RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hose Maria de Vila Rocco, kurir ugledne španjolske tvrtke Potaots Candidas imao je isporučiti paket uložaka za kemijske olovke za Prefecturu Madrida. Mada je godinama bio Jehovin svjedok i objavitelj, tjelesne mu potrebe nisu bile strane. Tako je u delikatnom trenutku, upravo kada je ljupka čimbenica prefekture po imenu Marionita Gonzales potpisivala revers njegove dostavnice, osjetio neodoljivu želju da posjeti zahod.
Bilo ga je užasno sram pitati tu krhku djevojku jedno takvo prozaično pitanje. Zato je pokušao uz najnemarniji osmjeh za koji je u toj stisci bio pripravan, nekako bez riječi dati joj do znanja što ga muči. Prošlo je tridesetak dragocjenih sekundi u kojima je njegova pantomima postajala sve brža, a lice sve crvenije.
Marionita, mada ne pretjerano bistra, iz njegovih grimasa, a naročito iz neobičpno savitih nogu, shvatila je uzrok problema i tiho je rekla, lagano se zarumenjevši:
- Niz hodnik... druga vrata...
Ne treba ni pričati da se ovaj susret završio brakom te da danas možemo vidjeti mladi par kako dolazi pred Dvoranu kraljevstva na kurirskom mopedu za čiji je guvernal uvjek zataknut svitak Paloma papira.
:heart: :kpozdrav:

Isusova poniznost prije života na Zemlji :rtfm:
-----------------------------------------------------------------
Poniznost je osobina suprotna oholosti i ponosu. Ona dolazi iz srca, a očituje se u govoru, ponašanju i odnosu prema drugima. Kako je Jehova znao da će Mesija biti ponizan? Znao je da njegov Sin odražava njegovu savršenu poniznost. Osim toga, on se osvjedočio u poniznost svog Sina. Na koji način? Judina poslanica iznosi jedan izvanredan primjer: “Kad se arhanđeo Mihael sporio s Ðavlom i prepirao oko Mojsijeva tijela, nije se usudio osuditi ga pogrdnim riječima, nego je rekao: ‘Neka te Jehova prekori!’. Ime Mihael odnosi se na Isusa prije i nakon njegovog života na Zemlji — to je ime koje nosi kao arhanđeo, odnosno zapovjednik Jehovine nebeske vojske anđela. No, zapazi kako je Mihael postupio kad je imao spor sa Sotonom. Judina poslanica ne otkriva što je Sotona htio učiniti s Mojsijevim tijelom, no možemo biti sigurni da je imao neku zlu namjeru. Možda je htio da posmrtni ostaci tog vjernog Božjeg sluge posluže za idolopokloničke vjerske obrede. Iako se Mihael suprotstavio Sotoninoj pokvarenoj zavjeri, istovremeno je pokazao izvanredno samosvladavanje. Sotonu je sigurno trebalo prekoriti, ali Mihael, kojemu u vrijeme spora sa Sotonom još nije bio povjeren “sav sud”, smatrao je da takvu osudu smije izreći samo Jehova Bog . Mihael je kao arhanđeo imao velike ovlasti. Ipak, on je ponizno prepustio Jehovi da učini što treba i nije htio prekoračiti svoje ovlasti. Osim poniznosti pokazao je i skromnost — znao je svoje granice. Juda je s dobrim razlogom bio nadahnut da piše o tom sporu. Nažalost, neki kršćani u Judinim danima nisu bili ponizni. Bili su oholi i ‘pogrdno su govorili o svemu što zapravo nisu poznavali’. Mi nesavršeni ljudi zaista lako podlegnemo ponosu. Naprimjer, kako reagiramo kad ne razumijemo zašto se u kršćanskoj skupštini nešto napravilo, naprimjer neku odluku starješinstva? Ako bismo počeli davati negativne komentare i kritike, iako ne možemo znati sve pojedinosti na temelju kojih je ta odluka donesena, zar to ne bi bio znak da nam nedostaje poniznosti? Zato budimo poput Mihaela, to jest Isusa, i nemojmo se postavljati u ulogu suca u situacijama za koje nas Bog nije ovlastio.Božji Sin pokazao je poniznost i tako što je prihvatio zadatak da dođe na Zemlju. Razmisli o tome čega se sve trebao odreći zbog toga. Bio je arhanđeo. Bio je i “Riječ”, odnosno Jehovin osobni Zastupnik. Živio je na nebu, Jehovinom ‘svetom, krasnom i uzvišenom prebivalištu’. Ipak, Sin se ‘odrekao samoga sebe i uzeo obličje roba te postao sličan ljudima’. Pokušaj si predočiti što je sve bilo uključeno u njegov dolazak na Zemlju. Njegov je život bio prenesen u utrobu jedne djevice, Židovke, u kojoj je rastao devet mjeseci i potom došao na svijet kao čovjek. Rodio se kao bespomoćno dijete u obitelji siromašnog tesara te je prošao kroz sve faze odrastanja. Iako je bio savršen, tijekom čitavog tog razdoblja ostao je podložan svojim nesavršenim ljudskim roditeljima. Bila je to zaista izvanredna poniznost! Možemo li oponašati Isusa i pokazati poniznost spremno prihvaćajući u našoj službi Bogu zaduženja koja se ponekad mogu činiti manje vrijedna ili ponižavajuća? Naprimjer, naš je zadatak da propovijedamo dobru vijest o Božjem Kraljevstvu. No, kad ljudi reagiraju ravnodušno, kad nas ismijavaju ili nam se usprotive, onda nam se taj zadatak može činiti ponižavajućim. Međutim, ako ustrajno izvršavamo taj zadatak, nekome možemo spasiti život. U svakom slučaju, mnogo ćemo naučiti o poniznosti te ćemo ići stopama svog Učitelja, Isusa Krista. :heart: :bye:

