RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ih i SAS i Blackwaters na zemlji u Libiji,Tako pocinje!!!
Troshe milione na promenu vlasti i u Libiji,a eno u Jemenu al-kaida preuzela dobar deo teritorije,ali u jemenu nema naft,kesha.....
Dvostruki standardi!!!
Gosn.Gadafi povedi shto vishe tih skotova koji ubjaju decu na onaj svet.Mi znamo 99-te su ubijali pod izgovorima slicnim nashu decu....
A sad to cine i tamo...Svako carstvo je palo egipatsko,grcko,rimsko,kinesko,pa cak i treci rajh,pashce i nato-vo carstvo!!

da mi je neko prije 20 dana rekao da cu zaliti neku muslimansku zemlju,vherovatno bih mu rekao da je lud
zao mi je Gadafija i Libije,..NATO i SAD opet demokratiju prosipaju u vidu osiromasenog uranijuma i kasetnih projektila

Libija je jedna zemlja koja je najljepsa zemlja i koja ocarava svakog muslimana.Libija je jedna zemlja koja ima veoma lijepe predjele i koja ima puno lijepih pustinja i lijepih oaza.Libija odise jednom ljepotom tako da svaki musliman pozeli da u Libiji zivi kao pravi musliman.Sada kad se vode bitke za demokratsku Libiju svaki musliman podrzava demokraciju i podrzava borbu Libijskog naroda za slobodom i demokracijom.Inace glavni grad Libije je Tripoli i to je jedan lijepi grad koji treba da se posjeti jer to je grad na obali mora.Libija je inace bogata naftom i ona ima veoma jaku privredu tako da demokratska Libija ima sansu da postane veoma jaka drzava koja ce moci da svojom prodajom nafte predje Saudijsku Arabiju po razvijenosti.Sada kad se vodu bitke i kada je Ras Lanuf u rukama revolucionara Gadhafiju se steze obruc i on nece dugo opstti tako da ce uskoro Tripoli biti osvojen i Gadhafiju ce se suditi u Libiji jer on je zlocinac i on je uzrokovao pogibijom puno ljudi.Praticemo vijesti svakog momenta tako da ocekujem da ce pasti i neki sljedeci grad koji ce uzrokovati opsadom Tripolija koji ce morati da padne u ruke revolucionara.

Dragi gospodine, od skoro pratim vas lik i delo i dolazim do zakljucka da vi tendeciozno pisete ove lirske tekstove o prelepim muslimanskim zemljicama, i veoma me podsecate na jednog stvaraoca koji je obitavao na ovim prostorima 90-ih godina, imate li cvet u kosi

Nemoj da ti je zao Libiju jer Libijha ide putem demokracije i slobode koju svaki pojedinac ima pravo na ta elemerntarna prava.Mislim da Libija ide u dobrom pravcu i da ce Libija postati jedna demokratska drzava koja ce biti uzor svim drzavama i da ce se u njoj razviti ljubav prema Islamu i Libija ce uvijek imati novca od prodaje nafte.

x800k.jpg

800xey.jpg

800xmw.jpg

800xa.jpg

800xn.jpg

800xrl.jpg

1000x.jpg

Uuuuu,jeebote......!!!!!
Da se smrzneš !!!
Ko padne u ruke ovim razularenim hordama
sa mačetama i satarama,
poželeće spas u paklu.......!!!

Libija: Činjenice koje sigurno niste znali

Ilustracija
Povodom čitave krizne situacije u Libiji, mediji uglavnom pišu o negativnim stranama ove zemlje. Međutim, to je država koja ima (ili barem imala) i svoje brojne dobre strane. Donosimo vam neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji.
BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $.
Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $.
Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $.
Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave.
Obrazovanje je u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno.
Cijene hrane su jako niske.
Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna.
Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate.
Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%).
Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.

