Miki 75
Ističe se
- Poruka
- 2.952
Klasican stereotip namenjen ciljnoj grupi.
Upravo tako, mit o nepobeđenoj Mađarskoj 1918 je stereotip kao i pobeda Srbije nad NATO 1999.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Klasican stereotip namenjen ciljnoj grupi.
gde sam ja pomenula jevreje,Što ti to naglas ne kažeš u toj svojoj Nemačkoj?
Ne znaš da kažeš na nemačkom?
Ili se bojiš kazne za svoje nacističke stavove koje o Jevrejima iznosiš na svakoj temi?
od ljubavi do mrznje je tanka linija,...i obrnutoPostajemo istomisljenici.

Da dodam nisu se svi vratili raspitaj se, cilj je postignut nazovi ga kako hoces. Nije bilo ni kod mene u Backoj etnickoj ciscenju Gakovo je bila vazdusna banjaKakvo prijateljstvo, nismo ratovali ali ni bili na istoj strani, Nato leteo sa aerodroma iz Rumunije kao i 41 i pored toga sto nisu bili clanovi NATO-a. Moji pretci su bili deportovani u Baragan i ostali tamo sest godina i pored toga ne moze se reci da se to sve desilo zbog Srba, najvise deportovanih je bilo Rumuna, Nemaca i Madjara, nikakvog etnickog ciscenja nije bilo, svi su se vratili u svoja mesta kada je ludilo proslo.
Kad' se ti i ja udruzimo nista nam ne mogu. Kazi im pozdravio vas Folksdojcera Hans.od ljubavi do mrznje je tanka linija,...i obrnuto![]()
i jos nesto, zapamti,Što ti to naglas ne kažeš u toj svojoj Nemačkoj?
Ne znaš da kažeš na nemačkom?
Ili se bojiš kazne za svoje nacističke stavove koje o Jevrejima iznosiš na svakoj temi?
Niko nije napisao da je ona nepobediva, mislio sam da smo se razumeli, pisao sam o licemerjeju, njenim nosiocima, uzrocima i posledicama. Madarskia je samo propratni, zapoceti skolski primer iako praksa datira dosta ranije.Upravo tako, mit o nepobeđenoj Mađarskoj 1918 je stereotip kao i pobeda Srbije nad NATO 1999.
Ok, ovde ćemo završiti sa tvojim nacizmom.htela bi da vidim tog koji ce mi stati na crtu i proglasiti me nacistom,
jer samo jevreji imaju tapiju na naziv zrtve,
a sva nedela koja rade su im valjda samo satisfakcija za to,
a sve ostale zrtve nisu ni vredne pomena,
mi ostali smo valjda svi smece
Niko nije napisao da je ona nepobediva, mislio sam da smo se razumeli, pisao sam o licemerjeju, njenim nosiocima, uzrocima i posledicama. Madarskia je samo propratni, zapoceti skolski primer iako praksa datira dosta ranije.
Mene malo nervira ta izreka Teško onom koga Rus brani...
Nervira me jer koliko god da tu ima istine toliko je odraz i zakržljalog mentaliteta koji idealizuje savezništvo, koji drugu državu doživljava kao majku, narod kao jaču braću, veru kao neraskidivu duhovnu vezu koja je kao jedna oštrica zakleta krvlju prijatelja, i tako...
A od svega toga je jači čist, sirovi, iskalkulisani interes, onaj interes koji se stavi na tas pa se prosto izraćuna koliko je ideal odbrane nekog isplativ, i to tako važi svuda, važi za svakoga, ali opet mi nekako biramo da Rusima ne priznamo tu objektivnost, nego ih jedna strana kune a druga ih veliča.
ovo vec zvuci realno....ljudi, Rusija je najveca zemlja planete..sa dubokom istorijom....to znaci - i sa dubokim i mnogobrojnim neprijateljima...treba sve to ispratiti i opstati kao znacajan cinilac svjetskih desavanja..ne znam sta se to ocekuje od Rusa - na sav glas se vice da Rusija nije super-sila a kad se desavaju potezi u skladu s tom konstatacijom, onda se baca drvlje i kamenje, kritike, ismijavanja, osude.pa dogovorite se gospodo, sami sa sobom, sta vi uopste hocete?...osim onog sto je evidentno - blatiti i poniziti Rusiju, uvijek i po svaku cijenu.....Ja ne vidim neki poseban poraz Rusa ovde. Definitivno ovo je neki dogovor gde svi nešto dobijaju osim Jermenije (čiji jedini dobitak je da su uspeti zadržati bar deo svoje teritorije. Očigledno je da nivo raznih ratova i konflikata koji vodi Rusija u ovom trenutku je maksimum što može da servisira (Donbas, Sirija, donekle Libija). Stanje je takvo da su se zaglibili tu i da jednostavno ne mogu da vode još jedan front. To je današnja mera Rusije, ni manje ni više.
