RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zahteve ustanika i trenutnu situaciju za našu televiziju komentariše Kuršid Paša:
„Agresija srpskih pobunjenika na regularnu tusrsku vojsku, ostaviće trajne posledice na odnos sultana prema Srbima. Turska vojska spremna je da uguši pobunu i obračuna se sa banditima koji kvare inače tradicionalno dobre odnose Srba sa Sultanom. Zahtevi pobunjenika su nerealni i turska strana neće podleći pritiscima i ucenama, šacice neodgovornih avanturista. Pozivam pobunjenike na predaju, svi koji nisu okrvavili ruke biće amnestirani, dok će kolovođe ove pobune morati odgovarati. Turska mora ostati multietničko društvo sa svim garancijama ljudskih prava, svim nacionalnim manjinama. Zato u Sultanovo ime i u svoje lično pozivam na red, mir i rad na daljim integracijama. Hvala vam."
Zahvaljujemo se Kuršid-Paši i pridružujemo se pozivu na uspostavljanje reda i stabilnosti u zemlji. Mračne snage prošlosti uvukle su Srbe u još jednu besmislenu avanturu, ne prihvatajući realnost i odbijajući niz pogodnosti koje je ponudio Sulejman-Paša Skopljak nakon propasti prve pobune 1813. godine. Srbija, izmučena ratom i siromaštvom, nema snage da se odupre daleko nadmoćnijem neprijatelju, koji je ipak spreman na niz ustupaka zarad boljeg života svojih građana. Upravo mi javljaju da sa lica mesta imamo direktno uključenje našeg novinara Ljubice Gojgić:
„Dobro veče, Gorane, ovde je potpuni haos, pobunjenici napreduju, uprkos brojnim gubicima. Podsećam na pogibiju vojvode Rajića. Pobunjenici pale turske logore i ruše sve pred sobom. U jednom trenutku se činilo da se pobunjenici povlače, ali su se reorganizovali, i doveli nove sveže snage. Kako kažu turski stanovnici ovog kraja, pobunjenici nemaju milosti ni prema kome. Govori se o hiljadama ubijenih mirnih Turaka..."
Hvala Ljubici na uključenju, mi ćemo vas iz časa u čas obaveštavati o događajima u Čačku, a sad prelazimo na ostale vesti. Turski Sultan Mahmud Drugi izjavio je...

....odakle u toj "diktatorskoj" zemlji josh ovoliko stranih radnika ...............:):)

14:18 U Libiji ima još 800.000 stranih radnika
Prema procenama Međunarodne organizacije za migracije (IOM), u Libiji još ima oko 800.000 stranih radnika. Šef misije IOM u Tripoliju, Lorens Hart, rekao je AFP-u da ih "ima 800.000 i različitih su nacionalnosti". Hart je kazao da nije u mogućnosti da kaže koliko od njih želi da ode iz Libije, ali je naglasio da je IOM dobio zahteve nekoliko ambasada afričkih zemalja da pomogne rapatrijaciju njihovih državljana. IOM je početkom marta tražio od libijskih vlasti dozvolu da pošalje humanitarnu misiju, jer je više desetina hiljada imigranata čekalo na evakuaciju. "Još nismo dobili odgovor", kaže Hart koji sada nije u Tripoliju. Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice, od 20. februara, oko 280.000 ljudi pobeglo je pred nasiljem u Libiji i to 151.000 u Tunis i 118.000 u Egipat.

Греота је што их не пребаце у "пријатељске" Француску,Италију бродовима,а у Eнглеску ваздушним мостом .

