RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto rekoh, ponizna osoba zeljna znanja vidi i reaguje i razmislja na osnovu onoga sto vidi i nije joj tesko da zakljuci koja je religija prava i ko ima istinu!

z;)
Čemu onda tako agresivna kampanja.. što ljudi sami ne dođu po istinu?

Time što tvrdite da jedini imate istinu, direktno vređate sve ostale religije...
a bunite se i tražite da se vaše teme zaključavaju ukoliko neko postavi pitanje na koje numete da odgovorite...

smuci mi se tvoje vidjenje Biblije :aha:

E baš mi te je žao... al ponekad moram da ti srušim iluzije...
Nekad ćeš morati da odrasteš.
Vidiš.. kad neko tvrdi da bog ne samo da ne očekuje od ljudi da ubijaju, već im to i brani, a u bibliji stoji pregršt primera koji to demantuju, onda ja stvarno moram da reagujem..:D

Какав ти је то аватар...:worth:..;)
:tajna: maskirala sam se...

Nemoj mi uzeti za zlo, samo da ukažem na neke sitne propuste.

Da su Jehovini Svedoci Bozja Organizacija jasno je celom svetu.

Zar ti komentari na ovoj temi nisu dovoljni da ti jasno pokažu da to što si napisao nije tačno? :think:

Jedino Jehovin narod moze slobodno i bez straha, hrabro i odlucno da propoveda dobru vest o Bozjem Kraljevstvu i objavljuje ime Jedinog i Istinitog Boga Jehove i da mu niko nista ne moze i nije u stanju da bilo sta uradi protiv ovog jedistvenog dela.

Koliko sam ja upoznat i pripadnici preostalih 80 i nešto hriščanskih denominacija propovedaju slobodno i bez straha.

Vlade drzava nisu u stanju niti mogu da zaustave ovo jedinstveno svetsko bibljisko obrazovno delo iako su mnogi pokusavali i pokusavaju brutalnim i krajnje necivilizovanim sredstvima i delima da uguse i dan-danas Jehovin narod i propovednicku delatnost.

Koliko sam ja upoznat u državama u kojima ima pripadnika Jehovinih svedoka zakonom je zagarantovana sloboda veroispovesti, tako da vlade država ni ne pokušavaju da zaustave proučavanje Svetog pisma.

Postoji li danas vece cudo od ovog koje se odvija pred ocima celog sveta i pred svim duhovnim stvorenjima koja budno prate dogadjaje koji se odvijaju?

Zavisi kako definišeš čudo.

Da li bi bilo koja ljudska organizacija bila u stanju da organizuje i vodi delo svetskog obima i ovako organizuje 7 miliona ljudi razlicitih jezika, rasa, nacionalnosti, tradicije...da stampa mesecno vise od 70 000 000 casopisa, brosura, knjiga, Biblija i druge literature i sve to nudi nasim bliznjima bez ikakve novcane nadoknade-besplatno?

Da, bila bi.
Uzgred, 70 000 000 je ukupan tiraž, a ne broj naslova.

Razum nam jednostavno govori (ako smo iskreni prema sebi) da obican, nesavrseni covek to nije u stanju da cini!

Hm, ne bih se složio sa ovim, naprotiv, mislim da je navedeno sasvim u dometu ljudskih mogućnosti, mada se moram složiti da je kompleksan i dobor organizovan poduhvat.

Ovaj... ovo je propagandni pamflet... i to dosta neuko napisan. :think:
Sigurno možete i bolje od ovoga, zar ne?

Čemu onda tako agresivna kampanja.. što ljudi sami ne dođu po istinu?

Isus je ostavio primer propovedanja. Sam Hrist je ustanovio nacin kako treba propovedati dobru vest, niko drugi nije izmislio propovedanje od mesta do mesta, od kuce do kuce. Dao je izricitu zapovest svim hriscanima da idu da propovedaju dobru vest i da prave ucenike od svih naroda. Ko god ne zeli da slusa dobru vest koju mi, Jehovin narod, nosimo od kuce do kuce, moze da se izjasni da ne zeli da mu vise dolazimo na vrata i mi ne dolazimo! Nema tu nikakve agresije!