Ivan 5:22 - Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud povjerio Sinu...:heart:

Filipljanima 2:7 - Naprotiv, odrekao se samoga sebe i uzeo obličje roba te postao sličan ljudima. :heart:

Dobrota prema svima :rtfm:
---------------------------------------
Malavi: Jednom je bratu u službi propovijedanja neki čovjek na biciklu često stvarao probleme. Kad god bi ga vidio kako propovijeda, stao bi i pokušao započeti svađu. Čak je bratu pokušao uzeti Bibliju. Jednog je dana naišao biciklom kad je brat s nekim proučavao Bibliju. U vožnji je pokušao dohvatiti nešto na biciklu, no ruka mu je ušla među žbice prednjeg kotača i jako je ozlijedio prste. Iako ga je jako boljelo, od svih promatrača u pomoć mu je priskočio jedino naš brat, koji mu je omotao prste i pobrinuo se da ga odvedu u bolnicu. Kasnije je posjetio tog čovjeka kod njegove kuće. Posramljen zbog svog vladanja, čovjek je priznao da je tako postupao jer je bio pod utjecajem lažnih glasina. Rekao je: ”Vi doista služite jedinom pravom Bogu. Nikada ne bih ni slutio da ćete biti toliko dobri prema meni nakon što sam se tako ružno ponio prema vama.“ :heart: :bye:

