RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ништа ти то Ворки не вреди, јер цитати које сам раније поставио, говоре да је Дух Свети свесна сила која има СВОЈУ вољу...

Onda VI kažete da Mi bukvalno tumačimo Bibliju, hmm.

Luka 7:35 - Ipak, mudrost opravdavaju sva djeca njezina.” :heart:

Kako kažeš da Božja sila IMA RAZUM, onda i MUDROST ima DJECU, ili ??? :bye:

Onda VI kažete da Mi bukvalno tumačimo Bibliju, hmm.

Luka 7:35 - Ipak, mudrost opravdavaju sva djeca njezina.” :heart:

Kako kažeš da Božja sila IMA RAZUM, onda i MUDROST ima DJECU, ili ??? :bye:

Ne lupetaj.
Bog je mudrost, i sve ostalo , pa zar ne moze imati decu?

Nego evo ti za Duha Svetoga pa se razmisli da ne hulis vise.

Дела апостолска, глава 5;
3. А Петар рече: Ананија! Зашто напуни сотона срце твоје да слажеш Духу Светоме и сакријеш од новаца што узе за њиву?
4. Кад је била у тебе не беше ли твоја? И кад је продаде не беше ли у твојој власти? Зашто си дакле такву ствар метнуо у срце своје? Људима ниси слагао него Богу.

Дела апостолска, глава 7;
51. Тврдоврати и необрезаних срца и ушију! Ви се једнако противите Духу Светоме; како ваши оци тако и ви.

Дела апостолска Глава 1;
16. Људи браћо! Требало је да се изврши оно писмо што прорече Дух Свети устима Давидовим за Јуду који беше пред онима што ухватише Исуса;

Дела апостолска, глава 16;
6. А кад прођоше Фригију и галатијску земљу, забрани им Дух Свети говорити реч у Азији.

7. А кад дођоше у Мисију хтеше да иду у Витинију, и Дух не даде.

Дела апостолска, глава 18;
5. И кад сиђоше из Македоније Сила и Тимотије, навали Дух Свети на Павла да сведочи Јеврејима да је Исус Христос.
I mnogo drugo, e sada ti razmisli za ubuduce huliti na Duha Svetoga i govoriti da je bezlicna sila?

A zasto ides protiv biblije i Boga?
Ajde iznesi iz tvoje biblije pa da uporedimo?
Nemoj da se brukas vise, molim te, samo ces svojoj dusi da naudis.

kad nadjes rec TROJSTVO u BIBLIJI javni mi :cao:

sve sto je bitno u Bibliji pise

i USKRSENJE

i VECNI ZIVOT

itd...

a TROJSTVO ne postoji u BIbliji :manikir:

mozda u nekim drugim knjigama iz mitologije ga nadjes... probaj tamo

Ne lupetaj.
Bog je mudrost, i sve ostalo , pa zar ne moze imati decu?

Nego evo ti za Duha Svetoga pa se razmisli da ne hulis vise.

Дела апостолска, глава 5;
3. А Петар рече: Ананија! Зашто напуни сотона срце твоје да слажеш Духу Светоме и сакријеш од новаца што узе за њиву?
4. Кад је била у тебе не беше ли твоја? И кад је продаде не беше ли у твојој власти? Зашто си дакле такву ствар метнуо у срце своје? Људима ниси слагао него Богу.

Дела апостолска, глава 7;
51. Тврдоврати и необрезаних срца и ушију! Ви се једнако противите Духу Светоме; како ваши оци тако и ви.

Дела апостолска Глава 1;
16. Људи браћо! Требало је да се изврши оно писмо што прорече Дух Свети устима Давидовим за Јуду који беше пред онима што ухватише Исуса;

Дела апостолска, глава 16;
6. А кад прођоше Фригију и галатијску земљу, забрани им Дух Свети говорити реч у Азији.

7. А кад дођоше у Мисију хтеше да иду у Витинију, и Дух не даде.

Дела апостолска, глава 18;
5. И кад сиђоше из Македоније Сила и Тимотије, навали Дух Свети на Павла да сведочи Јеврејима да је Исус Христос.
I mnogo drugo, e sada ti razmisli za ubuduce huliti na Duha Svetoga i govoriti da je bezlicna sila?

Što se SRDIŠ, kada vi imate jednu polazišnu točku, a mi drugu.

Sagledajte DOGMU O TROJEDINOM BOGU sa više kuteva, i kroz logiku, pa ćete uvidjeti da griješite.

No, teško da možete vidjeti ISTINU, jer ste DIO OVOGA SVIJETA.

Galaćanima 5:22,23 - A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, blagost, samosvladavanje...:heart:

1. Korinćanima 12-14 - A mi nismo primili duh svijeta, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, ne riječima kojima uči ljudska mudrost, nego onima kojima uči duh, dok se služimo duhovnim riječima da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.

Želim ti mir, Božji blagoslov i spoznaju istine ! :bye:

kad nadjes rec TROJSTVO u BIBLIJI javni mi :cao:

sve sto je bitno u Bibliji pise

i USKRSENJE

i VECNI ZIVOT

itd...

a TROJSTVO ne postoji u BIbliji :manikir:

mozda u nekim drugim knjigama iz mitologije ga nadjes... probaj tamo

Rekoh, kao i tvom bratu harecu, kada mi nadjete da u bibliji postoji rec teokratija , i ja cu vama pokazati rec trojstvo..
Nego sta bi sav onim izblamirala si se neznanjem, daAvram oslovljava ona tri coveka-andjela -Gospode?

