RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

A nama su Dafina i Jezda bili losi, a ljudi su samo pokupili sistem od ovih demokrata i satro uredjenog i naprednog dela sveta, koji ne kradu od pojedinaca vec od celih drzava...
To je još jedan primer poboljšanja posle 5. oktobra, bankarski sistem je za vreme '90-ih bio nestabilan pa niko nije smeo da štedi.

A danas zahvaljujući Premijeru Mirku Cvetkoviću država garantuje račune do 50.000 euro.

opet si se zaleteo na prozivku....ae i to...

Nisam puno pratio temu o Gadafiju jer me iskreno mrzi a pisete neverovatan broj praznih postova uslovno o njemu, a uglavnom o drugim stvarima i sustiniski vrlo malo konkretnih stvari, znaci uglavnom nebitno a ko ce da se truje sa tim pro-patriotskim i rusofilskim i prokineskim proseravanjima... na ovih 800 strana, ima jedno 50 o gadafiju i Libiji. i uostalom sta da procitam ? KOLOSALNE GLUPE IZJAVE i nebuloze koje se ovde prenose sa dozom (ne)ozbiljnosti? samo prvih par strana me ubedi da ne trazim dalje...

i da. primer sa prvih par strana, druge ne citiram gluposti jer tebi re-postujem ali mozes da vidis i njihove izjave sam.

i onda pomislim pa zar Unija tuce sama sebe svojim parama i avionima ?! ma ne to neko lupeta...

zao mi je sto mrzite toliko EU. donekle mi zao i sto mrzite i Ameriku. narocito mi je zao sto mrzite Izrael. ali EU,USA,NATO i Izrael, e pa mozete samo da vlazite da nisu najjaci i da to nece i biti i dalje, dugo, dugo, dugo vrlo dugo.

:bye:

Prvi post je ironican ..

Drugi citirani post je tacan - i tu tezu sam ponavljao ( iako me par forumasa koji znaju o cemu se zapravo radi savetovalo da se manem corava posla jer ce samo manji broj forumasa to razumeti ) . Dakle , da bi shvatio o cemu se radi morao bi da znas nesto vise o POTPUNO JAVNOM konceptu takozvanog ,, Velikog Bliskog Istoka ,, - promovisanom od strane Brzezinskog negde sredinom ove decenije ( intervuji , clanci , knjiga ,, Druga ili poslednja sansa ) i stavove Kondelize Rajs po tom pitanju - objavljene 2007 godine .. a ne sirim oko tog koncepta se okupila vecina americkih politicara i ljudi iz senke ..

Libija je samo kocka u tom mozaiku ...

opet si se zaleteo na prozivku....ae i to...

Nisam puno pratio temu o Gadafiju jer me iskreno mrzi a pisete neverovatan broj praznih postova uslovno o njemu, a uglavnom o drugim stvarima i sustiniski vrlo malo konkretnih stvari, znaci uglavnom nebitno a ko ce da se truje sa tim pro-patriotskim i rusofilskim i prokineskim proseravanjima... na ovih 800 strana, ima jedno 50 o gadafiju i Libiji. i uostalom sta da procitam ? KOLOSALNE GLUPE IZJAVE i nebuloze koje se ovde prenose sa dozom (ne)ozbiljnosti? samo prvih par strana me ubedi da ne trazim dalje...

i da. primer sa prvih par strana, druge ne citiram gluposti jer tebi re-postujem ali mozes da vidis i njihove izjave sam.
i onda pomislim pa zar Unija tuce sama sebe svojim parama i avionima ?! ma ne to neko lupeta...
zao mi je sto mrzite toliko EU. donekle mi zao i sto mrzite i Ameriku. narocito mi je zao sto mrzite Izrael. ali EU,USA,NATO i Izrael, e pa mozete samo da vlazite da nisu najjaci i da to nece i biti i dalje, dugo, dugo, dugo vrlo dugo.
:bye:
Како ће теби тешко пасти наредни дани кад Гадафи не само размонтира галиматијас Ал Каидиног олша спрегнутог са блеквотерсовим плаћеницима и класичним псима рата, већ и прикаже неколико десетина што мртвих, што ухапшених(додуше и донекле препарираних:rotf:) инструктора НАТО-а.
А и Кенеди је слао неке инструкторе...
Вијетнам, шта ли, а?!?