1. Ivanova 3:13 - Ne čudite se, braćo, što vas svijet mrzi! :heart:

Erevan: Jedan je mještanin imao mazgu koja je bila umiljata, ali poprilično ćudljiva životinja. Odbijala je napustiti štalu ako joj gazda ne stavi maleni slamnati šešir odvaljena oboda, sa prorezima za uši.
Čovjek i mazga svakog su dana u usamljeno planinsko mjestašce donosili po dvije kace izvorske vode.
No, na putu ka izvoru uvijek bi stajao jedan od braće koji je napadno mahao nekakvom knjigom koja je ličila na bibliju i pokušavao na sebe obratiti pozornost našeg prijatelja. Jednoga je dana dežurni brat izgubio strpljenje i pokušao dohvatiti ofucani slamnati šeširić sa mazgine glave. Napravio je ovo suviše brzo i nestrpljivo, tako da se klobuk sasvim odvalio, a mazga je ostala nepokrivena.
- O-ooo... -Reče zabrinuto naš čovjek dok su se mazgine uši prijeteći ispravljale tako da su se vršcima gotovo dodirivale visoko iznad glave životinje. U njenom su se pogledu miješali začuđenost i mržnja.
Brat je stajao na sredini staze u jednoj ruci držeći knjigu koja je ličila na bibliju, a u drugoj ostatak šeširića. Još malo je razmišljao, a onda dade petama vjetra. Na putu do izvora čovjek i mazga našli su i ostatak šeširića i knjigu koja je ličila na bibliju. Ali brata nije bilo nigdje.
A mazga? Od toga dana mazga je išla bez glavopokrivala, ali je vodila računa da koketno, koliko jedna mazga može biti koketna, nabacuje grivu na lijevu stranu. A put do izvora bio je slobodan.

1. Ivanova 3:13 - Ne čudite se, braćo, što vas svijet mrzi!

Poslednja izmena:
Propovijedanje dobre vijesti :rtfm:
-----------------------------------------------
Što će biti s religijom u teškim vremenima Isusove prisutnosti? Isus je s jedne strane prorekao pojačanu religioznu aktivnost: ”Pojavit će se mnogi lažni proroci i zavest će mnoge. S druge strane, pokazao je da će zanimanje za Boga u kršćanstvu kao cjelini biti na izmaku: ”Ohladnjet će ljubav mnogih“. To je točan opis onoga što se danas događa u tzv. kršćanstvu. Posvuda velike crkve idu nizbrdo, jer im nedostaje podrška. U nekad strogim protestantskim zemljama sjeverne Evrope i u Engleskoj religija je gotovo mrtva. Katolička crkva pati od nedostatka svećenika i od sve slabije podrške. S druge strane, dolazi do bujanja rubnih religijskih elemenata. Sekte istočnjačkih religija se šire, a lakomi televizijski propovjednici iznuđuju ljudima milijune dolara. :heart: :bye:

Ali, što je s pravim kršćanstvom, s religijom koju je utemeljio Isus i koju su propovijedali njegovi apostoli? Ona će za vrijeme Isusove prisutnosti još uvijek postojati. No, po čemu se može prepoznati? Postoji čitav niz obilježja prepoznavanja pravog kršćanstva, a jedno se spominje i u Isusovom velikom proročanstvu. Pravi će kršćani biti zaposleni svjetskim propovjedničkim djelom. On je prorekao: ”A ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po cijeloj nastanjenoj zemlji za svjedočanstvo svim narodima; i tada će doći kraj“.
Ovo propovijedanje vrši se sada u svjetskim razmjerima. Religiozna grupa po imenu Jehovini svjedoci provodi danas najopsežnije propovjedničko djelo u povijesti kršćanstva. Godine 1919, kad su se politički nastrojene velike crkve tzv. kršćanstva zalagale za Ligu naroda, koja je bila osuđena na propast, Jehovini svjedoci su bili pripremljeni za ovu globalnu propovjedničku kampanju. :heart: :bye:

Tada je bilo samo oko 10 000 Svjedoka, ali oni su bili svjesni djela koje je trebalo izvršiti. Hrabro su započeli s djelom propovijedanja. Shvatili su da je podjela na svećenike i laike proturječila, kako biblijskoj zapovijedi, tako i apostolskom uzoru. Zato su svi bez iznimke naučili razgovarati sa svojim bližnjima o Božjem Kraljevstvu. Postali su organizacijom propovjednika. Tokom vremena ovi su propovjednici doživljavali žestok otpor. U Evropi su im se usprotivili razni totalitarni režimi. U Sjedinjenim Državama i Kanadi morali su voditi pravne sporove i bili su izloženi napadima svijetine. U drugim zemljama morali su izlaziti na kraj s fanatičnim religioznim predrasudama i s okrutnim progonstvom od strane tiranskih diktatora. Sada se moraju součavati s duhom skepticizma i hedonizma koji se razvio. Ali, oni su do danas izdržali, a njihov broj je u međuvremenu porastao na sedam milijuna u preko 220 zemalja. Nikada prije dobra vijest nije se propovijedala u tolikom omjeru — očito ispunjenje ovog dijela znaka! :heart: :bye:

