RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MOSTI - NETRULEZNA SVETA I CUDOTVORNA TELA!

Da da, ok, kod katolika je HOSTI.

Vidiš prijatelju, izgleda da zato i nisi razumio Mojsijeve biblijske citate koje sam ti napisao, zato što vjerujete u DOSLOVNO PRETVARANJE kruha u tijelo i vina u Isusovu krv. Neznam kako je točno kod Pravoslanih, no kod Katoličkih je tako. Takvo razmišljanje je NE BIBLIJSKO i nema nikakvog potvrdnog temelja. :bye:

Opčenito, da je to točno, onda bi kršćani radili jedan postupak KANIBALIZMA. Kada se govori o kruhu kao Isusovom tijelu i vinu kao Isusovoj krvi, tada se misli na SIMBOLIKU, a ne na DOSLOVNOST. Upravo preslika PRINOŠENJA životinjskih žrtvi i poškropljenje krvi je upučivalo na PLAN SPASENJA PUTEM KRISTA. No, to je za tebe ČVRSTA hrana, dok ti je trenutno potrebno MLIJEKO. :bye:

Hebrejima 9:11-14 - Ali kad je došao Krist kao veliki svećenik koji je omogućio blagoslove koji su došli, prošao je kroz veći i savršeniji šator, koji nije načinjen rukama, to jest nije od ovoga stvorenja, i jednom zauvijek ušao u sveto mjesto, ali ne s krvlju jaraca i junaca, nego sa svojom krvlju, i tako nam pribavio vječno izbavljenje. Jer ako krv jaraca i junaca i pepeo od junice posvećuje onečišćene koji su time poškropljeni, te im tijelo postaje čisto, koliko će više krv Krista, koji je po vječnom duhu samoga sebe neokaljana prinio Bogu, očistiti našu savjest od mrtvih djela kako bismo služili živome Bogu? :heart:

Da da, ok, kod katolika je HOSTI.

Vidiš prijatelju, izgleda da zato i nisi razumio Mojsijeve biblijske citate koje sam ti napisao, zato što vjerujete u DOSLOVNO PRETVARANJE kruha u tijelo i vina u Isusovu krv. Neznam kako je točno kod Pravoslanih, no kod Katoličkih je tako. Takvo razmišljanje je NE BIBLIJSKO i nema nikakvog potvrdnog temelja. :bye:

Opčenito, da je to točno, onda bi kršćani radili jedan postupak KANIBALIZMA. Kada se govori o kruhu kao Isusovom tijelu i vinu kao Isusovoj krvi, tada se misli na SIMBOLIKU, a ne na DOSLOVNOST. Upravo preslika PRINOŠENJA životinjskih žrtvi i poškropljenje krvi je upučivalo na PLAN SPASENJA PUTEM KRISTA. No, to je za tebe ČVRSTA hrana, dok ti je trenutno potrebno MLIJEKO. :bye:

Hebrejima 9:11-14 - Ali kad je došao Krist kao veliki svećenik koji je omogućio blagoslove koji su došli, prošao je kroz veći i savršeniji šator, koji nije načinjen rukama, to jest nije od ovoga stvorenja, i jednom zauvijek ušao u sveto mjesto, ali ne s krvlju jaraca i junaca, nego sa svojom krvlju, i tako nam pribavio vječno izbavljenje. Jer ako krv jaraca i junaca i pepeo od junice posvećuje onečišćene koji su time poškropljeni, te im tijelo postaje čisto, koliko će više krv Krista, koji je po vječnom duhu samoga sebe neokaljana prinio Bogu, očistiti našu savjest od mrtvih djela kako bismo služili živome Bogu? :heart:
Pravoslavni veruju da se hleb i vino na svetoj tajni evharistije pretvaraju u telo i krv Hristovu

Написах ја шта је поражавајућа вијест за православце...
Политичко дјеловање да би се под плаштом РЕЛИГИЈЕ спашавали
људи који само знају да су гладни и прихватиће било кога.
Читајте.
Мислите.
Волите.
Свађајте се са Јеховиним свједоцима,ако хоћете.
Ипак немојте.
Јер док Воркији на форумима одвлаче пажњу и мисли,дотле
на другој страни Латини раде на свом циљу...

