RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo ga je načinio od svojih elemenata, od kojih se On sam satoji, a onda ga je, dok mu je dao zasebnu osobnost, odvojio od sebe i na taj način rodio.
Dali si ti postojao prije nego što si načinjen i potom rođen ???

:heart: :bye:

Ау...која јерес! Бог је од себе начинио Сина, а да Син при томе није Бог иако има исте елементе божанства:confused:

не бежим од истине. већ више пута сам ти рекао да нећу с тобом да комуницирам на начин да ти копипејстујеш цитате (за пшта ти треба 1-2 минута) а ја треба да се сломи минимум 15-20 минута бар овлаш да ти дам одговоре на те Кула стражара цитате? Мислим стварно је глупо: Ако тако замишљаш проповед, као робот, онда шта рећи, а не заплакати...

U takvom postu ti je SVE OBJAŠNJENO, no ti jednostavno imaš ODBOJNOST prema istini. :bye:

Ivan 8:47 - Tko je od Boga, sluša što Bog govori. Zato vi ne slušate, jer niste od Boga.” :heart:

Ау...која јерес! Бог је од себе начинио Сина, а да Син при томе није Бог иако има исте елементе божанства:confused:

Ovo je istina, a ne vaša dogmatika. Jedino je Stvoritelj Bog vječan, oduvjek i zauvjek, tako da je on sve.

Isusa se naziva Jedinorođencem i Prvorođencem, upravo zato što NIJE ODUVJEK kao njegov Otac.

Preko, ili kroz Sina je sve ostalo stvoreno, materjalno i duhovno, mrtvo i živo. Dok nije Isus stvoren, do tada nije postojalo ništa osim Stvoritelja Boga JHVH.

Kako znamo da se opis mudrosti iz Priča Salamunovih 8:22-31 odnosi na Isusa Krista prije njegovog rođenja na Zemlji? :rtfm:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pod Božjim nadahnućem mudrost je u Pričama Salamunovim, prema prijevodu Stvarnost, ovako opisana: ”Jahve me stvori kao počelo svoga djela, kao najraniji od svojih čina, u pradoba (...). Rodih se prije nego su utemeljene gore, prije brežuljaka. (...) Kad je stvarao nebesa, bila sam nazočna, (...) bila sam kraj njega, kao graditeljica, bila u radosti, iz dana u dan, igrajući pred njim sve vrijeme (...), i moja su radost djeca čovjekova.“ Nemoguće je da ovi reci govore samo o Božjoj mudrosti ili mudrosti općenito. Zašto? Zato što se u njima kaže da je mudrost ’stvorena‘ na početku Jehovinog stvaralačkog puta. Jehova Bog oduvijek postoji i oduvijek je mudar (Psalam 90:1, 2). Njegova mudrost nema početka niti je stvorena. Ona nije ’rođena‘. Osim toga, u tim se recima mudrost opisuje kao osoba, prikazana je kako govori i radi (Priče Salamunove 8:1). Osim toga, u tim recima stoji da je mudrost davno prije kao ”graditeljica“ bila uz Stvoritelja, odnosno Jehovu. To se nedvojbeno odnosi na Isusa. Mnogo prije nego što je došao na Zemlju Isus je tako prisno surađivao s Jehovom da Biblija kaže: ”On je prije svega drugoga i posredstvom njega sve je drugo nastalo“ (Kološanima 1:17; Otkrivenje 3:14). Prikladno je što je Božji Sin prikazan kao mudrost jer je upravo on objavljivao Jehovine mudre naume i odluke. Dok je živio na nebu prije nego što se rodio na Zemlji, Isus je bio Božja Riječ, odnosno Govornik (Ivan 1:1). Opisan je kao ’Božja sila i Božja mudrost‘ (1. Korinćanima 1:24, 30). To je doista divan opis Božjeg Sina, kojeg je ljubav prema ljudima potakla da svoj život da kao otkupninu za njih! (Ivan 3:16). :heart: :bye:

U takvom postu ti je SVE OBJAŠNJENO, no ti jednostavno imaš ODBOJNOST prema istini. :bye:

Ivan 8:47 - Tko je od Boga, sluša što Bog govori. Zato vi ne slušate, jer niste od Boga.” :heart:

Можда је теби све објашњено...:whistling:

Првих пар реченица које као представљају позицију и Православне Цркве, између осталих, јесу тешко лупетање... :dash:

Зашто бих се трудио да се тиме бавим даље, а камоли да то из Куле Стражаре прихватим као истину... Просто ми није јасно како то можеш да очекујеш:dontunderstand:

Ovo je istina, a ne vaša dogmatika. Jedino je Stvoritelj Bog vječan, oduvjek i zauvjek, tako da je on sve.