Izaija 43:10-12 - “Vi ste moji svjedoci”, kaže Jehova, “i sluga moj kojeg sam izabrao, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja onaj isti. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i poslije mene neće biti nijednoga. Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja. “Ja sam prorekao, spasio i objavio, kad među vama nije bilo nijednoga tuđeg boga. Stoga ste vi moji svjedoci”, kaže Jehova, “a ja sam Bog. :heart:

“Imam i druge ovce, koje nisu iz ovog tora” (Ivan 10:16). :rtfm:
----------------------------------------------------------------------------------------
Članovi velikog mnoštva pripadaju grupi koju je Isus nazvao “druge ovce”. Oni gaje nadu u vječni život u raju na Zemlji. Imaju čvrsto pouzdanje u to da će ih Isus ‘voditi na izvore voda života i da će Bog obrisati svaku suzu s očiju njihovih’. Nadajući se tome, oni su “oprali svoje duge haljine i ubijelili ih u krvi Janjetovoj”. Oni pokazuju vjeru u Isusovu žrtvu i zahvaljujući tome u Božjim očima imaju ‘bijele haljine’. Poput Abrahama, i oni su proglašeni pravednima kao Božji prijatelji. Osim toga, budući da Bog to sve brojnije veliko mnoštvo drugih ovaca smatra pravednim, oni se mogu nadati da će preživjeti veliku nevolju, kada će biti uništen ovaj svijet. Oni mogu razviti blizak odnos s Jehovom i kao grupa imaju divnu priliku preživjeti Harmagedon. :heart: :bye:

Otkrivenje 7:14 - Odvratio sam mu: “Gospodine moj, ti to znaš.” I rekao mi je: “To su oni koji dolaze iz velike nevolje. Oprali su svoje duge haljine i ubijelili ih u krvi Janjetovoj. :heart:

Otkrivenje 7:17 ...- jer će ih Janje, koje je uz prijestolje, pasti i voditi na izvore voda života. I Bog će obrisati svaku suzu s očiju njihovih.” :heart:

Firenca, ljeta gospodnjeg 2009, nedelja

Bejashe to jako cudan dan..U pocetku se doimalo kao da ce biti jedno sasvim obicno proljetnje popodne..
Maj u Firenci ...Eh... Miris cudesnog ljubicastog cvijeca i svjeze pokosene engleske trave na stoljetnom Artemio Franchiu - jedino je sto je uspjevalo da razbudi fjakom grogirane firentinske domacice, koje nisu navikle da nedeljom rade potpunim intezitetom..
Utakmica se blizila svom kraju...Fiorentina je jalovo napadala, dok je Milan strpljivo branio svoj direktan ulaz u Ligu sampiona.. Fiorentina je trebala pobjedu od najmanje 2 gola razlike..
Na klupi Milana tihovao je vremesni Karleto, simpaticni chicha i veliki strateg..Cesto je skretao pogled ka svojoj lijevoj ruci ukojoj je bila tamno smedja brojanica sa Hristovim raspecem.. Pored klupe Viole, mnogo mladji vuk Cezare, nervozno je setao uz aut liniju...I on se tiho molio za jedan gol koji bi razdrmao njegove igrace i razgalio srca bogobojazljivog naroda na tribinama..
Na terenu se tada desilo nesto neobjasnjivo...Neki kazu - bozanska intervencija...
Mladi jezuit u majici crveno crne boje, predao je loptu Inzagiju i potrcao u prazan prostor..
Lopta koja je nesumnjivo trebala da pripadne golmanu domacih, samim cudom se dokotrljala do mladog jezuita...On zatvara oci..Udarac...Gol...
Milan ce direktno u ligu sampiona..U klupsku kasu slice se milioni eura od TV prava..
Kaka pada na koljena..
Podize glavu prema nebu i tiho zajeca : "Boze...ipak te ima"

