zalost, slabo se ti razumes u to. Marinci nisu postojali u moje vreme, nego recimo hmmm MORNARICKA VOJNA AKADEMIJA (o smerovima drugi put), Jedinice u sastavu VPO (vojno-pomorske oblasti) i sl. O tim Marincima prvi put od tebe cujem :)

A posto su u tim jedinicama primani ,,najgori,, logicno je posle da su radili u Vojnoj Policiji i sl. sluzbama .... I to na tvoju opet zalost, ZNA svaki karijerni staresina koji je jos ostao u Vojsci nam Srbije, iz koje sam poodavno otisao, taman kad je od SCG, postala Srb :)

Inace zabole me dali se tebi svidjam ili ne, Forum je za pisanje i dok imam volje i mogucnosti pisacu i obrazlagati moje vidjenje stvari koje ocigledno kao i na drugim mestima POMNO CITAJU MNOGI ! Haha.... za razliku od tvojih baljezgarija o ,,30.000 Chechena,, i ,,junackoj i nepobedivoj SAA,, u kojima ne veruju ni mala deca u Tartusu nego gledaju kako da se spasu Vojske i skoro sigurnog ranjavanja, ako ne i onog najgoreg.... Mislim, aj budimo realni ))

I da, velicanje Armije i nazivanje iste kao ,,Junacka i Nepobediva Sirijska Arapska Armija,, se pojavilo jos 2012 na NSPM i jos ponegde od lika zvanog ,,Ali ipak : ))) ,, Cudo jedno kako istim stilom ja i ,,on,, pisemo haha. Bese mislim isto septembar te 2012, kada se ,,Boj bio,, na brdu Hazzan, kod Sfeire, i kad je sprecena u tom momentu pogubna za Halep blokada. Do Halepa se jedino preko stepe stizalo juzno od Khan Sheiha tada, a Sfeira je gorela....

Eto, inace onda povremeno, a sada cesce, na par drugih mesta pisem ,,afirmativno,, i ,,velicam,, u analizama (lupanjima naravno) ,,pobede,, SAA i marginalizujem protivnike. Pare su pare, a ratna sluzba i vojna struka se moraju koristiti haha.

Ovde pisem vise sebe radi.... pa i kako mi Savest nalaze )))

Nece mene na ovoj temi mali mujica da uci sta i ko. Pazi leba ti najgori od svih primani u VP, ma sta mi naprica? Halep? Odleprsaj.

Da li je u tvoje vreme postojao pravopis? Užasno je i pokušati nekakavo čitanje tvojih postova. Kako očekuješ da ih bilo ko ozbiljno shvati, kad su toliko odbojni u punoj nepismenosti?

Читање онога је стварно мучење. Ја само прескачем његове постове. Ако почне лепо да пише, можда их и почнем читати.

- - - - - - - - - -

Кажу да Амери од Раке праве прах и пепео. И они после неком деле лекције о бомбардовању цивилних циљева.

Нашла се два гoвнeтa на једном месту: америчко гoвнo и курдско гoвнo.

Kazacu ti sta hocu dok je u okvirima dozvoljenog, a ti mozes samo da ,,doooovas,, propala Komunjaro )))) haha

Ajt sikter, vadi one SDF i Americke zastave (i manje zastavice sa ,,djecu,,) ... Valja se docek spremati ...

A sto ne bi Brate zapJevaaaali.... Amerike i Engleske bice zemlja ,,Proleteeeeerska,,.... Amerika i Jengleskaaaaa i onoo otezes kao na ,,Romski Jezici,, bogati :) )))

Haha.... Koje pravljenje Magarcima , ovo nije Mat u dva poteza, ovo je Shah-mat u POTEZ I PO !

P.S. Posto pominjes te ,,bosnjacke narode i narodnosti ,, da ti kazem u tom stilu: Sta c's Baa, zaj'bali vas, Booooone :) Vi sa tim ,,mackama,, vas'm, tigar, panter, le'pard, kad ono Baaabo iz Am'rike, eee Boone.... Veli Baaabo, sve c'dat ovim Musliman'ma, rahatluk je s njima.... Kako liiijepo ziv'mo s Jaranom iz Rij'da Abdulahooom, sto n b s ovim iz Sir'je djelili te nafte, tog ,,halala,, tamo ee, ko jarani praaavi, Exonu 70 posto, a Musl'man.ma ,,sve,, ostalo :)

Hahaha....

Sine, nisi ti ni o od oficira...Najveći domet u obrazovanju ti je neki vojni časopis koji nisi do kraja pročitao.