Rekoh, kao i tvom bratu harecu, kada mi nadjete da u bibliji postoji rec teokratija , i ja cu vama pokazati rec trojstvo..
Nego sta bi sav onim izblamirala si se neznanjem, daAvram oslovljava ona tri coveka-andjela -Gospode?

А још Исаија има виђење и чује песму анђела који певају Богу: "СВЕТ, СВЕТ, СВЕТ је Господ Саваот..." Зашто се баш ТРИ пута понавља реч СВЕТ...:cool: Ако могу ЈС на ово да одговоре?

Laku noć svima i Božji blagoslov ! :bye:

Matej 7:17-20 - Tako svako dobro drvo donosi dobar plod, a svako nevaljalo drvo donosi bezvrijedan plod. Dobro drvo ne može donijeti bezvrijedan plod, niti nevaljalo drvo može donijeti dobar plod. Svako drvo koje ne donosi dobar plod siječe se i baca u vatru. Dakle, prepoznat ćete ih po plodovima njihovim. :heart:

Galaćanima 5:25,26 - Ako živimo po duhu, dopustimo duhu da nas vodi! Ne budimo tašti, ne nadmećimo se jedni s drugima, ne zavidimo jedni drugima! :heart:

Zasto bi moralo postojati, ako se neke stvari odnose na istu?
Nego ako mi ti pokazes da u bibliji postoji rec; teokratija, i ja cu tebi pokazati trojstvo.
zašto bi moralo? Zato što rječ: JEDAN (ehad) Bog postoji u Bibliji x puta to piše, a trojedan Bog(trojstvo) ne postoji. A ti možeš i Rječ: Myki maus da usporjeđuješ sa Ehad i Trojstvo.
a Rječi: theos i kratos piše u Bibliji, rječi koje se jasno slažu u kotext.
pozdrav. harec

vorki;9484033]
Što se SRDIŠ, kada vi imate jednu polazišnu točku, a mi drugu.
Nema srdzbenego revnost, nema tu polazne tacke , ili sakupi sve sto se govori o Duhu Svetome pa govori ili cuti.
Sagledajte DOGMU O TROJEDINOM BOGU sa više kuteva, i kroz logiku, pa ćete uvidjeti da griješite.
Nema greske, jer su ljudi vekovima dobivali otkrivenja o toj tajni, a vi tek molite sto neku godinu:lol:
No, teško da možete vidjeti ISTINU, jer ste DIO OVOGA SVIJETA.
Mi samo sagledavamo Bozije ljude koji su zivote dali za Grista , i kojima su tajne bile otkrivene.
Galaćanima 5:22,23 - A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, blagost, samosvladavanje...:heart:

Ovo su darovi Duha Svetoga
1
. Korinćanima 12-14 - A mi nismo primili duh svijeta, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, ne riječima kojima uči ljudska mudrost, nego onima kojima uči duh, dok se služimo duhovnim riječima da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.

Želim ti mir, Božji blagoslov i spoznaju istine ! :bye:

STA TI JE OVO , TVOJE PROIZVOLJNO MISLJENJE ILI CITAT?
Evo citata;4. Дарови су различни, али је Дух један.

5. И различне су службе, али је један Господ.

6. И различне су силе, али је један Бог који чини све у свему.

7. А у свакоме се појављује Дух на корист;

8. Јер једном се даје Духом реч премудрости; а другом реч разума по истом Духу;

9. А другом вера, тим истим Духом; а другом дар исцељивања, по том истом Духу;

10. А другом да чини чудеса, а другом пророштво, а другом да разликује духове, а другом различни језици, а другом да казује језике.

11. А ово све чини један и тај исти Дух раздељујући по својој власти свакоме како хоће.

12. Јер као што је тело једно и уде има многе, а сви уди једног тела, премда су многи, једно су тело: тако и Христос.

13. Јер једним духом ми се сви крстисмо у једно тело, били Јевреји, или Грци, или робови, или сами своји; и сви се једним Духом напојисмо.

14. Јер тело није један уд, него многи

zašto bi moralo? Zato što rječ: JEDAN (ehad) Bog postoji u Bibliji x puta to piše, a trojedan Bog(trojstvo) ne postoji. A ti možeš i Rječ: Myki maus da usporjeđuješ sa Ehad i Trojstvo.
a Rječi: theos i kratos piše u Bibliji, rječi koje se jasno slažu u kotext.
pozdrav. harec

Slusaj, ja te razumem, jer po svome poreklu i veri ,naj blizi su ti js po veri.
Ali ne znaci da si u pravu?

tri coveka koja su u stvari ANDJELi i to se sigurno ne odnosi na BOga nego se blamirate uvek iznova

pokusavajuci da dokazete a nemozete dokazati...

mozete samo IZMISLJATI

znači zato što je Svjemoguć on jede i pije i odmara se :worth::hahaha:
ajme jesi sad reko svje.....
pozdrav harec

Па ти демантуј да Бог није био у људском обличју кад је јео код Авраама...или да није био у ватри кад је говорио са Мојсијем.. А до твог деманта ја ћу мало дуже да се..:rotf:

А још Исаија има виђење и чује песму анђела који певају Богу: "СВЕТ, СВЕТ, СВЕТ је Господ Саваот..." Зашто се баш ТРИ пута понавља реч СВЕТ...:cool: Ако могу ЈС на ово да одговоре?

to andjeli govore....

a zasto se ponavlja tri puta to necu reci...

istrazite sami :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back