Isusa se naziva Jedinorođencem i Prvorođencem, upravo zato što NIJE ODUVJEK kao njegov Otac.

Preko, ili kroz Sina je sve ostalo stvoreno, materjalno i duhovno, mrtvo i živo. Dok nije Isus stvoren, do tada nije postojalo ništa osim Stvoritelja Boga JHVH.

Ама Ворки, како неко може бити Отац и то Отац од увек, а да одувек нема Сина? Па коме је онда био Отац, ако је био сам?

’Jedinorođeni Sin’ — Kako? :rtfm:
-------------------------------------------------
BIBLIJA naziva Isusa Božjim ’jedinorođenim Sinom’ (Ivan 1:14; 3:16, 18; 1. Ivanova 4:9). Trinitarijanci kažu da je, pošto je Bog vječan, i Sin Božji vječan. Ali, kako netko može biti sin svog oca, a istovremeno biti jednako star kao i on? Trinitarijanci tvrde da u slučaju Isusa ’jedinorođeni’ ne odgovara definiciji riječi ”roditi” kakvu nalazimo u rječniku, a koja glasi: ”proizvesti [potomstvo] kao otac” (Webster’s Ninth New Collegiate Dictionary). Oni kažu da ona u Isusovom slučaju ima ”smisao odnosa koji nije nastao rađanjem”, odnos jednog jedinog sina bez rađanja (Vine’s Expository Dictionary of Old and New Testament Words). Zvuči li ti to logično? Može li neki čovjek postati otac sinu, a da ne prouzroči njegovo rađanje? Osim toga, zašto Biblija upotrebljava istu grčku riječ za ’jedinorođeni’ (kao što gore spomenuti Vine priznaje bez bilo kakvog objašnjenja) za opisivanje odnosa Izaka prema Abrahamu? U Jevrejima 11:17 je za Izaka rečeno da je Abrahamov ’jedinorođeni sin’. U slučaju Izaka ne može postojati ni najmanja sumnja da je u uobičajenom smislu bio jedinorođeni, da nije bio jednako star kao njegov otac ili imao jednak položaj kao on. Temeljna grčka riječ za ”jedinorođeni”, a koja je bila upotrijebljena za Isusa i za Izaka, glasi monogenés, od mónos, što znači ”jedini”, i korjenske riječi gínomai, a znači ”[o ljudima] roditi se” (Grčko-hrvatski ili srpski rječnik, Majnarić-Gorski, Školska knjiga, Zagreb, 1983). Zato se monogenés definira ovako: ”Jedini rođen, jedino dijete” (A Greek and English Lexicon of the New Testament od E. Robinsona). :heart: :bye:

Theological Dictionary of the New Testament (Teološki rječnik Novog zavjeta) od Gerharda Kittela kaže: ”[Monogenés] znači: ’koji je jedini potomak, tj. bez braće ili sestara.” U ovom djelu kaže se i to da se u Ivanu 1:18; 3:16, 18; i 1. Ivanovoj 4:9 ”ne uspoređuje samo Isusov odnos s odnosom jedinorođenog sina prema svom ocu. To jest odnos jedinorođenog sina prema Ocu”. Prema tome, život Isusa, jedinorođenog Sina, imao je početak. A Svemogući Bog može se s pravom nazvati njegovim Roditeljem, ili Ocem, i to u istom smislu kao što je neki zemaljski otac — kao Abraham — roditelj svoga sina (Jevrejima 11:17). Dakle, kad Biblija govori o Bogu kao o Isusovom ”Ocu”, onda i misli to što kaže — da su oni dvije odvojene individue. Bog je po starosti, po položaju, po moći i po znanju daleko iznad Isusa. Ako pomislimo da Isus nije bio jedini duhovni sin kojega je Bog na nebu stvorio, postaje nam jasno zašto je u slučaju Isusa bio upotrijebljen izraz ’jedinorođeni’. Nebrojena druga stvorena duhovna stvorenja također se nazivaju ’Božjim sinovima’ — i to u istom smislu kako je Adam bio nazvan Božjim sinom — zato što je njihova životna snaga potekla od Jehove Boga, Izvora života (Job 38:7; Psalam 36:9; Luka 3:38). Međutim, svi su oni bili stvoreni kroz ”jedinorođenog Sina”, (onoga) koji je jedini bio izravno stvoren od Boga (Kološanima 1:15-17). :heart: :bye:

