RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam.

Zato što tebi smeta svaka rečenica koja ne glasi "Gadafi je svetac a ovi u Bengaziju
su ubice i teroristi".

ti u bengaziju su idioti

ako padne gadafi smem u 10.000 evra da se kladim sa svakim sta ce dalje da se desi

- ostace bez svih benificija jeftine hrane, struje, stanova, automobila , besplatnog skolovanja i obrazovanja
- svu naftu i kompanije ce im preuzeti amerikanci francuzi i englezi
- par ljudi na vlasti ce biti ekstremno bogati a narod ce ziveti u bedi

vec vidjena situacija u desetinama drugih zemalja gde su amerikanci doveli svoje marionete i kvislinge

Mozda ce primeniti taktiku Zivojina Misica,ko zna?

Misic je mogao da sakrije svoje planove i svoje trupe u brdima, austrijanci nisu imali pojma da se srbi regrupisu i odmaraju i chekaju ih na starom artiljrsijskom vojnom vezbalistu. Totalno ih je misic zayebo ui iznenadio da ih je razbio ko dete zvecku, kroasoni i slovencici su ginuli ko bubasvabe.

al gadafi nema taj teren i nema nacina da se sakrije u pustinji ni pod razno. samo u gradovima to moze, al koje sad napusta gotovo bez borbe i svoje trupe koje se povlace stavlja ko na tacnu NATO avijaciji.

ne valja mu posao

To je jedna vrlo dobra vijest jer ustanici su zauzeli Sirtu rodni grad Gadhafija.To znaci da ce Ustanici da idu dalje i znaci da se gadhafijeva vojska ranila od napaeda koalicionih snaga koji su bombardirali Gadhafijevu vojsku njihovu avijaciju i artiljeriju.To je dobro i mislim da se Libija vec krece ka slobodi i mislim da ostaje da se ocisti zapad zemlje a to je Tripoli koji mora biti osvojen.Libija je jedna lijepa zemlja tako da ce ona pokazati cijelom svijetu da je ona zemlja koja se ne boji demokracije i ona naprotiv zeli da ima demokraciju kako bi njeni stanovnici bili zadovoljni.Libija je jedna lijepa zemlja i ona je jedna slatka zemlja koja treba da se preoblici u demokraciju.Amerika ce imati jakog saveznika i nadam se da ce se buduca Libija oslanjati na Ameriku i da ce imati dobru prodaju nafte.

To je jedna vrlo dobra vijest jer ustanici su zauzeli Sirtu rodni grad Gadhafija.To znaci da ce Ustanici da idu dalje i znaci da se gadhafijeva vojska ranila od napaeda koalicionih snaga koji su bombardirali Gadhafijevu vojsku njihovu avijaciju i artiljeriju.To je dobro i mislim da se Libija vec krece ka slobodi i mislim da ostaje da se ocisti zapad zemlje a to je Tripoli koji mora biti osvojen.Libija je jedna lijepa zemlja tako da ce ona pokazati cijelom svijetu da je ona zemlja koja se ne boji demokracije i ona naprotiv zeli da ima demokraciju kako bi njeni stanovnici bili zadovoljni.Libija je jedna lijepa zemlja i ona je jedna slatka zemlja koja treba da se preoblici u demokraciju.Amerika ce imati jakog saveznika i nadam se da ce se buduca Libija oslanjati na Ameriku i da ce imati dobru prodaju nafte.
Уго, иди мало прочачкај зубиће тврдом, дебелом Американском *****!

Рељеф

Пешчане дине у региону Фезан
У рељефу Либије могу се издвојити три целине: Средоземно приобаље, Либијска пустиња и Сахара. Средоземно приобање обухават узак појас од границе са Тунисом до границе са Египтом. У њему је концентрисан највећи део становништва (око 95 %). У западном делу око Триполија истиче се плодна низија Џефара, грађена од седиментних стена, на југу се издиже плато Џабал Нафуса висине 800 метара. Џефара се наставља у Триполитанију, где је копно увучено и чине га бројне лагуне и заливи (Мали и Велики Сирт). Даље ка истоку наставља се Киренајка у чијем пределу се истиче планина Џебел ел Ахдар висине 876 метара.
Средоземна приобална низија јужније о низије Џефара прелази у камените пустиње Хамада ел Хамра и Хамада Тингерт, које неприметно залазе у песковита простанства Едејен Убари и Едејен Музрук. У крајњим југозападним деловима Либије издижу се висоравни Тасилин Аџер и Џадо. Они ка истоку прелазе у подгорине Тибестија у чијем се севеном делу пружа Серир Тибести, шљунковити плато. Источни и југоисточни квадрант Либије захвата Либијска пустиња. Она је грађена од камбријских метаморфних стена и прекривена је моћним слојем кварцног песка. Ово је најсувљи и најнегостуљубивији предео Либије и Сахаре уопште Од залива Велики Сирт до платоа Енеди у Чаду готово да нема нити једен оазе или насељених пункта. Пустиња се ка југу благо издиже од 100 до 500 метара надморске висине. У централном делу Либије доминира вулкански плато Ел Харуџ ел-Асвад висине 1200 метара. Највиша тачка државе је Бику Бити (2.267 м) на Тибестију, а најнижа тачка је Сабхат Гизајил —47 метара.