Time što tvrdite da jedini imate istinu, direktno vređate sve ostale religije...
Ponosni i oni koje pogadja istina se vredjaju, to je normalno. Na drugoj strani oni koji su hrabri i nezadovoljni svojom religijom jer vide licemerstvo u njoj, oni koji su zeljni prave bibiljiske istine i spremni su da priznaju sebi da su na pogresnom putu ne vredjaju se, naprotiv, traze i nalaze "izvor zive vode"-istinu od koje nece nikada vise ozedneti.

a bunite se i tražite da se vaše teme zaključavaju ukoliko neko postavi pitanje na koje numete da odgovorite...

Ne postoji pitanje na koje Biblija nema odgovor, postoje samo gluvi i tvrdoglavi sagovornici! Biblija je savrsena Jehovina Rec-jednostavna istina!

:kpozdrav:

Isus je ostavio primer propovedanja. Sam Hrist je ustanovio nacin kako treba propovedati dobru vest, niko drugi nije izmislio propovedanje od mesta do mesta, od kuce do kuce. Dao je izricitu zapovest svim hriscanima da idu da propovedaju dobru vest i da prave ucenike od svih naroda. Ko god ne zeli da slusa dobru vest koju mi, Jehovin narod, nosimo od kuce do kuce, moze da se izjasni da ne zeli da mu vise dolazimo na vrata i mi ne dolazimo! Nema tu nikakve agresije!
U Marketingu se stručno takve kampanje nazivaju agresivnim. :D
Nisam to ja izmislila već neki ljudi pametniji od mene...

Ponosni i oni koje pogadja istina se vredjaju, to je normalno. Na drugoj strani oni koji su hrabri i nezadovoljni svojom religijom jer vide licemerstvo u njoj, oni koji su zeljni prave bibiljiske istine i spremni su da priznaju sebi da su na pogresnom putu ne vredjaju se, naprotiv, traze i nalaze "izvor zive vode"-istinu od koje nece nikada vise ozedneti.
A vi se ne vređate kada vam neko kaže da nemate istinu? :D
E svašta...:lol:

Ne postoji pitanje na koje Biblija nema odgovor, postoje samo gluvi i tvrdoglavi sagovornici! Biblija je savrsena Jehovina Rec-jednostavna istina!

Za to već rekosmo da nije tačno. Na primer...
Ne piše nigde da li je dozvoljeno koristiti prezervativ ili ne.
Ne piše nigde da li je ili njije dozvoljeno koristiti računar.
itd...

Nemoj mi uzeti za zlo, samo da ukažem na neke sitne propuste.
Zar ti komentari na ovoj temi nisu dovoljni da ti jasno pokažu da to što si napisao nije tačno? :think:
Koliko sam ja upoznat i pripadnici preostalih 80 i nešto hriščanskih denominacija propovedaju slobodno i bez straha.
Koliko sam ja upoznat u državama u kojima ima pripadnika Jehovinih svedoka zakonom je zagarantovana sloboda veroispovesti, tako da vlade država ni ne pokušavaju da zaustave proučavanje Svetog pisma.
Zavisi kako definišeš čudo.
Da, bila bi.
Uzgred, 70 000 000 je ukupan tiraž, a ne broj naslova.
Hm, ne bih se složio sa ovim, naprotiv, mislim da je navedeno sasvim u dometu ljudskih mogućnosti, mada se moram složiti da je kompleksan i dobor organizovan poduhvat.
Ovaj... ovo je propagandni pamflet... i to dosta neuko napisan. :think:
Sigurno možete i bolje od ovoga, zar ne?

Nemam razloga da tvoj komentar i sumnju uzimam za zlo. Nemam, takodje nameru da ulazim u dublje objasnjenje svega navedenog u mom prethodnom postu jer ako zelis preciznije i opsirnije podatke mozes ih lako dobiti ako kliknes OVDE!

