RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovakve priče iznosite samo muslimani i Vi...:confused:

Ovo su istinite priče, koje dokazuju snagu djelovanja Božje sile prema iskrenim ljudima, koja oslobađa . :bye:

Ivan 8:32 ...- i upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi. :heart:

Rimljanima 12:2 - I ne dajte da vas i dalje oblikuje ovaj svijet, nego se preobrazite obnavljanjem svojega uma, da utvrdite što je Božja volja — što je dobro, ugodno i savršeno. :heart:

Aha.. Bog lično ti rekao ''Idi preti kojici''???

Ko ti daje pravo da mi pretiš? :rtfm:
Ko ti je rekao da radiš to što radiš i da je to što govoriš istina?

Ja objavljujem ISTINU o Božjem kraljevstvu i presudi za sve one koji su protiv njega. To što ja radim, je upravo ZAPOVJEDIO Isus Krist da čine njegovi učenici. :bye:

1. Korinćanima 1:20 - Gdje su mudraci ovoga svijeta? Gdje su pismoznanci? Gdje su oni što vole rasprave? Nije li Bog mudrost svijeta pretvorio u ludost? :heart:

Na ovoj temi ( RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA ) se objavljuje istina, te se propovjeda dobra vijest o Božjem kraljevstvu. :bye:

Luka 10:16 - Tko sluša vas, sluša i mene. Tko odbacuje vas, odbacuje i mene. A tko odbacuje mene, odbacuje i onoga koji me poslao.” :heart:

PORUKA KOJU TREBA OBJAVITI :rtfm:
=============================
Da bismo u službi propovijedanja prinosili “plod usana”, potrebna nam je hrabrost. Razlog je tome to što našu poruku obilježavaju dvije različite značajke, a jedna od njih nije baš omiljena među ljudima. Prorok Joel rekao je Božjem narodu: “Objavite ovo među narodima: ‘Pripremite se za rat! Podignite junake! Neka pristupe! Neka dođu svi ratnici!’”. Budući da se te riječi odnose na naše vrijeme, to je uistinu pravi izazov narodima. To je Jehovina objava pravednog rata ljudima koji mu prkose. I dok Jehova svom narodu govori da ‘prekuje mačeve svoje u raonike i koplja svoja u srpove’, neprijateljskim narodima poručuje da ‘raonike svoje prekuju u mačeve i srpove svoje u koplja’. Da, Božji neprijatelji moraju se pripremiti da ratuju sa Stvoriteljem svemira. To nije nimalo utješna poruka koju moramo prenijeti ljudima. :heart: :bye:

Oni koji prinose “plod usana” uspoređeni su s lavom u proročanstvu proroka Miheja. On je napisao: “Ostatak Jakovljev bit će među narodima (...) kao lav među zvijerima šumskim, kao mladi lav među stadom ovaca, koji prolazeći gazi i razdire, a nema nikoga da ih izbavi”. Zašto je ta usporedba prikladna? Božji narod, predvođen pomazanim ostatkom, mora u današnje vrijeme biti hrabar poput lava kako bi mogao narodima objaviti upozorenje. :heart: :bye:

Jesi li hrabar poput lava dok objavljuješ upozorenja koja sadrži naša poruka? Takva hrabrost ne traži se od tebe samo kad si pred svjetovnim vlastima nego i kad razgovaraš sa školskim i radnim kolegama ili s članovima svoje obitelji koji nisu Jehovini svjedoci. Kako možeš skupiti hrabrost i propovijedati kad nailaziš na protivljenje ili ravnodušnost? Pogledaj kako je Mihej uspio izvršiti težak zadatak da upozori Samariju i Jeruzalem na predstojeće uništenje: “Ja sam pun sile od duha Jehovina, pun sam pravde i moći, da objavim Jakovu prijestup njegov i Izraelu grijeh njegov”. I ti možeš biti “pun sile” jer možeš dobiti obilje Božjeg duha koji te može osposobiti za svaki zadatak. Budeš li u molitvi tražio Božje vodstvo, moći ćeš objaviti riječi od kojih će se ‘zaprepastiti svatko tko za njih čuje’. :heart: :bye:

