rdeki
Elita
- Poruka
- 17.948
Dobiće bulevare u Tripoliju?Ovi ko Djindjic.
A na kraju ce i zavrsiti ko Djindjic.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobiće bulevare u Tripoliju?Ovi ko Djindjic.
A na kraju ce i zavrsiti ko Djindjic.![]()
Ужас.
Evo Klipa sa libijske televizije, klipa koji prikazuje kako su teroristi uhvatili policajce i vojsku Libije i kako ih ispituju pre pogubljenja. Zatim mozete videti kako su ih poredjali prerezanim vratovima i stucanim glavama u lokvama krvi.
Napomena: Isti onaj klip koji je postavilo narodno trabunjalo pisajuci kako su to policajci i vojnici koji nisu poslusali gadafija i zato su ubijeni.
E pa ovde se vidi kako ih teroristi ispituju a posle svako telo sa slikom lica coveka koji je ispitivan a sada lezi ubijen.
Gadafi zgazi teroriste i osveti porodice ovih jadnih ljudi!
Ужас.
Апсолутни ужас!!!
Како трибун лаже то је за медаљу!!!
Прави другосрбијаш-американско гомно не смрди!!!
Разочарао ме је трибун и као човек и као комуниста и као другосрбијаш и као као љубитељ ЕУроуранијумских трансформација!!!Da, on je postavio samo klip gde ljudi leze u lokvi krvi i prosuo pricu kako su to ljudi koji nisu poslusali gadafija da pucaju na "neduzne" opozicionare i zato su streljani.
Na ovom klipu se vidi ko ih je ispitivao pre pogubljenja i njihovi krvnici teroristi!

U Benghaziju zivim 25 godina i znam sta se desava...tu sam i danas.
Jasno mi je zasto nas narod podrzava Gadafija i jako mi je zao sto je u strasnoj zabludi o tome kakav je prema sopstvenom narodu.
Da, bio je uvek uz nas i tradicionalno dobri odnosi i javno mnjenje nista nece moci promeniti, dok god je on na vlasti. Kad ga jednom ne bude bilo, onda ce ceo svet znati pravu istinu.
Tuzno je sto sve drzave, svi narodu... analiziraju druge iz svog ugla, da ne kazem koristi.
Pravde nema, a PRAVU ISTINU zna samo ovaj narod ovde.
42 godine terora dovoljno je, pa makar bilo i od Gadafija.
Kad padne krv onda samo slabija strana želi da pregovara. Šta si očekivao? Da potapšu ove po ramenu i kažu, "nema veze, da smo mi ostali živi i zdravi..." Drugo, izjava g Medvedeva je izjava predsednika Rusije, i to je zvanični stav države. Možda u banana državama tipa srbija pajac-predsednici mogu da daju izjave kakve im prdu u pamet, ali ne i u državama koje pretenduju da budu ozbiljne. Stoga, omalovažavanje bilo čega što je izjavljeno od strane ruskog državnog vrha je omalovažavanje zvaničnog stava Rusije.
Dalje, iako zapadu načelno odgovara da Gadafi ode, pitanje je koliko im zapravo odgavara ovakav tok događaja. Nestabilnost vodi u potrebu za međunarodnim posredovanjem (čitaj ratnim operacijama), a veliko je pitanje koliko je zapad spreman da se upušta u još jednu avanturu, imajući u vidu da su resursi poprilično nategnuti u Iraku i Avganistanu + Iran (iako nema dejstava, merkanje preko nišana je više nego očigledno). Takođe sasvim je jasno da ovakav razvoj događaja ne odgovara ni Saudijskoj Arabiji i drugim američkim saveznicima. Podsetimo seda je Saudijska Arabija tražila vojnu operaciju protiv Irana. Takođe, pad Mubaraka, koji je važio za lojalnog SAD-u i zapadu je daleko teže pala Americi nego bilo šta drugo. Muslimanska braća su daleko jača tamo nego u Libiji. Vojni savet trenutno ima svu valst, a ko će doći posle jesenjih izbora, ostaje potpuno neizvesno. Ovo je od ključnog značaja, jer upravo Egipat kontroliše prolaz kroz Suceski kanal, a po iskustvu, zadnji put kada je bilo problema u snadbvanju naftom ovim putem, cena sirove nafte je utrostručena. Egipat takođe ima ubedljivo naveću vojsku, veću i od Iranske armije i dolazak kakve promuslimanske struje nikako ne bi valjao. Imajući ovo u vidu, ja lično ne znam ko je blesav da misli da je amerika mešala prste rušeći Mubaraka i dovodeći sebe u opasnost da imaju još jednu naftnu krizu. Takav razvoj događaja odgovara Iranu,ili bi odgovarao da protesti i Mubarakov pad nisu izazvani socijalnim a ne verskim buntom. Zato se ovih dan i mogu čuti izjave Iranskih zvaničnika u kojima oni pozdravlaju "muslimansko buđenje" Egipćana i Libijaca što je suva propaganda u ovom momentu.
Da zaključim, Libija je vde većini država nebitna kao proizvođač nafte, sem Italijanima koji četvrtinu potreba podmiruju odatle. Bitniji je Egipat koji ima ključnu ulogu u snadbevanju tržišta sa bliskog istoka. Tamo je američki saveznik pao, a da li će ponovo na vlast doći političar koji se može pokazati kao pouzdan saveznik, veliko je pitanje. Ovakvim razvojem događaja trenutno može da bude zadovoljna samo jedna zemlja: Iran.
Lično, ne vidim ni neku užurbanu reakciju stranih država, jer mi se čini da nikom nije baš jasno šta se sve događa. Svi su odmereni sa izjavama, uz očekivane osude nasilja, i svi čekaju dalji razvoj događaja.
Gadafiju je trenutno prema procenama lojalno između 10 i 12 hiljada vojnika, što je oko trećina ukupnog vojnog potencijala. Šta će se dalje događati ostaje neizvesno...
Sjebaće njih Gadafi,ja ti kažem !Da bi bio clan posade u tenku treba ti dobra obuka koja traje recimo bar 1 ili 2 meseca... ova banda je tenk ukrala iz nekog vojnog sladista, znaju samo da ga vozaju naokolo i sigurno je da ne znaju kako da napune municiju, kako da efikasno upravljaju vatrom, kako da precizno gadjaju protivnika... tako da ce biti vrlo lake mete gadafijevih T-72-ki, T-72 ce ih oduvati sa 2km udaljenosti bez problema ili ce ih unistiti gadafijeva avijacija vrlo lako.
Imao je teško detinjstvo,tukli su vodovodnim cevima od dva cola.jeli bre......vi tek posle kolko ispisanih stranica i ispisanih postova narodnog tribuna vidite da je tribun zadojen mržnjom....da je odrastao u lošem okruženju.......da su ga loši podizali......i on kao takav i nema dodirnih tačaka sa stvarnošću......njemu je laž odavno zamenila istinu.....to mu je ko dobar dan.....i šta se uopšte opterećujete jednim detetom ometenog u razvoju......pustite ga.....njemu je lepo.....nek uživa
U Benghaziju zivim 25 godina i znam sta se desava...tu sam i danas.
Jasno mi je zasto nas narod podrzava Gadafija i jako mi je zao sto je u strasnoj zabludi o tome kakav je prema sopstvenom narodu.
Da, bio je uvek uz nas i tradicionalno dobri odnosi i javno mnjenje nista nece moci promeniti, dok god je on na vlasti. Kad ga jednom ne bude bilo, onda ce ceo svet znati pravu istinu.
Tuzno je sto sve drzave, svi narodu... analiziraju druge iz svog ugla, da ne kazem koristi.
Pravde nema, a PRAVU ISTINU zna samo ovaj narod ovde.
42 godine terora dovoljno je, pa makar bilo i od Gadafija.
Сад му преостаје,а надам се да може да издржи,да чека 11 март кад фејсбук спрема демонстрације у С.Арабији која је сама направила с*ање ако је погубила адм.фејса,што је негде објављено.
Онда ће Либија,као и ове предходне да оде у запећак,а Саудијци имају да буду ударне вести. Па зар није Саудијац нудио 150 милијарди за нешто што тржишно вреди 50 милијарди !?