Можда је теби све објашњено...:whistling:

Првих пар реченица које као представљају позицију и Православне Цркве, између осталих, јесу тешко лупетање... :dash:

Зашто бих се трудио да се тиме бавим даље, а камоли да то из Куле Стражаре прихватим као истину... Просто ми није јасно како то можеш да очекујеш:dontunderstand:

Iskreni ljudi, koji su u potrazi za istinom, i koji uviđaju razliku između logike i ne logike, imaju šansu da duhovno progledaju.

Ti najbolje poznaješ svoje srce, no ne bolje od Boga, tako da ćeš dobiti ono što budeš tražio, i otvorit će ti se ako budeš kucao.

Matej 7:7 - Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se! :heart:

Jakov 4:8 - Približite se Bogu, i on će se približiti vama! :heart:

Nemoj biti samouvjeren i ponosit, pa možda ti Bog i dopusti da otkriješ istinu.

Iskreni ljudi, koji su u potrazi za istinom, i koji uviđaju razliku između logike i ne logike, imaju šansu da duhovno progledaju.

Ti najbolje poznaješ svoje srce, no ne bolje od Boga, tako da ćeš dobiti ono što budeš tražio, i otvorit će ti se ako budeš kucao.

Matej 7:7 - Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se! :heart:

Jakov 4:8 - Približite se Bogu, i on će se približiti vama! :heart:

Nemoj biti samouvjeren i ponosit, pa možda ti Bog i dopusti da otkriješ istinu.

Ворки, хвала ти на духовним саветима, али то није одговор...

Jesu li Isusa smatrali Stvoriteljem Bogom? :rtfm:
----------------------------------------------------------------------
U BIBLIJI se, doduše, Isus često naziva Sinom Božjim, ali u 1. stoljeću nitko ne bi došao na pomisao da je on Bog Sin. Čak su demoni, koji ’vjeruju da je jedan Bog’, znali iz iskustva u duhovnom svijetu da Isus nije Bog. Zato su ga ispravno oslovili ’Sinom Božjim’ (Jakov 2:19; Matej 8:29). A kad je Isus umro, prisutni rimski vojnici koji su bili pogani, ali su dovoljno čuli od Isusovih sljedbenika tako da su znali da Isus nije bio Bog, rekli su: ”Zaista, ovaj bijaše Sin Božji” (Matej 27:54). Prema tome, izraz ”Sin Božji” odnosi se na Isusa kao samostalno stvoreno biće, a ne na dio nekog Trojstva. Kao Sin Božji, on ne može biti sam Bog, jer Ivan 1:18 (Stvarnost) kaže: ”Boga nitko nikada nije vidio”.
Učenici su gledali na Isusa kao na ’posrednika između Boga i ljudi’, a ne kao na samog Boga (1. Timoteju 2:5). Budući da je, prema definiciji, posrednik neovisna osoba koja posreduje između onih kojima je potreban posrednik, bilo bi protuslovlje ako bi Isus bio jedno s nekom od dviju strana koje pokušava izmiriti. U tom slučaju pretvarao bi se da je nešto što nije. Biblija se o odnosu Isusa prema Bogu jasno i dosljedno izražava. Samo je Jehova Bog Svemoguć. Predljudskog Isusa izravno je stvorio. Prema tome, Isus je imao početak i nikada u pogledu moći i vječnosti ne može biti ravan Bogu. :heart: :bye:

Već sam ti govorio da u tome griješite, jer suština ili priroda, NISU OSOBA, nego VRSTA BIĆA. Svemogući Bog je DUHOVNE PRIRODE, kao i njegov Sin Isus, no RAZLIČITE su osobe. :heart: :bye:

Ворки, суштина (оусиа) или природа (фисис) је оно што је опште и заједничко. Нпр. човештво је суштина. Ти и ја смо људи, имамо исту суштину, људску...