Mislim da Erdogan grijesi u svojoj procjeni jer sigurno niko nece opljackati Libiju jer Libijsko i Iracko bogatstvo je neiscrpno tako da Irak nije opljackan nego njegovo bogatstvo lezi ispod zemlje gdje se moze u svako vrijeme pokrenuti crpljenje nafte.U Iraku nisu problem Amerikanci nego Al Kaida koja ne daje stabilnosti Iraku i koja narusava red i mir.Irak moze da obnovi ono sto je bilo u procesu i mislim da moze nastaviti da vadi naftui jer nafta nije iscrpljena nego trebaju da se nadju nove masine koje ce efikasnije da crpu naftu i plin.
Само је твоја глупост неисцрпна.
А већа од тога!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...stoji+iza+Fejsbuk+grupe+podrške+Gadafiju.html
Pokret Naši 1389 stoji iza Fejsbuk grupe podrške Gadafiju
Članovi pokreta Naši 1389 inicijatori su grupe podrške libijskom lideru Moameru Gadafiju na društvenoj mreži Fejsbuk, potvrdio je danas Tanjugu član upravnog odbora tog pokreta Igor Marinković
"Najveća grupa ima oko 40.000 ljudi, ali ima još jedno sedam, osam grupa koje broje po dve tri ili hiljade članova", rekao Marinković i dodao da su pojedine grupe na srpskom, a neke na engleskom jeziku, kao i da administratori grupa nisu samo članovi te organizacije.
"Kada je počeo napad na Libiju mi smo se solidarisali jer su nam 1999.godine, kad je bilo bombardovanje Srbije, pukovnik Gadafi i libijski narod pružili podršku", rekao je Marinković.
Prema njegovim rečima, članovi organizacije Naši 1389 odmah su stupili u kontakt sa libijskim studentima i radnicima u Srbiji, ali i ambasadom Libije u Beogradu.
On je istakao da podrška te organizacije neće biti samo na Fejsbuku, već da će biti organizovani protesti podrške i deljenje štampanog materijala.
Libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, dok libijska opozicija tvrdi da internet korisnici iz Srbije već danima ugrožavaju njihovu borbu aktivnim pružanjem podrške njemu i njegovom režimu i vođenjem sajber rata protiv snaga koje se bore protiv Gadafija.

A clanovi grupe su organizovali protest ispred muzeja 25. maj gde je glavnu rec vodila Komunisticka partija haha :lol:

Šta podrazumevaš pod upotrebili ?
Naravno da nismo uključili sve divizione od jednom ali smo koristili sve vrste raketnog naoružanja koje smo imali.
Nažalost u drugom delu rata nismo ih toliko štedili zbog neke hipotetičke rezerve već iz razloga što smo na koži osetili koliko su neefikasni. Pa zar ti primer pok. gen. Veličkovića ne govori da neke stvari ne mogu na silu već se moraju poštovati ograničenja tehnike. Pa i naavođenja avijacije (osim ona dva iz TPS-70) rađena su bez visine pošto bi S 613 popio protivradarsku 15 sekundi po uključenju.
Ne nismo mi štedili tehniku zbog strateške rezerve već zbog njene apsolutne nemoći.

TPS-70 je trodimenzionalni radar i ima sopstveni visinomer...on je americki radar...S-613 je engleski radar namenjen za merenje visine i nalazi se u sklopu radarskog sistema S-600...ovaj sistem ima horizontalnu polarizaciju antene i sirinu snopa koja ne omugucava tako brzo lociranje....pomesao si nisanske raketne radare sa osmatrackim..
upotreba PVO je kordinisana zna se odakle...
oko gen.velickovica--ne bih mnogo..puno toga sam rekao...zna se kako je poginuo...zna se da je zbog svoje ludoglavosti odveo vise ljudi u smrt jer je zloupotrebio svoja ovlascenja...zeleo je da se iskaze kao raketas o cemu nije imao pojma...ako je bio takva faca trebao je sesti u mig-29 i pokazati konacno sta zna ...a ne da se celog zivota kurci po mitinzima kao pilot a kad je gusto nema ga u avionu...a to sto je preuzeo komandovanje u RV i PVO i nije nista uspeo da uradi da izdejstvuje ista oko snabdevanja SRT sa rezervnim delovima i u opste da podigne standard...to vazi i za njega i za smiljanica koji su se usudili da rat docekaju sa neispravnim avionima i drugim SRT a znali su da je rat na pragu....jos smiljanic ima muda sad da pise knjige a svojevremeno je naredjivao pilotima da polete sa neispravnim avionima....DA LI CE IH IKO PROZVATI ZA TO I POZVATI NA ODGOVORNOST---STO NISU PODNELI OSTAVKE KAD NISU USPELI DA U GNS obezbede osnovno...