evo kako zapadni NACISTI izvestavaju

Libyan Rebels Seize Control Of Key Oil Towns
Sky News - ‎1 hour ago‎
Rebel groups in Libya are continuing their advance west after seizing two key oil towns following an eighth night of coalition air strikes. To view this content you need Flash and Javascript enabled in your browser. Please download Flash from the Adobe ...

Libijski "pobunjenici" zauzeli kljucne naftne gradove

e sad pitanje je dal ce se zapadni nacisti zadovoljiti libijskom naftom ili zele totalno okupaciju i genocid nad narodom Libije

Sky News - ‎1 hour ago‎
Rebel groups in Libya are continuing their advance west after seizing two key oil towns following an eighth night of coalition air strikes. To view this content you need Flash and Javascript enabled in your browser. Please download Flash from the Adobe ...

e sad pitanje je dal ce se zapadni nacisti zadovoljiti libijskom naftom ili zele totalno okupaciju i genocid nad narodom Libije

ipak da sacekamo potvrdu od samih libijaca, nemoj da zaboravis da su sky i ostali tvrdili da su demonstranti zauzeli tripoli bukvalno krajem februara

Sky News - ‎1 hour ago‎

I Lazanski kaze da pobunjenici drze 80% naftnih izvora.

Ali Deda i 50 000 sumanutih Srba
Piše: Dimitar Anakiev
Veličina slova:

Ćirilična podrška bratskom diktatoru: Prizor iz Beograda
Photo: BETA
Oni koji se pobune protiv vladara, **** demokratiju, nisu više narod nego izdajnici. Narod je ono što se povija i trpi a što glavu diže treba za glavu skratiti. To je filozofija bratije 50 000 sumanutih Srba grupisanih na proameričkom Facebooku u korist štete libijskog naroda

Oko 50,000 Srba, ili građana Srbije, upisalo se je na Facebooku u grupu podrške diktatoru, pukovniku i bogatašu Moameru iz plemena Gadafi, u trenutku kada ga je u ubijanju saplemenika prekinula avijacija zapadne alijanse u misiji Ujedinjenih nacija. Prilikom glasanja u Ujedinjenim nacijama rezoluciju protiv ubijanja civila u Libiji nisu sprečile ni demokratiji nesklone Rusija i Kina. A onda se je tu odnekud stvorilo 50 000 sumanutih Srba koji putem prozapadnog, američkog Facebooka daju podršku pukovniku Moameru da ubija civile. U stvari, u naslovu svoje grupe zapisali su ćirilicom konfuznu rečenicu: „Ova grupa napravljena je da bi se pružila podrška libijskom narodu i njihovom vođi Moameru el Gadafiju u borbi protiv Amerike i prozapadnih snaga."