Koliko je mnogopomenuti AMAQ verodostojan izvor informacija ?

Kome taj AMAQ pripada, za koga navija u ovom sukobu ?

Bobane , ides u obor ....... :manikir:

Slazem se ! Ali pitanje je bilo dali je Amaq objavio. Naravno govorim da su to potvrdili i mnogi drugi izvori i ,,indirektni,, pokazatelji. Nisam ni rekao da ako se nesto bas ne promeni, da SAA (Rusi u velikoj meri realno) nece zauzeti to, nego je tema bila drugo.

J... selo od 500-600 kuca, pa to ne moze se drzi ko zna koliko. Pre ili kasnije zauzece ga. Ako bas ne znam sta se ne desi....

Zahredin stigao na aerodrom

IMG_20170909_182219.jpg

AMAQ, iako ISISov izvor informisanja, je prilično pouzdan.
Začudo, ali je tako

Necu da kazem da si u ,,pravu,, oko Amaqa i drugih njihovih izvora, ali ... I sam znas da si u PRAVU ! :)

Dobro si primetio, izlaze SAMO SA STROGO PROVERENIM I DOKAZIVIM PODACIMA ! Zasto ? Pa deo ,,medijumske taktike,, ... Kad ispadne u pravu su sve... opssss umuknu ,,pametni,, .
Osim toga, naravno da neke stvari koje im ne odgovaraju preskoce, ali to sto kazu je 99,99% tacno. Jesi li primetio da skoro uposte nisu ,,Bombasticni,, tipa ,,ubili smo 248 SAA i sl,,. Nego... 28, tacka! Lazemo ? Aham, EVO TI SLIKE, EVO TI IMENA, EVO LICNIH PAPIRA, PLOCICA.... ! Shtama posle !

Odlicnu strategiju medija imaju. I ne verujem sto su mnogo pametni, nego NEKO ih uci !

Oficiri su pre svega gospoda sa određenim , vrlo jasnim rečnikom. Ti nijednog višeg oficira uživo nisi nikad video. e postoje viši oficirski činovi, već vojnočki, podoficirski i oficirski. Moj otac je završio karijeru kao pukovnik i mogao bih da te postrojavam da malo nešto naučiš. a najpre ponašanje. Ova tema je bila lepa dok je nisi zasmrdeo. Ja ne poznajem sirijsko ratište, ali dođem ovde da se informišem, a ne da kenjam.Mogao bi i ti malo.

Necu da kazem da si u ,,pravu,, oko Amaqa i drugih njihovih izvora, ali ... I sam znas da si u PRAVU ! :)

Dobro si primetio, izlaze SAMO SA STROGO PROVERENIM I DOKAZIVIM PODACIMA ! Zasto ? Pa deo ,,medijumske taktike,, ... Kad ispadne u pravu su sve... opssss umuknu ,,pametni,, .
Osim toga, naravno da neke stvari koje im ne odgovaraju preskoce, ali to sto kazu je 99,99% tacno. Jesi li primetio da skoro uposte nisu ,,Bombasticni,, tipa ,,ubili smo 248 SAA i sl,,. Nego... 28, tacka! Lazemo ? Aham, EVO TI SLIKE, EVO TI IMENA, EVO LICNIH PAPIRA, PLOCICA.... ! Shtama posle !

Odlicnu strategiju medija imaju. I ne verujem sto su mnogo pametni, nego NEKO ih uci !

Ne divim se njihovoj taktici, pristupu, čemu već.
Prosto, potvrdili su se kao solidno pouzdan izvor podataka koji treba koristiti kao korektiv u slučaju ćutanja ili preterivanja SAA ili SDF izvora.
Kao što reče, nisu bombastični u objavama, čak nemaju ni one fore ''murtadi'', ''nusajrije'' i ''rafidije'',nego prosto kažu ''režimski vojnici''

Poslednja izmena:
/sg/ SOURIA GENERAL‏ @SyriaGeneral 1 сатпре 1 сат

It seems like some female units of SAA Military Police have participated in the takeover of al Shulah while heading to Deir Ezzor

DJSz0wEXcAAgomC.jpg

Боље да форсирају ово младо новинарче, него ону госпођу с офарбаним обрвама.

Виђао сам је већ на снимцима свеже-ослобођене Шуле.

А замислите неку српску "новинарку" с било које ТВ с националном фреквенцијом да овако прати војску. С Пинка, Хепија, РТС-а... Пха!