Sve te olaksice(ako su istinite) im je donosila nafta.Hoce ljudi preko hleba pogace,a kada se sve zavrsi nafta vise nece biti njihova.Pa ce morati da rade i da se zaduzuju kao sav "normalan"svet

Drugar, ja priznajem samo dva drzavna uredjenja.demokratsku republiku, demokratsku Ustavnu Monarhiju i Apsolutnu Monarhiju.Mozda bi ste ovdje rekli zasto podrzavam bas Apsolutnu Monarhiju kada u njoj nema demokracije.Mislim da u Apslolutnoj Monarhiji ima demokracije i o njoj odlucuje sam Kralj koji je neprikosnoveno odlucujuca i izvrsna vlast.Znaci Kralj svojim autoritetom stvara slobodu prava za gradjane jedne drzave i u toj drzavi moraju svi vol;jeti Kralja kako bi Kralj gradjanima davao vise para i svega sto je potrijebno.Znaci podrzavam Apsolutnu Monarhiju ali ne podrzavama diktaturu a to je dozivotno predsjedavanje jednom drzavom kao sto je to bilo u bivsim komunistickim drzavama.

Izdvojio sam zanimljive delove. Izem ti matematiku kad se svako na nju poziva. :(

E ovako razgovara pristojan čovek.:hvala:

To je dobro pitanje. Ja nikako ne podržavam bombardovanje Libije, ali podržavam
Nacionalni Savet u Bengaziju.

Neka raspiše Gadafi lepo izbore, ako ga podržava toliki narod. Ali da, diktatori ne
organizuju izbore.

I zato ja imam pitanje za tebe:

Kako bilo ko može znati koliko Libijaca podržava Gadafija, ako on čuva vlast
tenkovima i mitraljezima?

e bas se pitam koja je to "druga" polovina stanovnistva koja je protiv "diktatora" koji im je omogucio evropski standard i to na socijalisticki nacin. nesto lepse nijedna zemlja na svetu ne moze ni da sanja.

i dosta sa tim "polovinama" stanovnistva. jasno je da je ta "polovina" ubacena iz amerike. i koliko tebi jos treba iraka, irana, jugoslavija, nikaragvi, egipta, srbija.......pa da ukapiras da je "uterivanje" americke demokratije nema veze sa zeljama tamosnjih stanovnika.......koliko jos bosni i kosova treba da ti se dogodi pa da vidis da se sve vrti oko "americkih nacionalnih" interesa ...to jest oko interesa rokfelera, bufeta, duponta...............?

Libija je jedna zemlja koja zeli demokraciju i koja zeli slobodu i zato Libijski narod zarko zeli svanuce zore kad ce Tripoli biti u rukama Ustanika i kad ce Gadhafi biti uhapsen i biti sudjen u Libiji jer Libijski narod mora da mu sudi.Libijski narod je bio potucen u zadnjoj ofanzivi Gadhafijeve vojske i za malo da im paden u ruke Bengazi tako da je zahvaljujuci Francuzima, Amerikancima i Britancima bengazi spasen i Libijskom narodu je data nada u bolje sutra i moral za borbu protiv Gadhafijevih znaga jer gadhafijeve snage su sada potucene od kioaliconig snaga koje su unistile Gadhafiju avijaciju i tesku artiljeriju.Znaci ustanici mogu da krenu naprijed a Libijski narod se moli Allahu da Ustanici uspiju i da potuku Gadhafijevu vojsku koja je sijala smrt medju stanovnistvom.Kad se osvoji Tripoli onda ce sve biti drugacije i Libija se moze kretati ka demokraciji i ka prijateljstvu sa Sjedinjenim Americkim Drzavama i biti jedna od glavnih potencijalnih ekonomskih sila u regionu.Ipak poslije rat se ima obnoviti dosta toga a to su dzamije i zgrade i mislim da ce se to brzo obnoviti tako da se nadam da ce Libija biti jos ljepsa nego sto je bila i da ce u njoj imati dosta kamila i beduina koji ce lutati pustinjama.Libija je jedna slatka zemlja koja ima puno lijepih predjela i ona je cvijet Islama koji tjece rijekom slobode jer Libija je muslimanska zemlja i u njoj se mogu slobodno moliti Allahu svi muslimani.

