vorki
Iskusan
- Poruka
- 5.032
A što je na nebu broj mesta ograničen na 144.000, a na Zemlji nije?
Nema logike.. toliko nebo, a tolicka Zemlja...![]()
Govori se o Božjem kraljevstvu, vladavini koja će vladati nad zemljom.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A što je na nebu broj mesta ograničen na 144.000, a na Zemlji nije?
Nema logike.. toliko nebo, a tolicka Zemlja...![]()
Govori se o Božjem kraljevstvu, vladavini koja će vladati nad zemljom.![]()
![]()
Pa to sam znala i bez tebe...Govori se o Božjem kraljevstvu, vladavini koja će vladati nad zemljom.![]()
![]()
p.s. za Kopte i Jakovite; nisam hteo da sitnicarim... ali ipak je i to bitno... pokazuje kredibilnost pristupa istoriji Crkve...
Aha....
Znaci, Irinej i Epifanije su bili pravi hriscani? Drzali su pravu veru?
ODLICNO!!!
Hocemo li malo da porazgovaramo o tome sta su oni verovali pa onda da to uporedimo sa verovanjem J.Svedoka?
A sta rece Vorki, sta mislis o Ignjatiju, uceniku apostola Jovana? Da li je on pravi hriscanin (da podsetim umro je u prvoj deceniji drugog veka) tj. vecinu zivota proveo je u veku u kojem je ziveo i Isus (Crkveno Predanje cak kaze da je Ignjatije bio ono dete koje je Isus uzeo u narucje govoreci: "pustite decu k Meni...")
Od koga se Pravoslavlje odvojilo? U cemu je to zastranilo te 1054. godine?
p.s. za Kopte i Jakovite; nisam hteo da sitnicarim... ali ipak je i to bitno... pokazuje kredibilnost pristupa istoriji Crkve...
Pa to sam znala i bez tebe...
nego.. što je to božije kraljevstvo nako maleno.. to sam te pitala...
Aha.. oni će bukvalno da vladaju...Pa gledaj, VLADA republike Srbije, ili Hrvatske, ili bilo koje druge zemlje, nema nekoliko milijuna članova, nego jedan manji određeni broj koji vlada nad podanicima. Isto je i sa Božjim kraljevstvom, koje ima određeni broj Kristovih suvladara, i koje vlada nad velikim mnoštvom Božjih podanika na zemlji.![]()
![]()
Ili će oni upravljati i prirodom i njenim zakonima?
Mada mi Stajić reče da će i priroda postati savršena.. u smislu, da neće više biti cunamija, zemljotresa, tornada, poplava, vulkanskih erupcija i sl...
Aha.. oni će bukvalno da vladaju...
Pa vidi.. Vlada republike Hrvatske ili Srbije nema dovoljno članova da savlada nesavršen svet koji laže, krade, ubija, siluje...
Jel tako? Članova nikad dosta...
Al ako u tom raju na zemlji budu sve sama savršena bića(a tako mi je rekla Besmrtna da će biti), čemu onda toliki vladari?
Onda ih je i previše.
Ili će oni upravljati i prirodom i njenim zakonima?
Mada mi Stajić reče da će i priroda postati savršena.. u smislu, da neće više biti cunamija, zemljotresa, tornada, poplava, vulkanskih erupcija i sl...
Pitaj Stajića. Ja pojma nemam...Gde to piše?!
Nemoj da se zezamo sa prirodom, jer će da bude posledica!![]()
A šta nije u redu sa ovim načinom komunikacije?Biblija govori da će Božje kraljevstvo, na čelu sa Isusom Kristom vladati 1000 godina, u kojima će se uskrsavati ljudi. To razdoblje se zove DAN SUDA, u kojem će uskrsnuli ljudi biti poučavani Božjim istinama i zakonima. U tom vremenskom perijodu, kada će čovječanstvo biti bez utjecaja Sotone i svih loših utjecaja, ljudi će ići prema savršenstvu, koje je Bog još u doba Adama i Eve namjeravao uspostaviti nad ljudima. Upravo zato u tom razdoblju je potrebno Božje kraljevstvo, no i prije toga, jer će upravo ono, zajedno sa nebeskom vojskom, uništiti Sotonu i kompletno zlo na zemlji.