Sledeća faza svesrpskog pokreta za slobodu diktatora: Protest islamista u Indiji
Photo: EPA
Tu propagandnu konfuziju napisanu neveštom novohrizostomskom rukom preveli su bog zna zašto i na omraženi engleski jezik. Nejasno je kome ovi dobri ljudi pružaju podršku: da li narodu ili diktatoru koji ubija narod? Tamo piše da pomalo čudno podržavaju i ugnjetene i ugnjetavača. Tipično srbijanski, rekli bi. Libijski studenti u Beogradu protestovali su nedavno protiv pukovnika koga podržava i poznati beogradski režimski farisej Lozanski. Znači li to da je podrška narodu samo deklarativna tj. da srbijanska novohrizostomska jagnjad smatra da su vladar i narod jedno isto, u stilu svetosavske parole: „Ein volk, ein reich, ein führer“? Biće da je tako, to je ključ jedinstva naroda i vladara. Oni koji se pobune protiv vladara, **** demokratiju, nisu više narod nego izdajnici. Narod je ono što se povija i trpi a što glavu diže treba za glavu skratiti. To je filozofija bratije 50 000 sumanutih Srba grupisanih na proameričkom Facebooku u korist štete libijskog naroda. Postavlja se opravano pitanje zašto protivnici Amerike i Zapada za protest koriste proamerički izum Facebook? A koriste li i frižider i televiziju ili ne znaju da frižider i TV predstavljaju „American way of life“? Imaju li valjanu alternativu? Znaju li oni da su vlasnici Facebooka američki multimilioneri? Umesto da se njih 50 000 okupi na livadi uz potočić pa uz prasence na ražnju a sa glavama pobijenih Turaka i Šiptara zadrmbolje podršku Moameru, da zaguslaju podršku svojem dilberu, svojem plemenskom vođi Moameru.

Elem, posredstvom jedne Slavice zagledah Gadafijevu pobedničku sliku i na mojem Facebooku. Taman joj oštro odgovorih a javi se neki Igor da me ubedi u suprotno, te se razvi Facebook diskusija koju prenosim ovde:
DIMITAR: Slavice, žao mi je, nisam prijatelj diktatura, a još manje onih koji poput Miloševića ubijaju i svoj narod. Da li si čula za Dadu Vujasinović? Pošto imaš objavu i na engleskom: I AM NOT A FRIEND OF DICTATOR GADDAFI, CLEARLY!
IGOR: Bilo bi praktičnije da nam je kraljica Elizabeta najbolji prijatelj, ali nije.
DIMITAR: A gde se vi upoznali sa Gadafijem pa ste takvi prijatelji? I gde ste to sreli Elizabetu pa ste odbili njeno prijateljstvo? Ja, nažalost, ni Gadafija ni Elizabetu ne poznajem, niti uobičavam da sam sebi persiram. Uz Gadafija ne želim da svrstavam svoje ime zato što ubija svoj narod, jednako kao i neki tu kod nas.

