Ako mislis da cemo u EU stiti nase interese od te EU, onda si se prevario.
Zastiticemo interese, isto kao i Bugarska, Rumunija, Madjarska...

Pa pre svega mislim na to da ako neko sa strane resi da nas napadne nece mu bas biti sve jedno
dali napada samo Srbiju ili teritoriju EU. A Rumuni, Bugari i Madjari zive sigurno bolje nego sto su ziveli 90-ih ili pod Staljinom nedaj boze.
90-ih su radili ovde kao fizicka radna snaga i preprodavali robu iz svoje zemlje a sada samo Bugari mestimicno preprodaju robu, ima ih i kod mene
i ako sam daleko od Bugarske granice. 250km+. E sada su im porasli standardi pa  se nakon poslednjeg smanjenja plata za od 15 do 25% naravno bune,
jer umesto da im plate budu 400 sada su oko 350-360eur a cene su iste u Rumuniji i u proseku 10-15% nize u Bugarskoj  nego u Srbiji, smanjenja plata se odnose na Rumuniju. Moji su bili tamo 3 puta, poslednji put 2002/3. godine i tada je bila u najmanju ruku KATASTROFA(opet pricam o Rumuniji), u
elitnom hotelskom restoranu im je umesto slanika posluzena soljica za kafu sa solju, 2 puta su pokusali da im ukradu devize pri razmeni a u banci su ih uputili da novac razmene na ulici. Putevi, kuce su bili u ocajnom stanju a rasveta u mestima nije ni postojala skoro totalni mrak celim putem do granice kod Vrsca.
Kada su videli prva svetla i usli u Srbiju kao da im je sunce osvanulo i ako je bila noc. Svi kazu da su se stvari sada tamo drasticno popravile, standard porastao,
nema vise toliko korupcije i mafije, putevi su bolji kao i postenija policija i mnogo sto sta. Inace Rumunija sada duguje tj ima spoljni dug cini mi se oko 100 milijardi evra a mozda i nesto =- oko toga.