RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jesi li ti uopste i cuo/poslusao sta je Gadafijev sin rekao?

Nije bilo nasilja prema civilima, odmabio je pobunu i da je rezim za to da prica sa protivnicima...

Samo kao kratku vest !
Za detalje sam uskraćen.....!
Moje je stanovište da sin ni u kojoj varijanti
NE SME da bude sa druge strane barikade.
Mora biti uz oca....!!!
I u piru,i u blagostanju....i u krvi !
To je prosta geneza.....!!!

Samo kao kratku vest !
Mora biti uz oca....!!!

A gde je on protiv oca? Pa sam je rekao da nije bilo nasija prema civilima i demonstrantima....
da nije na istoj strani, pricao bi kao i kreteni sa CNN-a...

Русију разумем, али не разумем Кинезе.

Кинези могу много да изгубе.

Зашто не реагују?
Pravo da ti kažem ne razumem ni Rusiju, Kinu pogotovo, ko zna kakve sve dogovore imaju sa Amerima? Znaju i Kina i Rusija kasno da reaguju kada se već Amerikanci učvrste, ovo nikako nije dobro za Kinu koja ima problema sa snadbevanjem nafte i gasa i koja je dosta investirala u Afriku ali za razliku od zapadnih lešinara Kinezi hoće da ulože i u infrastrukturu, bolnice, škole itd a što je najvažnije ne mešaju se u unutrašnje stvari bilo koje zemlje. Tu će imati problema Kina kada zagospodari Amerika, oni će se truditi da destabilizuju zemlje u kojima Kina ulaže i polako pokušavati da izbacuju Kinu iz Afrike i stvaraju njenu zavisnost za energentima od Zapada. Ne znam koja im je logika da prave bilo kakve dogovore sa Amerikancima, kada se uvek pokazalo da oni nijedan dogovor ne poštuju Nisu ispoštavali ni dogovor sklopljen sa Gadafijem da mu ne prave probleme u Libiji ali tako ti je to kada veruješ njima.

Da pomenuo bih još i to da je sledeća na meti Južna Amerika, tu žele da ruše Čavesa, Koreu i Moralesa tj. da destabilizuju Boliviju, Ekvador i Venecuelu. Tu imaju svog igrača nekog veneculeanca Mansuetia sa organizacijom koja se zove Međunarodna konfederacija za borbu i regionalnu autonomiju Confilar. Ta organizacija se zalaže za autonomije i maskira radikalni separatizam parolama "civilizovane autonomije", koja tobože ne dvodi u sumnju autoritet centralne vlasti, naravno prema njihovim zamislima autonomija bi trebalo da stekne takva ovlašćenja i prava da faktički izlazi ispod državne kontrole..Biće tu po istom receptu izazivanja haosa ,što više bude haosa, utoliko će jednostavnije biti argumentovati potrebu za direktno mešanje amerikanaca u poslove regiona pa i ono oružano. Naravno veliki je to zalogaj Amerima ali ako se nastavi ovakva pasivna politika Rusa i Kineza i neki kratkoročni interesi i dogovori sa Amerikancima, Amerikance će nastaviti da rade šta hoće.

Naravno veliki je to zalogaj Amerima ali ako se nastavi ovakva pasivna politika Rusa i Kineza i neki kratkoročni interesi i dogovori sa Amerikancima, Amerikance će nastaviti da rade šta hoće.[/QUOTE]

Kina se ne zaleće glavom kroz zid poput srpskog "patriotskog" bloka, još kako su svesni da su još oni mali i ranjivi pred zapadom. Zamisli samo da povećaju carine na robu iz kine, sav njihov vrtoglavi uspon bi se sružio u pepeo.

110227049.jpg

Foto: AP

50 km od Tripolija
Snage libijske opozicije zauzele grad Zawiyah

Snage koje pokušavaju s vlasti zbaciti Moammera Gaddafija zauzele su grad Zawiyah, koji se nalazi na 50 kilometara udaljenosti od prijestonice Tripolija.

Libijske vlasti povele su u nedjelju ujutro novinare u Zawiyah, javio je BBC.

Umjesto demonstracije sile vladinih snaga novinari su vidjeli kako opozicijski borci dižu barikade u centru grada i mašu svojom zastavom.

Tripoli ostaje pod Gaddafijevom kontrolom, dok se on suočava s najvećim izazovom tokom svoje 41 godinu duge vladavine.