Kad ljudima prenosimo biblijsko upozorenje, trebamo biti hrabri, ali i taktični. Od nas se očekuje da budemo ‘blagi [ili “taktični”] prema svima’, čak i onda kad govorimo o predstojećem ‘Jehovinom danu’. I o tome možemo nešto naučiti od dvanaestorice proroka. Oni su odvažno objavljivali Jehovine osude, no ujedno su bili obzirni prema onima koji su ih poslušali. Tako je, naprimjer, prorok Sefanija otvoreno osudio bešćutne knezove svog vremena, no pritom nije prekorio i vjernog kralja Jošiju. Kad objavljujemo upozorenje, možemo li pomoći ljudima tako da gledamo na njih kao na potencijalne ovce, umjesto da ih unaprijed osudimo? :heart: :bye:

Koja je druga značajka poruke koju objavljujemo? O njoj se govori u 5. poglavlju knjige proroka Miheja. “Ostatak Jakovljev bit će usred mnogih naroda kao rosa od Jehove, kao obilan pljusak po raslinju, što ne ovisi o čovjeku niti čeka na sinove ljudske”. Zbog dobre vijesti koju danas objavljuju ‘mnogim narodima’, preostali pripadnici duhovnog Jakova, odnosno Izraela, i njihovi suradnici uspoređeni su s osvježavajućom ‘rosom od Jehove i obilnim pljuskom po raslinju’. Budući da dvanaestorica proroka nisu naviještala samo uništenje nego i obnovu, iz posljednjih 12 knjiga hebrejskog dijela Biblije možemo puno toga naučiti o toj drugoj značajki naše poruke. Da li u svojoj službi propovijedanja stavljaš naglasak na utješni dio poruke o Jehovinom danu? :heart: :bye:

Ja objavljujem ISTINU o Božjem kraljevstvu i presudi za sve one koji su protiv njega. To što ja radim, je upravo ZAPOVJEDIO Isus Krist da čine njegovi učenici. :bye:

1. Korinćanima 1:20 - Gdje su mudraci ovoga svijeta? Gdje su pismoznanci? Gdje su oni što vole rasprave? Nije li Bog mudrost svijeta pretvorio u ludost? :heart:
Znači tebe je neko ubedio da je sve to istina i ti na osnovu svojih ubeđenja daješ sebi za pravo da nekome pretiš? :besan2:

I baš tako... taj što je Boga izmislio, sasvim je mudrost ovog sveta pretvorio u ludost, a svoju ludost u mudrost...
Ne branim ja tebi da veruješ u nečiju/nečije ideje, al nemoj da ti je više palo na pamet da mi pretiš.

Kako koga to VAS ? Pa, pravi Božji narod u ovom vremenu kraja, Jehovine Svjedoke. :bye:

Otkrivenje 19:11-16 - I vidio sam nebo otvoreno, i gle — bijeli konj. A onaj koji je sjedio na njemu zove se Vjerni i Istiniti, i on pravedno sudi i ratuje. Oči su mu bile plamen ognjeni, a na glavi je imao mnoge krune. Imao je napisano ime koje ne zna nitko osim njega samog i bio je odjeven u haljinu poprskanu krvlju. Ime mu je bilo Riječ Božja. A za njim su išle vojske nebeske na bijelim konjima, obučene u fini lan, bijel i čist. I iz usta mu je izlazio oštar mač, da njime udari narode. On će upravljati njima željeznom palicom. I gazit će tijesak gnjevne srdžbe Boga Svemogućega. Na haljini svojoj, na bedru, imao je napisano ime: Kralj kraljeva i Gospodar gospodarâ. :heart:

Kako koga to VAS ? Pa, pravi Božji narod u ovom vremenu kraja, Jehovine Svjedoke. :bye:

Otkrivenje 19:11-16 - I vidio sam nebo otvoreno, i gle — bijeli konj. A onaj koji je sjedio na njemu zove se Vjerni i Istiniti, i on pravedno sudi i ratuje. Oči su mu bile plamen ognjeni, a na glavi je imao mnoge krune. Imao je napisano ime koje ne zna nitko osim njega samog i bio je odjeven u haljinu poprskanu krvlju. Ime mu je bilo Riječ Božja. A za njim su išle vojske nebeske na bijelim konjima, obučene u fini lan, bijel i čist. I iz usta mu je izlazio oštar mač, da njime udari narode. On će upravljati njima željeznom palicom. I gazit će tijesak gnjevne srdžbe Boga Svemogućega. Na haljini svojoj, na bedru, imao je napisano ime: Kralj kraljeva i Gospodar gospodarâ. :heart:

Aha, a taj sto jase konja je ko?