Firenca, ljeta gospodnjeg 2009, nedelja

Bejashe to jako cudan dan..U pocetku se doimalo kao da ce biti jedno sasvim obicno proljetnje popodne..
Maj u Firenci ...Eh... Miris cudesnog ljubicastog cvijeca i svjeze pokosene engleske trave na stoljetnom Artemio Franchiu - jedino je sto je uspjevalo da razbudi fjakom grogirane firentinske domacice, koje nisu navikle da nedeljom rade potpunim intezitetom..
Utakmica se blizila svom kraju...Fiorentina je jalovo napadala, dok je Milan strpljivo branio svoj direktan ulaz u Ligu sampiona.. Fiorentina je trebala pobjedu od najmanje 2 gola razlike..
Na klupi Milana tihovao je vremesni Karleto, simpaticni chicha i veliki strateg..Cesto je skretao pogled ka svojoj lijevoj ruci ukojoj je bila tamno smedja brojanica sa Hristovim raspecem.. Pored klupe Viole, mnogo mladji vuk Cezare, nervozno je setao uz aut liniju...I on se tiho molio za jedan gol koji bi razdrmao njegove igrace i razgalio srca bogobojazljivog naroda na tribinama..
Na terenu se tada desilo nesto neobjasnjivo...Neki kazu - bozanska intervencija...
Mladi jezuit u majici crveno crne boje, predao je loptu Inzagiju i potrcao u prazan prostor..
Lopta koja je nesumnjivo trebala da pripadne golmanu domacih, samim cudom se dokotrljala do mladog jezuita...On zatvara oci..Udarac...Gol...
Milan ce direktno u ligu sampiona..U klupsku kasu slice se milioni eura od TV prava..
Kaka pada na koljena..
Podize glavu prema nebu i tiho zajeca : "Boze...ipak te ima"

Zamolio bi te da ubuduće pišeš sadržaj koji je vezan za temu RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA. Ako želiš postaviti post o doživljaju određenih ljudi, da ga potkrijepiš sa biblijskim citatom. To što želiš omalovažavati i ismijavati moj način pisanja, ako te inspirira i hrani, samo izvoli, no bilo bi kulturno da pišeš vezano za Božju riječ. :bye:

Juda 2 - Neka vam se umnoži milosrđe i mir i ljubav! :heart:

Što se dogodilo u slučaju zapisanom u 2. Mojsijevoj 4:24-26 i čiji je život bio u opasnosti? :rtfm:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mojsije je putovao u Egipat sa svojom ženom Seforom te sinovima Gersamom i Eliezerom kad se zbio sljedeći događaj: ”Kad bijaše na putu u gostionici, dođe k njemu Jehova i htješe da ga ubije. A Sefora uze oštar nož, i obreza sina svojega, i okrajak baci k nogama njegovim govoreći: ti si mi krvav zaručnik. Tada ga ostavi Gospodin; a ona radi obrezanja reče: krvav zaručnik“. Iako su ovi reci nejasni i ne može se sa sigurnošću tvrditi što znače, Biblija ih ipak donekle razjašnjava. U izvještaju se ne govori čiji je točno život bio u opasnosti. Međutim, logično je zaključiti da Mojsijev nije jer je on od Boga upravo bio dobio zadatak da izvede Izraelce iz Egipta. Teško da bi mu Božji anđeo ugrozio život kad je išao izvršiti taj zadatak. Dakle, riječ je o životu jednog od njegovih sinova. Zakon o obrezanju koji je ranije dan Abrahamu glasio je: ”Neobrezano muško, kojemu se ne obreže okrajak tijela njegova, da se istrijebi iz naroda svojega, jer pokvari savez moj“. Mojsije očito nije obrezao svog sina, pa je Jehovin anđeo htio dječaka lišiti života. Kome je Sefora dotakla noge kožicom nakon što je obrezala svog sina da bi riješila problem? Jehovinom anđelu koji je imao vlast ubiti neobrezanog dječaka. Logično je da je kožicom dotakla anđelove noge te mu tako dala dokaz da je ispunila savez. Seforine riječi: ”Ti si mi krvav zaručnik“ neobične su. Što one otkrivaju o njoj? Time što je izvršila obrezanje, koje je bilo znak saveza, Sefora je potvrdila da se nalazi u savezu s Jehovom. Savez Zakona koji je kasnije sklopljen s Izraelcima pokazao je da se u savezu Jehovu može smatrati mužem, a drugu stranu ženom. Dakle, kad se obraćala Jehovi (preko njegovog zastupnika, anđela) kao ’krvavom zaručniku‘, Sefora je, po svemu sudeći, priznala da se podlaže uvjetima tog saveza. Bilo je to kao da je prihvatila ulogu žene u savezu koji je bio obilježen obrezanjem, a u kojem je Jehova Bog bio muž. U svakom slučaju, zahvaljujući tome što je bez odlaganja pokazala poslušnost Božjem zahtjevu, život njenog sina više nije bio u opasnosti. :heart: :bye:

2. Mojsijeva 4:20,24-26 - Tada je Mojsije uzeo ženu svoju i sinove svoje pa ih je posjeo na magarca i krenuo natrag u zemlju egipatsku. A u ruku je uzeo štap pravoga Boga. A na putu, u prenoćištu, Jehova je došao pred njega i htio ga usmrtiti. Ali Sipora je uzela kremen, pa je obrezala sina svojega i bacila kožicu pred noge njegove i rekla: “Jer ti si mi krvavi mladoženja.” Nato ga je pustio. Ona je tada rekla: “Krvavi mladoženja”, zbog obrezanja. :heart:

Promjena osobnosti :rtfm:
Iako je ukupni broj Svjedoka u Finskoj prošle godine porastao samo malo, radovali su se novom najvećem broju od 20 103 objavitelja. U toj zemlji ima još ljudi koji tragaju za istinom. Primjerice, jedan je bračni par Svjedoka planirao bolje se upoznati s obitelji koja živi u susjedstvu. Međutim, prije nego što su imali priliku da ostvare svoje planove, susjeda je došla na njihova vrata. Dok su pričali, razgovor je skrenuo na duhovne stvari i naša je sestra toj ženi ponudila knjigu Spoznaja. Kad je žena donijela knjigu kući, njen ju je muž pročitao za par dana, ali samo s namjerom da kritizira zato što je imao predrasude prema Jehovinim svjedocima. Ipak, sada je htio saznati više. Oni su uskoro Svjedocima rekli da već dugo vremena tragaju za religijom koja posjeduje istinu. Ispitali su nekoliko religija. Jehovine svjedoke su izostavili jer ionako svi govore protiv njih. Mislili su: ”Nije moguće da Svjedoci imaju istinu, kad je ni druge religije nemaju.“ S tom se obitelji odmah započelo proučavati. Bračni par je rekao: ”Kako smo proučavali, mnogi reci koje smo dobro poznavali sjeli su na svoje mjesto na jedan nov način. Osjećali smo kao da se diže magla dok smo malo-pomalo otkrivali što je istina. Kad smo u jednoj knjizi ugledali sliku Raja, smjesta smo pomislili: ’Na takvom mjestu želimo biti!‘“ Uskoro su počeli prisustvovati skupštinskim sastancima. Žena se prisjeća: ”Dočekani smo vrlo srdačno — jednostavno nisam mogla vjerovati!“ Njenog se muža dojmila urednost i točnost. Njihov sin, koji ima 12 godina, primjetio je nešto drugo: ”U svojoj sam obitelji zapazio da su zbog studija mama i tata postali pažljiviji te da je atmosfera u domu ugodnija i opuštenija.“ Muž sada s cijenjenjem kaže: ”Jehova je bio dugotrpljiv s nama. Nije nas želio uništiti, nego nas je doveo u pokajanje.“ Za otprilike sedam mjeseci, cijela se obitelj krstila. :heart: :bye:

Rimljanima 2:4 - Ili možda prezireš bogatstvo njegove dobrostivosti i uzdržljivosti i dugotrpljivosti, ne shvaćajući da te Božja dobrostivost želi dovesti do pokajanja? :heart:

2. Petrova 3:9 - Jehova ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, nego je strpljiv s vama jer ne želi da itko propadne, nego da svi dođu do pokajanja. :heart:

Promjena osobnosti :rtfm:
Iako je ukupni broj Svjedoka u Finskoj prošle godine porastao samo malo, radovali su se novom najvećem broju od 20 103 objavitelja. U toj zemlji ima još ljudi koji tragaju za istinom. Primjerice, jedan je bračni par Svjedoka planirao bolje se upoznati s obitelji koja živi u susjedstvu. Međutim, prije nego što su imali priliku da ostvare svoje planove, susjeda je došla na njihova vrata. Dok su pričali, razgovor je skrenuo na duhovne stvari i naša je sestra toj ženi ponudila knjigu Spoznaja. Kad je žena donijela knjigu kući, njen ju je muž pročitao za par dana, ali samo s namjerom da kritizira zato što je imao predrasude prema Jehovinim svjedocima. Ipak, sada je htio saznati više. Oni su uskoro Svjedocima rekli da već dugo vremena tragaju za religijom koja posjeduje istinu. Ispitali su nekoliko religija. Jehovine svjedoke su izostavili jer ionako svi govore protiv njih. Mislili su: ”Nije moguće da Svjedoci imaju istinu, kad je ni druge religije nemaju.“ S tom se obitelji odmah započelo proučavati. Bračni par je rekao: ”Kako smo proučavali, mnogi reci koje smo dobro poznavali sjeli su na svoje mjesto na jedan nov način. Osjećali smo kao da se diže magla dok smo malo-pomalo otkrivali što je istina. Kad smo u jednoj knjizi ugledali sliku Raja, smjesta smo pomislili: ’Na takvom mjestu želimo biti!‘“ Uskoro su počeli prisustvovati skupštinskim sastancima. Žena se prisjeća: ”Dočekani smo vrlo srdačno — jednostavno nisam mogla vjerovati!“ Njenog se muža dojmila urednost i točnost. Njihov sin, koji ima 12 godina, primjetio je nešto drugo: ”U svojoj sam obitelji zapazio da su zbog studija mama i tata postali pažljiviji te da je atmosfera u domu ugodnija i opuštenija.“ Muž sada s cijenjenjem kaže: ”Jehova je bio dugotrpljiv s nama. Nije nas želio uništiti, nego nas je doveo u pokajanje.“ Za otprilike sedam mjeseci, cijela se obitelj krstila. :heart: :bye:

Rimljanima 2:4 - Ili možda prezireš bogatstvo njegove dobrostivosti i uzdržljivosti i dugotrpljivosti, ne shvaćajući da te Božja dobrostivost želi dovesti do pokajanja? :heart:

2. Petrova 3:9 - Jehova ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, nego je strpljiv s vama jer ne želi da itko propadne, nego da svi dođu do pokajanja. :heart:

Ovakve priče iznosite samo muslimani i Vi...:confused:

:hahaha:

A dokle to pravilo važi? Mislim.. jel čitavog života treba tugovati da bi zaradio taj večni život? :D

Svi koji se ismijavaju Jehovi Bogu, njegovom Sinu i Svetom Pismu, te ljudima koji zastupaju Stvoritelja, ubrzo će plakati i tugovati u danu Kristove presude. :bye:

Matej 25:40 - A kralj će im odgovoriti: ‘Zaista, kažem vam, što god ste učinili jednom od ove moje najmanje braće, meni ste učinili.’ :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back