Објасни ми што си се толико ухватио за Србију.Та твоја Угарска је имала територију од преко 300 хиљада км2(тзв."ужа Угарска" око 200 000 км2) а ми смо само узели 21 000 км2(Војводина), то је неких 6 %.
Ви сте изгубили преосталих 65% територије тако што су вам те територије узели Пољаци, Словаци, Румуни.Какве ми везе имамо са тим?
Како мислиш да је било могуће да опстане Угарска са границама из 1914 године, када се језгро те државе-Чешка, Словачка, Галиција,Трансилванија, одвојило и прикључило Пољској, Чехословачкој и Румунији?
Ko smo to mi, a ko ste vi? Rekao sam da nisam slovenskog porekla, moji Srbi su me uvek svojatali kao i ja njih da raspravimo vec jednom, pogresno si me razumeo.
"Da sam znao da ce se ovo desiti ne bih se nikada borio za to" parafrazirane reci Jase Tomica pred kraj zivota izgovorene u Somboru.
Sta mislis zasto je doslo do antagonizma izmedu vojvodanskih Srba koje zovete Mestani i ostalog dela srpskog korpusa?
Polako ali sigurno dolazimo do 73,1%. Pravdas otimanje tude teritorije i to na ovako perfidan nacin?
Da ponovim oteti su delovi u kojima ne da narodi novoformiranih drzava kojima su pripojeni nisu bili vecina vec apsolutna manjina.
Sto je rezultiralo raseljavanjem unistenom ifrastrukturom itd. u Madarskoj su pocela vec umirati i novorodencad od gladi, epilog morali su potpisati najnepovoljniji mirovni sporazum. Da li te to podseca na neke dogadaje od Ex SFRJ, preko Ukrajine, Libije, Sirije........ Jermenije.
Kao sto se protivim otimanju teritorije Kosova znaci 15% Srbije u kome su siptari postali vecina na najbestijalniji nacin, tako sam i tebi izneo istinu svidalo se to tebi i bilo kome, ili ne.
Prepiska je krenula u ovom pravcu iz nerazumevanja, na zalost moje pisanje su shatili samo pojedinci.
deo posta 9020
Madarska je specificna po revoluciji koja je izbila i vladi koja je formirana kao i sastavu vlade i njihovom delovonju po nacionalnom kljucu vodenu materijalnim interesima preko udruzenja koja su samo formalno nadnacionalna, a zapravo im je njihova nacija jedina u interesu i po borbi protiv hriscanstva u madarskoj protiv katolicanstva protestante su iz nekog razloga "zanemarili" u Rusiji protiv pravoslavlja itd. Konkretno govorim o jevrejskoj zajednici i organizaciji slobodnih zidara cije dekadentno delovanje je vrseno prepiskom i izvrsavanjem naredenja iz Ciriha, veza im je bila Martinovic loza iz Zagreba.Zanimljivo je da je njihovo delovanje trajalo skoro da kraja 50-tih god kada je zabranjena po naredenju Staljina. Nije slucajno neredio ministru unutrasnjih poslova da im zapleni arhivu i deponuje. Tako je na svu srecu ostala jedna arhivirana grada koja baca pravo svetlo na njihovo delovanje.
Nekome je mozda ovo objedinjeno objasnjenje zasmetalo.