RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ДРАГАН ТОДОРОВИЋ: Даме и господо народни посланици, постављам питање МИП-у, због тога што се на иницијативу МИП-а наша земља придружила ЕУ и увела санкције Белорусији. Само да кажем да је Савет ЕУ 31. јануара замрзнуо средства и забранио путовање око 160 званичника Владе Белорусије и других појединаца за које се верује да су учествовали у наводним преварама на изборима.
Замислите ви, грађани Србије, и ви посланици, у каквом свету ми данас живимо. Каже, верује се да су нешто урадили. Због тога што неко верује уводе се санкције, због наводних превара на изборима за председника Белорусије. На изборима на којима је кандидат Александар Лукашенко, између 10 кандидата, добио око 80% гласова.
Нажалост, ЕУ која покушава све време да и у Белорусији оствари такозвану „наранџасту револуцију“, да покуша да нађе пету колону у Белорусији, као што је то налазила у другим државама, као што је нашла и 5. октобра у Србији, да би успели да остваре свој план и Белорусију ставили под своју контролу. Нормално, да су у то укључени сви они који су и у осталим државама радили по налогу ЕУ и Вашингтона, на првом месту ОЕБС. ОЕБС који на све преваре, изборне преваре у Србији, ћути и не оглашава се, нашао је да избори у Белорусији, наводно, нису били у складу са правилима. С тим што ни један једини разлог није изнесен, ни један једини разлог. Зато је „Отпор“ послао своје активисте, верујући да ће помоћи да ураде у Белорусији оно што су урадили у Србији и што су урадили у неким другим државама у Европи, а како чујем и оно што раде по Блиском истоку.
Међутим, тамо су наишли на непремостиву препреку, пре свега на народ Белорусије, који схвата у каквим условима се налази данашњи свет, схвата шта би се десило уколико би ЕУ и њима дириговала као што то диригује Србији. Разумем да ви не можете да урадите ништа за ову државу, не можете да побољшате живот грађана Србије, не можете да се изборите са криминалом и корупцијом, али немојте да нас понижавате. Да ли сте заборавили, 1999. године, у време када је Србија бомбардована, у то време је председник Белорусије, Александар Лукашенко, сео у авион и долетео у Београд. Онда када нам је било најтеже. Ви уводите санкције. То никада у историји Србије није било. Ви уништавате ову државу. То што сте је уништили економски, то и може да се поправи, али са оваквим националним понижењем, којем нас излажете све време, то прелази све могуће границе.
Ево, да вас подсетим и на последњи случај везан за повлачење потернице за Пурдом. Како вас није срамота? Како вас није срамота? Подигнете оптужницу, није оптужница подигнута пре 2000. године, него 2007. године, да бисте рекли да наводно нема довољно доказа да би могло да се по тим доказима процесуира Пурда и још двојица оптужених. Ко ће онда да одговара за овакав блам и срамоту ове државе? Или је то политички налог, који је стигао, јер Србе је дозвољено убијати. Само Срби морају да одговарају и само Срби морају да буду проглашени кривим за све оно што се дешавало у последњих двадесет година. Сигуран сам да ће историја ово оценити онако како треба да се оцени, а и ја инсистирам на томе да престанете да понижавате Србију и грађане Србије. Хвала.

Stotinu Libijaca podržalo Gadafija u Beogradu

Beta | 26. 03. 2011. - 16:22h | Komentara: 11
Oko stotinu državljana Libije okupilo se danas na Trgu Republike u Beogradu u znak podrške predsedniku Moameru Gadafiju.

"Okupili smo se ovde da stanemo uz naš narod i hrabrog heroja Moamera
Gadafija zato što naša država ispašta", rekao je agenciji Beta libijski student Ahmed Muzli.

Libiju nedeljama potresaju nemiri, a u subotu, 19. marta NATO je
počeo bombardovanje te države. "NATO ima sasvim druge namere jer hoće da uzme našu naftu. To su tri države - SAD, Francuska i Velika Britanija koje hoće da razdele našu naftu. Oni ne traže demokratiju niti da štite građane, sve su
to laži", kazao je Ahmed Muzli.

Na Trgu Republike okupljeni su nosili parole "Libiji hvala na svemu", Za bratstvo vera nije važna", "Podrška našem prijatelju" kao i fotografije Gadafija, a uzvikivali su "Libija voli Srbiju" i parole protv NATO, SAD i predsednika Francuske Nikole Sakozija.

Okupljeni državljani Libije najavili su za sutra u parku u Nemanjinoj ulici u Beogradu nastavak skupa u znak podrške Gadafiju i libijskom narodu.

17:22 Pobunjenici: Strane snage sada mogu da napuste zemlju
Libijski pobunjenici zahvalili su se Francuskoj zbog uloge u vojnom udaru na režim Gadafija, ali su istakli da strane snage sada mogu da napuste zemlju, navodi se u pismu objavljenom danas u listu "Le figaro".
"Vaši avioni uništili su tenkove koji su bili spremni da zgaze Bengazi. Libijski narod vas vidi kao oslobodioce i njihova zahvalnost biće večna", piše u pismu pobunjeničkog lidera Mahmuda Džibrila francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju.
"Neće nam trebati strane snage. Prvi bitku dobili smo zahvaljujući vama, ali narednu fazu osvojićemo našim sredstvima", navodi se u pismu.
Takođe se ističe da libijski narod, kao i susedni prijatelji, posebno Egipat i Tunis, vide pomoć Francuske kao veliki gest prema arapskom svetu.