Prvi post je ironican ..

Drugi citirani post je tacan - i tu tezu sam ponavljao ( iako me par forumasa koji znaju o cemu se zapravo radi savetovalo da se manem corava posla jer ce samo manji broj forumasa to razumeti ) . Dakle , da bi shvatio o cemu se radi morao bi da znas nesto vise o POTPUNO JAVNOM konceptu takozvanog ,, Velikog Bliskog Istoka ,, - promovisanom od strane Brzezinskog negde sredinom ove decenije ( intervuji , clanci , knjiga ,, Druga ili poslednja sansa ) i stavove Kondelize Rajs po tom pitanju - objavljene 2007 godine .. a ne sirim oko tog koncepta se okupila vecina americkih politicara i ljudi iz senke ..

Libija je samo kocka u tom mozaiku ...

Amerika slaze kockice? ona Amerika sto propada danima, nedeljama, mesecima, svrsavate na tu ideju? nemoguce...Zapravo nije nemoguce, vec je problem sto vladajucu strukturu poistovecujete sa drzavom Amerikom a ne kapira se da je ona samo zivi organizam koji prenosi volju gazde. kao sto vojnik izvrsava naredjenje svoga generala...Te gazde su svoje firme odavno preselili u Kinu, Indiju, jugoistocnu Aziju, siromasnjije delove Evrope, drza sve bitne izvore energije, transportne puteve, medije, rudnike, vodu i ostalo sto je potrebno...naravno Amerika ce samo promeniti ime, zvace se nekim novim imenom. To sto oni sede u Vasingtonu, nema nikakve veze. avionom do bilo kog novog mesta za manje od 24 h. gazda je bio i ostao isti, pa makar sedeo i u Vladivostoku. sve ostalo je promaseno sto se prica. cak i propast dolara, njih nece kostati ni cent. ni euro ni dolarski cent. kostace sitne ljude.

Samo je B. Mejdof ukrao 70 milijardi - pa ti vidi americki bankarski sistem :D.. da ne ulazimo u dublje rasprave ...

onako usput, Mejdof je drzao fond za ulaganje ne banku, razlika ipak nije mala, banka mora da ima aktivu vecu od pasive makar za 1 dinar. ispod te granice je bankrot. a fond moze da gubi pare. a Mejdof je lagao da ima zaradu jer je ulagao u (lose) derivate, ili ga je neko gadno uvukao da mu ih proda. svejedno. tako se desilo 30ih tako je i sad pocelo 2007godine...ti sto sede i sedeli su u Stejt Departmentu, niko nije izgubio ni dolara na krizi...svi su zaradili, to ti sve govori...

Amerika slaze kockice? ona Amerika sto propada danima, nedeljama, mesecima, svrsavate na tu ideju? nemoguce...Zapravo nije nemoguce, vec je problem sto vladajucu strukturu poistovecujete sa drzavom Amerikom a ne kapira se da je ona samo zivi organizam koji prenosi volju gazde. kao sto vojnik izvrsava naredjenje svoga generala...Te gazde su svoje firme odavno preselili u Kinu, Indiju, jugoistocnu Aziju, siromasnjije delove Evrope, drza sve bitne izvore energije, transportne puteve, medije, rudnike, vodu i ostalo sto je potrebno...naravno Amerika ce samo promeniti ime, zvace se nekim novim imenom. To sto oni sede u Vasingtonu, nema nikakve veze. avionom do bilo kog novog mesta za manje od 24 h. gazda je bio i ostao isti, pa makar sedeo i u Vladivostoku. sve ostalo je promaseno sto se prica. cak i propast dolara, njih nece kostati ni cent. ni euro ni dolarski cent. kostace sitne ljude.

onako usput, Mejdof je drzao fond za ulaganje ne banku, razlika ipak nije mala, banka mora da ima aktivu vecu od pasive makar za 1 dinar. ispod te granice je bankrot. a fond moze da gubi pare. a Mejdof je lagao da ima zaradu jer je ulagao u (lose) derivate, ili ga je neko gadno uvukao da mu ih proda. svejedno. tako se desilo 30ih tako je i sad pocelo 2007godine...ti sto sede i sedeli su u Stejt Departmentu, niko nije izgubio ni dolara na krizi...svi su zaradili, to ti sve govori...

