Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa vidim da se lako uznemiris i vatreno pises. Brinem se za tvoje zdravlje. :)

Hajde šta svi tovarite nesreta vidite valjda da ne zna gde udara.

Piše čovek o nekom partizanskom ratu, o promeni taktike na proleće i sličnim glupostima a na terenu se rat privodi kraju.
SAA je ratovala na 50 frontova i pozicija sad je situacija neuporedivo bolja.

DeZ je morao da se odblokira sad ćese počistiti preostali džepovi stabilizovati front i krenuti u završno čišćenje i deratizaciju koja može potrajati maksimalno do kraja godine.

Posle kreću politički pregovori sa Kurdima i njihovim mentorima ali je ISIS završena priča.

Pa valjda vidite da je postignut konsenzus da se ISIS tamani kao bubašvabe, nema zarobljavanja.
Svi ih streljaju na licu mesta i Irak i Kurdi i SAA, zatire im se trag a niko nije reč rekao, nema nikakve reakcije jer je ceo svet svestan da je reč o najcrnjim teroristima koje je najbolje eliminisati na eksplicitan način

See you tomorrow, guys ;)

DI07lAVXYAAeq51.jpg

Mnogo, mnogo je daleko do pobede nad ISIS-om.
Ogromni su ISIS dzepovi i ostva ostali i pored deblokade Dez-a.

Sve to pada kao kula od karata, ovo rasecanje ISIS teritorije je bilo ključno.

Setite se samo kako je Alepo pao kao zrela kruška kad je jednom bio konačno zatvoren i kad su počeli da ga presecaju i komadaju.
Završni pad je bio kao ubrzan snimak, dan, dva i sve je bilo gotovo.

Ovo će ići još brže, koncentrisano dejstvo nesrazmerne sile i gotovo, ide se dalje.

Стрељањем заробљеника којима су везане руке иза леђа правиш од својих војника будуће манијаке, који ће у будућности због вијетнамског синдрома представљати опасност за себе, своју породицу и окружење до краја живота. Нико о томе не размишља?

Sta kazu Oficiri koji rukovode odbranom u Deiru (preko Ruskih i ,,Sidorenko,, izvora) , ovako :
Our honorable peope inside Deir EzZor are celebrating after they heard about entrance of the SAA to the vicinity of Deir EzZor city and until now as we told you, the SAA havent't entered regiment 137 and Deir EzZor. The SAA is fighting ISIS west of regiment 137 and are 20 km away ...

Ovo je zadnje sto je stiglo !

Ipak CAK 20 km da su daleko i meni je cudno, znaci radilo se o vecoj propagandnoj operaciji, kombinovanoj sa dejstvima ,,iznutra,, obruca. To je jedna varijanta.

Druga je da su Ipak BLIZE od 20 km. Ja bi stao, i sa snagama kod Shoule ako treba obilazeci varosicu, obuhvatio ISIL i uz pomoc avijacije naneo mu poraz. Za ovo ipak se treba obezbediti krilno, od mogucih kontri ISIL-a. Deblokada moze da saceka par dana, kad su cekali toliko, par dana nit mnozi nit deli !

Znaci voditi Bitku sa ako treba i manjim snagama ISIL-a zapadno od grada, obuhvat i izaci SIROKIM Frontom na Deir. Eventulano i poceti borbe oko Planine koja nadvisuje Aerodrom. Opet kazem, deblokada je ovde najmanje bitna za SAA.Izlupati ih na sirem prostoru a ne dati im da se jos vise srede i dovuku snage za odbranu, polozaj za polozajem !

Znaci, Assadovi imaju dve ,,dobre,, varijante- jedna ce uspeti. I to vrlo brzo. Ako neko ,,Cudo,, ne desi se !

Sta kazu Oficiri koji rukovode odbranom u Deiru (preko Ruskih i ,,Sidorenko,, izvora) , ovako :
Our honorable peope inside Deir EzZor are celebrating after they heard about entrance of the SAA to the vicinity of Deir EzZor city and until now as we told you, the SAA havent't entered regiment 137 and Deir EzZor. The SAA is fighting ISIS west of regiment 137 and are 20 km away ...

Ovo je zadnje sto je stiglo !

Ipak CAK 20 km da su daleko i meni je cudno, znaci radilo se o vecoj propagandnoj operaciji, kombinovanoj sa dejstvima ,,iznutra,, obruca. To je jedna varijanta.

Druga je da su Ipak BLIZE od 20 km. Ja bi stao, i sa snagama kod Shoule ako treba obilazeci varosicu, obuhvatio ISIL i uz pomoc avijacije naneo mu poraz. Za ovo ipak se treba obezbediti krilno, od mogucih kontri ISIL-a. Deblokada moze da saceka par dana, kad su cekali toliko, par dana nit mnozi nit deli !