Photo: EPA
IGOR: Pa i ti kad bi uzeo pušku i tenk obučen od američkih instruktora i krenuo da osvojiš gradsku skupštinu, policiju i sl. bio bi ubijen i bio bi deo naroda ove zemlje.
DIMITAR: Oprosti Igore, izgleda sebi persirate a meni se obraćate sa "ti". Čini se da smo promenili temu.
IGOR: Sebi ću na ti, a Vama ću na vi... Da Vi i ja želimo da plastičnim pištoljima opljačkamo štedionicu u Americi, bili bi ubijeni... A da želimo da zauzmemo vlast tenkovima, oklopnim vozilima, helikopterima i mlaznim avionima u Libiji, onda bi bili civili.... Ne mogu da verujem da se ljudi još uvek primaju na propagandu koja je stvarno neubedljiva... U Kongu mesečno strada na žalost oko 45000 ljudi pa niko ne interveniše... Poenta je u fosilnim gorivima :(
DIMITAR: Čovek mora da pripada nekim vrednostima a diktator i diktatura nikad nisu bili nigde vrednost, pa ni kod nas -- ne znam da li se Vi zalažete samo za Gadafija ili i za Mubaraka i Ben Alija? Verovatno ste pratili pobunu Arapa kojima je izgleda dosta diktatora. Mubarak i Ali su odustali od krvoprolića a Gadafi je jedini rešio da okrene vojsku protiv naroda. O tome treba diskotovati-da li je to ta vrednost koju cenite kod njega? Uzgred: Mubarakova vojska je bila mnogo jača od Gadafijeve, najjača u u arapskom svetu, pa se nije usudio da je okrene protiv naroda. Da li je moguće da je pobijanje naroda narodnom vojskom samo u Srbiji vrednost?
IGOR: Mislite gospodine da su Rotshildi i Rokfelerovi digli armadu zbog diktature u Libiji?
DIMITAR: Čekajte nije samo Libija. Ima ti i neki Egipat, i Tunis i Alžir i dalje...
IGOR: Oni su bili dekoracija za poslednji veliki rezervoar nafte
DIMITAR: Egipat je bio dekoracija? I sve to da nas dvoje ovde mlatimo praznu slamu? Normalan čovek navija za nenaoružane i ugnjetene a navijati za diktatore je krajnje nemoralno. Eliminacija Mubaraka je vaš ćef a ja ne mogu da diskutujem po vašim ćefovima. Ako se predomislite, javite se...
IGOR: Nenaoružane mlaznim avionima i tenkovima :).... Sve bih dao da mislim kao vi
DIMITAR: Veliki ste cinik ako za američko naoružanje kažete da je to naoružanja libijskog naroda -- onda svakako možete reći i da su Sarajlije bili naoružani tomahavkama i podmornicama i da ih je zato Mladić četiri godina uništavao -- i ja bih bio srećan da razmišljam kao Vi
IGOR: Ok, živele naftne kompanije i fosilna goriva!
DIMITAR: Ne, svakako živeli diktatori!
IGOR: Da, živeo i Sadam i njemu su uzeli naftu a nije pravio oružje za masovno uništenje... Živeo Hugo, njega su sklonili samo na jedan dan i nisu uspeli naftu da uzmu.... Živela diktatura demokratije!
DIMITAR: Diktatura demokratije je ipak malo bolja od diktature diktature
IGOR: Za imperijaliste da, al' ne valja za ove sa resursima bez vojske
DIMITAR: Da li to znači da ne postoji zajednička humana perspektiva za ljude koje žive u Americi ("imperijalisti") ili ljude koji žive u recimo Srbiji ("žrtve imperijalizma")? Mislim da to nije tako, zajednička humana perspektiva uvek postoji. Zanimljivo je da su ljudi u Srbiji do juče podržavali, a i danas podržavaju politiku regionalnog imperijalizma svoje države (tu im ne smeta imperijalni aspekt). Ali im smeta što postoji globalni imperijalizam ali samo zato što taj globalni ne dozvoljava lokalnom imperijalizmu da dođe do reči. Drugim rečima građani Srbije se ljute na Amere što su oni batinaši jer je to baš ono što bi sami voleli da budu. Šta ćeš, neko mora da bije, a to nismo mi.
IGOR: Imam odgovor za sve ali stvarno nemam više snage.... Kad bi ovi supermilijarderi znali kako ih bezrazložno podržavate u uvećavanju bogatstva, dali bi vam koji barel za auto ili bar benzin za zippo ako pušite.....aj ćao
DIMITAR: To da će neki američki bogataš biti hipotetično bogatiji bez Gadafija je svakako manje važno, od toga da Gadafi ubija svoj narod i da je diktator. Veoma ste zatrovani Igore ako zbog navodnih supermilionera ne vidite krv običnih ljudi. Ali znajte, to isto su komunisti pričali a ispostavilo se da žele isto što i supermilioneri. I još nešto: sumanuto je zbog mržnje prema supermilionerima podržavati ološ poput Gadafija. Ko vam je to prodao majstor je propagande.
...I tako, tu stadosmo sa ubeđivanjima usred Igorove brige za američke superbogataše čiji Facebook bezbrižno koristi umesto da zagusla u šumarku uz prasetinu. Ali kad pomnjemo superbogataše treba napisati da se bogastvo svrgnutog egipatskog diktatora, Hosnija Mumabaraka, procenjuje na 60 milijardi dolara – a to je više od najbogatijeg Amerikanca Billa Gatesa, koji je svojih 54 milijardi dolara stekao izumom softverske tehnologije sa kojom danas protestuju njegovi srpski mrzioci a ne progonom i ubijanjem ljudi. Ne verujem da je bogastvo Gadafija i njegovih sinova manje od Hosnijevog. Uzgred budi rečeno 24 američkih „superbogataša“ koji se bave naftnom industrijom imaju ukupno bogatstvo od 63,45 milijarde dolara – svi zajedno kao jedan jedini Mubarak ili jedan jedini Gadafi (proverljivo na Forbes listi). Koga tu Igor & Co. brane i zbog čega nije ni njima jasno. Slušaju političke mantre plemenskih vođa (ah, Lozanski) i ne rarazmišljaju previše a „sve im je jasno.“