VIDIS DA MOZES KAD HOCES .. U PRINCIPU OBA POSTA SU TI TACNA - UPRAVO SAM O TIM STVARIMA POPRILICNO PISAO ..

1. AMERIKA PROPADA TU NEMA SPORA - ALI NE PROPADAJU ( SVI ) VLADARI KAPITALA

2. INVESTICIONI FOND , BANKA ILI STA VEC - U PITANJU JE ELEMENT BANKARSKOG SISTEMA..

Mislim da preterujete sa tim pričama da na Zapadu postoji klasa Moćnih, i klasa bespomoćnih žrtava.

Istina je da to Fer društvo, u kojem postoji tzv. Vertikalna Pokretljivost, što znači da ti imetak zavisi od toga koliko si vredan.

Либија: нови талас информативног рата

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/23/55046875.html

Из Триполија стижу крајње противречне информације. Град је скоро у потпуности у рукама противника Моамера Гадафија, тврде страни Медији. Опозиција контролише само једну петину престонице, тврде представници пуковника. И што чешће устаници говоре о новом успеху, то мање веродостојно делује информација.

Јуче су Гадафијеви противници већ по трећи пут сахранили пуковниковог сина Хамиса који је тобоже погинуо приликом ваздушног напада НАТО-а. А у уторак су се појавила саоптшења да он жури на челу елитне тенковеске бригаде у помоћ оцу.

Млађи Гадафијев син – Сејф ал Ислам, кога су, по речима опозиционара, они заробили, ноћас се обраћао страним новинарима у хотелу Рикос у владином кварталу Баб ал Азизија. Он је оповргао тврђења да је Триполи у потпуности под контролом устаника.

У првом реду желим да оповргнем све гласине. НАТО и Запад имају у рукама савремене технологије, прекинули су везе. Послали су саопштења либијском народу и паду Гадафијевог режима преко Интернета. Прекинили су државни телевизијски и радио програм, започели информативни рат како би провоцирали хаос и страх у Либији.

Сејф ал Ислам је позвао стране новинаре да пођу заједно са њим у Триполи. При томе он је инстистирао да су кадрови о заузимању престонице од стране устаника били снимљени у другом либијском граду.

За сада остаје загонетка где се налази сам Гадафи. Његов млађи син је изјавио да је пуковник, разуме се, у Триполију. Међутим, многи сумњају да је Гадафи до сада у својој резиденцији. Чује се чак претпоставка да је могао да одлети у Венецуелу, ЈАР или суседни Алжир. Тачних података нема, али устаници га лове.

По мишљењу директора друштвене организације Concerned for Middle East Peace Френклина Лема, Гадафи мами устанике у клопку и ускоро ће започети контранапад. У то се може поверовати, ако се самтра веродостојном изјава представника владе Ибрагима Мусе о томе да Гадафи има 65 000 наоружаних војника, рекао је Лем.

Ови подаци могу бити истинити. У уторак је Би-би-си саопштио да либијски устаници губе снагу и да су тренутно напустили Триполи. Други извори такође саопштавају да се улицама града креће војска Гадафија. Мишљење Јевгенија Минченка, директора Међународног института за политичке експертизе:

Сада смо се суочили са отворено лажном кампањом светских медија: они су саопштавали о чињеницама које се затим нису потврдиле. И у целини, очигледно је да то ниеј грешка, већ планирана дезинформација. Сада, колико схватам, Триполи је под контролом Гадафијевих снага. По свему судећи, постојала је специјална операција НАТО специјалаца која се у првој фази показала успешном. Неуспех ове операције може да се искористи као аргумент за увођење у Либију већ тешког наоружања за спровођење праве војне операције,. И мислим да је то наравно врло озбиљан ударац за стабилност на Блиском Истоку и за репутацију НАТО земаља.

