Rat u Gruziji

Шта мислите колико ће овај рат, као и каснија дешавања око Ирана утицати на Руску енергетску моћ. Да ли ће Русија дозволити да се САД устоличе у Каспијском басену.

Gledaj prijatelju, ja sam protiv Amerikanaca i NATO-a i želim im sve najgore, znači nemoj da me svatiš da ih ja volim!!! Po tebi Amerikanci su sada u gorem položaju nego pre Gruzijske agresije a ja te pitam zašto su ih onda nahuškali da krenu? Misliš da niko u NATO-u nije očekivao ovakav sled događaja i da nisu računali na ovakav ishod? Čini mi se da ih mi gledamo kao na kretene i da suviše plitko posmatramo! Nisu oni toliko baš glupi da prokockaju Gruziju ovako naivno..... A što se tiče pozivnice Gruziji u NATO, videćeš vrlo brzo će se to desiti.....

Slazem se sa tobom skoro u jotu. Kako neko moze da ocekuje da Rusija napravi ispravan potez kad su dva kljucna coveka u toj zemlji nerusi. A jedan je direktno postavljen od Jeljcina!

Bush warns Russia; Medvedev orders halt to action

WASHINGTON—With a crisis of Cold War proportions brewing, President Bush demanded that Russia withdraw its troops from the former Soviet republic of Georgia.

Hours later, Russian President Dmitri Medvedev ordered a halt to the military action, saying it had brought security for civilians and Russian peacekeepers in the breakaway South Ossetia region.

Da se zna ko je glavni baja.
:mrgreen::mrgreen::lol:

Амерички држављанин Џо Местас,који живи у Осетији, каже да би Сакашвилија и Буша требало извести пред међународни суд правде.

Шта мислите колико ће овај рат, као и каснија дешавања око Ирана утицати на Руску енергетску моћ. Да ли ће Русија дозволити да се САД устоличе у Каспијском басену.
Биће рат против Ирана,сада већ могу са сигурношћу да тврдим.Јер,ово гажење америчког вазала ће засигурно натерати САД да што пре крену у рат.Јер,Иран је у некој врсти савеза са Русијом.Њихов нукл.програм раде руски стручњаци.

E bato moj, da Rusija sada ima Staljina, jel znaš gde bi stali? U Berlinu a ne u Tbilisiju!!! Može da priča ko šta god hoće ali da nije bilo njega Rusija nikada nebi bila svetska sila!!!

Idiotluk! On je upropastio Rusiju. Koliko je samo hramova porushio, koliko ljudi pobio?
Komunjare su i rasparchali carsku Rusiju na republike. Rusija je bila svetska sila i za cara, tako da...

Akcija Abzhazije protiv Gruzije
12. avgust 2008. | 13:51 | Izvor: Beta, Tanjug
Moskva -- Abhaska vojska započela je jutros operaciju potiskivanja gruzijskih snaga iz planinskog područja Kodorskog klanca.

To je jedina teritorija koju je Gruzija kontrolisala u toj otcepljenoj autonomnoj republici, javljaju ruski mediji. Ofanzivi vojske Abhazije prethodila je artiljerijska i paljba iz sistema "grad". Prema rečima načelnika Generalštaba oružanih snaga nepriznate republike Anatolija Zajceva, gruzijska vojska, čiji se broj procenjuje na 2.500, nije uprkos jučerašnjem ultimatumu napustila taj klanac.

Abhaski general je rekao da je avijacija Abhazije napala utvrđenje gruzijske vojske u oblasti Ažara i Kuabčara, a da je, "po raspoloživim informacijama", civilno stanovništvo napustilo teritoriju klanca.

Prema izveštajima ruskih televizija, za sada se ne uočavaju konvoji izbeglica iz sela na vrhovima klanca, u kojima žive etnički Gruzini. Za sada nema izveštaja o žrtvama.

Ističe se da u napadima ne učestvuje ruska vojska, koja je u otcepljenu republiku uputila dodatnih 9.000 vojnika, uz postojeće ruske mirovne snage u zoni konflikta.