Kakvo značenje imaju kruh i vino koji se poslužuju prilikom obilježavanja Kristove smrti? :rtfm:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isus je za beskvasni kruh što ga je dao apostolima kad im je zapovjedio da obilježavaju njegovu smrt rekao ovako: “Ovo predstavlja tijelo moje” (Mar. 14:22). Taj je kruh bio simbol njegovog bezgrešnog ljudskog tijela, koje je on trebao žrtvovati u korist čovječanstva kako bi mu omogućio život u budućnosti. Tom prilikom pažnja je bila usmjerena posebno na život koji će Isusova žrtva omogućiti onima koji budu izabrani da zajedno s njim vladaju u nebeskom Kraljevstvu. Kad je svojim vjernim apostolima dao vino, Isus je rekao: “Ovo predstavlja moju ‘krv saveza’, koja će se proliti za mnoge” (Mar. 14:24). To je vino bilo simbol njegove krvi. Njegova prolivena krv trebala je omogućiti oproštenje grijeha onima koji pokažu vjeru u nju. Tom je prigodom Isus istaknuo očišćenje od grijeha koje će biti omogućeno onima koji će zajedno s njim vladati u Kraljevstvu. Njegove riječi ukazuju i na to da će novi savez između Jehove Boga i duhom pomazane kršćanske skupštine postati pravovaljan putem njegove krvi.

Da li se kruh i vino doista pretvaraju u Kristovo tijelo i krv? :rtfm:
-------------------------------------------------------------------------------------------
U svojoj enciklici Ispovijest vjere Naroda Božjega; Svečano vjerovanje objavljenoj 30. lipnja 1968, papa Pavao VI izjavio je: “Kao što vjerujemo da su se kruh i vino koje je Gospodin posvetio na Posljednjoj večeri pretvorili u Njegovo Tijelo i Njegovu Krv što ih je za nas prinio na križu, tako vjerujemo i da se kruh i vino koje posvećuje svećenik pretvaraju u Tijelo i Krv Krista koji je slavno ustoličen na nebu, i vjerujemo da je mistična prisutnost Gospodnja, pod prilikama kruha i vina koji nam se čine istima i prije i poslije Posvećenja, doista prava, istinska i zbiljska prisutnost. (...) Tu mističnu pretvorbu Crkva vrlo prikladno naziva transsupstancijacija” (Amanda Watlington, Official Catholic Teachings—Christ Our Lord, Wilmington, North Carolina, SAD, 1978, stranica 411). Podupire li Biblija to vjerovanje?

Na što je Isus mislio kad je rekao: “Ovo je tijelo moje”, “Ovo je krv moja”? :rtfm:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mat. 26:26-29, JB: “Dok su blagovali, uze Isus kruh, izreče blagoslov pa razlomi, dade svojim učenicima i reče: ‘Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje!’ I uze čašu, zahvali i dade im govoreći: ‘Pijte iz nje svi! Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha. A kažem vam: ne, neću od sada piti od ovog roda trsova do onoga dana kad ću ga — novoga — s vama piti u kraljevstvu Oca svojega.’”
U NS umjesto izraza “ovo je tijelo moje” i “ovo je krv moja” stoji: “ovo predstavlja tijelo moje” i “ovo predstavlja moju krv”. Takav je prijevod u suglasju s kontekstom tih riječi, to jest s onim što piše u 29. retku u raznim katoličkim prijevodima. U JB čitamo: “Neću od sada piti od ovog roda trsova do onoga dana kad ću ga — novoga — s vama piti u kraljevstvu Oca svojega” (kurziv dodan). I drugi prijevodi isto tako pokazuju da je Isus sadržaj čaše opisao kao “ovaj rod trsov”, a to je rekao nakon što je izgovorio riječi: “Ovo je krv moja.” Razmislimo o izrazima “ovo je tijelo moje” i “ovo je krv moja” u svjetlu drugih slikovitih izraza koji su upotrijebljeni u Bibliji. Isus je, naime, rekao i sljedeće: “Ja sam svjetlost svijeta”, “Ja sam vrata ovcama” i “Ja sam istinski trs” (Ivan 8:12; 10:7; 15:1; JB). Zdrav razum nam govori da nijedan od tih izraza ne ukazuje na nekakvu čudesnu preobrazbu. U 1. Korinćanima 11:25 (JB) apostol Pavao je opisivao događaje s Posljednje večere i izrekao je istu poruku malo drugačijim riječima. Umjesto da je citirao Isusa kako kaže: “Pijte iz nje svi! Ovo je krv moja, krv Saveza”, on je to formulirao ovako: “Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi.” Naravno, to ne znači da se ta čaša na neki čudesan način preobrazila u novi savez. Nije li razumnije zaključiti da je sadržaj čaše predstavljao Isusovu krv putem koje je novi savez učinjen pravomoćnim?