Ипостас (личност) је конкретна пројава природе.. Ипостас има и додатне одлике у односу на природу. Ворки воли чоколаду, Де_Систи воли сладолед

Лице (просопон) је облик у којем се јавља ипостас. Де_Систи је висок 192цм зелене очи, Ворки је висок 205цм има плаве очи

Православни верују у Свету Тројицу: ТРИ ЛИЦА (ипостаси), ЈЕДНА суштина

Lična svojstva ipostasi Svete Trojice

Lično svojstvo Oca jeste nerođenost. "Pod nerođenim podrazumeva se ono što je bez porekla." (Sveti Grigorije Niski). Otac je načelo jedinstva u Svetoj Trojici, izvor (trojičnih odnosa) iz kojeg ipostasi dobijaju svoj određeni karakter. On je, kao prva ipostas u Svetoj Trojici, po svom ličnom svojstvu bespočetan, bezuzročan, nestvoren, nerođen, nesazdan, on je Bog sam od sebe, dok Sin i Sveti Duh proizlaze bespočetno i večno od Oca - jedinstvo Svete Trojice održava monarhija Oca.

Lično svojstvo Sina jeste rađanje, tj. Sin je druga ipostas koja proizlazi od Oca kao rođeni. Sin se rađa večno od večnog Oca, tokom jediog procesa koji pripada kategoriji suštine. Sin nije proizvod Očeve volje, već je Sin po svojoj suštini, kao jedini od jedinoga, kao Bog istiniti od Boga istinitog, pa na taj način ima sve osobine večnosti (sam pojam ο večnom Ocu sadrži u sebi pojam ο večnom Sinu, i obratno).

Lično svojstvo Svetog Duha jeste njegovo ishođenje od Oca, što je otkrio sam Gospod Isus Hristos, kao jednu od najvećih tajni (Jovan 15,26). Ali, Sveti Duh biva poslan u svet i od Oca i od Sina (Jovan 14,26), a njegovo poslanje je božanska energija u kojoj učestvuju sve tri ipostasi Svete Trojice. Sveti Duh počiva na Sinu, učestvuje i produžava njegovo delo spasenja, a učenje ο Svetom Duhu, koje se čuva u Crkvi, našlo je svoj dogmatski izraz u osmom članu Simbola Vere.

Poslednja izmena:
Ворки, суштина (оусиа) или природа (фисис) је оно што је опште и заједничко. Нпр. човештво је суштина. Ти и ја смо људи, имамо исту суштину, људску...

Ипостас (личност) је конкретна пројава природе.. Ипостас има и додатне одлике у односу на природу. Ворки воли чоколаду, Де_Систи воли сладолед

Лице (просопон) је облик у којем се јавља ипостас. Де_Систи је висок 192цм, Ворки је висок 205цм

Lična svojstva ipostasi Svete Trojice

Lično svojstvo Oca jeste nerođenost. "Pod nerođenim podrazumeva se ono što je bez porekla." (Sveti Grigorije Niski). Otac je načelo jedinstva u Svetoj Trojici, izvor (trojičnih odnosa) iz kojeg ipostasi dobijaju svoj određeni karakter. On je, kao prva ipostas u Svetoj Trojici, po svom ličnom svojstvu bespočetan, bezuzročan, nestvoren, nerođen, nesazdan, on je Bog sam od sebe, dok Sin i Sveti Duh proizlaze bespočetno i večno od Oca - jedinstvo Svete Trojice održava monarhija Oca.

Lično svojstvo Sina jeste rađanje, tj. Sin je druga ipostas koja proizlazi od Oca kao rođeni. Sin se rađa večno od večnog Oca, tokom jediog procesa koji pripada kategoriji suštine. Sin nije proizvod Očeve volje, već je Sin po svojoj suštini, kao jedini od jedinoga, kao Bog istiniti od Boga istinitog, pa na taj način ima sve osobine večnosti (sam pojam ο večnom Ocu sadrži u sebi pojam ο večnom Sinu, i obratno).

Lično svojstvo Svetog Duha jeste njegovo ishođenje od Oca, što je otkrio sam Gospod Isus Hristos, kao jednu od najvećih tajni (Jovan 15,26). Ali, Sveti Duh biva poslan u svet i od Oca i od Sina (Jovan 14,26), a njegovo poslanje je božanska energija u kojoj učestvuju sve tri ipostasi Svete Trojice. Sveti Duh počiva na Sinu, učestvuje i produžava njegovo delo spasenja, a učenje ο Svetom Duhu, koje se čuva u Crkvi, našlo je svoj dogmatski izraz u osmom članu Simbola Vere.