Au, kako sad brzo nadjose svedoke i dokaze, ma ko bi rekao![]()
Upravo obratno, napadi na Avganistan i Irak su se desili nakon što su tamošnje vlade odbile da siđu s vlasti...evo kakva im demokratija sledi a Gadafi konj se josh uvek odupire .............
...evo kakva im demokratija sledi a Gadafi konj se josh uvek odupire .............
KABUL - NATO se danas izvinio za ubistvo devetoro dece u avganistanskoj oblasti Peh, u severoistočnoj provinciji Kunar, uporištu pobunjenika.
Preliminarna istraga ukazala je da su snage NATO slučajno ubile devet civila u utorak, a lokalni zvaničnici su saopštili da je reč o dečacima, od 12 godina i manje, koji su ubijeni dok su skupljali drva za ogrev, prenela je agencija AP.
Upravo obratno, napadi na Avganistan i Irak su se desili nakon što su tamošnje vlade odbile da siđu s vlasti
Znači ako već praviš analogiju s tim ratovima, invazija se dešava ako Gadafi izabere da OSTANE.

Upravo obratno, napadi na Avganistan i Irak su se desili nakon što su tamošnje vlade odbile da siđu s vlasti
Znači ako već praviš analogiju s tim ratovima, invazija se dešava ako Gadafi izabere da OSTANE.

Nije toliko bitno vise ko ce da pocne rat; bitno je ko ce da ga zavrsi i da ugazi grobove protivnicima. Amerikanci pretenduju da oni budu ti, ali nemaju u vidu da se kolo srece okrece....И у Триполију, и у Москви добро схватају смисао оног што се дешава. Схватају, на кога се циља када се испробавају нове методе вођења рата. Зауставити агресора помоћу истрага и конвенција већ није могуће. Потребно је припремати се на директно одбијање агресије. Русија је управо ратификовала Споразум са Белорусијом о осигурању узајамних испорука војне и цивилне продукције у периоду повећања опасности од агресијеи у ратно време.[4] У споразумима последњих деценија такав термин је примењен по први пут. Догађаји на Арапском Истоку показују, да глобална власт почиње свеобухватни светски рат. Опасност од агресије се повећава.