Na što je Isus mislio kad je izrekao riječi zapisane u Ivanu 6:53-57? :rtfm:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Reče im stoga Isus: ‘Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni’” (Ivan 6:53-57, JB). Znače li te riječi da su ljudi trebali u doslovnom smislu jesti Isusovo tijelo i piti njegovu krv? Kad bi bilo tako, Isus bi ih poticao da krše Zakon što ga je Bog preko Mojsija dao Izraelcima. Zakon je zabranjivao konzumiranje bilo kakve krvi (3. Mojs. 17:10-12). Ne samo da Isus nije poticao ljude na takvo što nego je čak osudio kršenje bilo koje zapovijedi iz Zakona (Mat. 5:17-19). Dakle, Isus je izraze “jesti” i “piti” upotrijebio u prenesenom smislu — njima je htio reći da ljudi trebaju pokazivati vjeru u žrtvu koju je dao kao savršeni čovjek i u njenu otkupnu vrijednost. (Usporedi Ivana 3:16; 4:14; 6:35, 40.)

:heart: :bye: :heart: :bye:

Написах ја шта је поражавајућа вијест за православце...
Политичко дјеловање да би се под плаштом РЕЛИГИЈЕ спашавали
људи који само знају да су гладни и прихватиће било кога.
Читајте.
Мислите.
Волите.
Свађајте се са Јеховиним свједоцима,ако хоћете.
Ипак немојте.
Јер док Воркији на форумима одвлаче пажњу и мисли,дотле
на другој страни Латини раде на свом циљу...

Hahaha, ti si dobar prijatelju, kao VELIKA ZAVJERA je u toku, vezano za PRAVOSLAVNE, ili ???

Matej 24:31 - I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga. :heart:

Božji narod nije samo jedna nacija, nego ljudi iz svih plemena, jezika i naroda.

Svatko onaj tko vrši volju Jehove Boga i slijedi Isusa Krista je na strani pravoga Boga.

:heart: :bye:

Vorki, ne odgovori mi za MOSTI!

Biblija jasno govori da će PRESTATI darovi svetoga duha, te da će samo ostati plodovi svetoga duha.

Prema tome, ako se izravno kaže da je Sotona VLADAR ovoga svijeta, onda je logično zaključiti da će se ČUDA dešavati samo sa njegove strane.

Kao što se fino ističe, da će se Đavo javljati kao anđeo svijetla, onda je očigledan pravac manipulacije.

Pošto je pravi Bog rekao da se njegov narod KLONI bilo čega nečistog, onda je bar i jedna poganska stvar ta nečista mrlja.

Biblija jasno govori da će PRESTATI darovi svetoga duha, te da će samo ostati plodovi svetoga duha.

Prema tome, ako se izravno kaže da je Sotona VLADAR ovoga svijeta, onda je logično zaključiti da će se ČUDA dešavati samo sa njegove strane.

Kao što se fino ističe, da će se Đavo javljati kao anđeo svijetla, onda je očigledan pravac manipulacije.

Pošto je pravi Bog rekao da se njegov narod KLONI bilo čega nečistog, onda je bar i jedna poganska stvar ta nečista mrlja.

Ako ti ja kazem da su mosti sv. Vasilija Ostroskog izlecile na stotine ljudi do sada, i ako ti kazem da je medju njima bilo onih u kojima je bio demon i da su se posle jedne prospavane noci ispod njegovog kivota budili potpuno zdravi sta ces mi reci?

Ako ti ja kazem da su mosti sv. Vasilija Ostroskog izlecile na stotine ljudi do sada, i ako ti kazem da je medju njima bilo onih u kojima je bio demon i da su se posle jedne prospavane noci ispod njegovog kivota budili potpuno zdravi sta ces mi reci?