Libija je jedna zemlja koja zeli demokraciju i koja zeli slobodu i zato Libijski narod zarko zeli svanuce zore kad ce Tripoli biti u rukama Ustanika i kad ce Gadhafi biti uhapsen i biti sudjen u Libiji jer Libijski narod mora da mu sudi.Libijski narod je bio potucen u zadnjoj ofanzivi Gadhafijeve vojske i za malo da im paden u ruke Bengazi tako da je zahvaljujuci Francuzima, Amerikancima i Britancima bengazi spasen i Libijskom narodu je data nada u bolje sutra i moral za borbu protiv Gadhafijevih znaga jer gadhafijeve snage su sada potucene od kioaliconig snaga koje su unistile Gadhafiju avijaciju i tesku artiljeriju.Znaci ustanici mogu da krenu naprijed a Libijski narod se moli Allahu da Ustanici uspiju i da potuku Gadhafijevu vojsku koja je sijala smrt medju stanovnistvom.Kad se osvoji Tripoli onda ce sve biti drugacije i Libija se moze kretati ka demokraciji i ka prijateljstvu sa Sjedinjenim Americkim Drzavama i biti jedna od glavnih potencijalnih ekonomskih sila u regionu.Ipak poslije rat se ima obnoviti dosta toga a to su dzamije i zgrade i mislim da ce se to brzo obnoviti tako da se nadam da ce Libija biti jos ljepsa nego sto je bila i da ce u njoj imati dosta kamila i beduina koji ce lutati pustinjama.Libija je jedna slatka zemlja koja ima puno lijepih predjela i ona je cvijet Islama koji tjece rijekom slobode jer Libija je muslimanska zemlja i u njoj se mogu slobodno moliti Allahu svi muslimani.
Аха, ха, ха опет си се ужелео масне, дебеле, Американске ****!

e pa to i jeste problem jer izbori ne dolaze u obzir.Po rezoluciji OUN uspostavlja se zona zabranjenog leta uz mogucu upotrebe sile samo za zastitu civila.Clanice kolaicije su izasle iz svog mandata bombardujuci regularne trupe izvan zone sukoba pruzajuci pobunjenicima vazdusnu podrsku.Niko nigde ni ne spominje mogucnost izbora ili mirnog resenja bez obzira sto najmanje polovina stanovnistva Libije stoji iz Gadafija.Demokratija za naftu

...............kao i po pitanju kosova: DEMOKRATIJA ALBANCIMA ZA AMERICKU BAZU BONDSTIL

AJDE I MI SUMADINCI DA SE NAPRAVIMO REVOLUCIONARIMA PA DA POZOVEMO U POMOC NATO KOJI CE DA OTRGNE SUMADIJU OD SRBIJE ................UZ USLOV DA SE U KRAGUJEVCU NAPRAVI AMERICKA VOJNA BAZA.

SUMADIJA DOBIJA NEZAVISNOST STO POSTO.............iako na to nema nikakva prava ni istorijska, ni politicka, ni nacionalna ...i iako nas nema ni pola miliona.

Evo ih i SAS i Blackwaters na zemlji u Libiji,Tako pocinje!!!
Troshe milione na promenu vlasti i u Libiji,a eno u Jemenu al-kaida preuzela dobar deo teritorije,ali u jemenu nema naft,kesha.....
Dvostruki standardi!!!!!

Anglo-američka NACISTIČKA bagra u dobrom duhu vođe Trećeh rajha, izvršila je
strašan zločin nad jednom državom, a „ustanici“ imaju otvorenu granicu sa Egiptom i
odlično snabdevanje iz Egipta, kako naoružanjem, municijom tako i hranom, gorivom i
svim ostalim potrebama. Oko 2.500 engleskih i francuskih bandita, sa najsavremenijim
naoružanjem i žestokom vazdušnom podrškom zapadne avijacije, brodova.. bori se
na strani "golorukih" pobunjenika.