Величанствени Пуковник је овде покушао да се додвори Медведеву за вето, али руси су га (наравно) издали.
Ко год очекује помоћ од руса, може одмах да припрема ћебад за бомбашко склониште.

Која замена теза! Нико не носи ћебад у склониште зато што га је неко "издао" или није издао већ ЗАТО што га ЗЛОЧИНЦИ БОМБАРДУЈУ! :rtfm: СТРАШНО!

....odakle u toj "diktatorskoj" zemlji josh ovoliko stranih radnika ...............:):)

14:18 U Libiji ima još 800.000 stranih radnika
Prema procenama Međunarodne organizacije za migracije (IOM), u Libiji još ima oko 800.000 stranih radnika. Šef misije IOM u Tripoliju, Lorens Hart, rekao je AFP-u da ih "ima 800.000 i različitih su nacionalnosti". Hart je kazao da nije u mogućnosti da kaže koliko od njih želi da ode iz Libije, ali je naglasio da je IOM dobio zahteve nekoliko ambasada afričkih zemalja da pomogne rapatrijaciju njihovih državljana. IOM je početkom marta tražio od libijskih vlasti dozvolu da pošalje humanitarnu misiju, jer je više desetina hiljada imigranata čekalo na evakuaciju. "Još nismo dobili odgovor", kaže Hart koji sada nije u Tripoliju. Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice, od 20. februara, oko 280.000 ljudi pobeglo je pred nasiljem u Libiji i to 151.000 u Tunis i 118.000 u Egipat.

samo toliko ..... :think:

To je zato sto ksenofobija ide ruku pod ruku sa diktaturom .... :rtfm:

Bombardiranje Libije je tek pocelo i mislim da predstoji jedan period u kome su Amerikanci uvijek zavrsavali svoje bombardovanje a to je negdje od 79 do osamdeset i nekog dana.Mislim da ce gadhafi izdrzati jos jednu nedjelju a tek ce osjecati posljedice kad mu bombardiranje bude dosadno i kad uvidi da narod gubi moral u borbi protiv koalicionih snaga.Mislim da Ustanici se pripremaju za kontra-ofanzivu i mislim da bez aviona Gadhafi nece moci nista uciniti i Libijski narod ce sam odluciti da se stavi u redove Ustanika koji zele Libiju da demokratizuju.Gadhafi je veoma los i on je unajmio Srpske placenike da bi ubijali muslimane u Libiji i to se Gadhafiju nece oprostiti.Bitce mu sudjeno nakon rata i ne vjerujem da ce izbjeci vjesala.Libija se sada gradi kao demokratska zemlja i ona ce biti izgradjena u duhu demokracije i Islama i vjerujem da ce narod biti zadovoljan a Libija ce biti medju najbogatijim drzavama svijeta.Libija mora da bude demokratska zemlja jer je tako Medjunarodna Zajednica odlucila i tako je UN predvidio da Libija mora postati slobodnom zemljom koja ce graditi puno Dzamija u kojima ce se muslimani klanjati Allahu.

110324130.jpg

Foto: AP

Turska
Parlament odobrio mornaričku misiju u Libiji

Turski parlament odobrio je danas odluku Vlade da se ova zemlja uključi u mornaričku misiju NATO-a kojom se sprovodi odluka UN o embargu na uvoz oružja u Libiju, prenijeli su turski mediji.

Turska, članica NATO-a, pristala je da pošalje četiri ratna broda, podmornicu i još jedan brod kao podršku ovoj mornaričkoj operaciji.