Pa gledaj prijatelju, i mnogi vračevi i šamani su izlječili tamošnje ljude, i mnogi takozvani katolički sveci, ili sveci ostalih religija. Upravo ti o tome i govorim. Te meći ne dolaze od strane Boga ili Isusa, nego od strane Sotone. :bye:

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart:

2. Solunjanima 9-12 - Ali bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem i svakom nepravdom i prijevarom. Sve je to namijenjeno onima koji odlaze u propast zbog toga što nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se spasili. I zato Bog dopušta da na njih djeluje zabluda, da bi povjerovali laži, kako bi svi oni bili osuđeni jer nisu vjerovali istini, nego su voljeli nepravdu. :heart:

Kao što vidiš, takva dešavanja za budučnost se obznanjuju jedino u NEGATIVNOM kontekstu. :bye:

Pa gledaj prijatelju, i mnogi vračevi i šamani su izlječili tamošnje ljude, i mnogi takozvani katolički sveci, ili sveci ostalih religija. Upravo ti o tome i govorim. Te meći ne dolaze od strane Boga ili Isusa, nego od strane Sotone. :bye:

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart:

2. Solunjanima 9-12 - Ali bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem i svakom nepravdom i prijevarom. Sve je to namijenjeno onima koji odlaze u propast zbog toga što nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se spasili. I zato Bog dopušta da na njih djeluje zabluda, da bi povjerovali laži, kako bi svi oni bili osuđeni jer nisu vjerovali istini, nego su voljeli nepravdu. :heart:

Kao što vidiš, takva dešavanja za budučnost se obznanjuju jedino u NEGATIVNOM kontekstu. :bye:

Citat iz Matejevog jevandjelja se odnosi na zive ljude, a ja ti govorim o MRTVIMA koje je Bog proslavio posle smrti. Jer kako demon demona moze izgoniti. Ako se to desi, nece li se to carstvo podeliti i rascepati?

Citat u poslanici Solunjaninima govori o LAZNIM CUDESNIM ZNAKOVIMA, a ovo su PRAVA CUDA!

Лукав си ти Ворки...
Нисам ја написао ШТА је ваш циљ.
То ви знате.
НИКАКВУ завјеру нисам поменуо.
Но Србима,крај међусобних свађа,не треба непријатељ.
Иако их имају доста.
Ако и постоји завјера,зна се чија је(немојте СЕБИ придавати
значај и гордити се,ви сте само,као и ми,људи).
И уперена је против свих људи.
Но то може и на другом мјесту да се распаравља.
Ден Браун и његови филмови су "мала маца" у односу на оно што долази.
Али биће воља Божја.
Ми само можемо да се молимо и радимо на себи...

Citat u poslanici Solunjaninima govori o LAZNIM CUDESNIM ZNAKOVIMA, a ovo su PRAVA CUDA!

E moj prijatelju, sve su to ČUDA od strane Đavla Sotone. :bye:

Otkrivenje 12:9 - I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Sotona, koji zavodi sav svijet. Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi. :heart:

Mi živimo u naraštaju kraja, u modernoj Sodomi i Gomori, tako da onaj, koji se prepusti ovome svijetu i njegovom duhu, osuđen je na duhovno sljepilo i propast. :bye:

Priče Salamunove 30:12 - Ima naraštaj koji za sebe misli da je čist, a od izmeta svojega nije opran. :heart:

E moj prijatelju, sve su to ČUDA od strane Đavla Sotone. :bye:

Otkrivenje 12:9 - I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Sotona, koji zavodi sav svijet. Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi. :heart:

Mi živimo u naraštaju kraja, u modernoj Sodomi i Gomori, tako da onaj, koji se prepusti ovome svijetu i njegovom duhu, osuđen je na duhovno sljepilo i propast. :bye:

Priče Salamunove 30:12 - Ima naraštaj koji za sebe misli da je čist, a od izmeta svojega nije opran. :heart:

Jesi li ti procitao ono iznad?

Лукав си ти Ворки...
Нисам ја написао ШТА је ваш циљ.
То ви знате.
НИКАКВУ завјеру нисам поменуо.
Но Србима,крај међусобних свађа,не треба непријатељ.
Иако их имају доста.
Ако и постоји завјера,зна се чија је(немојте СЕБИ придавати
значај и гордити се,ви сте само,као и ми,људи).
И уперена је против свих људи.
Но то може и на другом мјесту да се распаравља.
Ден Браун и његови филмови су "мала маца" у односу на оно што долази.
Али биће воља Божја.
Ми само можемо да се молимо и радимо на себи...

Neke stvari dobro govoriš, jer se radi na NOVOM SVIJETSKOM POREDKU.

Jedna država i jedna religija - EKUMENIZAM.

Ja vam sigurno nisam neprijatelj, niti vama niti bilo kome drugom, jer je moj neprijatelj Sotona Đavo.

Mi smo ljudi koje se TRUDE živjeti kršćanski i koji se trude VRŠITI Božju volju.