...............kao i po pitanju kosova: DEMOKRATIJA ALBANCIMA ZA AMERICKU BAZU BONDSTIL

AJDE I MI SUMADINCI DA SE NAPRAVIMO REVOLUCIONARIMA PA DA POZOVEMO U POMOC NATO KOJI CE DA OTRGNE SUMADIJU OD SRBIJE ................UZ USLOV DA SE U KRAGUJEVCU NAPRAVI AMERICKA VOJNA BAZA.

SUMADIJA DOBIJA NEZAVISNOST STO POSTO.............iako na to nema nikakva prava ni istorijska, ni politicka, ni nacionalna ...i iako nas nema ni pola miliona.

Da su sljive strateski vazan proizvod, bila bi vec sutra Republika Sumadija

http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Air_Defense_Force
Ja mislim da nece smeti da udare na Siriju,jer imaju mnogo jacu vojsku i mnogo bolju PVO od Libije.

nece oni ni udariti na siriju....ne na pocetku. taj posao ce obaviti isti oni agenti sto su poceli revolucije po tunisu , egiptu, libiji...........povesce narod u krvoprolice , dolarskim korupcijama napraviti rascep u sirijskoj vojsci i tek kada sirija bude plivala u krvi i lesevima, tada ce un da donese rezoluciju o ulasku americkih trupa.................tako neophodnu za podrsku izraelu kada bude napao iran..........jednu od poslednjih zemalja na svetu koja je veoma bogata naftom.

iako mislim da je posle libije na redu venecuela. .........naftom najbogatija zemlja latinske amerike.

Sasvim moguće.

Nešto razmišljam, da nama Moračanima to nikako nebi uspjelo.
Tu nemože ni ptica da sleti a ne da se naprave aerodrumi za avione.
Jedino ako ona brda ispeglaju a za to bi im trebalo barem 2 vijeka.

Libija je jedna zemlja koja ima pustinju odnosno Libijsku pustinju na istoku zemlje i ona odise privlacnoscu tako da je svima lijepo ko ode u pustinju i ko klanja u tom dijelu.Znate li da nema tsa ljepse nego se klanjati Allahu u pustinji.Libija zato pruza mogucnost da se bude dostojan musliman u drzavi Libiji i da svako ko zeli moze biti uzoran musliman i da svakog petka dolazi na Dzuma namaz kako bi slusao predavanje Imama.Libvvija zato pruza mogucnost6 svakom muslimanu da se lijepo osjeca i zato svaki musliman je lijep kad je u Luibiji jer Libija daje char svakome muslimanu koji ode u Libiju jer Libija ide snazno ka progresu i ka demokraciji.Kad se Libija bude oslobodila svi muslimani ce biti radostni i moci ce da dodju u Libiju kako bi klanjali sa bracom Libijcima u Dzamiji i kako bi se pomolili Allahu.Libija je primila veoma rano Islam i zato Libija je davno primila Islam i ona odise islamom zato sto svaki covjek je obucen u narodnu nosnju Islama i svaki covjek tamo voli da zivi po Islamskim mjerilima.