US, Russia, Syria govt, & SDF set up deconfliction line running diagonally across DZ province, cutting it in half

"The de-confliction line with Russians is necessary in complex & congested battlespace over eastern Syria," @OIRSpox told @AFP today

De-confliction line runs down along Euphrates River. Russia-backed troops expected to fight west of it, SDF to fight east of it

So, Syria army inside Deir Ezzor city today, as US-backed SDF launches a push south to seize eastern swathe of province

"We are taking the first step to liberate territory east of Euphrates in Deir Ezzor." Ahmad Abu Khawlah, head of DZ Military Council

Abu Khawlah told @AFP US-led strikes had already helped his forces advance "around 30 km" in first day of "Operation Jazira Storm"

Ђенерал Брко! :)

У тој мањој енклави, која је поред Аеродрома обухватала и кварт Харабиш и још нека насеља, било је око 5.000 цивила и војске

- - - - - - - - - -

Командант трупа друге, сада већ бивше, енклаве:
Пуковник Ваел Исмандар (други здесна)
DJTG2xZXcAIZi6_.jpg

- - - - - - - - - -

SDF advance into "Sufūqīyāt agriculture region" north of #DeirEzzor

DJTCVV3W0AAZGV8.jpg

Hm, prvo su rekli da je do susreta došlo, sada da je uspostavljena "fire control" na putu koji vodi do aerodroma.
Videćemo, razjasniće se.

Mada je ovo sad pomalo stara vest, mislim da su ovde mislili na to da su udaljene dve strane SAA jedne od druge do na puskomet (to je fire control), tj. da izmedju njih niko ne moze da prolazi jer mogu sa obe strane da ga pogode. Mislim da su to mislili.

Koliko sam shvatio iz poslednjih postove, potvrdjeno je spajanje dve enklave u DeZ.

Znaci da vam kazem VEST DANA, a verovatno i ovog RATA ? Ili ce neko drugi objaviti ?? :)

Jedinice ,,Junacke i skoro Nepobedive - Americke Profesionalne Armije,, i ,,demokratski Borci SDF-a,, STIGLI SU DEIR EZ ZOR !

Na ulazu u grad su, a izgleda ,,Skauti,, iznad Hatle .... prema nekim izvorima o ,,tacnoj lokaciji,, nastupajucih snaga..... Videcemo tacnije kasnije....

Nazdravlje !

Ovi njihovi proboji po 50 km na dan kroz srce ISIL teritorije su, najblaze receno, smesni. SAA krvari za svaki metar a ovi setaju kao po parku. NI JEDAN JEDINI SNIMAK BORBI NITI POGINULIH U SUKOBU SDF-ISIL NISMO VIDELI. Nema ih. To jasno govori da tu borbi ni nema.

Na forumu se ustalio izraz presvlacenje za to naprasno napredovanje SDF-a kroz ISIL teritoriju. Zato sto se bukvalno to i desava - ISIL jednostavno obuce SDF uniforme, i odjednom ogromne teritorije oslobodjene a SDF vojska povecala brojnost.

Kao sto rekoh, nikakvih slika borbi ni mrtvih izmedju ISIL-a i SDF-a nema.

Osim toga, njihove linije razgranicenja su izuzetno stabilne. Sta hocu da kazem? ISIL jednostavno uopste ne napada SDF. Za to vreme 1000 puta je napadnuta SAA na najraznoraznijim mestima razgranicenja. Ja mislim da i nema mesta gde ISIS nije udario na SAA u nekom trenutku.

Prema tome, sve je nama jasno. Nisi nam rekao nista novo, sto mi nismo znali.

A tvoji postovi, ako su tacni, o ponasanju Arapa i ostalih tamo, samo utvrdjuju moje uverenje da sve ove izbeglice iz tih zemalja treba pod hitno i bezuslovno vratiti nazad, i to silom ako treba. Pa neka se tamo ili bore, ili neka ih kolju njihovi. Eventualno bih izuzeo hriscane, njima tamo izgleda 'leba nema. A i kazu da su oni drugaciji, normalniji.

Mada je ovo sad pomalo stara vest, mislim da su ovde mislili na to da su udaljene dve strane SAA jedne od druge do na puskomet (to je fire control), tj. da izmedju njih niko ne moze da prolazi jer mogu sa obe strane da ga pogode. Mislim da su to mislili.

Koliko sam shvatio iz poslednjih postove, potvrdjeno je spajanje dve enklave u DeZ.

Moguće.

mada, koliko se sećam, još pre mesec dana ili tako već su objavili da je SAA onemogućila isis da to područje koristi za komunikaciju između svojih pozicija u samom gradu i Tarda grebenu.

elem,
IMG_20170909_202612.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back