Ovo sve što se dešava nama svima pred nosem, je biblijsko proročanstvo koje se mora ispuniti do kraja.

Danijel 2:31-45 - Ti si, kralju, vidio golem kip. Taj kip, velik i izuzetno sjajan, stajao je pred tobom i izgledao je zastrašujuće. Glava toga kipa bila je od čistoga zlata, prsa i ruke od srebra, trbuh i bedra od bakra,  noge od željeza, stopala dijelom od željeza, a dijelom od gline. Dok si gledao, odvalio se kamen, a da ga nisu dodirnule ljudske ruke, i udario je kip u stopala od željeza i gline te ih satro. Tada se najedanput satrlo željezo, glina, bakar, srebro i zlato, i sve je postalo kao pljeva na gumnu ljeti i vjetar je sve odnio bez traga. A kamen koji je udario u kip postao je velika gora i ispunio cijelu zemlju. To je san, a značenje ćemo njegovo reći kralju. Ti, kralju, kralju nad kraljevima, kojemu je Bog nebeski dao kraljevstvo, moć, silu i dostojanstvo i kojemu je u ruke dao životinje poljske i ptice nebeske, gdje god žive sinovi ljudski, i kojega je postavio vladarom nad svima njima, ti si glava od zlata. Nakon tebe podignut će se drugo kraljevstvo, slabije od tvojega, pa treće kraljevstvo, od bakra, koje će vladati cijelom zemljom. A četvrto kraljevstvo bit će jako kao željezo. Jer kao što željezo sve satire i mrvi, tako će i ono, poput željeza koje razbija, satrti i razbiti sva ona kraljevstva. To što si vidio da su stopala i prsti dijelom od lončarske gline, a dijelom od željeza, znači da će kraljevstvo biti razdijeljeno, no imat će nešto od čvrstoće željeza, jer si vidio željezo pomiješano s vlažnom glinom. To što su prsti stopala dijelom od željeza, a dijelom od gline, znači da će kraljevstvo dijelom biti jako, a dijelom krhko. A to što si vidio željezo pomiješano s vlažnom glinom, znači da će se pomiješati s ljudskim potomstvom, ali neće se držati zajedno, jedno s drugim, kao što se ni željezo ne da pomiješati s glinom. U dane tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti. I to kraljevstvo neće prijeći na neki drugi narod. Ono će satrti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati dovijeka, jer vidio si da se kamen odvalio od gore, a da ga nisu dodirnule ljudske ruke, i da je satro željezo, bakar, glinu, srebro i zlato. Veliki Bog obznanjuje kralju što će se dogoditi u budućnosti. San je pouzdan, a tumačenje vjerodostojno.” :heart:

Prouči prijatelju ovo proročanstvo koje govori o povijesnoj kronologiji svijetskih sila koje imaju veze sa Božjim narodom.

Prva je Babilon, druga Medo-Perzija, teča je Grčka, četvrta Rimsko carstvo i poslijednja ( u doba kraja ) je Anglo-američka svijetska sila. Zapazi, da u trenutku te zadnje svijetske sile, Svemogući Bog će podignuti kraljevstvo koje će UNIŠTITI sva svijetska kraljevstva koja se trenutno budu nalazila na zemlji. Jedno drugo proročanstvo u Otkrivenju, govori o SVIM svijetskim silama kroz povijest, koje su imale VEZU sa Božjim narodom.

Otkrivenje 17:9,10 - Za ovo treba razuma i mudrosti: Sedam glava predstavlja sedam gora na kojima žena sjedi. One predstavljaju i sedam kraljeva: pet ih je palo, jedan vlada, a drugi još nije došao, ali kad dođe, ostat će kratko vrijeme. :heart:

Ivan je pisao proročanstvo u dobu šeste svijetske sile, Rimskog carstva, kaže da ih je pet bilo - koji su imali veze sa Božjim narodom, a to su: Egipat, Asirija, Babilon, Medo-Perzija i Grčka. U doba Rimske svijetske sile se Otkrivenje piše, a još jedna treba da dođe, koja će KRATKO trajati. Amerika je postala svijetskom silom poslije drugoga svijetskog rata, a kao što znamo sve ove sile kroz povijest su vladale nekoliko stotina godina. Po toj logici i drugim biblijskim proročanstvima, JASNO se vidi da živimo u POSLIJEDNJIM DANIMA.