Libija je jedna zemlja koja ima pustunju odnosno Libijsku pustinju na istoku zemlje i ona odise privlacnoscu tako da je svima lijepo ko ode u pustinju i ko klanja u tom dijelu.Znate li da nema tsa ljepse nego se klanjati Allahu u pustinji.Libija zato pruza mogucnost da se bude dostojan musliman u drzavi Libiji i da svako ko zeli moze biti uzoran musliman i da svakog petka dolazi na Dzuma namaz kako bi slusao predavanje Imama.Libvvija zato pruza mogucnost6 svakom muslimanu da se lijepo osjeca i zato svaki musliman je lijep kad je u Luibiji jer Libija daje char svakome muslimanu koji ode u Libiju jer Libija ide snazno ka progresu i ka demokraciji.Kad se Libija bude oslobodila svi muslimani ce biti radostni i moci ce da dodju u Libiju kako bi klanjali sa bracom Libijcima u Dzamiji i kako bi se pomolili Allahu.Libija je primila veoma rano Islam i zato Libija je davno primila Islam i ona odise islamom zato sto svaki covjek je obucen u narodnu nosnju Islama i svaki covjek tamo voli da zivi po Islamskim mjerilima.
То кад клањаш...
Јел то уствари се сагнеш Американском маринцу и он ти да...Па банану!
:mrgreen:
:think:
:rotf::zcepanje::hahaha:

110327018.jpg

Eman al-Obeidy (Foto: AP)

Svjedočenje Eman al-Obeidy
"15 Gaddafijevih vojnika me silovalo i tuklo"

Doručak novinarskih ekipa u hotelu u Tripoliju u subotu je naglo prekinut nakon što je ušla očajna Libijka željna da svijet čuje kako su je vojnici predsjednika Moammera Gaddafija silovali i tukli.

Njeno lice i tijelo bili su preplavljeni modricama, a na desnom bedru vidjela se krv.

Kazala je da se zove Eman al-Obeidy. Bila je lijepo odjevena i moglo se zaključiti da je dobrostojeća srednjovječna žena, piše novinar CNN-a. Govorila je engleski i objasnila da dolazi iz Benghazija.

Posvjedočila je da su je na kontrolnoj tački istočno od Tripolija dva dana vojnici držali protiv njene volje, te da su je petnaestorica silovala.

"Pogledajte šta su mi uradili", kazala je. "Uništili su mi čast".

Pokazala je zglobove na kojima je bila svezana. Jasno su se mogli vidjeti tragovi konopca.

"Svi smo mi Libijci. Zašto nas ne tretirate jednako?", pitala je.

CNN-ovi novinari nisu odmah mogli provjeriti istinitost njene priče, ali su prisustvovali nevjerovatnoj sceni. Gaddafijeve sigurnosne snage odlučile su izbaciti ženu, jedan od članova posluge hotela povukao je nož i povikao joj: "Izdajice!", a drugi muškarac pokušao joj je navući tamni stolnjak preko glave.

Jedan vladin zvaničnik, koji je u hotelu osiguravao pristup novinarima, povukao je pištolj, dok su se drugi potukli s novinarima pokušavajući im oduzeti opremu. Neki od njih su pretučeni, a jedna kamera CNN-a je oduzeta i razbijena.

Zaštitari su rekli kako je žena koja je ušla mentalno bolesna i da je odvedena u bolnicu. Odvukli su je protiv njene volje u jedan bijeli auto. Vrištala je i udarala ih govoreći da zna da je vode u zatvor.

Neki od novinara su, u strahu za njen život, zahtijevali da je vide, ali im je na konferenciji za medije rečeno da je u toku istraga o ovom slučaju i da će na vrijeme biti obaviješteni no svemu.

Žena koja se usudila progovoriti protiv Gaddafijevog režima brzo je ušutkana, a novinari koji su željeli ispričati njenu priču su platili. Ovo je samo jedna od priča koja svjedoči koliko je libijskom narodu potrebna zaštita, pišu dopisnici CNN-a.

(Sarajevo-x.com)

na americkoj televiziji u udarno vreme, pre 20 godina, pojavilo se lice preplasene devojcice koja je placom govorila da kako su iracki vojnici upali u kuvajtsku deciju bolnicu i pobili desetine dece koja su bila u bolnici. americki narod se zgrozio i vec sutradan kongres je odobrio americku vojnu intervenciju u iraku. NEKOLIKO GODINA KASNIJE OTKRIVEN JE IDENTIT TE DEVOJCICE. RADILO SE O CERCI KUVAJTSKOG AMBASADORA U AMERICI , DETE KOJE JE RODJENO U AMERICI I KOJE NIKADA ZA ZIVOTA NIJE VIDELO KUVAJT.