Kao sto mozete zapaziti Libija je jedna lijepa zemlja koja tezi da bude demokratska i slobodna zemlja koja zeli temeljiti svoje pricnipe na Islamu i na volji naroda.Libija stoga nije neka mala zemlja nego je to jedna izrazito velika zemlja koja ima puno lijepih gradova i ima puno kamila i pustinja tako da nha jugo-zapadu preovladjuju Tuarezi a to su pustinjske lutalice koji lutaju pustinjom i oni su jedni veoma dobri ljudi.Libija zato treba biti jedinstvena i biti rijesena da se oslobodi svfakog jarma a to je jarma predsjednika Gadhafija koji vlada na okrutan nacin.Libija zeli slobodu a svi muslimani daju podrsku ustanicima u Libiji koji se bore puskom o ramenu protiv znatno jaceg protivnika.Sada je dioslo na red da se Ustanici revansiraju i da povrate sve gradove i da na kraju zauzmu Tripoli i zavrse sa pitanjem Gadhafija u Libiji.Mislim da ce Gadhafiju ipak suditi Libijski sud i da ce on odgovarati za sva nedjela koje je on pocinio.
Libija treba poslije rata graditi jednu politiku na vezu sa Amerikom i da joj Amerika bude glavni mentor.

Koliko vidim i priloženog....ZABOLE TEBE ZA GADAFIJA I OSTALO....nemaš ...NIŠTA KONKRETNO DA KAŽEŠ....ali si ...MAJSTOR....u....DOSIPANJU ULJA U VATRU....;).

Ovo sa gotovo fanatičnom podrškom na Fejsu je jako doprinelo tome, da nas Libijci
zavole (opozicija).

Jako pametno, nema šta.

NA MUCI SE POZNAJU JUNACI...ali i...STVARNI PRIJATELJI

Da li se tako ponašaš i prema ...SVOJIM PRIJATELJIMA....:think:.

x800k.jpg

800xey.jpg

800xmw.jpg

800xa.jpg

800xn.jpg

800xrl.jpg

1000x.jpg

A znači po tebi postoje slučajevi u kojima je normalno da dete od 6 ili 7 godina drži
AK-47?:eek::think:

Da li si video da sam ja to negde napisao, ili je to samo proizvod tvojih vlažnih snova?
Naravno da ni jedno dete ne bi trebalo da bude umešano u politiku i ratove, ali su ih umešali. A nije ih Gadafi umešao, čak ni teroristi koji misle da rade u svom interesu, već oni koji su iscenirali celu ovu igrariju.
Pokaži mi da je ovaj snimak iz današnjih dana, da je nastao među pristalicama Gadafija i ja ću ih svakako kritikovati zbog manipulacije, ali to nije tema. Ti si postavio snimak bez ikakave potvrde odakle je, šta znači i ko ga je snimio, uz tvoj komentar da predstavlja nekoga i uneko vreme. To je suština, ni ti sam nemaš taj verodostojan podatak (da ga imaš, već bi nam ga prikazao) ali veruješ, slepo veruješ jer je to informacija koja potvrđuje tvoj subjektivni stav i navijačku stranu u sukobu.

Libija: Činjenice koje sigurno niste znali

Ilustracija
Povodom čitave krizne situacije u Libiji, mediji uglavnom pišu o negativnim stranama ove zemlje. Međutim, to je država koja ima (ili barem imala) i svoje brojne dobre strane. Donosimo vam neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji.
BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $.
Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $.
Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $.
Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave.
Obrazovanje je u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno.
Cijene hrane su jako niske.
Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna.
Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate.
Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%).
Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.

TO SE VROVATNO I ONI IZ " MOSANTA " NADAJU I NAVIJAJU.....

I kada sva ta ...S.R.A.NJ.A.....prođu....moći će da nahrane osiromašen i gladan narod Libije...SVEŽOM I UKUSNOM GENETSKI MODIFIKOVANOM HRANOM....:sad2:..

MISLITE ...DA NEĆE....:think:

Ova situacija sa Gadafijem je neverovatno zanimljiva jer je konačno ujedinila sve komunjare na jednoj strani.. one stare Brozove, neokomuniste iz DSa i LDPa i komunjarske 'četnike' Šešeljevce i ostatak te ekipe.

Kukate za ludim Titovim pukovnikom, koji je podrzavao diktatorske rezime i slao vojnike po Africi prethodnih 30ak godina, ubijao disidente i organizovao teroristicke napade.. samo zato sto je sa druge strane NATO.
Ni ja ne volim NATO, ali ko god da srusi takvu karikaturu od coveka, neka ga srusi.. pa bio to i crni djavo, ili vanzemaljci...