Jehovin dan je blizu :rtfm:
-------------------------------------
Uspon i pad svjetskih sila: Apostol Ivan u Otkrivenju 17:9-11 spominje ’sedam kraljeva‘, odnosno sedam svjetskih sila koje dolaze jedna za drugom. Ivan govori i o ’osmom kralju‘, koji predočava Ujedinjene narode. Trebamo li očekivati da će se pojaviti još neka svjetska sila? Ne, jer prema proročanstvu osmi kralj ”odlazi u uništenje“, nakon čega se ne spominje da će na Zemlji vladati neki drugi kralj. Pomaže li ti to proročanstvo da uvidiš u kojem vremenskom periodu mi živimo? I Danijel 2:31-45 pomaže nam da razumijemo kada će doći Jehovin dan. U tom proročanstvu veliki lik koji je Nabuhodonozor vidio u snu predočava smjenjivanje svjetskih sila. Sve svjetske sile predočene tim likom već su bile na svjetskoj sceni. U kojem periodu mi živimo? U periodu koji je predočen stopalima tog lika. Proročanstvo slikovito opisuje što se dalje treba zbiti. Ljudske vladavine bit će u potpunosti uništene kako bi ustupile mjesto ’kraljevstvu koje se dovijeka neće rasuti‘. Uviđaš li kako ovo proročanstvo pokazuje da je Jehovin dan blizu? Daljnji dokazi: Imamo i druge dokaze da je Jehovin dan blizu. Očevici smo ispunjenja onoga što je Pavao prorekao o osobinama ljudi u ”posljednjim danima“ (2. Tim. 3:1-5). Osim toga, sudjelujemo u ispunjenju proročanstva da će se ljudima širom svijeta propovijedati dobra vijest, nakon čega treba doći kraj (Mat. 24:14). Neka naša služba propovijedanja i dalje odražava hitnost vidljivu u riječima anđela koji objavljuje: ”Bojte se Boga i dajte mu slavu, jer je došao čas njegovog suda“ (Otkr. 14:6, 7). :bye:

:heart: :klap: :hvala: :klap: :heart:

Kako demon demona moze izgoniti? Objasni mi!

Zašto misliš da je u tijelu postojao demon, a ne trik pomoću kojega je ostvaren zacrtani cilj ??? :bye: :heart:

Isus jasno govori o osobama koje će istjerivati demone i koji budu mnoga druga silna dijela činili. Precizno objašnjava da će ti ljudi biti od Sotone, a ne od Boga, i on ih neće prihvatiti za svoje. Zapazi da se govori o kršćanima koji će upravo to raditi, jer kaže da će mu vikati Gospodine, Gospodine !

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart:

Još je jedna bitna stvar, Isus ovdije u ovom poglavlju govori o PREPOZNAVANJU pravih kršćana od lažnih.

:bye:

Zašto misliš da je u tijelu postojao demon, a ne trik pomoću kojega je ostvaren zacrtani cilj ??? :bye: :heart:

Isus jasno govori o osobama koje će istjerivati demone i koji budu mnoga druga silna dijela činili. Precizno objašnjava da će ti ljudi biti od Sotone, a ne od Boga, i on ih neće prihvatiti za svoje. Zapazi da se govori o kršćanima koji će upravo to raditi, jer kaže da će mu vikati Gospodine, Gospodine !

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje! :heart:

Još je jedna bitna stvar, Isus ovdije u ovom poglavlju govori o PREPOZNAVANJU pravih kršćana od lažnih.

:bye:
Objasni detaljno taj TRIK!

Objasni detaljno taj TRIK!

Navest ću ti jedan primjer. U Italiji sedamdesetih godina, izgorjela je jedna katolička crkva u kojoj je od svega ostala netaknuta drvena skulptura Marije, Isusove majke. Biblija jasno govori da se vrši obožavanje JEDINO Bogu Jehovi, preko Isusa Krista. Znači, ako netko vrši OBOŽAVANJE i štovanje bilo koga drugoga OSIM BOGA, taj namjerno prkosi samome Bogu i njegovoj svetoj riječi. Poslije gašenja požara, ta skulptura je bila u SREDIŠTU pažnje za vršenje obožavanja i prakticiranja idolopoklonstva.

Nešto slično je i u ovom slučaju. Određeni čovjek, zbog NAVODNIH natprirodnih dešavanja, postaje predmetom obožavanja, gdje se pravi Bog tada stavlja u DRUGI PLAN, te se na taj način sramoti.