Znaci voditi Bitku sa ako treba i manjim snagama ISIL-a zapadno od grada, obuhvat i izaci SIROKIM Frontom na Deir. Eventulano i poceti borbe oko Planine koja nadvisuje Aerodrom. Opet kazem, deblokada je ovde najmanje bitna za SAA.Izlupati ih na sirem prostoru a ne dati im da se jos vise srede i dovuku snage za odbranu, polozaj za polozajem !

Znaci, Assadovi imaju dve ,,dobre,, varijante- jedna ce uspeti. I to vrlo brzo. Ako neko ,,Cudo,, ne desi se !

jel je poceo vetar da duva , cim ti pocinjes sada da i dajes savete sta bi i kako bi SAA cinila oko grada.:eek: :hahaha:

Џеги (или Венди) морам ти рећи да си ме овим убедио. Сада прелазим да навијам за исламске терористичке џихадисте. Твоје ангажовање овде је дефинитивно уродило плодом. Помогао си ми да угледам светлост, а све ово преме подржавах мркли мрак у виду легалне војске Сиријске Арапске Републике. Свака част, само тако настави. Надам се да ћеш успети и многе друге да преобратиш у (сада већ) нашу страну.

P.S. Мислим да ће све више форумаша почети да прелази на праву страну након читања твојих порука. Нема везе што је рат готово завршен; твоја реч је мила попут меда и има велику моћ.

@leithfadel 5m5 minutes ago
Just in: Syrian Army about 5km from 137th Brigade base in Deir Ezzor

@IvanSidorenko1 6m6 minutes ago

#Syria #DeirEzZor Tartus News Network is the Source claiming #SAA #SyrianArmy Troops are 6 KM away from breaking the siege.

@NatDefFor 12m12 minutes ago

#SAA officialy 6 km away from 137th Brigade.
Very heavy #RuAF airstrikes pounding the outskirts of DeZ

Poslednja izmena:
Velike gluposti lupas- LUPATE i lecite komplekse od nekih bivsih forumasa, a govoris o coveku koji ocigledno zna sta pise i kome je Rat ,,posao,, :)

Ceo rat u Siriji su Pobunjenici i islamisti vodili kao POLU-PARTIZANSKI, ali ti to za ovih 6 godina nisi primetio izgleda. Svaki rat ima svoje osobenosti zavisno od strana u njemu. Ne izigravaj Klovna ovde nekakvim BAJKAMA o ,,cicenjima,, koji postoje samo u glavama budala koje sanjaju svoje ,,vlazne,, snove. Halep je evakuisan u DOGOVORU izmedju Turske i Rusije, a tamo gde nije bilo ,,dogovora,, eto ti al-Nusre u Zahri i predgradjima Halepa ! Sto ne ,,ocistise,, tamo a ? :)

ISIL nije ni pocela ,,Prica,,. Pre ISIL su bili lokalni Suniti, posle njega ce takodje isti biti. Svu tu teritoriju nije osvojio ISIL nego ,,UMERENI,, I ,,ZELENI,, koji su kasnije postali DAESH-ISIL. Ali i to nisi primetio za ovih 6 godina :) Deir su HELOOOO zauzimali ,,umereni,, jos i sve oko njega Ccccc. ISIL se ni oglasavao nije kada vise od pola Deira pade leta gospodnjeg 2012. Jesen bese zapravo )))

Vecina mesta koja su pala su dogovorno napustena i eto ti tih ,,ubijenih,, kako zive kao ,,civili,, ili su cak LOKALNA POLICIJA i ,,opstinska,, vlast :) Malo si slabije informisan oko Sirije. Neki su otisli za Idlib, ali vecina su ostali ili se sada vracaju kao civili, a Assadova vlast vecinu nit dira nit joj pada na pamet da ih dira.

Ko je ,,policija,, u mestima oko Zabadaniya i u svim onim mestima oko Damaska koja su usla u proces ,,pomirenja,, nazovimo ga tako ? Oko Daraa-e da ne pricam. Latakija slicno neka mesta. Oko Homsa jos vise. Deca iz Houle i Rastana dolaze da polazu ispite u Homs, trgovija i sverc cvetaju (i u Guti isto) a ti lupetas o nekim ,,frontovima,, i ,,operacijama,, :)

Mnogo si se ufilmao oko vojske, a to ne valja, Prvo nabija komplekse a posle covek ,,odlepi,,. Ako ti je bilo do Vojske, u Vojsci bi bio aktivan i ne bi pisao ovakve gluposti.

A da, juce STIGLE GRUPE CIVILA IZ AQAYRABATA U IDLIB!!! Cek ne behu li to ISIL-ci do prekjuce i kada vec predjose PREKO VLADINE TERITORIJE I STIGOSE U IDLIB ? :)

Eto kako je SAA ,,zauzela,, Aqayrabat. Dogovorila se sa lokalnima kao i na vecini mesta.

Imas li drugo predstavu imalo kako bi se kontrolisala od strane Assada onolika neprijateljska teritorija? Sa ovih 50.000 vojnika koje ima u Kopnenoj vojsci ? Haha

Nije to SAA mogla ni u najboljim danima 2011-12, ne pa sada, raspala u zemlji koja gladuje i koja nema resursa da prehrani uz svu naftu potencijalnu ni 10 miliona stanovnika !