Znači tebe je neko ubedio da je sve to istina i ti na osnovu svojih ubeđenja daješ sebi za pravo da nekome pretiš? :besan2:

I baš tako... taj što je Boga izmislio, sasvim je mudrost ovog sveta pretvorio u ludost, a svoju ludost u mudrost...
Ne branim ja tebi da veruješ u nečiju/nečije ideje, al nemoj da ti je više palo na pamet da mi pretiš.

Tvoja stvar ako nevjeruješ u Boga i Bibliju, no ja objavljujem njen sadržaj , Božja obećanja i presude. :bye:

1. Korinćanima 2:4 - I moj govor i propovijedanje nije se zasnivalo na uvjerljivim riječima ljudske mudrosti, nego na očitovanju duha i sile Božje...:heart:

Ja te volim prijatelju, nemoj da se gnjeviš, to nije dobro za zdravlje. :bye:

Priče Salamunove 17:22 - Veselo srce djeluje dobro kao lijek, a slomljen duh suši kosti. :heart:

Tvoja stvar ako nevjeruješ u Boga i Bibliju, no ja objavljujem njen sadržaj , Božja obećanja i presude. :bye:

1. Korinćanima 2:4 - I moj govor i propovijedanje nije se zasnivalo na uvjerljivim riječima ljudske mudrosti, nego na očitovanju duha i sile Božje...:heart:

Ja te volim prijatelju, nemoj da se gnjeviš, to nije dobro za zdravlje. :bye:

Priče Salamunove 17:22 - Veselo srce djeluje dobro kao lijek, a slomljen duh suši kosti. :heart:

Na ovoj temi ( RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA ) se objavljuje istina, te se propovjeda dobra vijest o Božjem kraljevstvu. :bye:

Luka 10:16 - Tko sluša vas, sluša i mene. Tko odbacuje vas, odbacuje i mene. A tko odbacuje mene, odbacuje i onoga koji me poslao.” :heart:
Vidim ja šta ti objavljuješ, al mi ne reče ko ti je rekao da to radiš.
Ti objavljuješ nešto što je govorio neko ko kaže da ga je neko poslao. A šta ako ga niko nije poslao?
Ako je sve izmislio?
U tom slučaju ti iznosiš neistinu.
Dakle.. niti imaš pravo da tvrdiš da je to istina.. niti da plašiš ljude i pretiš im...

Otkrivenje 19:11-16 - I vidio sam nebo otvoreno, i gle — bijeli konj. A onaj koji je sjedio na njemu zove se Vjerni i Istiniti, i on pravedno sudi i ratuje. Oči su mu bile plamen ognjeni, a na glavi je imao mnoge krune. Imao je napisano ime koje ne zna nitko osim njega samog i bio je odjeven u haljinu poprskanu krvlju. Ime mu je bilo Riječ Božja. A za njim su išle vojske nebeske na bijelim konjima, obučene u fini lan, bijel i čist. I iz usta mu je izlazio oštar mač, da njime udari narode. On će upravljati njima željeznom palicom. I gazit će tijesak gnjevne srdžbe Boga Svemogućega. Na haljini svojoj, na bedru, imao je napisano ime: Kralj kraljeva i Gospodar gospodarâ. :heart:
I što ovaj što je ovo ''video'' nije jasno opisao šta je video (tako da svako može da ga razume)?

"ovaj sto je video" se zvao Jovan Bogoslov,napisao je tacno ono sto je video...to mi obicni smrtnici ne mozemo da shvatimo... :kpozdrav:
Bog da mu dušu prosti...:lol:

Ko god bio, jasno je da samo on zna šta je ''video''..:lol: al eto...
generacije i generacije se ubiše da protumače šta je to video
i svako tvrdi da baš on najbolje razume i da je to što je on razumeo istina...:roll:
a da pri tom niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da sve ovo nije video pod dejstvom nekakvih opijata...:confused:

Bog da mu dušu prosti...:lol:

Ko god bio, jasno je da samo on zna šta je ''video''..:lol: al eto...
generacije i generacije se ubiše da protumače šta je to video
i svako tvrdi da baš on najbolje razume i da je to što je on razumeo istina...:roll:
a da pri tom niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da sve ovo nije video pod dejstvom nekakvih opijata...:confused:

Pa procitao sam negde skoro neku veoma "ozbiljnu" studiju gde je grupa naucnika tvrdila da su ga drogirali pejotlom (zaboravio sam ko,sigurno jevreji :evil: ) i onda izvodili predstavu za njega...