Ovo je FILOZOFIJA DOGMATIKE koja nema LOGIKU u sebi.

Točno je da je priroda ili suština ljudi da su ljudi, kao i duha da je duh. Međutim, Otac nije načelo jedinstva, nego je to vaše uvjerenje. Sin se nemože rađati vječno od Oca tokom suštine, jer je to filozofska misao koja nema utemeljenje moguče radnje. Sin je proizvod Očeve volje, jer u protivnom nema smisla.

Nema smisla da komentiram dalje, jer je ovo malo veća glupost nelogične filozofije.

Žao mi je, ali u dubokoj si zabludi prijatelju, probudi se dok je vrijeme, i IZAĐI IZ NJE !!!

Otkrivenje 18:4 - I čuo sam jedan drugi glas s neba kako govori: “Iziđite iz nje, narode moj, da ne budete sudionici u grijesima njezinim i da vas ne zadese nevolje njezine ! :heart:

Ovo je FILOZOFIJA DOGMATIKE koja nema LOGIKU u sebi.

Točno je da je priroda ili suština ljudi da su ljudi, kao i duha da je duh. Međutim, Otac nije načelo jedinstva, nego je to vaše uvjerenje. Sin se nemože rađati vječno od Oca tokom suštine, jer je to filozofska misao koja nema utemeljenje moguče radnje. Sin je proizvod Očeve volje, jer u protivnom nema smisla.

Nema smisla da komentiram dalje, jer je ovo malo veća glupost nelogične filozofije.

Žao mi je, ali u dubokoj si zabludi prijatelju, probudi se dok je vrijeme, i IZAĐI IZ NJE !!!

Otkrivenje 18:4 - I čuo sam jedan drugi glas s neba kako govori: “Iziđite iz nje, narode moj, da ne budete sudionici u grijesima njezinim i da vas ne zadese nevolje njezine ! :heart:

Син се вечно рађа, мисли се на то да је рођен у предвечности, пре свега, пре било каквог времена...

Нисмо рашчистили ово питање у вези Игњатија:

Игњатије каже: "ТРОЈИЦА имају исту славу", а не "Двојица и сила једног од те двојице"... Зар не?

И то ће морати да сачека сутра... Јер за данас ми је доста форумашења...

Поздрав свима!

ne ograničavam se na jedan ili dva, Što više to bolje.Danas rjecimo:
Croatian Bible Kršćanska sadašnjost Stvarnost
New American Standard Bible
GOD'S WORD Translation
kao i hebrejski tanakh
....itd.

Jesam ja reko da poznajem(dobro ili bilo kako) grčki jezik??
Mada nema veze sa onim o čemu sam te ja gore pitao, ipak sam radoznao, gdje je to Boki prjeveo?

i naravno pitanje na koje još nijesi odgovorio glasi:jesi ti siguran ?

Dakle, jesi li siguran da u Bibliji nema rječ: deda/djeda to jest deda/djed ??

srdačan pozdrav.harec
pošto vidim Valaam ne odgovara, da pomognem ja:

2 Sam 9:7 A David mu reče: "Ne boj se jer ti želim iskazati milost zbog tvoga oca Jonatana. Vratit ću ti sva polja tvoga djeda Šaula, a ti ćeš svagda jesti kruh za mojim stolom."

2 Samuel 9:7 David said to him, "Do not fear, for I will... Do not fear, for I will surely show kindness to you for the sake of your father
Jonathan, and will restore to you all the land of your grandfather Saul; and ...

Daniel 5:11 "There is a man in your kingdom in whom is... In the days of your grandfather, he was found to have insight, good judgment,
and wisdom like the wisdom of the gods. Your grandfather ...

2 Samuel 16:3 Then the king said, "And where is your master's son? ...... "He said, 'Today the house of Israel will give me back my grandfather's
kingdom ... give ..... grandfather's ..... grandson ..... ...

Daniel 5:2 When Belshazzar tasted the wine, he gave orders to ...... As they were tasting the wine, Belshazzar ordered that the gold and silver utensils
which his grandfather Nebuchadnezzar had taken from the temple in Jerusalem ...

Daniel 5:18 "O king, the Most High God granted sovereignty ...... "Your Majesty, the Most High God gave your grandfather
Nebuchadnezzar a kingdom, might, honor, and glory. ...