Ovo je ukratko, no ponavljam ti, ovako ne vrijedi da razgovaramo, pošto ima mnogo detalja o kojima je potrebno PROUČAVANJE, a ne na ovakav način komuniciranje.![]()
![]()
Konstantin, krivovjerje i pravovjerje pravog kršćanstva
-------------------------------------------------------------------------------------
Zašto je Konstantinovo ”obraćenje“ tako značajno? Zato što je on kao car imao velik utjecaj na zbivanja u doktrinarno podijeljenoj ”kršćanskoj“ crkvi, a u svom je carstvu želio jedinstvo. U to je vrijeme između biskupa grčkog govornog područja i biskupa latinskog govornog područja bjesnjela debata po pitanju ”odnosa između ’Riječi‘ ili ’Sina‘ ’Božjeg‘ koji se utjelovio u liku Isusa, i ’Boga‘ samog, sada nazvanog ’Otac‘ — budući da je njegovo ime, Jahve, uglavnom bilo zaboravljeno“ (The Columbia History of the World [Columbijina povijest svijeta]). Neki su zagovarali biblijski utemeljeno gledište da je Krist, Lógos, bio stvoren i da je stoga podređen Ocu. Među njima je bio i Arije, svećenik iz Aleksandrije (Egipat). Ustvari, R. P. C. Hanson, profesor teologije, kaže: ”Prije početka arijevske kontroverze [u četvrtom stoljeću], ni u Istočnoj ni u Zapadnoj crkvi nema teologa koji na neki način Sina ne smatra podređenim Ocu“ (The Search for the Christian Doctrine of God [Traganje za kršćanskim učenjem o Bogu]).![]()
Drugi su to shvaćanje o Kristovoj podređenosti smatrali krivovjerjem te su se okrenuli obožavanju Isusa kao ”Utjelovljenog Boga“. Ipak, profesor Hanson kaže da period o kojem se radi (četvrto stoljeće) ”ne predstavlja doba obrane dogovorenog i utvrđenog [trinitarskog] pravovjerja pred napadima otvorenog krivovjerja [arijanizma]. Na dnevnom redu tema o kojima se u prvom redu raspravljalo dotad se nije našla niti jedna pravovjerna doktrina“. On nastavlja: ”Sve su strane vjerovale da Biblija kao autoritet govori njima u prilog. Svaka je one druge opisivala kao nepravovjerne, netradicionalne i nebiblijske.“ Crkveni su redovi ovim teološkim pitanjem bili posve podijeljeni.![]()
Konstantin je u svom carstvu želio jedinstvo, pa je tako 325. n. e. sazvao koncil svojih biskupa u Niceji, koja se nalazila u istočnom, grčkom govornom području njegovog carstva, i koju je Bospor dijelio od novog Konstantinopola. Kaže se da je bilo prisutno negdje između 250 i 318 biskupa, dakle manjina od ukupnog broja, a većina prisutnih bila je s grčkog govornog područja. Nije bio prisutan čak ni papa Silvestar I. Nakon vatrene debate, taj nereprezentativni koncil objavio je Nicejsko vjerovanje koje je imalo snažan trinitarni naboj. Ipak, koncil je propustio argumentirati tu doktrinu. On nije razjasnio ulogu Božjeg svetog duha u trinitarnoj teologiji. Debata je bjesnjela desetljećima, a da bi se postigla konačna suglasnost bilo je potrebno da se sazove još nekoliko koncila i da nekoliko careva upotrijebi svoj autoritet, a moralo se posegnuti i za mjerom izgona. Bila je to pobjeda za teologiju i poraz za one koji su se držali Pisama.![]()
Jedna od posljedica trinitarnog učenja bila je ta da je nakon stoljećima dugog vremenskog razdoblja jedini pravi Bog Jehova utonuo u kaljužu nazovikršćanske teologije o Bogu-Kristu. Sljedeća logička posljedica te teologije bilo je razmišljanje: ako je Isus stvarno Utjelovljeni Bog, tada je Isusova majka Marija očito ”Majka Božja“. Tijekom godina, to je dovelo do mnogih različitih oblika štovanja Marije, i sve to usprkos činjenici da je apsolutno nemoguće pronaći ijedan biblijski redak koji bi Mariji pridavao bilo koju drugu ulogu osim uloge ponizne biološke Isusove majke. Stoljećima je Rimokatolička crkva nadalje razvijala i dotjerivala učenje o Majci Božjoj, s tom posljedicom da mnogi katolici Mariju štuju daleko revnije nego što obožavaju Boga.![]()
![]()
Kula strazara.... BORING....
A šta nije u redu sa ovim načinom komunikacije?
Kako da razgovaramo?
Ovo sve što si mi rekao već znam. Besmrtna je o tome pisala.
Ja sam te pitala nešto sasvim drugo.
Možda zato ova komunikacija ne valja.. ja te pitam jedno a ti odgovaraš nešto sasvim drugo...![]()
Dobro, ok, no smatram da je ipak praktičnije i puno bolje uz proučavanje, no ako imaš određenu spoznaju, slobodno pitaj što te još zanima.![]()
![]()
Dobro, ok, no smatram da je ipak praktičnije i puno bolje uz proučavanje, no ako imaš određenu spoznaju, slobodno pitaj što te još zanima.![]()
![]()
Uh, kakva greška... bolje pročitaj poruku još jednom...![]()
da li su smrtnici gresni?
Pa proučavam ja ovde već duže vreme šta pišu tvoje kolege.Dobro, ok, no smatram da je ipak praktičnije i puno bolje uz proučavanje, no ako imaš određenu spoznaju, slobodno pitaj što te još zanima.![]()
![]()
1. Ivanova 1:8-10 - Ako kažemo: “Nemamo grijeha”, zavaravamo sami sebe i istina nije u nama. Ako priznamo grijehe svoje, Bog će nam ih oprostiti i očistiti nas od svake nepravednosti, jer je vjeran i pravedan. Ako kažemo: “Nismo sagriješili”, činimo ga lažljivcem i riječ njegova nije u nama.![]()
![]()
da li su smrtnici gresni?
Ti grešniče odma sutra da se ženiš.
Okreni stranicu il dve pa vidi šta ti je Stajić rekao.