valaam
Domaćin
- Poruka
- 4.165
sta sad, treba da vilenimo celu noc da nas gospodjica udostoji odgovora?
И на то мораш да се навикнеш...

Лаку ноћ...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znaci li to da js ne prihvataju stari zavet?
Odgovoricu ti ja ako se ne ljutis. Odgovor je iz Biblije:"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. (2 Timoteju 3:16,17)
![]()
ok.. neke kompanije koriste tu strategiju da bi ostvarile profit..
vi je koristite da bi postigli neki svoj cilj...
kako god.. agresivna je...
Nema nista lose u smehodrmanju.Iskreno, kad neko počne rečenicu sa ''iskreno'' to je za mene smehotres..
a za psihologe je jasan znak da baš i nije iskreno...![]()
Zašto primer kondoma koji sam ja navela podrazumeva preljubu i blud?
Znači li to što si rekao da maloletnici koji se upuste u seksualne odnose ne bi trebali da koriste kondom? Time će težina greha koji su počinili biti veća ili manja?
Šta su za tebe zakonski venčani supružnici?
...i ljudi ne trebaju masturbirati...a ipak to cine![]()
Pogresno je i da ubijaju, ipak to cine!![]()
Odgovoricu ti ja ako se ne ljutis. Odgovor je iz Biblije:"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. (2 Timoteju 3:16,17)
![]()
a sta je masturbacija drugo do genocid![]()
a sta ako ne dovrsis stvar?![]()
Pa dobro.. a šta da im radimo? Da ih poženimo sa 15 il čuvamo pod staklenim zvonom?Maloletnici ne trebaju da stupaju u seksualne odnose a ne da koriste kondom, vec trebaju da sazru da bi stupili u brak i prihvatili odgovornost i obaveze braka!
Zakonski vencani supruznici su oni koji su vencani po zakonu zajednice, drzave u kojoj zive!
![]()
imaces veeelike bolove i preponama...mozda i bruh![]()
znaci li to da js ne prihvataju stari zavet?
Pa dobro.. a šta da im radimo? Da ih poženimo sa 15 il čuvamo pod staklenim zvonom?
Malo me bunite sa ovim zakonima države. Prvo što se zakoni od države do države razlikuju..
drugo što vi tvrdite da svetom trenutno vlada sotona... sve mi to nekako zvuči čudno...
U našoj državi dvoje ljudi može da živi i nevenčano, a da pri tom imaju ista prava kao da su u braku.
Samo im je potreban potpis dva svedoka da žive u zajednici.
Jel i oni čine blud?
Koliko sam ja upoznat, Jehovini svedoci se decidno odriču svega paganskog u hrišćanstvu, te ovakav komentar nije na mestu.
Pa dobro.. a šta da im radimo? Da ih poženimo sa 15 il čuvamo pod staklenim zvonom?
Malo me bunite sa ovim zakonima države. Prvo što se zakoni od države do države razlikuju..
drugo što vi tvrdite da svetom trenutno vlada sotona... sve mi to nekako zvuči čudno...
U našoj državi dvoje ljudi može da živi i nevenčano, a da pri tom imaju ista prava kao da su u braku.
Samo im je potreban potpis dva svedoka da žive u zajednici.
Jel i oni čine blud?
naravno da JS prihvataju celo pismo...
celokoliko
kako
zasto
zar nije stari zavet deo jevrejskih izvornika
ima samo 4 jevandjelja...a 12 apostola...ili 13...matematika me muci![]()
Nemam razloga da tvoj komentar i sumnju uzimam za zlo. Nemam, takodje nameru da ulazim u dublje objasnjenje svega navedenog u mom prethodnom postu jer ako zelis preciznije i opsirnije podatke mozes ih lako dobiti ako kliknes OVDE!
Nije lako vaspitavati decu, to je jedan od najtezih poslova. Deca u vecini drzava sticu punoletstvo u 18-oj godini. Do tog vremena i narocito u periodu od 13-18 godine kada je aktivnost hormona najveca, znaci kad sazrevaju, veoma je tesko i deci i roditeljima. Potrebno je mnogo razgovora, potrebno je mnogo strpljenja i vremena. Potrebno je objasniti deci da je seksualna aktivnost i seks pre braka-blud nesto sto je veoma lose i gadno u Bozjim ocima. Da je blud nesto sto je, takodje veoma opasno, da moze da zavrsi nezeljenom trudnocom, seksualno prenosivim bolestima i najgora moguca varijanta, AIDS.
Pavle u Rimljanima objasnjava da je svaki hriscanin duzan da postuje vise vlasti. Vise vlasti su u relativnoj poziciji u odnosu na Jehovu (postoje zato sto to Jehova dozvoljava). Vlasti imaju ulogu zastite gradjana i kao takve stite interese svih gradjana pa i Jehovinog naroda! Onog momenta kad ljudska vlast dodje u konflikt sa Biblijom-Jehovinim zakonom, onda osoba koja zivi po biblijskim principima slusa Bibliju a ne vlasti! Primer je rat, kad Jehovin Svedok dobije poziv za rat on onda slusa Jehovu (voli bliznjeg svoga kao samog sebe) i radije ce da izgubi zivot nego da kompromituje hiscanska nacela!
Taj slucaj se praktikuje u citavom svetu, ali je na osnovu hriscanskih-biblijskih principa neispravan jer nisu zakonski vencani-nemaju vencani list od zvanicnih vlasti!
Potpis dva svedoka im omogucava da i posle razdvajanja (ako su najmane 6 meseci ziveli zajedno) imaju obostrano pravo na zajednicki stecenu imovinu u tom periodu i podjednaku odgovornost prema zajednicki stecenoj deci ako ih imaju! Znaci dva svedoka ne svedoce o braku koji je potpisan pred zvanicnim organima vlasti, u slucaju Srbije to je maticar. Takav brak je u ocima Jehove nevazeci i to je blud.
![]()
Stajicu, rekao sam kasnije da ste LJUDSKA TVOREVINA, na to sam mislio, jer nije vas BOG osnovao nego RASEL. Drugo, JS ne razlikuju paganstvo od hriscanstva, njima je receno da smo mi pagani i to je to. Crkvene DOGME se temelje na BIBLIJI I ZATO SE ZOVU DOGME, vidi se da ne znas ustvari sta je DOGMA. Kad govorite o HRISTU, on je sve samo NIJE BOG, iako vas JOVANOVO JEVANDJELJE DEMANTUJE U PRVOM STIHU PRVE GLAVE!