SAD žele da predaju Alijansi komandu nad operacijama u Libiji u narednih nekoliko dana, ali Turska insistira na određenim uslovima koji su onemogućili tu tranziciju.

Ankara želi da NATO ima samo kontrolu nad vojnim operacijama i ne želi da Alijansa izvodi ofanzivne akcije koje bi mogle da ugroze civile.

Turska takođe ne želi da NATO ima komandnu ulogu u sprovođenju odluke UN o zoni zabranjenog leta iznad Libije.

(SRNA)

Коалицији ће бити потребни дани, можда недеље, али не и месеци да уништи Гадафијеве снаге, поручила француска влада.
A ja se pitam,jel to bila svrha rezolucije SB?

Poslednja izmena:
TPS-70 je trodimenzionalni radar i ima sopstveni visinomer...on je americki radar...S-613 je engleski radar namenjen za merenje visine i nalazi se u sklopu radarskog sistema S-600...ovaj sistem ima horizontalnu polarizaciju antene i sirinu snopa koja ne omugucava tako brzo lociranje....pomesao si nisanske raketne radare sa osmatrackim..
upotreba PVO je kordinisana zna se odakle...
oko gen.velickovica--ne bih mnogo..puno toga sam rekao...zna se kako je poginuo...zna se da je zbog svoje ludoglavosti odveo vise ljudi u smrt jer je zloupotrebio svoja ovlascenja...zeleo je da se iskaze kao raketas o cemu nije imao pojma...ako je bio takva faca trebao je sesti u mig-29 i pokazati konacno sta zna ...a ne da se celog zivota kurci po mitinzima kao pilot a kad je gusto nema ga u avionu...a to sto je preuzeo komandovanje u RV i PVO i nije nista uspeo da uradi da izdejstvuje ista oko snabdevanja SRT sa rezervnim delovima i u opste da podigne standard...to vazi i za njega i za smiljanica koji su se usudili da rat docekaju sa neispravnim avionima i drugim SRT a znali su da je rat na pragu....jos smiljanic ima muda sad da pise knjige a svojevremeno je naredjivao pilotima da polete sa neispravnim avionima....DA LI CE IH IKO PROZVATI ZA TO I POZVATI NA ODGOVORNOST---STO NISU PODNELI OSTAVKE KAD NISU USPELI DA U GNS obezbede osnovno...

Frehvencija rada S 613 je bliska frehvenciji rada nišanskih radara i to je razlog njihove brze reakcije pri uključenju istog. Ne pričam napamet već na osnovu iskustva iz rata.
Što se tiče ostalog slažem se ali zar nije Moamer o kome toliko pišemo i žalimo ga još veći idiot od naših gen. Bukvalno je sedeo na mlrd.$ sve ove godine a nije se naoružao. J...bem ti budalu.

spisak zemalja koje je USA bombardovala od 1945 do danas:

China 1945-46
Korea 1950-53
China 1950-53
Guatemala 1954
Indonesia 1958
Cuba 1959-60
Guatemala 1960
Belgian Congo 1964
Guatemala 1964
Dominican Republic 1965-66
Peru 1965
Laos 1964-73
Vietnam 1961-73
Cambodia 1969-70
Guatemala 1967-69
Lebanon 1982-84
Grenada 1983-84
Libya 1986
El Salvador 1981-92
Nicaragua 1981-90
Libya 1986
Iran 1987-88
Libya 1989
Panama 1989-90
Iraq 1991-
Kuwait 1991
Somalia 1992-94
Croatia 1994 (of Serbs at Krajina)
Bosnia 1995
Iran 1998 (airliner)
Sudan 1998
Afghanistan 1998
Yugoslavia 1999
Afghanistan 2001-
Libya 2011-

Коалицији ће бити потребни дани, можда недеље, али не и месеци да уништи Гадафијеве снаге, поручила француска влада.
A ja se pitam,jel to bila svrha reyolucije SB?