Ова мишљења политиколога потврђују се изјавама сталног представника Русије у НАТО-у Дмитрија Рогозина. Он је истакао да у редовима устаника активно делују војни саветници водећих западних држава, приватних безбедносних агенција. Они су били примећени међу онима који су јуришали на Триполи. Остаје отворено само једно питање: колико далеко НАТО земље могу да оду у својој тежњи да однесу Либији слободу од Гадафија.

Oво је разговор са Гадафијевим сином, Сејфом.
Ђевушка почиње разговор тако што каже да је Сејф 2009. године био добро-дошао у Лондон, Тони Блер се грлио са вашим оцем, ви сте добили звање доктора од Лондонске школе економије, али данас, три године касније, НАТО бомбардује вашу земљу која је разједињена грађанским ратом.
Како је дошло до тако нагле промене?

Е онда креће Сејф са својим објашњењем.
Говори отворено.
Између осталог каже да су погрешили што се нису наоружали. И то са руским оружијем. Погрешили су што су закаснили да створе јаку и снажну војски. Помислили су да су им Америланци пријатељи и да више неће међу-собно ратовати...
Каже да су имали упозорења од Ирана и Северне Кореје да су погрешили што су одустали од наоружања и што су се зближили са Западом.

Послушајте, све је на енглеском.
Невероватно је да људи који воде Либију не схватају, илити нису схватали са каквим смећем и гадовима имају посла.
Сејф каже да је ово добра порука и упозорење за све.
Запад им је преко ноћи окренуо леђа и постао њихов непријатељ.
Западу се не може веровати.

Да, да.
На жалост баш је тако.
А данас је касно за исправљање грешака.
Данас Запад жели да скине главе Гадафију и његовим синовима.
Прети им се судом у Хагу.
Либија је претворена у пакао.
Пронашли су либијске ДОС-манлије и отпораше и преко њих руше Либију.
Наравно, ту су и страни плаћеници, легије странаца, пси рата, итд...

Како је то невероватно.
Тако је некада Дража Михајловић веровао Енглезима.
Ја не могу да нађем речи којима би могао да опишем глупост коју описује стање када неки Србин, Рус или Либијац верује Енглезима или Западу.

Судбина Драже Михајловића и многих других који су веровали Енглезима ће се показати као надовољна за све будале које верују да је могуће било шта добити од петљања са Западом.
Сада је либијским вођама јасно да је веровање у Запад била грашка – кобна грешка – али сада је касно.

Gaddafi's son: Libya like McDonald's for NATO - fast war as fast food

koje tvrdnje? da je Vlada donela odluku jos 2008 godine, da garanciju daje drzava a ne NBS ili sta?

pocinjem da se smejem.

Па то ако неко уложи 50 000 евра да му гарантује држава за цео износ без камате?
Имаш ли уредбу или предлог закона Владе Србије која регулише то?

Poslednja izmena:
ја стварно не знам која држава ће после тих дешавања са отимањем златних резерви либије држати своје злато у западним трезорима

ја стварно не знам која држава ће после тих дешавања са отимањем златних резерви либије држати своје злато у западним трезорима

Ne radi se samo o zlatu....

Radi se o KESU koga je Libija u evropskim bankama imala blizu DVESTA MILIJARDI DOLARA!

Joj, kako ce EU to sada u krizi DOBRO PASTI.....

Па то ако неко уложи 50 000 евра да му гарантује држава за цео износ без камате?
Имаш ли уредбу Владе Србије која регулише то?

ja tebe ne razumem jel ti teras mak na konac ili sta? kad ti dam ovako i http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=30&nav_id=475960 gde pise kakav zakon je donet ti hoces sta tacno?

jel ti ovo nije dovoljno kao izvod
IZVOR: BETA
Beograd -- Skupština Srbije je usvojila nove propise kojima država preuzima garancije za isplatu svih štednih uloga do 50.000 evra banke koja ode u stečaj ili likvidaciju.

sta ti hoces jel kopiju zakona? bas taj list fotokopiran? ne kapiram? jel se ti samo dosadjujes?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back