Gaddafijeve snage trenutno okružuju grad Zawiyah, u kojem su se prošle sedmice vodile žestoke borbe.

Izvještač BBC-a koji se nalazio na putovanju što ga je organizirala libijska vlada kazao je da opozicijske snage kontroliraju centar grada, gdje su se okupile stotine demonstranata.

Neki od njih pucaju u zrak, govoreći da se radi o mirnim demonstracijama, ali da su spremni za borbu, kazao je izvještač.

Tokom svog televizijskog obraćanja u četvrtak Gaddafi je kazao da je omladina u Zawiyhu drogirana i alkoholizirana, te da je sve to dio sabotaže Al-Qaide protiv njega.

(FENA)

Ovo je veoma ohrabrujuce jer Libijski narod polako napreduje prema Tripoliju i to je ona snaga koju ima Libija jer Libijski narod je rijesen da sprovede ono sto je zamislio a to je svrgnuti predsjednika Gadhafija koji vlada Libijom putem diktature i Libijski narod ne podnosi diktaturu nego zeli da se Libija oslobodi i da bude slobodna od diktature jer Libija zeli da sljedeci vladar bude izbaran od strane naroda i da se narod pita u Libiji jer Libija je bogata naftom i ona moze zivjeti sa svojom naftom u veoma velikom raskosu ali isto tako se treba i stedjeti kako bi se Libijski budzet napunio Libijskim bogatstvom.Inace volio bih zivjeti u gradu Zawiyah jer top je jedan grad koji simbolise pada Gadhafija i njegovih pristalica tako da Libija je na p[ragu da postane Islamska drzava i da bude drzava u pravom smislu u kome ce vladati Islamski ucenjaci i Mule.

661pxlibyatopography.png

583px-LibyaOMC.png

Mapa Libije

Evo ovdje se tacno vidi grad na zapadu Libije Az Zawiyah koji je nedaleko od Tripolija i koji zraci jednom posebnom svjetloscu jer to je grad koji simbolise pada Libijske diktature i simbolise jednu slobodu.Inace svi gradovi su lijepi u Libiji a ja bih najprije zivio u grad Sabha u centralnom dijelu Libije.

661pxlibyatopography.png

583px-LibyaOMC.png

Mapa Libije

Evo ovdje se tacno vidi grad na zapadu Libije Az Zawiyah koji je nedaleko od Tripolija i koji zraci jednom posebnom svjetloscu jer to je grad koji simbolise pada Libijske diktature i simbolise jednu slobodu.Inace svi gradovi su lijepi u Libiji a ja bih najprije zivio u grad Sabha u centralnom dijelu Libije.

Stavi naocare, da ne oslepis od te svetlosti, koju zraci.

Inace na ovoj mapi je Misurata zabiljezen kao grad Misratah i nalazi se na istocnoj strani Tripolija pored grada Khums.To je veliki uspjeh Libijskog naroda i ja im cestitat iz srca ovaj podvig jer ovo je ona snaga Islama koju smo trazili mi muslimani i zato zelimo da se sto prije demonstranti priblize Tripoliju i da se konacno zauzme Tripoli koje je posljednje uporiste diktatora Gadhafija.

Poslednja izmena:
Kina se ne zaleće glavom kroz zid poput srpskog "patriotskog" bloka, još kako su svesni da su još oni mali i ranjivi pred zapadom. Zamisli samo da povećaju carine na robu iz kine, sav njihov vrtoglavi uspon bi se sružio u pepeo.
Mani me molim te sa tim glupostima "srpskog patriotskog bloka" ako hoćeš da diskutuješ onda normalno piši. Nisam mislio da Kina ulazi u rat sa Amerikom, ima bezbroj načina da se spreči iživljavanje Amerike. Kinezi niti su mali niti toliko ranjivi prema Zapadu. Kina osigurava pomorske puteve kojima se odvija njena trgovina, gradi luke, pomorske baze i prislušne stanice u "prijateljskim" zemljama uz Indijski okean. Kinesko prisustvo je sve snažnije i u Latinskoj Americi, Africi, a sada i u Istočnoj Evropi. Kina tako obezbeđuje sirovinske i energetske izvore i upošljava svoje kompanije. Sve će to biti džabe ako dozvole Americi da destabilizuje regione gde Kina investira. Isto tako ako bi Amerika uvela veću carinu na kinesku robu, to bi štetilo pre svega i samoj Americi mnogo više nego Kini. Od kineske jeftine robe profitirali su svi. Potrošači su za manje para kupovali više i time podizali svoj standard. Upravo jeftina kineska roba i pritisak na ostale proizvođače pomogao je održavanju niske inflacije u zapadnom svetu. Kina je direktno pomogla Ameriku, usmeravajući deo svojih platnobilansnih viškova u kupovinu američkih državnih papira. Indirektno omogućila je time i galantno trošenje američkog budžeta, potrošnju iznad mogućnosti i finansiranje ratova u Iraku i Avganistanu.