MISLIM DA JE KRAJNJE NEUMERENO UOPSTE I CITATI OVAKVE AMERICKE BLJUVOTINE. ali te americke zveri znaju da ovde na forumu ima bar polovina isti takvih zveri ko sto su oni i koji ce poverovati serviranoj "istini" i podrzati dalje nato-bombardovanje po libijskom narodu.

ODVRATNO

Mislim da mi je bilo zao te zene koja je bila silovana od petnaest vojnika Gadhafijeve vojske jer to znaci da Gadhafijeva vojska nema morala i da ona cini blud.To znaci da se treba podrzati dalnja vojna intervencija koalicionih snaga na Libiju jer taj ludjak se mora smaknuti jer on je pretjerao jer misli da mora cijeli zivot biti predsjednik.Mislim da ste se kroz ovaj snima mogli uvjeriti u zlocudnost Gadhafijeve vojske i zato oni ne vrijede da budu Libijska vojska jer prava Libijska vojska je u Bengaziju tako kad se bude osvojio Tripoli od strane Ustanika Gadhafi ce biti uhvacen i bitce mu suedjeno i za ovo nedjelo koje je pocinio.Mislim da mu ne ginu vjesala i mislim da se on mora osuditi na vjesala jer je suradjivao sa Milosevicem i sa svim onim faktorima koji su protiv muslimana u cjelosti.

New Libyan rebel leader spent much of past 20 years in suburban Virginia

WASHINGTON -- The new leader of Libya's opposition military spent the past two decades in suburban Virginia but felt compelled - even in his late-60s - to return to the battlefield in his homeland, according to people who know him.

http://www.miamiherald.com/2011/03/26/2136063/new-libyan-rebel-leader-spent.html

Treba prevod ?

ne treba. na celu mu pise da je prosao cia-skole i da je pripremljen za likvidaciju libijske drzave.

koliko li ima nasih srba u americi? mozemo samo zamisliti koliko ih je proslo cia-obuku i cekaju pogodan trenutak pa da povedu vojvodjanske, sandzacke ili pak sumadijske "revolucionare".

mislim da na ovome treba poraditi. svakom srbinu koji je otisao u ameriku , proglasiti zlocincem i osuditi ga na smrt a one koji su se "vratili" iz amerike (i cekaju signal iz vasingtona pa da krenu na secesiju vojvodine i sandzaka) takve treba pod hitnom postupku uhapsiti i streljati................JER TESKO DA ME NEKO MOZE UBEDITI DA JE TAJ STO JE OTISAO ILI JE NEKAD ZIVEO I RADIO U AMERICI, DA JE ON ZDRAVE PAMETI A JOS MANJE DA JE SRPSKI PATRIOTA.

ne treba. na celu mu pise da je prosao cia-skole i da je pripremljen za likvidaciju libijske drzave.

koliko li ima nasih srba u americi? mozemo samo zamisliti koliko ih je proslo cia-obuku i cekaju pogodan trenutak pa da povedu vojvodjanske, sandzacke ili pak sumadijske "revolucionare".

mislim da na ovome treba poraditi. svakom srbinu koji je otisao u ameriku , proglasiti zlocincem i osuditi ga na smrt a one koji su se "vratili" iz amerike (i cekaju signal iz vasingtona pa da krenu na secesiju vojvodine i sandzaka) takve treba pod hitnom postupku uhapsiti i streljati................JER TESKO DA ME NEKO MOZE UBEDITI DA JE TAJ STO JE OTISAO ILI JE NEKAD ZIVEO I RADIO U AMERICI, DA JE ON ZDRAVE PAMETI A JOS MANJE DA JE SRPSKI PATRIOTA.

Brate...ja sam rođen u Americi :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back