RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da su Libijske Dzamije najljepse tako da ce se polsije rata izgraditi puno Dzamija u kojima ce Libijci odlaziti da se klanjaju Allahu.Inace Libijski narod je moj bratski narod i ja ga volim tako da volim da se Libija demokratizuje i da bude jedna slatka demokratska drzava u kojoj ce Bosnjaci imati mjesta gdje da se nasele.

M_02.jpg

Dzamija u Tripoliju

naravno da nije

svrha rezolucije je bila zona zabranjenog leta libijskim avionima
По мом схватању, циљ резолуције УН је прекидање Гадафијевог иживљавања над сопственим становништвом, кроз унајмљивање плаћених убица из иностранства, и кроз авио-бомбардовање сопствених градова.

За сада је постигнуто уништење зликовчеве авијације (захваљујући између осталог и одлучности председника Медвједева),

и сада предстоји само још свргавање & ликвидација диктатора. Прича се да Гадафијев режим тренутно преговара са Вашингтоном да побегне у иностранство;
али ја сумњам у то јер мислим да је Гаша довољно луд да погине за своју идеју (а та идеја је → да после 50 година власти без избора, треба да добије још 50).

Mislim da su Libijske Dzamije najljepse tako da ce se polsije rata izgraditi puno Dzamija u kojima ce Libijci odlaziti da se klanjaju Allahu.Inace Libijski narod je moj bratski narod i ja ga volim tako da volim da se Libija demokratizuje i da bude jedna slatka demokratska drzava u kojoj ce Bosnjaci imati mjesta gdje da se nasele.
Pa sto Libija, Turska odmah tu pored sve do jednog lepo da vas iselimo i Bog da nas vidi.

spisak zemalja koje je USA bombardovala od 1945 do danas:

China 1945-46
Korea 1950-53
China 1950-53
Guatemala 1954
Indonesia 1958
Cuba 1959-60
Guatemala 1960
Belgian Congo 1964
Guatemala 1964
Dominican Republic 1965-66
Peru 1965
Laos 1964-73
Vietnam 1961-73
Cambodia 1969-70
Guatemala 1967-69
Lebanon 1982-84
Grenada 1983-84
Libya 1986
El Salvador 1981-92
Nicaragua 1981-90
Libya 1986
Iran 1987-88
Libya 1989
Panama 1989-90
Iraq 1991-
Kuwait 1991
Somalia 1992-94
Croatia 1994 (of Serbs at Krajina)
Bosnia 1995
Iran 1998 (airliner)
Sudan 1998
Afghanistan 1998
Yugoslavia 1999
Afghanistan 2001-
Libya 2011-
fidel_castro_ruz590.jpg

Covek koji je pobedio govna ! Pobedice i Gadafi !

Frehvencija rada S 613 je bliska frehvenciji rada nišanskih radara i to je razlog njihove brze reakcije pri uključenju istog. Ne pričam napamet već na osnovu iskustva iz rata.
Što se tiče ostalog slažem se ali zar nije Moamer o kome toliko pišemo i žalimo ga još veći idiot od naših gen. Bukvalno je sedeo na mlrd.$ sve ove godine a nije se naoružao. J...bem ti budalu.

eeee tesko ce tu primedbu neko ovde progutati.

Frehvencija rada S 613 je bliska frehvenciji rada nišanskih radara i to je razlog njihove brze reakcije pri uključenju istog. Ne pričam napamet već na osnovu iskustva iz rata.
Što se tiče ostalog slažem se ali zar nije Moamer o kome toliko pišemo i žalimo ga još veći idiot od naših gen. Bukvalno je sedeo na mlrd.$ sve ove godine a nije se naoružao. J...bem ti budalu.

..pitanje je da li je neko zeleo i smeo da im proda moderniju opremu ...............

redno je da i amerika pocne da gori...

spisak zemalja koje je USA bombardovala od 1945 do danas:

China 1945-46
Korea 1950-53
China 1950-53
Guatemala 1954
Indonesia 1958
Cuba 1959-60
Guatemala 1960
Belgian Congo 1964
Guatemala 1964
Dominican Republic 1965-66
Peru 1965
Laos 1964-73
Vietnam 1961-73
Cambodia 1969-70
Guatemala 1967-69
Lebanon 1982-84
Grenada 1983-84
Libya 1986
El Salvador 1981-92
Nicaragua 1981-90
Libya 1986
Iran 1987-88
Libya 1989
Panama 1989-90
Iraq 1991-
Kuwait 1991
Somalia 1992-94
Croatia 1994 (of Serbs at Krajina)
Bosnia 1995
Iran 1998 (airliner)
Sudan 1998
Afghanistan 1998
Yugoslavia 1999......SRJ..a ne SFRJ....razlika je velika...
Afghanistan 2001-
Libya 2011-

Mislim da vi pricate o necemu sto se ne moze shvatiti jer Libija je pod diktaturom i Libijski narod je prvi ustao trazeci promijene a Gadhafi je podigao pusku protiv demonstranata i tako izazvao revolt gradjana koji su to shvatili objavom rata.Gadhafi je pored toga zlocinac i on treba da se sudi tako da ne shvatam vasu simpatiju prema Gadhafiju koji je unajmio strane placenike da se za njega bore.Libija je jedna lijepa zemlja i njoj trebaju Bosnjaci tako da ako se Libija oslobodi a ako Bog da oslobodice se Gadhafija onda ce Bosnjaci moci da dolaze u Libiju i da se tamo naseljavaju i mogu slobodno reci da bi u tom slucaju Bosnjaci mogli imati rezervnu domovinu.Ne znam samo kako bi se to odrazilo na vas Srbe koji ne volite da vidite Bo0snjake da se nekud sele i da napustaju Balkan?

