RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ShommySRB је мој друг и имамо сличне неке погледе и ставове
Захваљујем и дјелим твоје мишљење.
Русија НИЈЕ дала сагласност за војну агресију против Либије. Била је против.
Зашто није употребила вето ? Због јаке муслиманске мањине у Руској федерацију, као и то што би западне државе упрле прстом у Русију као државу која наводно подржава аутократски режим у Либији (мада су релано слободе под Гадафијем, веће него у неким еуро државама које се демократијом диче).

rusija tu nista nije mogla da uradi osim da zarati sa NATO fasistima

oni bi bombardovali Libiju ui ovako i onako ko kad su nas bombardovali 1999

eto 99te su recimo rusi za nas ulozili veto pa su nas bombardovali bez odluke SB UN

pa zato je nas napao NATO sto je zlocin protiv mira, ovo sad je zvanicno napad UN a ne zapada koji sad ima potpuni legitimitet da radi gotovo sta hoce.
Napad u ime UN, znaci u ime i Srbije i celog sveta

Зашто није употребила вето ? Због јаке муслиманске мањине у Руској федерацију, као и то што би западне државе упрле прстом у Русију као државу која наводно подржава аутократски режим у Либији (мада су релано слободе под Гадафијем, веће него у неким еуро државама које се демократијом диче).

Управо тако друже нас много тога дели али нас саставља љубав према Русији тешко да ће ови поклоници НАТО ФАШИЗМА икада да схвате

To je drugo.

I svojevremeno Libija u Cad, i to je drugo.

Sve je drugo, osim kada su umesani Ameri
.

Pukovnik, simbol terorizma, prevare, oportunizma i diktature, svetlost novog slobodarskog pokreta u svetu.

Maliciozan si Kami nesto u zadnje vreme.

Lepo sam odgovorila gde god ima domicilnog (domaceg) stanovnistva, moze.

Razmisli malo i ne brzaj.

scaled.php

Vodi si ga kuci.

Од тебе ништа паметно нисам прочитала само спам до спама

Maliciozan si Kami nesto u zadnje vreme.

Lepo sam odgovorila gde god ima domicilnog (domaceg) stanovnistva, moze.

Razmisli malo i ne brzaj.

Libija je skup plemena, tako da ne znam koje konkretno pleme Gadafi brani kada ulazi u Bengazi, i koje je libijsko pleme branio u Cadu:think:

Znam da je branio svoje dpe kada je javno prenosio pogubljena disidenata i jurio ih i likvidirao po svetu.

nije bas tako, nije dala saglasnost ali nije bila ni protiv, sve u svemu - uzdrazana.
kinezi su makar objasnili svoj stav rekavsi da bi ulozili veto da arapska liga nije pritiskala da se usvoji rezolucija, s obzirom da kinezi zavise od njihove nafte - kineski potez je razumljiv.

a eto rusija se upinje vec 10 godina da pokaze da je ponovo rodjena svetska sila, imala je priliku da sad to i pokaze. ne bi bila sama, ne predstavljaju te zemlje u UNSC samo sebe, ne dizu ruke samo zbog svojih interesa. da su hteli, mogli su da prorade sa brazilom, indijom i nemackom da makar neko od njih digne ruku u vis kad se glasa protiv.

ovako, putin prica jedno, radi drugo, i sve je samo pricica kod njega i kao rezultat svega ovog - rusija se pokazala slabom.
nekad mora da se stane iza svojih reci.

sad kao oni "zale" zbog napada. bezobrazno

Poslednja izmena:
nije bas tako, nije dala saglasnost ali nije bila ni protiv, sve u svemu - uzdrazana.
kinezi su makar objasnili svoj stav rekavsi da bi ulozili veto da arapska liga nije pritiskala da se usvoji rezolucija, s obzirom da kinezi zavise od njihove nafte - kineski potez je razumljiv.

a eto rusija se upinje vec 10 godina da pokaze da je ponovo rodjena svetska sila, imala je priliku da sad to i pokaze. ne bi bila sama, ne predstavljaju te zemlje u UNSC samo sebe, ne dizu ruke samo zbog svojih interesa. da su hteli, mogli su da prorade sa brazilom, indijom i nemackom da makar neko od njih digne ruku u vis kad se glasa za protiv.

ovako, putin prica jedno, radi drugo, i sve je samo pricica kod njega i kao rezultat svega ovog - rusija se pokazala slabom.
nekad mora da se stane iza svojih reci.

sad kao oni "zale" zbog napada je bezobrazno

Шта мислиш колико је данас Руских специјалаца у Либији?

РУСИЈА НИЈЕ РЕКЛА ДА ЖАЛИ НЕГО ДА ЗАХТЕВА ПРЕКИД АГРЕСИЈЕ

Русија је образложила да се стране силе не мешају у унутрашња питања Либије

Libija je skup plemena, tako da ne znam koje konkretno pleme Gadafi brani kada ulazi u Bengazi, i koje je libijsko pleme branio u Cadu:think:

Znam da je branio svoje dpe kada je javno prenosio pogubljena disidenata i jurio ih i likvidirao po svetu.

Nebitno. To je isto pleme,isti narod, nemamo mi tu prava da se mesamo, zive u istoj zemlji.

Ali moj odgovor se pre svega odnosio na Gruziju.

Kakvi specijalci?Da nisu izbušili naftovod do Moskve?

specijalci? da vataju nato bombe?
ahaha, sanjaj

a evo prve izjave ruskih zvanicnika:
Russia expresses regret over international military action in Libya
http://www.google.com/hostednews/ca...qM5h2e_d3N7id5HVeJ56sugdu9g8tXw?docId=6302232

regret znaci zali

Ma s kojim bre pravom zahteva???

Sta je tebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Gadafi je jedan oportunista. Sto znaci da je bio Arapski terorista i nacionalista kada mu je to odgovaralo, pa je posle bio prozapadni covek jer mu je to odgovaralo; ali ovoga puta je sateran uza zid, i kao i svaki oportunista ne pada mu na pamet da uradi ono sto je najbolje za zemlju, i jednostavno ode. Ne mogu da kazem 'da preda vlast', jer on formalno nikakvu vlast i nema, sto je posebna besmislica. Ispao je glup, jer je komotno mogao da plati sebi neku destinaciju i zivi tamo do kraja zivota. Plus bi postedeo zemlju jos vece bede i gradjanskog rata. Klasicna glupost oportunista kada im se blizi kraj, sva ona 'racionalnost' koja ih je krasila ranije, tada nestaje. I sve zato jer su opijeni vlascu.

Libija je drzava sa diktatorom koji je poznat po svojim javnim pogubljenima disidenata, i likvidiranja istih po svetu.

chekaj bre, americki rezim nije diktatorski? ne ubija mase ljudi po svetu, hiljadama kilometara daleko?

znas li koliko njih u americi priznaje americkoj vlasti da ima legitimitet?
28%.
hej 72% njih ne daje za pravo vlastima da vladaju u njihovo ime moj ti, sta je to nego diktatorstvo?

aj sad makar probaj da ukapiras da je gadafi libijac, da je libija jedna od retkih poptuno nezavisnih zemalja na svetu, pa iako je diktator, mozda i brutalan, ipak je svoj, libijski i nije ni moje ni tvoje a pogotovo ne stvar imperijalne amerike da se mesa u unutrasnje libijske stvari.

imaces jos jedan rat za naftu i mobilisace (zloupotrebice) za to sve humano sto se moze, od feminista pa do boraca za ljudska prava da tamo razbiju naciju, uniste joj infrastrukturu, ugrabe sve sto se moze od resorsa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back