17:18 Ekološki skup se pretvorio u skup podrške Libiji
Mlade Italijanke, koje su prošle godine plaćene da učestvuju na skupu u čast Gadafiju u Rimu, danas su se pridružile ekološkom skupu na kojem je bilo više od 20.000 ljudi u italijanskom glavnom gradu.
Srdačan doček kojeg je italijanski premijer Silvio Berluskoni u avgustu prosle godine priredio Gadafiju izazvao je brojne polemike. Gadafi je tada održao dva predavanja o islamu za grupu od 700 žena, koje je birala jedna agencija i platila svakoj 80 evra za učešće. Libijski lider je posle predavanja pozvao te mlade žene da prihvate islam i udaju se za Libijce. Skup u Rimu je organizovan prvobitno zbog nuklearne energije i privatizacije vode u Italiji, da bi se pretvorio u skup protiv bombardovanja Libije.

Мас: Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно
28. октобар 2010. | Написао Зашто НАТО Тим | Категорија Вести

Волфрам Мас
Немачки амбасадор у Србији Волфрам Мас изјавио је на конференцији о НАТО у Београду да Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно, како она у будућности не би мрзела Атлантску алијансу.

“Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увек користе термине попут “НАТО бомбардовања”. Замислите да шетате улицом Кнеза Милоша и да вас ваше дете упита: “Тата, ко је ово урадио?”. Ви ћете му одговорити: “НАТО”. И шта онда очекујете од тог детета да мисли о НАТО? За разлику од тога, ја сам као младић у Немачкој гледао рушевине у мом граду, али ја нисам мрзео оног ко је ту учинио јер је било оних који су могли да ми кажу засшо је то учинио”, изјавио је Мас.

Он је истакао да је, и поред тога, “ова земља много другачија него пре три године, када су хулигани напали моју амбасаду”.

“Било ми је топло око срца када сам видео ДС, СНС, СПС, Г17 и ЛДП на састанку са Гвидом Вестервелеом како сложно изјављују да им је интеграција у Европску унију приоритет број један. То је фантастичан напредак у односу на пре три године”, истакао је Мас.

Он је инсистирао на томе да су питања ЕУ и НАТО повезана.

“У случају Србије, логично је да прво постане чланица ЕУ, па тек онда на средње и дуже стазе постане чланица НАТО. Логично је да једна чланица ЕУ после одређеног времена постане чланица НАТО. Питање чланства Србије у НАТО није “да ли” него “када”, оценио је немачки амбасадор.

Мас је учествовао на конференцији “Србија, Западни Балкан и НАТО – ка 2020. години” која је окупила водеће про-НАТО снаге у Србији, амбасадоре САД и Немачке и шефа делегације ЕУ у Србији Венсана Дежера.
Sta kazete na ovo a?

Мас: Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно
28. октобар 2010. | Написао Зашто НАТО Тим | Категорија Вести

Волфрам Мас
Немачки амбасадор у Србији Волфрам Мас изјавио је на конференцији о НАТО у Београду да Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно, како она у будућности не би мрзела Атлантску алијансу.

“Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увек користе термине попут “НАТО бомбардовања”. Замислите да шетате улицом Кнеза Милоша и да вас ваше дете упита: “Тата, ко је ово урадио?”. Ви ћете му одговорити: “НАТО”. И шта онда очекујете од тог детета да мисли о НАТО? За разлику од тога, ја сам као младић у Немачкој гледао рушевине у мом граду, али ја нисам мрзео оног ко је ту учинио јер је било оних који су могли да ми кажу засшо је то учинио”, изјавио је Мас.

Он је истакао да је, и поред тога, “ова земља много другачија него пре три године, када су хулигани напали моју амбасаду”.

“Било ми је топло око срца када сам видео ДС, СНС, СПС, Г17 и ЛДП на састанку са Гвидом Вестервелеом како сложно изјављују да им је интеграција у Европску унију приоритет број један. То је фантастичан напредак у односу на пре три године”, истакао је Мас.

Он је инсистирао на томе да су питања ЕУ и НАТО повезана.

“У случају Србије, логично је да прво постане чланица ЕУ, па тек онда на средње и дуже стазе постане чланица НАТО. Логично је да једна чланица ЕУ после одређеног времена постане чланица НАТО. Питање чланства Србије у НАТО није “да ли” него “када”, оценио је немачки амбасадор.

Мас је учествовао на конференцији “Србија, Западни Балкан и НАТО – ка 2020. години” која је окупила водеће про-НАТО снаге у Србији, амбасадоре САД и Немачке и шефа делегације ЕУ у Србији Венсана Дежера.
Sta kazete na ovo a?

Volframe sram te bilo.
Toliko od mene.

