RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
па добро, ја волим све моје ближње, а у мојој широј фамилији од срба, хрвата, мађара па до немаца по националности имам, и они су ми ближњи.
значи да сам јеховин сведок?:think:

Ako voliš svoje bližnje pokaži to kao što Isus pokazuje svojim delima kao što se vidi na slici!

P.S. Naši bližnji su svi ljudi na svetu ne samo naša rodbina!

z;)

Poslednja izmena:
Ako voliš svo bližnje pokaži to kao što Isus pokazuje svojim delima kao što se vidi na slici!

P.S. Naši bližnji su svi ljudi na svetu ne samo naša rodbina!

z;)

Стајићу то је слика која симболизује Исуса како куца на врата која немају кваку са спољашње стране (Он се објавио и куца ти, а на теби је дал ћеш отворити или не), а не значи да је Исус ишао од врата до врата и досађивао људима.

picture.php

Стајићу то је слика која симболизује Исуса како куца на врата која немају кваку са спољашње стране (Он се објавио и куца ти, а на теби је дал ћеш отворити или не), а не значи да је Исус ишао од врата до врата и досађивао људима.

Luka 10:1 " A potom izabra Gospod i drugijeh sedamdesetoricu, i posla ih po dva i dva pred licem svojijem u svaki grad i u mjesto kuda šćaše sam doći."

Djela apostolska 1:8 "Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje."

Djela apostolska 20:20 "Kako ništa korisno ne izostavih da vam ne kažem i da vas naučim pred narodom i po kućama",(Daničić-Karadžić)

Matej 24:14 I propovjediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak.

Matej 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,
Matej 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin.

Nekoliko dokaza da su Isus i njegovi sledbenici propovedali od kuće do kuće, nismo mi Jehovini Svedoci to izmislili već sledimo Isusa i propovedamo dobru vest o Božjem Kraljevstvu kao što je on činio i zapovedio svojim sledbenicima!

:kpozdrav:

само јс-овци тврде да разумеју откривење.

али им није јасно још ко је ИС ХС.
па од неких чућеш да је Михаило, од других само обичан човек, од трећих да је Божији син, а од четвртих све то.

Zovemo se Jehovini Svjedoci a ne jehovci.

Jako dobro mi znamo tko je Isus Krist, za razliku od svih drugih.

Pošto smo Božji narod, onda je logično da razumijemo Otkrivenje.

Spoznaja se postiže POSTEPENO, kako Bog preko svetoga duha objavljuje.

:heart: :bye:

они су се одрекли свог оснивача зато што је омашио неколико пута, преузели су му ауторско право. сад су пажљиви, али мислим да се нешто код њих шушка да ће сад армагедон бити 2012 год.

Naš osnivač je Isus Krist, a mi smo PRAVI Božji narod u ovom vremenu kraja.

Ovakva komunikacija koju vi izvodite na forumu, predstavljajući se kršćanima, najmanje je kršćanska.

:heart: :bye:

:eek:

Sto se tice vorkija,koji je vidim JS..pitam se otkud njima jedino pravo da tumace ispravno sveto pismo?Imaju neko ekskluzivno pravo od Boga ili..?
I onda..procitah nesto vrlo smesno na nekom njihovom sajtu :mrgreen:
Kaze :"Zaista, Jehovini svedoci u 235 zemalja ne samo što propovedaju biblijska moralna merila već i žive po njima. Podstičemo vas da se obratite Jehovinim svedocima da vam pomognu da saznate šta Bog očekuje od vas kako biste na prihvatljiv način mogli da ga obožavate. Sada je vreme da preduzmete akciju. Nemojte odlagati. Blizu je kraj krivoj religiji! (Sofonija 2:2, 3)."
Pa me prosto zanima..kako to JS znaju sta Bog to ocekuje od nas?:lol:
Jesu li na direktnoj vezi sa njim?
I ko je bludnica u otkrovljenju?
Blagodarim :bye:

Ako su Jehovini Svjedoci pravi Božji narod u ovom vremenu, onda je logično da sam Bog djeluje preko njih.

Biblija je Božja riječ u kojoj je zapisana istina i Jehovina objava, tako da je sasvim jednostavno odgonetnuti što Bog traži od svojih ljudi.