110324128.jpg

Foto: AP

Analitičar CNN-a
"Situacija u Libiji ista kao i u BiH '95."

Međunarodni zračni napadi na Libiju možda će spriječiti Gaddafija da slomi pobunu u zemlji, ali zasigurno neće okončati konflikt, koji CNN-ovog analitičara podsjeća na jesen 1995. godine i zračne napade NATO-a u BiH.

Ono što su SAD napravile u BiH možda drži ključ rješenja i za učinkovit odgovor na krizu u Libiji. U BiH su SAD prepoznale da treba narušiti odnos vojnih snaga na terenu, koji je od početka rata u toj zemlji, bio uveliko na strani pobunjenih Srba.

Kako bi vratili ravnotežu i stvorili uvjete za dugotrajan mir, bilo je nužno uspostaviti sposobnu vojsku federacije BiH. Za program "treniraj i opremi" bila je zadužena jedna mala međuagencijska grupa unutar State Departmenta, piše za CNN Angel M. Rabasa, politolog, koji je i sam bio dio te grupe zadužene za osposobljavanje bosanske vojske.

"Uprkos negodovanju i skepticizmu EU-a u vezi s programom, on je uspio i dao je željeni rezultat", ističe Rabasa, jer su prikupljena donatorska sredstva iz mnogih muslimanskih zemalja.

Svakim danom i produženjem sukoba, Libija sve više podsjeća na BiH scenarij, a rješenje krize, kako to vidi spomenuti politolog, bilo bi jasno određivanje ciljeva SAD-a u Libiji.

Naravno, jedan od tih ciljeva bio bio rušenje Gaddafija s vlasti i priznavanje vlade u Benghaziju kao legitimne vlade te zemlje, što bi osiguralo dugotrajan mir, piše Rabasa. On spominje i opciju da SAD pomogne opozicijskoj vladi u Benghaziju snabdijevanjem adekvatnog naoružanja za učinkovitu odbranu od Gaddafijevih snaga i oslobođenje zapadne Libije.

Međutim postoje i oni koji upozoravaju SAD-a da se ne zna dovoljno o libijskoj opoziciji da se otvoreno prizna, no to nije istina jer dio te opozicije čine bivši Gaddafijevi ministri i generali, za koje se zna da su lojalni SAD-u i saveznicima.

Ipak, kao i u svakoj prijašnjoj revoluciji, nekolicina ljudi opozicije, dolazi iz samih redova demonstranata, a neki od njih mogu biti i islamisti, što može biti opasnost, jer bi oni mogli preuzeti inicijativu, baš kao što je to bilo u BiH, u ranim danima tamošnjeg rata, zaključuje Rabasa.

(FENA)

Bombardiranje Libije je tek pocelo i mislim da predstoji jedan period u kome su Amerikanci uvijek zavrsavali svoje bombardovanje a to je negdje od 79 do osamdeset i nekog dana.Mislim da ce gadhafi izdrzati jos jednu nedjelju a tek ce osjecati posljedice kad mu bombardiranje bude dosadno i kad uvidi da narod gubi moral u borbi protiv koalicionih snaga.Mislim da Ustanici se pripremaju za kontra-ofanzivu i mislim da bez aviona Gadhafi nece moci nista uciniti i Libijski narod ce sam odluciti da se stavi u redove Ustanika koji zele Libiju da demokratizuju.Gadhafi je veoma los i on je unajmio Srpske placenike da bi ubijali muslimane u Libiji i to se Gadhafiju nece oprostiti.Bitce mu sudjeno nakon rata i ne vjerujem da ce izbjeci vjesala.Libija se sada gradi kao demokratska zemlja i ona ce biti izgradjena u duhu demokracije i Islama i vjerujem da ce narod biti zadovoljan a Libija ce biti medju najbogatijim drzavama svijeta.Libija mora da bude demokratska zemlja jer je tako Medjunarodna Zajednica odlucila i tako je UN predvidio da Libija mora postati slobodnom zemljom koja ce graditi puno Dzamija u kojima ce se muslimani klanjati Allahu.

A 'oćel' se i obrezivat' i zapirat zadnjice iz flaš'ca? Ili će biti neki moderni, demokratski orijentisani muslimani pod upravom NAT... mislim međunarodne zajednice i koristiti tekovine modernog zapadnog društva, poput toalet papira, sapuna...?