Podrška Gadafiju u Srbiji
Rade Ranković | Beograd Nedelja, 27 Mart 2011

Foto: AP
Protest protiv vojne akcije u Libiji, održan u Beogradu
Postavite na:
Digg
Facebook
StumbleUpon
Yahoo! Buzz
del.icio.us
Događanja u Libiji dovela su ponovo Srbiju u centar pažnje svetske javnosti - kao malo gde u svetu u Beogradu javno se izražava podrška libijskom lderu Moameru Gadafiju, a srpski desničari organizuju grupe za podršku Libiji i Gadafiju na globalnim socijalnim mrežama.
Ako je po izbijanju libijske krize javnost u Srbiji gledala na taj događaj kao na još jednu pobunu u arapskim zemljama, situacija se tokom vremena promenila, naročito posle uključivanja nekoliko zemalja u akciju održavanja zone zabrane leta nad Libijom. Treba se podsetiti da je na samom početku ispred libijske ambasade održan skup protiv Gadafija i njegovog režima, da bi se juče u centru Beograda nekoliko stotina građana okupilo radi pružanja podrške libijskom lideru:

"Postoji to poredjenje izmedju bombardovanja SRJ odnosno sad već Srbije i Crne Gore i Libije i prosto je normalno da postoji ta vrsta saosećanja našeg naroda sa ljudima koji su tamo bombardovani jer bar vizuelno prepoznaju isti scenario", kaže zamenik urednika spoljne rubrike "Politike", Nenad Radičević.
Nenad ipak upozorava da je teško porediti dve intervencije, jer za razliku od akcije u SRJ, u slučaju Libije UN su donele rezoluciju. Građanima je to manje važno, oni se više saosećaju sa ljudima u Libiji, dodaje sagovornik Glasa Amerike. Prilikom nedavnog boravka ruskog premijera Vladimira Putina u Beogradu, i predsednik Srbije Boris Tadić je izneo sličan stav:

VOA
Predsednik Srbije izrazio je zabrinutost zbog civilnih žrtava u Libiji
"Verujem da izržavam mišljenje njenih gradjana kada kažem da smo veoma zabrinuti zbog stradanja civilnog stanovništva u Libiji. I mi želimo da sve odluke koje se donose idu u pravcu prestanka razaranja i ugrožavanja civilnog stanovništva."
Zanimljivo je da su situaciju u Libiji poslednjih dana počele da koriste i desničarske organizacije u Srbiji – i to na sajber prostoru. Osim ispisivanje grafita po Beogradu i drugim gradovima Srbije, desničarske organizacije otvaraju i brojne stranice podrške Gadafiju na socijalnim mrežama, a najposećenija je grupa na Fejsbuku sa skoro 60.000 pristalica:
"Ljudi koji su se učlanjivali u te grupe ne verujem da su znali da praktično ta desničarska organizacija praktično vodi taj mali pokret na internetu", navodi Radičević.
I dok libijska televizija koristi ove snimke kao dokaz činjenice da Moamer Gadafi još ima podršku u svetu, Nenad Radičević kaže da razloge za često nekritički stav srpske javnosti treba, pre svega tražiti u neobaveštenosti:

"Postoji u suštini manjak informacija o tome šta se zapravo dešava u Libiji, kako je došlo do intervencije, kakav je režim Moamera Gadafija. To čak postoji manjak informacija, manjak znanja mogu da kažem medju ljudima koji se bave tom tematikom."
Na kraju, sagovornik Glasa Amerike kaže da je jako teško prognozirati u kom će se pravcu razvijati libijska kriza. Za sada je svet manje-više uspeo u nameri da uspostavi zonu zabranjenog leta, Gadafi je i dalje na vlasti, a pobunjenici kontrolišu istočni deo zemlje. Situacija je došla u svojevrsnu pat poziciju za koju zapad još nema rešenje, kaže Nenad Radičević.

Ova situacija sa Gadafijem je neverovatno zanimljiva jer je konačno ujedinila sve komunjare na jednoj strani.. one stare Brozove, neokomuniste iz DSa i LDPa i komunjarske 'četnike' Šešeljevce i ostatak te ekipe.

Kukate za ludim Titovim pukovnikom, koji je podrzavao diktatorske rezime i slao vojnike po Africi prethodnih 30ak godina, ubijao disidente i organizovao teroristicke napade.. samo zato sto je sa druge strane NATO.
Ni ja ne volim NATO, ali ko god da srusi takvu karikaturu od coveka, neka ga srusi.. pa bio to i crni djavo, ili vanzemaljci...

E vidiš, mi smo protiv NATO, ma ko da je protiv njih, čak i đavo lično.
Jer je taj NATO našu zemlju više unesrećio od Gadafija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back