naravno da nije

svrha rezolucije je bila zona zabranjenog leta libijskim avionima

a tu rezoluciju je zapad ko po oibucaju izokrenuo i nasao kao opravdanje da pokrene otvorenu agresiju i teror nad narodom libije

Četvrtak, 10. decembar 2009. - Objavljeno 13:44 GMT

Obama primio Nobelovu nagradu za mir
Barak Obama je primio nagradu na ceremoniji u Oslu.
Predsednik Barak Obama primio je Nobelovu nagradu za mir u ceremoniji u glavnom gradu Norveške Oslu.
http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2009/12/091210_obamanobel01.shtml

ОБАМИ ТРЕБА ОДУЗЕТИ НАГРАДУ ЗА МИР !!!

Poslednja izmena:
Neće pukovnik tako lako sa vlasti, ima on njima još dupe da pomera samo nek ih tamani majku im njihovu. A šta kažete na izjavu ovog lika iz Izraela, da treba još da nas bombarduju, da smo kritičniji od Libije i to nam je hvala što smo ih čuvali za vreme okupacije.

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman izavio je danas da Iran i Sirija predstavljaju veću bezbednosnu pretnju od Libije i da bi Zapad trebalo da se odnosi prema tim zemljma na isti način kao prema vladi Muamara Gadafija. Avigdor Liberman

Liberman je, u intervjuu za Rojters, posle sastanka s franucuskim kolegom Alanom Žipeom, rekao da najnovija eskalacija nasilja na granici Izraela i pojasa Gaze i jučerašnji bombaški napad jesu direktan rezultat huškanja od strane Palestinaca.

- Mislim da isti principi, aktivnosti zapadnog sveta (preduzeti) u Libiji. nadam se da ih vidim u odnosu na iranski i sirijski režim - kazao je Liberman, ali nije direktno pozvao na vojnu akciju protiv tih zemalja.

Frehvencija rada S 613 je bliska frehvenciji rada nišanskih radara i to je razlog njihove brze reakcije pri uključenju istog. Ne pričam napamet već na osnovu iskustva iz rata.
Što se tiče ostalog slažem se ali zar nije Moamer o kome toliko pišemo i žalimo ga još veći idiot od naših gen. Bukvalno je sedeo na mlrd.$ sve ove godine a nije se naoružao. J...bem ti budalu.

nije problem u frekvenciji vec u sirini snopa...
ja opet kazem da je covek kupovao sve sto je na trzistu oruzja prodavano...poznajem barem 15 kolega koji su bili u libiji kao instruktori u njihovoj vojsci...covek kojeg najbolje poznajem od njih mi je tvrdio da imaju S-300 i da su ga prvi nabavili za 800 miliona dolara...da su ga zamalo streljali kad je usao u kamp gde se sistem sklapao od strane rusa...nije imao razlog nijedan da me laze kako mene tako i ostale kolege dok smo ga slatko zadirkivali zbog toga sto je zamalo ubijen...
takodjer sam cuo od zemljaka koji je u libiji isao kao pripadnik JNA jos 70-tih god. i valjda je tada libija ratovala sa nekim...ugovor je bio da su duzni da evakuisu nase ljude kad front dodje do 100 km...kad je front dosao nudili su duple pare a kad nisu pristali da kazu cifru za koju ce raditi...koliko su neodgovorni kaze on--rade do 15.00...onda idu kuci...kazu vi ste placeni da radite pa radite...**** im se sto je rat...ako su i sad tako odgovorni ne cudi me stanje koje je sad...a i ne cudi me da i ne koriste raketni sistem...

spisak zemalja koje je USA bombardovala od 1945 do danas:

China 1945-46
Korea 1950-53
China 1950-53
Guatemala 1954
Indonesia 1958
Cuba 1959-60
Guatemala 1960
Belgian Congo 1964
Guatemala 1964
Dominican Republic 1965-66
Peru 1965