Mene više brine Turska, činjenica da servisira otprilike sličan nivo konflikata i izrazito agresivno ponašanje koje sprovodi Erdogan. Koliko vidim ni Rusija ni Francuska nisu u stanju da je obuzdaju. Nadam se da će se neke karte promeniti u nekoj budućnosti, jer posledice ovakve politike Turske uskoro možemo sve jače osećati u našem dvorištu.
gorštačka bahatost...gdje su sredstva maskiranja,lažne mete itd...Našao sam na jermenskoj stranici pa malo grublji prevod uz Google Translate, priča jednog oficira...
"Na početku je delovalo dobro, nanosili smo neprijatelju teške gubitke. Odbrana Arcaha je vešto i temeljno planirana i postavljena, tu nema dileme, sama teritorija je zahvalna za odbranu koliko nezahvalna za napad. Naše protivoklopne snage su lako birale i dejstvovale po ciljevima kao što su tenkovi i druga mehanizacija, zaustavljali smo ih u mestu bez da smo sami trpeli značajnije gubitke. Jedan dobro postavljeni "Fagot" ili "Konkurs" je vredniji od 3 njihova tenka.
Naša artiljerija je ponos, verujete kada vam kažem da imamo artiljerce koji mogu da stanu uz najjače, mogu da pogode svaki kamen, a znaju gde je koji na njihovoj teritoriji, takva brzina i preciznost su uterivali strah u kosti neprijatelju. Ne možeš pobeći našoj artilejriji kada te prva granata nađe, a uvek prva bude precizna, samo sreća može da te spasi.
I tako smo odolevali tokom pre dve nedelje, mnogo smo ih više odbijali nego što su oni napredovali. A onda se situacija promenila, prokleti dronovi, toliko dronova...
Znali smo da će neprijatelj imati taktičku prednost upotrebom bespilotnih letelica, ali nismo očekivali da će imati toliku dominaciju da taktička prednost postane strateška. To nas je ubijalo, u svakom smislu.
Nisam neko ko je upoznat sa operativnom upotrebom i stanjem naše PVO, ali znam da nije dorasla, ne ovom zadatku i ne u ovom obimu, ovo je sofisticirana borba, naša PVO to nije.
Ne možete da se borite protiv rakete sa neba, ko je srećan može da je čuje i vidi koju sekundu pre udara i da pobegne, ali to je božiji spas, nije to vojničko umeće. "Harop" je užas po sebi, taj dron je strašan, video sam ih par, odnosno čuo sam ih i to je nešto jezivo. Kada se obrušava na metu ima specifičan zvuk, nešto kao nemačka "Štuka", samo slabije, ali ništa manje jezivije. Kada ga čujete, pomolite se da ne pada blizu vas.
Trpeli smo teške gubitke. Znate, kada vam dron uništi tenk ili dva, ostanete bez podrške, morate da povučete pešadiju, da ih spasite krvoprolića. Tenkista mi je bilo posebno žao, jer tamo gde su vođene žestoke borbe, prosto sam mogao videti tenk i znati da je osuđen na raketu, pod otvorenim je nebom kao nacrtana meta.
A onda vidite da je prestala da dejstvuje vaša artiljerija i odmah znate da je neki dron u pozadini pogodio položaj naše arteljerije, i opet morate da se povučete. Mi bez artiljerije ne možemo mnogo, možemo samo da izginemo tu gde jesmo. I tako smo se povlačili.
Na delovima fronta gde nismo imali značajnijih problema sa prokletim dronovima, mi smo odolevali, bili smo jači, terali neprijatelja na povlačenje, oni ne mogu sa nama da se mere bez pomoći iz vazduha, mogu ili da ginu ili da se povuku.
Ali kako je rat odmicao, toga je bilo sve manje, a mi smo ginuli sve više..."
Užas.
1. Promašio si poentu poređenja1. Јасеновац и слична стратишта су заправо прави примјер како изгледа када упаднеш у тотални екстремизам према једном народу.Ти исти људи који су убијали по Јасеновцу су испраних мозгова,те су на Србе гледали као на животиње и препреку, највећи заправо једини проблем опстанка НДХ.Неко је морао осмислити матрицу, цијели систем вредности и пустити у етер како је само мртав Србин добар Србин.Једном речју ектремизам на дјелу према једном народу.
2. Зато ја и даље тврдим нити је Русија нова нацистичка Њемачка нити је Путин нови Хитлер (како често шопају омладину по ЕУ), нити је Русија мед и млијеко (како често шопају омладину тамо неке Р.Српске и Србије), коју православни свијет треба да конзумира за здрав дух и тијело.Онда такав слупан украјинац запали неке недужне проруске украјинце у Одеси јер сматра да су они препрека за слободну УкрајинуЈедино зрело размишљање и здрав приступ јесте према Русији бити умјерен у свему, ни више ни мање у односу на остале државе свијета.За такав приступ ја не морам бити ни русофоб ни русофил, већ србофил пре свега.И не видим какав лично ти проблем имаш стим заиста?Да се разумијемо ја Русе не доживљам као неки овдје напаљени клинци али исто тако ми је прича око Русије као предводнице "сила зла" и етикетирање Русије као неког ко нам загорчава живот тотални булшит.Поготово од стране ЕУ држава.Свако има право да узме од Русије шта му одговора па и једна велика Њемачка или САД, ЕУ уопште по потреби, зашто не би имали право и ми?