I hajde sada mi reci kakve veze ima Isus Hristos sa pitanjem , koga to vas?
I jos nesto, kakvo to ime ima, koje niko nezna osim njega, a ako nije Bog u trojici onda ispada da Bog uopste ne zna koje to ime Isus nosi ?

Otkrivenje 3:12 - Onoga tko pobijedi učinit ću stupom u hramu Boga mojega i odande on više neće izaći. I napisat ću na njemu ime Boga svojega i ime grada Boga svojega, novog Jeruzalema koji silazi s neba od Boga mojega. I svoje novo ime napisat ću na njega. :heart:

Otkrivenje 19:12 - Oči su mu bile plamen ognjeni, a na glavi je imao mnoge krune. Imao je napisano ime koje ne zna nitko osim njega samog. :heart:

Filipljanima 2:9 -11 - Zato ga je Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena, da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca. :heart:

Ti pobjednici imaju na sebi napisano ime Jehove — svog Boga i Isusovog Boga. To jasno pokazuje da su Jehova i Isus dvije različite osobe, a ne dva dijela trojednog boga, odnosno Trojstva. Sva će stvorenja zasigurno uvidjeti da ti pomazanici pripadaju Jehovi. Oni su njegovi svjedoci. Na sebi imaju napisano i ime novog Jeruzalema, nebeskog grada koji će sići s neba u tom smislu što će svoju dobrohotnu vlast proširiti na sve ljude koji su vjerni Bogu. I svi kršćani na Zemlji, sve Kristove zemaljske ovce, tada će spoznati da su ti pomazani pobjednici građani Kraljevstva, nebeskog Jeruzalema.

Na pomazanim pobjednicima napisano je i Isusovo novo ime. Ono predočava Isusove nove dužnosti i jedinstvenu čast koju mu je iskazao Jehova. Nitko drugi ne zna to ime zato što nitko drugi nije takvo što doživio niti su mu bile povjerene takve dužnosti i ukazane takve časti. Ali kad Isus napiše svoje ime na svojoj vjernoj braći, to znači da oni stupaju u prisan odnos s njim na nebu i čak dijele njegove dužnosti i časti.

Propovijedanje u Tajvanu i Maleziji :rtfm:
----------------------------------------------------------
Nekoliko objavitelja zastalo je pred prodavaonicom kave koja je imala neobično ime — “Ezrina knjiga”. Jedan je brat iz znatiželje upitao vlasnika zašto je prodavaonicu nazvao po Ezri. Čovjek mu je odgovorio da se oduvijek divi Ezri zbog toga što je revno služio pravom Bogu. Rekao je da je mnogo godina išao u crkvu, ali nedavno je prestao ići jer je njegova žena Vijetnamka pa ne razumije propovijedi. Brat mu je obećao da će se vratiti i donijeti im Bibliju na vijetnamskom jeziku. Istog dana poslijepodne donio im je tu Bibliju, što je jako obradovalo tog čovjeka i njegovu ženu. Započet je biblijski tečaj s cijelom njihovom obitelji. :heart: :bye:

Na nekim dijelovima Bornea braća na internetu promatraju satelitske slike krajolika kako bi pronašla kuće ljudi koji ondje žive. U njihovom izvještaju stoji: “To nam pomaže da pronađemo kuće koje se nalaze u kišnim šumama. Događa nam se da kad dođemo do onoga što nam je na slici izgledalo kao krov kuće shvatimo da je to zapravo natkriveni obor za koze, pa se dobro nasmijemo na račun toga što smo propovijedali kozama i ‘jarcima’. No neki krovovi doista budu krovovi kuća u kojima žive ljudi. Nikad prije nismo obrađivali to gorsko područje. Budući da su kišne šume guste, a puteve je teško pratiti, satelitske slike pomažu nam da nađemo ljude.” :heart: :bye:

Filipljanima 3:7,8 - No ono što mi je bilo dobitak, to zbog Krista smatram gubitkom. Štoviše, čak sve smatram gubitkom u usporedbi s nenadmašnom vrijednošću poznavanja Krista Isusa, Gospodina mojega. Radi njega sam pristao sve izgubiti i sve to smatram smećem, samo da dobijem Krista...:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back