Biblija je teška ako se čita, no lagana je ako se proučava. :heart: :bye:

Luka 9:4 - A u koju kuću uđete, u njoj i ostanite dok ne pođete dalje! :bye: :heart:

Vi JS imate problema sa shvatanjem pisanog teksta?
Ili ste samo krajnje bezobrazni...

Gde u navedenom piše da je Isus išao od vrata do vrata ko trgovački putnik, bre? :hahaha:

Marko 2:14,15 - Prolazeći onuda ugledao je Levija, sina Alfejeva, kako sjedi na mjestu gdje se sakuplja porez i rekao mu je: “Pođi za mnom!” On je nato ustao i pošao za njim. Kad je Isus bio za stolom u kući njegovoj, mnogi poreznici i grešnici bili su za stolom s njim i učenicima njegovim. Tamo je bilo mnogo onih koji su pošli za njim. :heart:

U to vrijeme je bio običaj kod Židova, da kada netko uđe u kuću, on tada ostane nekoliko dana. Znači, propovjedanje nije bilo progresivno kao danas, pošto kulutura toga podneblja to nije dozvoljavala, nego na način gostoprimstva. Međutim, kada se počelo propovjedati i neznabošcima, tada je počelo progresivno propovjedanje s ciljom ŠIRENJA dobre vijesti o Božjem kraljevstvu. :bye:

Svjedočiti od kuće do kuće :rtfm:
-----------------------------------------------
Isus Krist je svojim sljedbenicima dao izvrstan primjer kao evangelizator. O službi Krista i njegovih apostola Božja Riječ kaže: ”Pošao je od grada do grada i od sela do sela, propovijedajući i objavljujući dobru vijest o Božjem kraljevstvu. A s njim su bila dvanaestorica“. A što je sa samim apostolima? Nakon izlijevanja svetog duha na Pentekost 33. n. e. ”svaki su dan u hramu i od kuće do kuće bez prestanka poučavali i objavljivali dobru vijest o Kristu, Isusu“. Zbog svog revnog evangeliziranja apostol Pavao je starješinama iz Efeza s pravom rekao: ’Nisam se ustezao reći vam sve što je korisno i poučavati vas javno i od kuće do kuće.‘ Je li to što je Pavao ’poučavao od kuće do kuće‘ značilo da je išao k drugim Jehovinim slugama kako bi vršio pastirske posjete? Nije, jer je dalje rekao: ’Dao sam temeljito svjedočanstvo i Židovima i Grcima o pokajanju pred Bogom i o vjeri u našeg Gospodina Isusa‘. Oni koji su već bili predani Jehovi uglavnom nisu trebali pouku o ”pokajanju pred Bogom i o vjeri u našeg Gospodina Isusa“. Dok je nevjernike poučavao o pokajanju i vjeri, Pavao je istovremeno starješine u Efezu učio kako vršiti službu od kuće do kuće. Kad je to činio, primjenjivao je Isusovu metodu. :heart: :bye:

Služba od kuće do kuće može biti izazovna. Naprimjer, neke smeta što im dolazimo na vrata s biblijskom porukom. Nama nije cilj uznemiravati ljude. S druge strane, Biblija nas potiče na službu od kuće do kuće, a ljubav prema Bogu i bližnjima navodi nas da svjedočimo na taj način. Da bismo ’obranili i zakonski utvrdili‘ naše pravo na propovijedanje od kuće do kuće, vodili smo parnice na sudu, pa čak i na Vrhovnom sudu Sjedinjenih Država. Gotovo svaki put taj je sud presudio u našu korist. Evo jedne tipične odluke: ”Uručivanje vjerske literature dugogodišnji je način misionarskog evangeliziranja — star je koliko i izum tiskarskih strojeva. To je godinama djelotvorna metoda rada u različitim vjerskim pokretima. Ovaj oblik evangeliziranja danas uvelike koriste različite vjerske sljedbe čiji kolporteri nose evanđelje u tisuće domova te posjećujući ljude nastoje naći sljedbenike svoje vjere. (...) Prema Prvom amandmanu [Ustava Sjedinjenih Država] ovaj oblik vjerske aktivnosti ima istu važnost kao bogoslužja u crkvama i držanje propovijedi s propovjedaonica“ (Murdock protiv Pennsylvanije, 1943). :heart: :bye:

Ima mnogo razloga zašto svjedočiti od kuće do kuće. Svaki put kad posjetimo nekog stanara želimo zasaditi sjeme biblijske istine. Vršeći ponovne posjete, mi nastojimo zalijevati to sjeme. A mogu uslijediti divni rezultati jer Pavao je napisao: ”Ja sam posadio, Apolon je zalio, ali Bog je davao da raste“. Stoga nastavimo ’saditi i zalijevati‘, uvjereni da će Jehova ’dati da raste‘. Mi djelo evangeliziranja vršimo jer su u pitanju životi. Propovijedanjem možemo spasiti sebe i one koji nas slušaju. Kad bismo znali da je život neke osobe ugrožen, bismo li joj samo jednom tek tako pokušali pomoći? Sigurno ne bismo! Budući da je riječ o spasenju, mi uvijek iznova dolazimo ljudima na vrata. Njihove se okolnosti stalno mijenjaju. Netko tko je jednom bio previše zaposlen da bi nas poslušao možda drugi put bude spreman čuti biblijsku poruku. Možda nam vrata otvori neki drugi član obitelji, pa s njim možemo voditi biblijski razgovor. Ne mijenjaju se samo okolnosti stanara nego ponekad i njihov stav. Naprimjer, bolni gubitak zbog smrti voljene osobe može nekoga potaknuti da posluša poruku o Kraljevstvu. Mi želimo utješiti osobu, pomoći joj da bude svjesna svoje duhovne potrebe i pokazati kako je može zadovoljiti. Glavni razlog zašto svjedočimo od kuće do kuće i sudjelujemo u ostalim vidovima kršćanske službe jest želja da učestvujemo u objavljivanju Jehovinog imena. Zaista smo sretni što djelo evangeliziranja pomaže onima koji ljube istinu i pravednost da postanu hvalitelji Jehove! Psalmist je pjevao: ”Momci i djevojke, starci i djeca. Neka hvale ime Jehovino; jer je samo njegovo ime uzvišeno, slava njegova na zemlji i na nebu“. :heart: :bye:

Propovjedanje istine u Zairu i Tahitiju :rtfm:
-------------------------------------------------------------
Neutralnost, nepristranost i ljubav koje pokazuju Jehovini svjedoci privlače ljude Jehovinoj Riječi i njegovoj organizaciji. U vezi s tim, jedan brat u Zairu piše: ”U selu Monigi, u okolici Gome, pripadnici plemenâ Hutu i Tutsi više ne posjećuju crkve nazovikršćanstva zato da bi izbjegli međusobne etničke napade dok se nalaze u crkvi! Budući da se većina izbjeglica vratila u Ruandu, ostatak stanovništva iz dva susjedna sela zna da je Dvorana Kraljevstva Jehovinih svjedoka jedino mjesto gdje se Hutui i Tutsiji u miru sastaju. Zato mnogi od njih traže biblijski studij.“ :heart: :bye:

Kada su Svjedoci na Tahitiju počeli razgovarati s Rémyem i mladom ženom s kojom je živio, on je bio član kick-boxing kluba. Bio je pobjednik brojnih borbi te je zbog toga bio odabran da se natječe izvan Tahitija. Smatrao je sebe neranjivim. Kockao je po kasinima, a kod kuće se svađao sa ženom s kojom je živio. Njegov je stav bio egoističan. Može li istina zaista pomoći takvoj osobi? Unatoč protivljenju svoje obitelji, pristao je na studij. Biblijska je istina postepeno oblikovala njegov stav. Napustio je posao koji nije bio u skladu s biblijskim načelima, prestao se baviti kick-boxingom i prekinuo s kockanjem. Svađe kod kuće postale su rjeđe. Zakonski se vjenčao i njegov se stav prema životu potpuno promijenio. Sada su mu dragocjene duhovne stvari koje je stekao za sebe i svoju obitelj time što je zadobio spoznaju o Jehovi, pravom Bogu. :heart: :bye:

Matej 24:14 - I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj. :heart:

zanimljivo:think:

sta je bilo pre rasela, kako ste se zvali i ko vas je to slagao da ste PRAVI?