Luka 4:7,8 - Ako mi se, dakle, pokloniš, sva će vlast biti tvoja.” Isus mu je nato rekao: “Pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!’” :heart:

Ovim stihovima sam GOSPOD obara ucenje JS o svetiteljima i cudotvorcima:
Marko 9, 38-40: Odgovori mu Jovan govoreci: Ucitelju, videsmo jednoga koji ne ide za nama; a tvojim imenom izgoni demone; zabranismo mu, jer ne ide za nama. A Isus rece: Ne branite mu; jer nema nikoga koji bi imenom mojim cudo cinio i mogao odmah zlo govoriti o meni. JER KO NIJE PROTIV VAS S VAMA JE!

Osećam se prozvanim onim pamfletima o prevodu novog sveta.

Dela apostolska 2:46

Karadžić: И сваки дан бијаху једнако једнодушно у цркви, и ломљаху хљеб по кућама, и примаху храну с радости и у простоти срца.

D. Stefanović: Сваки дан беху једнако једнодушно у храму, ломљаху хлеб по кућама, примаху храну с радошћу и с простим срцем

Savremeni srpski prevod: Сваког дана су се истрајно и једнодушно окупљали у Храму. По кућама су ломили хлеб и заједно јели радосног и искреног срца.

Sinod SPC: И сваки дан бијаху истрајно и једнодушно у храму, и ломећи хљеб по домовима, примаху храну с радошћу и у простоти срца

Čarnić: Свакодневно су били стално и једнодушно у храму, ломили су хлеб по кућама, примали су храну с радошћу и проста срца

Duda-Fućak: Svaki bi dan jednodušno i postojano hrlili u Hram, u kućama bi lomili kruh te u radosti i prostodušnosti srca zajednički uzimali hranu

Šarić: I svaki dan bili su jednako jednodušno u hramu, i lomili su kruh po kućama i primali hranu s radošću i priprosta srca.

Sinod RPC: И каждый день единодушно пребывали в храме и, преломляя по домам хлеб, принимали пищу в веселии и простоте сердца

American Standard: And day by day, continuing stedfastly with one accord in the temple, and breaking bread at home, they took their food with gladness and singleness of heart

Bible in Basic Eng.: And day by day, going in agreement together regularly to the Temple and, taking broken bread together in their houses, they took their food with joy and with true hearts

Darby: And every day, being constantly in the temple with one accord, and breaking bread in [the] house, they received their food with gladness and simplicity of heart

Douay-Rheims: And continuing daily with one accord in the temple and breaking bread from house to house, they took their meat with gladness and simplicity of heart

Green's Literal Tr.: And continuing steadfastly with one mind day by day in the temple, and breaking bread from house to house, they shared food in gladness and simplicity of heart

King James V.: And they, continuing daily with one accord in the temple, and breaking bread from house to house, did eat their meat with gladness and singleness of heart

Modern King James V.: And continuing with one accord in the temple, and breaking bread from house to house, they shared food with gladness and simplicity of heart

New Americ. Standard B.: And day by day continuing with one mind in the temple, and breaking bread from house to house, they were taking their meals together with gladness and sincerity of heart

New International V.: Every day they continued to meet together in the temple courts. They broke bread in their homes and ate together with glad and sincere hearts

New King James V.: So continuing daily with one accord in the temple, and breaking bread from house to house, they ate their food with gladness and simplicity of heart

New Revised Standard V.: Day by day, as they spent much time together in the temple, they broke bread at home and ate their food with glad and generous hearts

Revised Standard V.: And day by day, attending the temple together and breaking bread in their homes, they partook of food with glad and generous hearts

Weymouth NT: And, day by day, attending constantly in the Temple with one accord, and breaking bread in private houses, they took their meals with great happiness and single-heartedness

Young's Literal Tr.: Daily also continuing with one accord in the temple, breaking also at every house bread, they were partaking of food in gladness and simplicity of heart

Da li su svi ovi prevodi pogrešni, kada je u pitanju "lomljenje hleba", osim vašeg, gde ste to izbacili, kako biste prilagodili Bibliju svojoj doktrini???

Ovim stihovima sam GOSPOD obara ucenje JS o svetiteljima i cudotvorcima:
Marko 9, 38-40: Odgovori mu Jovan govoreci: Ucitelju, videsmo jednoga koji ne ide za nama; a tvojim imenom izgoni demone; zabranismo mu, jer ne ide za nama. A Isus rece: Ne branite mu; jer nema nikoga koji bi imenom mojim cudo cinio i mogao odmah zlo govoriti o meni. JER KO NIJE PROTIV VAS S VAMA JE!