Biblija je i tako pisana da moze izvuci iz coveka stav i stanje njegovog SRCA :heart:

:cao:
:D

Kakav stav i stanja iz tvog srca izvlače sledeći citati:

4 I reče mu Gospod: Prođi posred grada, posred Jerusalima, i zabeleži belegom čela onim ljudima koji uzdišu i koji ridaju radi svih gadova što se čine usred njega.
1 Moj. 4:15, Ps. 119:53, Jezek. 6:11, Jezek. 21:11

5 A drugima reče i čuh: Prođite za njim po gradu, i pobijte, neka ne žali oko vaše niti se smilujte;
Jezek. 43:3

6 Starce i mladiće, i devojke i decu i žene pobijte da se istrebe; ali na kome god bude znak, k njemu ne pristupajte; i počnite od moje svetinje. I počeše od moje svetinje. I počeše od starešina što behu pred domom.

..........

5 A onaj prorok ili sanjač da se pogubi, jer vas je nagovarao da se odmetnete Gospoda Boga svog, koji vas izvede iz zemlje misirske i iskupi vas iz kuće ropske, i odvraćao od puta koji ti je zapovedio Gospod Bog tvoj da ideš njim; tako istrebi zlo iz sebe.

...........

7 Između bogova drugih naroda koji su oko vas, blizu ili daleko od tebe, od jednog kraja zemlje do drugog,

8 Ne pristaj s njim niti ga poslušaj; neka ga ne žali oko tvoje, i nemoj mu se smilovati niti ga taji,
Priče 1:10, Lk. 14:26, Gal. 1:8

9 Nego ga ubij: tvoja ruka nek se prva digne na nj da ga ubiješ, pa onda ruka svega naroda.
5 Moj. 17:7, Dela 7:58

10 Zaspi ga kamenjem da pogine;

...................

12 Ako za kakav grad svoj, koji ti Gospod Bog tvoj da da u njemu živiš, čuješ gde govore:
Is.N. 22:11

13 Iziđoše ljudi nevaljali između tebe i otpadiše sve koji žive u gradu njihovom, govoreći: Hajde da služimo drugim bogovima, kojih ne poznajete,
2 Car. 17:21, 1 Jn. 2:19

14 Tada traži i raspitaj, izvidi dobro, pa ako bude istina i doista se učinila ona gadna stvar među vama,
Is.N. 22:13, Sud. 20:12

15 Pobij mačem sve koji žive u gradu onom, i zatri i njega i sve što bi u njemu bilo, i stoku mačem pobij.

О томе им и ја цело време говорим. Говорим да Бог људима, кроз историју човечанства, издаје две наредбе - Наредбу не убиј и наредбу убиј(рат), али они то не виде...:cool:

Poslednja izmena:
О томе им и ја цело време говорим. Говорим да Бог људима, кроз историју човечанства, издаје две нередбе - Наредбу не убиј и наредбу убиј(рат), али они то не виде...:cool:

prema Starom Zavetu je bilo tako

prema novom zavetu Bog nigde ne kaze ljudima da MOGU DA UBIJAJU NITI IM DAJE TAKVE NAREDBE

nego morate nekako OPRAVDATI UCESTVOVANJE I PODUPIRANJE RATOVA :cool:

sto je za prave hriscane NEOPROSTIVO

premanovom zavetu Bog nigde ne kaze ljudima da MOGU DA UBIJAJU NITI IM DAJE TAKVE NAREDBE

Ček, ček.. sad je bilo tako.. a pre neki dan si mi rekla da sam ove citate bukvalno shvatila i da zapravo nije bilo tako...

Pa jel bilo tako il nije bilo tako? :dontunderstand:

prema novom zavetu Bog nigde ne kaze ljudima da MOGU DA UBIJAJU NITI IM DAJE TAKVE NAREDBE

А ко је по теби валидан? Јехова и његове заповести или Арх. Михаило и његове заповести?

U Marketingu se stručno takve kampanje nazivaju agresivnim. :D
Nisam to ja izmislila već neki ljudi pametniji od mene...

U marketingu da, gde se ciljano obradjuje podrucje s namerom da se ostvari profit prodajom odredjene vrste robe, ali ne i u dobrovoljnom i besplatnom propovedanju dobre vesti o Bozjem Kraljevstvu gde je cilj biblijsko obrazovno delo u pitanju a ne nikakav novcani profit!