Prije Rasella zvali smo se KRŠĆANI, no kada je došao OTPAD i pravi Božji narod nestao sa pozornice svijeta kao grupa, čekalo se na vrijeme posljednjih dana kako bi se OBNOVILO pravo obožavanje.

Sve ti je to prorečeno prijatelju, samo se treba istraživati i vjerovati u Božju riječ, a ne u ljude.

Matej 13:24-30 - Iznio im je još jednu usporedbu: “S kraljevstvom je nebeskim kao s čovjekom koji je posijao dobro sjeme na polju svojemu. Dok su ljudi spavali, došao je njegov neprijatelj, posijao kukolj među pšenicu i otišao. A kad je usjev izniknuo i donio plod, tada se pokazao i kukolj. Nato su robovi došli domaćinu i rekli mu: ‘Gospodaru, nisi li posijao dobro sjeme na polju svojemu? Odakle onda kukolj?’ A on im je rekao: ‘To je učinio neprijatelj.’ Nato su mu oni rekli: ‘Hoćeš li, dakle, da odemo i skupimo ga?’ A on je odgovorio: ‘Ne, da ne biste slučajno, skupljajući kukolj, s njim iščupali i pšenicu. Neka oboje raste zajedno do žetve, a u vrijeme žetve reći ću žeteocima: Skupite najprije kukolj i svežite ga u snopove da se spali, a zatim skupite pšenicu u moju žitnicu!’” :heart:

Matej 13:36-43 - Tada je otpustio narod i ušao u kuću. A njegovi su učenici došli k njemu i rekli: “Objasni nam usporedbu o kukolju u polju.” Nato je on rekao: “Sijač dobrog sjemena Sin je čovječji, polje je svijet, dobro sjeme sinovi su kraljevstva, kukolj su sinovi Zloga, a neprijatelj koji ga je posijao jest Ðavo. Žetva je svršetak ovoga poretka, a žeteoci su anđeli. Dakle, kao što se kukolj skuplja i spaljuje vatrom, tako će biti na svršetku ovoga poretka. Sin čovječji poslat će anđele svoje i oni će skupiti iz kraljevstva njegova sve koji druge navode na grijeh i one koji čine bezakonje i bacit će ih u peć ognjenu. Ondje će plakati i škrgutati zubima. Tada će pravednici poput sunca sjati u kraljevstvu Oca svojega. Tko ima uši, neka sluša! :heart:

Prije Rasella zvali smo se KRŠĆANI, no kada je došao OTPAD i pravi Božji narod nestao sa pozornice svijeta kao grupa, čekalo se na vrijeme posljednjih dana kako bi se OBNOVILO pravo obožavanje.

Sve ti je to prorečeno prijatelju, samo se treba istraživati i vjerovati u Božju riječ, a ne u ljude.

ajd polako da mi bude jasnije.
kad se pojavio otpad?

Ako su Jehovini Svjedoci pravi Božji narod u ovom vremenu, onda je logično da sam Bog djeluje preko njih.

Biblija je Božja riječ u kojoj je zapisana istina i Jehovina objava, tako da je sasvim jednostavno odgonetnuti što Bog traži od svojih ljudi.

Biblija je teška ako se čita, no lagana je ako se proučava. :heart: :bye:
E blago nama...vi jedini pravi,ziloti jedini istiniti :hahaha:
Samo...vasa tumacenja su pomalo "zakazala".I vas prorok Rasel takodje..
A poznati ste kao sekta koja bukvalno tumaci Bibliju,a ovde mi pricate da nije sve bukvalno,vec ima i metafora...
Ajd' dogovorite se vec jednom :confused:

E blago nama...vi jedini pravi,ziloti jedini istiniti :hahaha:
Samo...vasa tumacenja su pomalo "zakazala".I vas prorok Rasel takodje..
A poznati ste kao sekta koja bukvalno tumaci Bibliju,a ovde mi pricate da nije sve bukvalno,vec ima i metafora...
Ajd' dogovorite se vec jednom :confused:

Nemogu se oni dogovarati...:roll:
Moraju da pitaju u centrali.....:neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back