Rat u Gruziji

Ja kao pojedinac jedino sto mogu je da se odazovem na neku novu mobilizaciju i nista vise.

Ali izgleda da ne razumes o cemu pricam.
Poetna je da ako Rusi proznaju Osetiju, gotova je prica sa Kosovom. Jedno je kad imas jednu stranu koja krsi medjunarodno pravo, a drugo kad to pocnu svi da rade.
A ono sto ja ne razumem je zasto se nasi ljudi raduju Ruskoj intervenciji kad je to na nasu stetu?

A te fore manja plata, radikali, integritet, pomoc Rusije, pa tek se sada vidi kolika je to suplja prica.

Грешиш, овај силно грешиш синак...
Можеш да гласаш за странке које нби водила чвршћу политику, по цену мањег стандарда. Видиш, ја сам гласао вођен таквом идејом. Наравно, можеш постављати питање да ли би то било целисходно, и то би било за посебну тему. Али не можеш МЕНИ да причаш о неком циљу ако ниси спреман нешто да жртвујеш за исти. Капиш!?
А што се тиче "међународног права", то никад није ни постојало. Постојао је привид, у време Хладног рата, и тај привид је постојао само због равнотеже страна и страха. Сад нема ни привида, и Русија ће да гузи, на велики задовољство нас "патриЈота":super:
Узгред, шта ти мислиш, да ће Америка под било којим околностима повући признање "Kosova". Ма не буди смешан. Зато то више и не може бити предмет "трговине".

Ja lepo rekoh, pogodiše Tarabići.

Srbija je opkoljena NATO državama i saveznicima. Ne verujem da je Tadić baš takav beskičmenjak da se stavi na stranu NATO, a i narod se ne bi odazvao na mobilizaciju protiv Rusa.
Ne smemo da stanemo ni na rusku stranu, jer Rusija je daleko i ne bi nam mogla pomoći. Bili bismo pregaženi za nekoliko dana.

Znači, jedino što preostaje je "neutralnost nema alternativu".:)

I da se vratim na Tarabiće: Posle rata u kome će ceo svet da ratuje, a Srbija neće, Srbija će postati uvažavana i bogata zemlja.
Želim da im verujem
.:roll:

:lol::lol: A ko ne želi?

Ja lepo rekoh, pogodiše Tarabići.

Srbija je opkoljena NATO državama i saveznicima. Ne verujem da je Tadić baš takav beskičmenjak da se stavi na stranu NATO, a i narod se ne bi odazvao na mobilizaciju protiv Rusa.
Ne smemo da stanemo ni na rusku stranu, jer Rusija je daleko i ne bi nam mogla pomoći. Bili bismo pregaženi za nekoliko dana.

Znači, jedino što preostaje je "neutralnost nema alternativu".:)

Koliko znam mi smo i doneli u Skupstini dekleraciju o vojnoj neutralnosti.
Sto se NATO i mobilizacije tice, tu nemamo sta da trazimo.
I da se vratim na Tarabiće: Posle rata u kome će ceo svet da ratuje, a Srbija neće, Srbija će postati uvažavana i bogata zemlja.
Želim da im verujem.:roll:
:ok:

Грешиш, овај силно грешиш синак...
Можеш да гласаш за странке које нби водила чвршћу политику, по цену мањег стандарда. Видиш, ја сам гласао вођен таквом идејом. Наравно, можеш постављати питање да ли би то било целисходно, и то би било за посебну тему. Али не можеш МЕНИ да причаш о неком циљу ако ниси спреман нешто да жртвујеш за исти. Капиш!?
Naravno. To je i razlika, ja mislim da nije a ti da jeste. Zato smo i glasali drugacije.
Sto se tice zrtvovanja, bilo je toga 1999 sa moje strane ali to nije tema.
Ne znam zasto vi "patriJote" mislite da ako neko glasa drugacije i ima drugacije stavove da nije patriota?:think:
А што се тиче "међународног права", то никад није ни постојало. Постојао је привид, у време Хладног рата, и тај привид је постојао само због равнотеже страна и страха. Сад нема ни привида, и Русија ће да гузи, на велики задовољство нас "патриЈота":super:
Узгред, шта ти мислиш, да ће Америка под било којим околностима повући признање "Kosova". Ма не буди смешан. Зато то више и не може бити предмет "трговине".
Nece da povuce, ali sa postojecim medjunarodnim stanjem si imao neku nadu da nesto balansiras oko toga.
A sa trenutnim ne.
Sem u slucaju da rusi opet dodju u Bugarsku i to vojno, a Srbija da svira juris ka Kosovu.

