Iskulira me vorki 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Niko nije ni rekao da ste tajna organizacija...vi ste sekta...otpad hrišćanstva.![]()
E,sad,ako je neko zaineresovan da prati vaša predavanja u Bg-u,reci gde i kada može da dođe....besmrtna nije smela da kaže....ne znam žašto.![]()

Rec dusa upotrebljena je u Bibliji i u smislu psihickog ili dusevnog zivota. ,,Ljubi Gospoda Boga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svom snagom svojom'' (5 Mojs 6,5; Mt 22,37). ,,Nego slozite ove moje reci u srce svoje i u dusu svoju'' (5 Mojs 11,18); ,,Dokle ces muciti duse nase'' (Jn 10,24), rekose Judeji Hristu.
No, najcesce Biblija govori o dusi bas kao o duhovnom telu covekovog bica. Smrt Rahilje, Jakovljeve zene ovako je opisana: ,,A kad se rastavljase sa dusom te umirase... (1 Mojs 35,18).
Prorok Ilija se ovako moli Bogu: ,,Gospode Boze moj, neka se povrati u dete dusa njegova'' (1 Car 17,21). Spasitelj hrabri svoje ucenike: ,,I ne bojte se onih koji ubijaju telo a dusu ne mogu ubiti; nego se vise bojte onoga koji moze i dusu i telo pogubiti u paklu'' (Mt 10,28).
Prorok Ilija takodje govori: ,,Dosta je vec Gospode, primi dusu moju (1 Car 19,4). Car i prorok David izrazava svoju veliku nadu u Boga kad kaze: ,,jer neces ostaviti duse moje u adu'' (Ps 16,10). ,,Kakvo je nadanje licemeru kad se lakomi, a Bog ce iscupati dusu njegovu'' (Jov 27,8).

( i ŽIVOT i TIJELO ).
( TIJELO MOJE )
Pa zar vas covek moze nesto drugo da pita? Kao, imate nesto pametno da kazete? Ajde i to cudo da vidimo

Priče Salamonove 28:5 - Ljudi skloni zlu ne razumiju pravdu, a oni koji traže Jehovu razumiju sve.![]()
Super ste, prvo me ona histericna devojcica isproziva, a onda mi ti drzis propoved . Nego , objasni ti meni kako sam ja to sklon zlu .Zato sto govorim istinu, ili zato sto se usudjujem da pitam stvari koje dovode u pitanje "konstrukciju" vaseg religijskog sistema. Ako je to u pitanju , priznajem , zao sam, bas,bas zao.