Pravo da ti kažem ne razumem ni Rusiju, Kinu pogotovo, ko zna kakve sve dogovore imaju sa Amerima? Znaju i Kina i Rusija kasno da reaguju kada se već Amerikanci učvrste, ovo nikako nije dobro za Kinu koja ima problema sa snadbevanjem nafte i gasa i koja je dosta investirala u Afriku ali za razliku od zapadnih lešinara Kinezi hoće da ulože i u infrastrukturu, bolnice, škole itd a što je najvažnije ne mešaju se u unutrašnje stvari bilo koje zemlje. Tu će imati problema Kina kada zagospodari Amerika, oni će se truditi da destabilizuju zemlje u kojima Kina ulaže i polako pokušavati da izbacuju Kinu iz Afrike i stvaraju njenu zavisnost za energentima od Zapada. Ne znam koja im je logika da prave bilo kakve dogovore sa Amerikancima, kada se uvek pokazalo da oni nijedan dogovor ne poštuju Nisu ispoštavali ni dogovor sklopljen sa Gadafijem da mu ne prave probleme u Libiji ali tako ti je to kada veruješ njima.

Da pomenuo bih još i to da je sledeća na meti Južna Amerika, tu žele da ruše Čavesa, Koreu i Moralesa tj. da destabilizuju Boliviju, Ekvador i Venecuelu. Tu imaju svog igrača nekog veneculeanca Mansuetia sa organizacijom koja se zove Međunarodna konfederacija za borbu i regionalnu autonomiju Confilar. Ta organizacija se zalaže za autonomije i maskira radikalni separatizam parolama "civilizovane autonomije", koja tobože ne dvodi u sumnju autoritet centralne vlasti, naravno prema njihovim zamislima autonomija bi trebalo da stekne takva ovlašćenja i prava da faktički izlazi ispod državne kontrole..Biće tu po istom receptu izazivanja haosa ,što više bude haosa, utoliko će jednostavnije biti argumentovati potrebu za direktno mešanje amerikanaca u poslove regiona pa i ono oružano. Naravno veliki je to zalogaj Amerima ali ako se nastavi ovakva pasivna politika Rusa i Kineza i neki kratkoročni interesi i dogovori sa Amerikancima, Amerikance će nastaviti da rade šta hoće.

Постоји теза да су се Руси договорили са Америком, Русима наш регион, а да се не мешају у ову јасминску револуцију.
С друге стране, ко зна шта се иза брега ваља.
Па сети се, Руси су гласали и за увођење санкција Ирану па су ипак продали С-300 Ирану, пре неки дан.
Није овај исход известан. Велике силе се више не конфронтирају отворено.

Просто, не могу да верујем да би их Кинези тек тако пустили.

Libija je jedna lijepa zemlja koja nije mogla trpjeti diktaturu tako da vrijeme radi za Libijski narod kad ce doci vrijeme da se osvoji Tripoli i da se Gadjhafi uhapsi zbog ratnih zlocina.Mislim ce mnogi zaplakati kiako ce zavrsiti gadhafi koji ce visiti na konopcu.Libija ide jednim dobrim putem i ide k tome da postane Islamska drzava koja ce biti uzor svim drugim ostalim Islamskim drzavama tako da ce Libija postati jednom prijatnom drzavom za zivot.

Samo kao kratku vest !
Mora biti uz oca....!!!

A gde je on protiv oca? Pa sam je rekao da nije bilo nasija prema civilima i demonstrantima....
da nije na istoj strani, pricao bi kao i kreteni sa CNN-a...

Mozda je to dogovor, sa ocem, da se probije sin na vlast.

Šta bi ovom klokanu da se okrene protiv rođenog oca !?
Što ti je život !?
Napravi bandita,daj mu sve u životu i čekaj da ti sjuri jatagan u leđa......!?

:dash::dash::dash:

Није овај, овај је Шеиф Ал Ислам, најстарији син.

Наводни блудни син је најмлађи, Шеиф Ал Араб.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back