A vi se ne vređate kada vam neko kaže da nemate istinu? :D
E svašta...:lol:

Iskreno, meni sve suze niz ledja idu od sekiracije i vredjanja. Ja znam da imam istinu i ne postoji niko na ovome svetu ko ce me ubediti da je nemam! z;)

Za to već rekosmo da nije tačno. Na primer...
Ne piše nigde da li je dozvoljeno koristiti prezervativ ili ne.
Ne piše nigde da li je ili njije dozvoljeno koristiti računar.
itd...

U pravu si Kojice ali postoje principi u Bibliji po kojima se i danas vladamo i vazeci su kao i pre 2000 godina. Primer kondoma koji si navela podrazumeva preljubu i blud. Biblijska nacela su jasna po tom pitanju, naime Biblija osudjuje blud i preljubu, stoga mozemo zakljuciti da je i koriscenje kondoma u svrhu bluda i preljube protiv biblijskih nacela ali nije protiv nacela ako zakonski vencani supruznici koriste kondom, zasto da ne!

Pusenje nije spomenuto u Bibliji i neko bi zakljucio da je pusenje OK, medjutim nije OK, kako? Evo kako Pavle savetuje Hriscane u Korintu:"Imajući, dakle, ovakva obećanja, o ljubazni! Da očistimo sebe od svake poganštine tela i duha, i da tvorimo svetinju u strahu Božijem.

Biblija nema nista protiv progresa i koriscenja naucnih dostignuca i tehnike u svrhu poboljsanja zivota pojedinaca. Biblija je protiv zloupotrebe bilo cega sto moze navesti osobu da ugrozi prvo svoj zivot a zatim i zivote onih oko nje!

z;)

U marketingu da, gde se ciljano obradjuje podrucje s namerom da se ostvari profit prodajom odredjene vrste robe, ali ne i u dobrovoljnom i besplatnom propovedanju dobre vesti o Bozjem Kraljevstvu gde je cilj biblijsko obrazovno delo u pitanju a ne nikakav novcani profit!
ok.. neke kompanije koriste tu strategiju da bi ostvarile profit..
vi je koristite da bi postigli neki svoj cilj...
kako god.. agresivna je...

Iskreno, meni sve suze niz ledja idu od sekiracije i vredjanja. Ja znam da imam istinu i ne postoji niko na ovome svetu ko ce me ubediti da je nemam! z;)
Iskreno, kad neko počne rečenicu sa ''iskreno'' to je za mene smehotres..
a za psihologe je jasan znak da baš i nije iskreno...:D

U pravu si Kojice ali postoje principi u Bibliji po kojima se i danas vladamo i vazeci su kao i pre 2000 godina. Primer kondoma koji si navela podrazumeva preljubu i blud. Biblijska nacela su jasna po tom pitanju, naime Biblija osudjuje blud i preljubu, stoga mozemo zakljuciti da je i koriscenje kondoma u svrhu bluda i preljube protiv biblijskih nacela ali nije protiv nacela ako zakonski vencani supruznici koriste kondom, zasto da ne!

Pusenje nije spomenuto u Bibliji i neko bi zakljucio da je pusenje OK, medjutim nije OK, kako? Evo kako Pavle savetuje Hriscane u Korintu:"Imajući, dakle, ovakva obećanja, o ljubazni! Da očistimo sebe od svake poganštine tela i duha, i da tvorimo svetinju u strahu Božijem.

Biblija nema nista protiv progresa i koriscenja naucnih dostignuca i tehnike u svrhu poboljsanja zivota pojedinaca. Biblija je protiv zloupotrebe bilo cega sto moze navesti osobu da ugrozi prvo svoj zivot a zatim i zivote onih oko nje!

z;)
Zašto primer kondoma koji sam ja navela podrazumeva preljubu i blud? :dontunderstand:
Znači li to što si rekao da maloletnici koji se upuste u seksualne odnose ne bi trebali da koriste kondom? Time će težina greha koji su počinili biti veća ili manja?
Šta su za tebe zakonski venčani supružnici?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back