Razlika je ta, što se to odnosilo na trenutno doba, kada su kršćani dobili dozvolu za korištenje DAROVA svetoga duha, Božje sile, a u biblijskim citatima, koje sam ja postavio, govori se o budućnosti u kojoj će se upravo po tim dešavanjima prepoznavati pravi Isusovi učenici.

1. Korinćanima 13:8 - Ljubav nikada ne prestaje. A darovi proricanja će nestati, jezici će prestati, znanje će nestati...:heart:

Darovi svetoga duha su prestali, a ostali su samo PLODOVI, te se JEDINO po njima, u VREMENU KRAJA, Isusovi učenici mogu prepoznati.

Matej 7:16 - Prepoznat ćete ih po plodovima njihovim...:heart:

Galaćanima 5:22 - A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, 2blagost, samosvladavanje...:heart:

Osećam se prozvanim onim pamfletima o prevodu novog sveta.

Dela apostolska 2:46

Karadžić: И сваки дан бијаху једнако једнодушно у цркви, и ломљаху хљеб по кућама, и примаху храну с радости и у простоти срца.

D. Stefanović: Сваки дан беху једнако једнодушно у храму, ломљаху хлеб по кућама, примаху храну с радошћу и с простим срцем

Savremeni srpski prevod: Сваког дана су се истрајно и једнодушно окупљали у Храму. По кућама су ломили хлеб и заједно јели радосног и искреног срца.

Sinod SPC: И сваки дан бијаху истрајно и једнодушно у храму, и ломећи хљеб по домовима, примаху храну с радошћу и у простоти срца

Čarnić: Свакодневно су били стално и једнодушно у храму, ломили су хлеб по кућама, примали су храну с радошћу и проста срца

Duda-Fućak: Svaki bi dan jednodušno i postojano hrlili u Hram, u kućama bi lomili kruh te u radosti i prostodušnosti srca zajednički uzimali hranu

Šarić: I svaki dan bili su jednako jednodušno u hramu, i lomili su kruh po kućama i primali hranu s radošću i priprosta srca.

Sinod RPC: И каждый день единодушно пребывали в храме и, преломляя по домам хлеб, принимали пищу в веселии и простоте сердца

American Standard: And day by day, continuing stedfastly with one accord in the temple, and breaking bread at home, they took their food with gladness and singleness of heart

Bible in Basic Eng.: And day by day, going in agreement together regularly to the Temple and, taking broken bread together in their houses, they took their food with joy and with true hearts

Darby: And every day, being constantly in the temple with one accord, and breaking bread in [the] house, they received their food with gladness and simplicity of heart

Douay-Rheims: And continuing daily with one accord in the temple and breaking bread from house to house, they took their meat with gladness and simplicity of heart

Green's Literal Tr.: And continuing steadfastly with one mind day by day in the temple, and breaking bread from house to house, they shared food in gladness and simplicity of heart

King James V.: And they, continuing daily with one accord in the temple, and breaking bread from house to house, did eat their meat with gladness and singleness of heart

Modern King James V.: And continuing with one accord in the temple, and breaking bread from house to house, they shared food with gladness and simplicity of heart

New Americ. Standard B.: And day by day continuing with one mind in the temple, and breaking bread from house to house, they were taking their meals together with gladness and sincerity of heart

New International V.: Every day they continued to meet together in the temple courts. They broke bread in their homes and ate together with glad and sincere hearts

New King James V.: So continuing daily with one accord in the temple, and breaking bread from house to house, they ate their food with gladness and simplicity of heart

New Revised Standard V.: Day by day, as they spent much time together in the temple, they broke bread at home and ate their food with glad and generous hearts

Revised Standard V.: And day by day, attending the temple together and breaking bread in their homes, they partook of food with glad and generous hearts

Weymouth NT: And, day by day, attending constantly in the Temple with one accord, and breaking bread in private houses, they took their meals with great happiness and single-heartedness

Young's Literal Tr.: Daily also continuing with one accord in the temple, breaking also at every house bread, they were partaking of food in gladness and simplicity of heart

Da li su svi ovi prevodi pogrešni, kada je u pitanju "lomljenje hleba", osim vašeg, gde ste to izbacili, kako biste prilagodili Bibliju svojoj doktrini???

Kakve ima veze riječ LOMLJENJE KRUHA, kada se taj običaj u trenutku jela PRAKTICIRAO svaki dan ??? :heart: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back