130500_144573332_188522_1927421994071_1497837951_2188515_7211499_n.jpg

130500_144573332_188625_1927351712314_1497837951_2188412_2615567_n.jpg

130500_144573332_189143_1927332791841_1497837951_2188385_6685995_n.jpg

130500_144573332_196489_1927190748290_1497837951_2188069_1247722_n.jpg

Danas sa trga republike

Али немају сви исту количину пара увек, него се то мења.
Особа Икс има 130.400 еура, али следеће године падне на 115.000.
А неко други је имао 4100, следеће године напредује па има 6000.
Чим се имовинско стање мења, то је онда фер систем.

Она жена што је написала књигу Хери Потер сад има 1 милијарду долара захваљујући популарности тог штива код пајсера worldwide.

Ти који су имали 4100 еура су поцркали од глади исто као и они који су имали 6000, и никада неће знати шта је то благостање о коме нам толико дробе.

А пример промене имовинског стања, рецимо у САД-у а ни у другим западним земљама, бар када се ради о средњој класи и онима испод тог нивоа, изгледа овако: прво банкари пусте паре у народ, у привреду, економију, тако да дође до пораста стандарда, боље се живи, кредити постану јефтини, људи купују куће, аутомобиле, покућство, иду на летовања захваљујучи јефтиним кредитима и тако то буде неколико годиница, 5-10 највише! Е када се маса људи задужи, узме кредите и отплати добар део, онда банкари повуку новац из оптицаја, оставе економију без обртних сретстава, компаније почну да смањују број запослених и плате оних који остану да раде, нема се више новца за отплату преосталих кредитних рата и банкари почну да одузимају имовину коју су људи добрим делом отплатили али им не враћају новац који су дали.... И тако и банкари имају своју имовину и паре! Тада очајни људи почињу да убијају своју децу и жене, на крају и себе, да неби живели као бедници јер у капитализму нема социјалне солидарности! И НИКАДА неће бити благостања за стотине милиона оних који се рађају или долазе на запад у потрази за срећом и благостањем. Појединци успеју да се издигну изнад просека, али на сваког таквог долазе хиљаде који скапају.

"Чим се имовинско стање мења, то је онда фер систем."! Ово мора да си цитирала оних 1200 мултимилијардера на западу чије се богатство вишеструко умножило од када су изазвали тзв. Светску економску кризу, али треба питати оне о којима сам горе писао, оне који су остали без ичега, без породица па и без живота, ДА ЛИ ОНИ мисле да је ТАЈ систем фер или није! Али њих нема ко да пита, ако се неко и дрзне да нешто о томе лане сачека га етикета да је комуниста па га демократска полиција ске....а да се незна ни где су му кости! СТРАШНО!

А што се тиче Хари Потера то је нешто што са гура у име глобализације, што треба да одвоји децу од лепих књига које су написали њихови преци и да их отргне од културе њиховог народа зарад испразних фикција запада. Хари Потер је вештац, ништа бољи од оне масе вампира, зомбија, психопата и ко зна кога још који доминирају у "култури запада" било у књижевности или филмовима! То је донело милијарду долара а и питање колико је њој од тога остало мада не сумњам да јесте један део!

Poslednja izmena:
ОК је радио, али ми се помало не свиђа што пуштају музику док либијски народ гине, као да се радују томе(није тако али стиче се такав утисак).

mora da se gura to komunjarsko pashche svugde. nije ni cudo sto je doslo manje ljudi od ocekivanog.
zadnji put su organizovali ispred nekog 25-og maja BG yugobubashvabije i taj joska je opet doso da profitira na tudjoj nesreci, po porodicnoj tradiciji..

odyebite bre ta govna, ste normalni bre?

Ha,ha, a izbacio odma parolu "za bratstvo vera nije vazna", a pri tom ni ne misli na Libiju, ***** jedno usrano, treba mu zabraniti svaki javni nastup

Galina Kolotnickaja, Gadafijeva verna medicinska sestra, stigla je avionom u Ukrajinu, gde ju je docekala majka i dvadesetogodisnja kci Tatjana. Ova cetrdesetogodisnja udovica iskoristila je poslednju sansu za evakuaciju Ukrajinskih gradjana iz Libije.

Kolotnickaja je pre Libije radila na juznom polu, gde je kuvala za rusku misiju. Zbog siromastva, otisla je u Libiju, gde je radila u bolnici, dok je Gadafi nije regrutovao. Jako su je povredile nedavne glasine da je Gadafijeva ljubavnica. Ona je bila dosta bliska sa Gadafijem, koji je i njoj, i njenoj majci, poklonio specijalni sat sa likom velikog vodja libijske revolucije.

Za Gadafija Galina kaže da je dobar covek, iako pomalo impulsivan.

Zapadni mediji navode da Gadafija napustaju i najblizi - najpre najmladji sin, zatim i Galina. Galina se za ovaj korak odlucila nakon što je čula pucnje u blizini Gadafijevog satora, javljaju Ukrajinski mediji. Inače, u satoru je živela samo kada je Gadafi isao u Saharu da kampuje, a u Tripoliju je živela u hotelu u blizini Gadafijeve beduinske rezidencije. Svuda ga je pratila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back