Mi cemo nastaviti da se oslanjamo na nasu Islamsku tradicju i zapiracemo se iz lonceta.Mislim da je puno cistije i higijenskije i zdravije da se polsije velike nuzde opere zadnjica i hyodati ulicom oprane zadnjice jer tako cemo mirisati i biti cistiji.Mislim da vi morate nesto uzeti od nas muslimana jer koriscenje toalet papira je nehigijenski jer uvijek ostane izmeta oko cmara.

Libija ce biti demokratskija u smislu postivanja volje naroda u smislu izabiranja predsjednika, parlamenta, predsjednika opcine i okruga itd.

U pravu si Jaguar jer Gadhafi se ne razlikuje nista od Milosevica koji je zapoceo rat u cijeloj Jugi radi osnivanja Velike Srbije.Neka je on sto puta musliman i neka se klanja Allahu ipak on je diktator i on ne zasluzuje da bude na celu Libije jer je jednostavno izgubio legitimitet.Ubijao je svoj narod i mislio je da ga niko za to nece kazniti i zato je Gadhafi kriv a jadan Libijski narod samo suti i ne smije nista da kaze.

Kako se ne razlikuju? Pišeš da Gadafi ubija svoj narod, pa zar je Milošević ubijao svoj narod? Zar Srbe nisu ubijali Alija, Franjo i ekipa oko njih?

Mi cemo nastaviti da se oslanjamo na nasu Islamsku tradicju i zapiracemo se iz lonceta.Mislim da je puno cistije i higijenskije i zdravije da se polsije velike nuzde opere zadnjica i hyodati ulicom oprane zadnjice jer tako cemo mirisati i biti cistiji.Mislim da vi morate nesto uzeti od nas muslimana jer koriscenje toalet papira je nehigijenski jer uvijek ostane izmeta oko cmara.

Libija ce biti demokratskija u smislu postivanja volje naroda u smislu izabiranja predsjednika, parlamenta, predsjednika opcine i okruga itd.

A da mi daš komentar na one "adidas" pruge koje nakon tog higijenskog čina ostanu po zidovima toaleta? A šta misliš, da se nakon brisanja toalet papirom ne koriste i voda i sapun? Zanš, u danšnje vreme postoje i sapuni za intimnu negu. Tako nema ostataka izmeta niti oko čmara, niti na rukama, ni po zidovima.

Kako nije napadao?Tada je bila Jugoslavija i svi smo bili Jugosloveni tako da ubistvima Slovenaca, Hrvata i Bosnjaka se ubijao sopstveni Jugoslovenski narod.

Koliko se ja sećam, a dobro se sećam, Jugoslaviju i njene stanovnike su napadali teroristi, znaš oni iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine... oni što su se ilegalno naoružali i napali civile i JNA.

Super.. .samo hajde kad se nekad upoznamo da se ne rukujemo. Mislim, možda se ti ne gadiš sopstvenog izmeta, ali...
E, da ne zaboravim... izmislili ljudi i tuševe. I objasni mi kako ispereš svu tu silnu sapunicu iz flašice od "žutog" ili "crnog" soka???

Mi muslimani se kupamo svake sedmice i to petkom tako da zato vrijeme mozemo da se zapiramo i da se perkamo tako da kad dodje vrijeme za kupanje ne osjetimo da smo nesto necisti nego smo naprotiv cisti jer zapiramo se poslije velike i male nuzde i peremo se ispod pazuha da ne bismo neprijatno mirisali.

Po meni je najlakse oprati zadnjicu sakom kad kakim tvrdo i kad izmet izlazi kao crijevo ili kobasica jer lako operem se jer izmet se ne preliva preko cmara.A kad imam proliv onda je najteze oprati zadnjicu jer mora da se opere dio cmara i oko cmara pa cak cijela brazda zadnjice.

Hajde nam još malo to pojasni, nama koji to radimo toalet papirom, vodom, sapunom, nama koji koristimo i tuševe.

Mi muslimani se kupamo svake sedmice i to petkom tako da zato vrijeme mozemo da se zapiramo i da se perkamo tako da kad dodje vrijeme za kupanje ne osjetimo da smo nesto necisti nego smo naprotiv cisti jer zapiramo se poslije velike i male nuzde i peremo se ispod pazuha da ne bismo neprijatno mirisali.

A jel' vam zato petkom veća potrošnja vode? Jel' tim danom nosite flašice radi vraćanja kaucije?

Ma Turci su Srbe naucili higijeni inace kao hajduci se niste kupali uopce.Znate li da je kupatilo izmisljeno u Turskoj i da su jos u Srednjem vijeku postojala Turska kupatila?Nemojte molim vas da nam pricate neke stvari koje nemaju vezu.

Ma Turci su Srbe naucili higijeni inace kao hajduci se niste kupali uopce.Znate li da je kupatilo izmisljeno u Turskoj i da su jos u Srednjem vijeku postojala Turska kupatila?Nemojte molim vas da nam pricate neke stvari koje nemaju vezu.

Jesi li ti čuo za rimska kupatila?
Da ne pominjem još neke mnogo starije civilizacije i njihova kupatila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back