Daniel 5:13 Then Daniel was brought in before the king. The king... So Daniel was taken to the king. The king asked him, "Are you Daniel, one
of the captives that my grandfather brought from Judah? ...

2 Samuel 19:28 "For all my father's household was nothing but dead ...... For ..... from ..... gave ..... grandfather's ..... have ..... household ..... ...

Genesis 28:4 "May He also give you the blessing of Abraham, to ... And give the blessings of Abrabam to thee, and to thy seed after thee: that thou
mayst possess the land of thy sojournment, which he promised to thy grandfather ...

Genesis 28:13 And behold, the LORD stood above it and said, "I... The LORD was standing above it, saying, "I am the LORD, the God of your
grandfather Abraham and the God of Isaac. I will give the ...

Genesis 48:16 The angel who has redeemed me from all evil, Bless... evil, bless these boys. May they be called by my name and by the names of
my grandfather Abraham and my father Isaac. May they have ...

textovi su iz prjevoda:
GOD'S WORD Translation

Poslednja izmena:
А ја те питах, у којем преводу, а ти си заћутао:think:
Чији су ово преводи, мајке ти
pisao sam ti i tamo
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10056944&postcount=3778
i ovdje
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10063142&postcount=3893
trjebali još jednom, hajde i treći put PRJEVODI SU:

GOD'S WORD Translation

Srdačan pozdrav. harec

pisao sam ti i tamo
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10056944&postcount=3778
i ovdje
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10063142&postcount=3893
trjebali još jednom, hajde i treći put PRJEVODI SU:

GOD'S WORD Translation

Srdačan pozdrav. harec

Нисам видео шта си и где раније писао...
Тај превод нико у свету, сем ЈС не признаје, па ни ја.:thumbdown:
А када сам на ту тему дао коментар, коментарисао сам на основу Даничићевог превода, где се нигде не користи реч -деда...

Poslednja izmena:
Нисам видео шта си и где раније писао...
Тај превод нико у свету, сем ЈС не признаје, па ни ја.:thumbdown:
Da vidimo dali nitko u svjetu (OSIM JS)ne priznaje:
Hrvatski prjevod Kršćanska sadašnjost Stvarnost- je napoznati pjevod u hrvatsku i bosnu a za:
New American Standard Bible netreba komentar, jer tvoj kometar je isuviše jasan i dovoljan.

linkovi:
http://cro.scripturetext.com/2_samuel/9.htm
http://bibleq.com/search?site=bible...0&output=xml_no_dtd&btnG=Search&q=grandfather

linkovi za Kršćanska sadašnjost:
http://www.google.de/search?hl=de&q=Kršćanska+sadašnjost&btnG=Google-Suche&meta=&aq=f&oq=

http://www.google.de/search?hl=de&q=Kršćanska+sadašnjost+Stvarnost&btnG=Google-Suche&meta=&aq=f&oq=

http://www.google.de/search?hl=de&q=Stvarnost+prjevod+Biblije&meta=

http://sh.wikipedia.org/wiki/Biblija
Kod Hrvata, pored prevoda Matije Petra Katančića (1831), celu Bibliju su preveli I. M. Škarić (Beč 1858-61), I. E. Šarić (Sarajevo 1941-42). Novi zavet su preveli J. Štadler (Sarajevo 1895-1904), dr F. Zagoda (1925), LJ. Rupčić (Sarajevo 1961), B. Duda (Zagreb 1962). Vrhunski podvig je izdanje izdavačke kuće „Stvarnost" 1968. g. koji je i sa jezičke tačke besprekoran, zatim prevodi Novog zaveta B. Duda - J. Fućak (Zagreb 1973), Gracijan Raspudić (Mostar 1987).

http://www.svetopismo.rs/biblija_prevodjenje_biblije.html

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_biblijski_prijevodi

Poslednja izmena:
Da vidimo dali nitko u svjetu (OSIM JS)ne priznaje:
Hrvatski prjevod Kršćanska sadašnjost Stvarnost- je napoznati pjevod u hrvatsku i bosnu a za:
url]

Хрватски превод ме не интересује, ја сам Србин и користим српски превод, а када сам рекао да се реч ДЕДА не помиње, тада сам мислио на наш превод, где реч ДЕДА нигде није коришћена, а опет знам да је било у Библији деда..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back