Čak i ako se ne ostvari prilika da povratimo Kosovo (bar ne u nekoj bližoj budućnosti), taj princip "presedana", kad krene kao što je krenuo :lol: donosi realnu mogućnost da Republika Srpska stekne punu nezavisnost i eventualno sastavi se sa Srbijom ako to budu želeli.

A EU vrlo brzo mora da odluči gde će : energenti su na ruskoj strani ... :lol:

Nemci otprilike već duže znaju šta im je činiti, obzirom da su sprečili da Gruzija i Ukrajina uđu u NATO :lol:

Pa imas tu recimo 4 krila u EU ..... jedno gde su Englezi,Holandjani...i ostale americke podguzne muve , drugo su oni koje zabole za sve to recimo Portugal,Malta..., trece su zemlje istocne Evrope cije d-upe je u debelom procepu izmedju USA i Rusije i cetvrto su Nemci koji su i najpametniji u celoj prici i znaju da u buducnosti vise koristi mogu da imaju od Rusije nego od Amerike. plus jasno im je da ako bi opet usli u sukob sa Rusijom da bi Nemacka ovaj put bila vracena u kameno doba bez ikakve mogucnosti da se ponovo uzdignu.

E, a zamisli da, ne daj Bože, dođe do otvorenog rata Rusije i NATO.
Tadić bi sigurno proglasio mobilizaciju za meso NATO snagama.

Morao bi, jer bi mu to Ameri naredili, i tu bi pokazao svu svoju izdajničku ulogu.
Samo ne znam ko bi mu se odazvao na mobilizaciju.
Nema u Srbiji dovoljno zatvora da nas sve potrpa u njih zbog neodazivanja.

Kako ko, pa vidi forumasa,vidis kako se do krvi ovde za njeg bore.Kad ih firer pozove ima slepo da ga prate kao isad.

Znam to.
Ali, to je bilo nekada. A sada je Gruzija medjunarodno priznata drzava u tim granicama. Kao i Srbija.
A ako ti mozes da uzmes nekome teritoriju jer je 40 i neke nesto bilo ili 60 i neke, pa zasto ne bi mogao nekom da uzmes ako je nesto bilo 1999?

A sto se tice poredjenja, upravo Rusi i porede Kosovo sa Osetijom i ostalim regionima, iako ovi drugi licemeri guraju tezu "jedinstven slucaj".

srbija je za većinu čovečanstva i dalje međunarodno priznata državama u avnojevskim granicama,sve sa kosovom.
pa ako može kosovo da se uzme a opet ponavljam,nije pripadalo nikada albaniji niti albancima,onda može i južna osetija,koja je od raspada sssr-a 1991 nezavisna od gruzije a to šta amerikanci priznaju,rusija priznaje drugo....

Original postavio Donqihote
E, a zamisli da, ne daj Bože, dođe do otvorenog rata Rusije i NATO.
Tadić bi sigurno proglasio mobilizaciju za meso NATO snagama.

Morao bi, jer bi mu to Ameri naredili, i tu bi pokazao svu svoju izdajničku ulogu.
Samo ne znam ko bi mu se odazvao na mobilizaciju.

Pa bogami da je mobilisao za Avganistan javilo bi se celokupno clanstvo LDP-a.

Back