A ,,partizanski,, rat su Shiiti koji ratuju za Assada na jugu kod Humeymima najbolje osetili. Tamo za pravo i nema regularnih jedinica Armije. Ne hvata vojske ni za glavne pravce!

A jos i ovo, ti ,,verujes,, da velika vecina Sunita, Kurda i Turkmena nije protiv Assada, i to do SMRTI protiv :) Produzi da verujes, ali Siriju i Arape nit si video, niti upoznao, Uskor ces shvatiti kakve budalastine pises.

I ja sam jedno vreme ,,ginuo,, (za razliku od tebe i Bukvalno) za Assada, pa sam shvatio da je sve to SHARENA LAZ! I da ne znas ko je od njih tamo vece djubre i kako lako menjaju stranu !

Marširala, marširala Asadova garda,
marširala, marširala Asadova garda,
korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije zastava se vije, za slobodu Sirije,
boj se bije, bije zastava se vije, za slobodu Sirije.

Gledale ih, gledale ih latakijske dame,
gledale ih, gledale ih latakijske dame,

Klekle dole, klekle dole pa se Bogu mole,
klekle dole, klekle dole pa se Bogu mole,

800px-Syrian_guard.JPEG

Marširala, marširala Asadova garda,
marširala, marširala Asadova garda,

Gledale ih, gledale ih latakijske dame,
gledale ih, gledale ih latakijske dame,

Klekle dole, klekle dole pa se Bogu mole,
klekle dole, klekle dole pa se Bogu mole,

Ој Сиријо, мила мати, увек ћу те тако звати!

Da, ali ja sam za razliku od tebe neko prisutan na FB mnooogo odavno, i za razliku od tebe IMAM i SLIKA za Prijatelje :) :)

Vidis druskane, Major ,,Reptyl,, je oda...avno slao izvestaje iz Sirije, a i mnogo slika se naslo. Neki od tih koje pominjes po forumima stoje zajedno samnom na slikama. Nazalost, mnogi nisu zivi.

Bez brige, na strani Assada sam (koji uopste ni po cemu nit je ,,Legalan,, nit ,,Legitiman,, ) jer mi je interes tamo. Ali ovde pisem ,,privatno,, pa me zabole za posao.

Inace da te obavestim da je u SIRIJSKOJ ARAPSKOJ REPUBLICI PO USTAVU ISLAM ,,IZVOR,, PRAVA I DA POSTOJE SHARIA SUDOVI !

Hoces da ti kazem gde se u Harasti nalazio lokalni Sharia Sud vo...o g...a ? :) Da, mislim da imam slike i ispred Sharia (zvanicnog) i iz Erihe, leta gospodnjeg 2013. Bas preko leta bese :)

Ajde sikter !

P.S. Yaish al Arabi al Sury (Sirijska Arapska Armija) ne prima ni kao kuvare i sanitetlije, Zene i ,,Homo-erektuse,, u operativnim jedinicama, pa ni uopste u vojnoj sluzbi, a neke formirane NDF sa zenama trupe su raspustili :) Da ipak ti nisi na ,,Pogresnoj,, strani ? Mislim.... Ne znam o kojim to ,,islamistima,, pricas... Sve da Assad potpuno pobedi, tzv. ,,Homo-sapiensi,,i ,,zenska prava,, nece raditi u Shamu (Siriji) haha ;)

P.S.S. Nije li logicnije da vi ,,feminizovani,, srPi (kobajagi Srbi se nazvate) ipak budete na strani Kurda (SDF) i Amerikanaca ?? Kod njih je to, zato ih tvoj Zapad i drzi , velike projekte ima sa njima . Opet, da te ,,preobratim,, na vreme.... Navijajuci za Assada , Iran (Islamsku Republiku) pa i Rusiju POSLE ONOG SMRADA PUTINA, neces ostvariti svoje ,,vlazne,, snove :)

Poslednja izmena:
Vidi, oni su TERORISTI. Za njih ne vaze apsolutno nikakava prava coveka u vojnom sukobu, osim onoga sto suprotna strana zeli da im pruzi. Ako zeli.

Koliko su oni pogubili ljudi, i na koje nacine, ovo je jos milosrdje. Hiljadu puta im je nudjeno da se predaju, siluju, seku glave, pale zive ljude, gaze tenkovima, bacaju silovane momke od 15 godina sa zgrada JER SU SILOVANI... Ne, NO MERCY!!!

Знам ја врло добро шта су они. Али, ако пуцаш у човека који има руке везане иза леђа, онда си исти као они. Потпуно исти. Баш ме брига шта је тај стрељани урадио, али тако стрељати некога је, по мени - пeдepcки.

Ја ипак мислим да треба да се дознају њихова недела.

Да именом и презименом одговарају на суду.

Па да девојке као ова Јазидка, добију осећај да је правда бар делимично задовољена.

Објављено на 24-07-2017.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back