3. Гледајући ову тему Русија се једина и бакће овом регијом, то говори довољно колико је небитна регија другима.Турска је слала своје добровољце,вау страшно..Гледајући ширу слику, Русија је одавно изгубила сферу интересовања за Балкан, нити има реални капацитет нити има економске снаге да се бакће овом нашом сиромашном регијом па ме чуди зашто уопште о Русији причамо као неком великом фактору код нас.Међутим то не значи да Русија и даље није сила која има своје интересе на другим битнијим мјестима у свијету.И не сумњам да ће их бранити како она процјени у датом тренутку.Некада агресивније као у Грузији некада као предводник мировног споразума као сада.Ја лично мислим да је Русија јача сада него против Грузије па није направила грешку уласка у масовни сукоб са Азербејџаном због спорне области.Ја сам ту сасвим на чисто а да ли су неки са теме нисам сигуран заиста.
4. Дјелује ми превише цинизма и необјективности,превише навијачки да не кажем клиначки.Али добро ту смо,зато форум и служи...
Poziv na Ciklon B, sudeći po napisanomШта значе ова запомагања над мађарским поразима, хахах
Ta oblast se zove Sjunik / Zanzegurkoja podrazumeva presecanje teritorije Jermenije na Jugu
Umesto povodenja i dodvoravanja pametnije bi bilo da se za nesuglasice obratis meni.1. Promašio si poentu poređenja
2. Niko to ni ne tvrdi
3. Nije tačno da samo Rusija bavi. To vidi i zna onaj ko je i ovlaš upoznat sa regionom.
Takođe, Turska nije slala dobrovoljce, nego regularnu armiju i sirijske džihadiste
4. Deluje ti zato što ili ne čitaš pisano ili bi samo da uletiš i zadovoljno ispadneš mudar "srednjom pameću"
Poziv na Ciklon B, sudeći po napisanom
Ta oblast se zove Sjunik / Zanzegur
Шта значе ова запомагања над мађарским поразима, хахах
Kojim povodom?Umesto povodenja i dodvoravanja pametnije bi bilo da se za nesuglasice obratis meni.
Da li ces i Ciklon B, uklopiti u istrosenu pricu o bogovima?Kojim povodom?![]()
Jasno da su radili sto je za njih najbolje a to je LIZ_PLIZ da bi usli u EU i NATO, da su odbili Amerikance sacekali bi malo duze da se to ostvari. Grci su se poneli casno u ovim dogadjajima pa su i dalje u NATO cak im malo sta zamereno, a bilo je svega u proslosti, vecnih prijatelja nema.Rumuni su čuvali svoja leđa, nije baš bilo pametno da se suprostave Amerikancima...mislim na rumunske političare, ne na narod
a imaju i veoma brojnu mađarsku zajednicu i aspiracije prema moldaviji...Jasno da su radili sto je za njih najbolje a to je LIZ_PLIZ da bi usli u EU i NATO, da su odbili Amerikance sacekali bi malo duze da se to ostvari. Grci su se poneli casno u ovim dogadjajima pa su i dalje u NATO cak im malo sta zamereno, a bilo je svega u proslosti, vecnih prijatelja nema.
to će se jednog dana pričati i za srbiju...može se tao rećikakve gluposti.
da jermenci u svoj svojoj pameti nisu izabrali pushinjana, nebi ga ni ispusili za karabah.
znas kad bi se azerbejdzan usudio da napadne-nikad. ovako greska protivnika , tajming odlican i cao.
ti pravis strateski zaokret ka americi i ocekujes da te rus brani. mislim narod pucina grdna ne razmislja o posledicama,hoce gej parade i da nose tange to im bitno.
dobro su im rusi spasili i ovo sto im je ostalo (preko 50%) , i umesto da budu zahvalni oni opet pljuju po rusiji, hahahaa...
1,2 . Прочитао сам ја свашта на темама о Русији и окоРусије,не само на овој, немој да се лажемо.1. Promašio si poentu poređenja
2. Niko to ni ne tvrdi
3. Nije tačno da samo Rusija bavi. To vidi i zna onaj ko je i ovlaš upoznat sa regionom.
Takođe, Turska nije slala dobrovoljce, nego regularnu armiju i sirijske džihadiste
4. Deluje ti zato što ili ne čitaš pisano ili bi samo da uletiš i zadovoljno ispadneš mudar "srednjom pameću"