Prema rečima predsednika Abhazije Sergeja Bagapša, koji je 10. avgusta proglasio delimičnu mobilizaciju i objavio ratno stanje u pet oblasti republike, operacija se odvija uspešno i "za nekoliko dana" Abhazija će preuzeti potpunu kontrolu nad tim regionom.

Ministar inostranih poslova Abhazije Sergej Šamba izjavio je da je klanac deo Abhazije i Suhumi će "preduzeti sve neophodne mere radi uspostavljanja jurisdikcije" na toj teritoriji.
"Nemoguće je živeti mirno, znajući da ti Damoklov mač visi nad glavom, gde se utvrdila vojska neprijateljske države

Gruzija je polovinom 2006. u operaciji borbe protiv odmetničke grupe Svana (naroda u planinskim selima u klancu na najvišoj naseljenoj tački Evrope na 2.500 metara visine, koji se proteže od granice Abhazije i Gruzije skoro do Suhumija i praktično deli Abhaziju na dva dela), na čelu sa Emzarom Kvicijanijem, uveli specijalne jedinice.

Abhazija je ocenila da je to učinjeno suprotno sprorazumima zaključenim posle gruzijsko-abhaskog rata i posle toga prekinula je pregovore o mirnom rešavanju konflikta, zahtevajući povlačenje gruzijskih snaga radi njihovog obnavljanja.

Abhazija je u sovjetskoj Gruziji imala status autonomne republike i, nakon što je Gruzija proglasila nezavisnost od SSSR-a, to je učinila i Abhazija, otcepivši se od Gruzije.U sukobima koji su tada vođeni poginulo je, prema procenama, 7.000 ljudi, a više od 200.000, uglavnom Gruzina, izbeglo je.

Najnoviji konflikt izbio je posle operacije gruzijske vojske u otcepljenoj gruzijskoj autonomnoj oblasti Južnoj Osetiji, pošto u Abhaziji strahuju od agresije Tbilisija.

Ovo je ono sto sam malopre napisao.Ruska vojska ne ucestvuje zvanicno he he:mrgreen:

Kako god okrenes,yebu pa rasturaju!!:super::super:

Биће рат против Ирана,сада већ могу са сигурношћу да тврдим.Јер,ово гажење америчког вазала ће засигурно натерати САД да што пре крену у рат.Јер,Иран је у некој врсти савеза са Русијом.Њихов нукл.програм раде руски стручњаци.

Gluposti, da im nuklearni program rade Rusi, imali bi vec R-36 Voyevodau.

Lenjin i Trocki su unistili Rusiju-Staljin je uspio da ekonomski podigne Rusiju i pobedi Hitlera..

Ma unishtio je i Staljin. Od sovjetskih lidera imam pozitivno mishljenje samo o Hrushchovu, Brezhnjevu i Gorbachovu. Prvi je razvio raketne sisteme, poslao prvog choveka u kosmos, drugi je kvantitativno ojachao vojsku SSSR, a treci je doveo demokratiju u Rusiju.

Amerika i Zapad gomilaju brodove i naoruzanje u Zalivu..
Ocekuje se veliki Rat-moguce je da ce Rusija i Kina braniti Iran..
Ako Rusija zeli da brani Iran-onda Gruzija mora biti proruska..

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9799

Ma unishtio je i Staljin. Od sovjetskih lidera imam pozitivno mishljenje samo o Hrushchovu, Brezhnjevu i Gorbachovu. Prvi je razvio raketne sisteme, poslao prvog choveka u kosmos, drugi je kvantitativno ojachao vojsku SSSR, a treci je doveo demokratiju u Rusiju.

Hrvati o Staljinu...

Njegov drugi govor na početku prve petoljetke kraljem dvadesetih godina dvadesetog stoljeća pokazao se potpuno istinit: "U deset godina mi moramo dostići Europu ili nas neće biti."

Ovom ubrzanom industralizacijom Sovjetski Savez uvećao je industrijsku proizvodnju za nekoliko tisuća posto. Država koja je 1922. godine posjedovala samo 13 posto industrijskih kapaciteta zaostale carske Rusije, 1941. druga je svjetska industrijska sila. Bez toga bi SSSR izgubio Drugi svjetski rat.

Back