Ne moram te ja analizirati, učini to sam, pa ćeš uvidjeti da u večini slučajeva omalovažavaš, ismijavaš i provociraš Jehovine Svjedoke i njihova biblijska učenja.
Luka 6:45 - Dobar čovjek iznosi dobro iz dobre riznice srca svojega, a zao čovjek iznosi zlo iz svoje zle riznice, jer usta njegova govore ono čega mu je srce puno.![]()
Sam si prvo pisao da se riječ DUŠA može prevoditi i sa KOMPLETNA OSOBA, TIJELO i ŽIVOT.
Biblija NE GOVORI o duhovnom tijelu kao duši.
1. Kraljevima 17:21 - I ispruživši se nad dječakom tri puta, povikao je k Jehovi: “Jehova, Bože moj, molim te neka se vrati život u dijete ovo!
Matej 10:28 - Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali ne mogu ubiti dušu. Bojte se radije onoga koji može pogubiti i dušu i tijelo u geheni.( i ŽIVOT i TIJELO ).
Psalmi 16:10 - Jer dušu moju nećeš ostaviti u grobu. Nećeš dopustiti da tvoj sluga vjerni jamu gleda.( TIJELO MOJE )
Znači, ovi svi biblijski citati koje si naveo, nemaju temelj za dušu, kao nešto svijesno i vječno, što napušta naše tijelo poslije smrti.
![]()
Odakle potječe vjerovanje u bestjelesnu, besmrtnu dušu, koje zastupaju crkve kršćanstva?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U katoličkoj enciklopediji piše: “Kršćansko vjerovanje u duhovnu dušu koju stvara Bog i koju prilikom začeća sjedinjuje s tijelom kako bi čovjek postao živa cjelina zapravo je plod dugotrajnog razvoja kršćanske filozofije. Tek su Origen [koji je umro otprilike 254. n. e.] na Istoku i sv. Augustin [koji je umro 430. n. e.] na Zapadu omogućili da se duša utemelji kao duhovno počelo, a oko njene prirode nastao je čitav filozofski koncept. (...) Njegova [Augustinova] učenja (...) mnogo toga duguju neoplatonizmu (uključujući i neke nedostatke)” (New Catholic Encyclopedia, 1967, svezak XIII, stranice 452, 454).![]()
“Pojam besmrtnosti plod je grčke filozofije, dok nada u uskrsnuće spada u židovsku misao. (...) Nakon Aleksandrovih osvajanja u židovstvo su počele prodirati grčke ideje” (Dictionnaire Encyclopédique de la Bible, urednik Alexandre Westphal, Valence, Francuska, 1935, svezak 2, stranica 557).![]()
“Besmrtnost duše je grčka ideja nastala u drevnim mističnim kultovima, koju je razradio filozof Platon” (Presbyterian Life, 1. svibnja 1970, stranica 35).![]()
“Držimo li, da je smrt nešto? (...) Ta valjda nije što drugo no rastanak duše s tijelom? Pa znači li biti mrtvu, kad se ovamo tijelo rastane s dušom i bude samo za se, a onamo se opet duša rastane s tijelom te je sama za se? Ta valjda nije smrt nešto drugo nego to? (...) Pa zar duša prima smrt? Ne! Besmrtna je dakle duša. Jest, besmrtna” (Platon, Fedon, preveo Koloman Rac, Naklada Jurčić, Zagreb, 1996, stranice 45, 121).![]()
“Kao što smo vidjeli, babilonski su se teolozi ozbiljno bavili problemom besmrtnosti. (...)
Ni običan narod, a ni vjerski vođe nisu se nikada pomirili s mogućnosti da ono što je jednom postojalo na kraju zauvijek nestane. Smrt je bila prijelaz u drugi oblik života” (Morris Jastrow, The Religion of Babylonia and Assyria, Boston, 1898, stranica 556)![]()
![]()
Sam si prvo pisao da se riječ DUŠA može prevoditi i sa KOMPLETNA OSOBA, TIJELO i ŽIVOT.
Biblija NE GOVORI o duhovnom tijelu kao duši.
1. Kraljevima 17:21 - I ispruživši se nad dječakom tri puta, povikao je k Jehovi: “Jehova, Bože moj, molim te neka se vrati život u dijete ovo!
Matej 10:28 - Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali ne mogu ubiti dušu. Bojte se radije onoga koji može pogubiti i dušu i tijelo u geheni.( i ŽIVOT i TIJELO ).
Psalmi 16:10 - Jer dušu moju nećeš ostaviti u grobu. Nećeš dopustiti da tvoj sluga vjerni jamu gleda.( TIJELO MOJE )
Znači, ovi svi biblijski citati koje si naveo, nemaju temelj za dušu, kao nešto svijesno i vječno, što napušta naše tijelo poslije smrti.
![]()
Prvo to sto ti prevodis kao zivot a ne dusa je totalno nepravilno. Nefes se moze prevesti kao dusa ili duh zivotni a nikako se ne moze prevesti kao zivot kao sto pise u tvojoj bibliji.
Mt 6,25: ,,Zato vam kazem: Ne brinite sta cete jesti ili sta cete piti; ni telom svojim, u sta cete se odenuti. Nije li dusa preteznija od hrane, i telo od odela?
Mt 11,29: Узмите јарам мој на себе и научите се од мене; јер сам ја кротак и смирен
срцем, и наћи ћете покој душама својим.

Da odgovorim vorkiju na ovo: ”Koja duša zgriješi ona će poginuti“, kaže Ezehijel 18:4. Gore sam ti objasnio u kojim se sve i kako u kontekstima prevodi i objasnjava rec dusa. Taj argument sto si naveo za Lazara koriste i sve druge sekte. Kako se onda Mojsije pojavio na Tavoru prilikom preobrazenja? Ili zasto Gospod isprica pricu o bogatasu i Lazaru?

Hebrejska riječ ruah i grčka riječ pneúma, koje se često prevode s “duh”, imaju širok spektar značenja. Sva se značenja odnose na silu koja se ne može vidjeti ljudskim okom, ali se može prepoznati po svom djelovanju. Hebrejska i grčka riječ koriste se kad se govori o (1) vjetru, (2) životnoj sili u zemaljskim stvorenjima, (3) unutarnjoj sili koja izvire iz čovjekovog simboličnog srca i koja ga potiče da govori i postupa na određeni način, (4) nadahnutim izjavama koje potječu iz nevidljivog izvora, (5) duhovnim stvorenjima i (6) sili kojom se Bog služi, odnosno svetom duhu.
U Bibliji je riječ “duša” prijevod hebrejske riječi nefeš i grčke riječi psykhé. Način na koji se taj izraz koristi u Bibliji pokazuje da je duša osoba ili životinja odnosno život osobe ili životinje, te tijelo ili um.
Temeljitim istraživanjem se jasno obznanjuje da DUŠA i DUH ne predstavljaju OSOBU, nevidljivi svijesni dio koji NADŽIVLJAVA smrt tijela.
Riječ NEFEŠ u prijevodu označava DUŠU, koja ima ZNAČENJE cijele osobe, tijela, života ili uma.
![]()
Moraš prvo razlikovati SIMBOLIKU VIZIJE, vezano za Mojsija i Iliju, ili Bogataša i Lazara, od STVARNOG ZNAČENJA biblijskih riječi.![]()
Moraš prvo razlikovati SIMBOLIKU VIZIJE, vezano za Mojsija i Iliju, ili Bogataša i Lazara, od STVARNOG ZNAČENJA biblijskih riječi.![]()
Sve sam ja to tebi objasnio jos juce i pokazao ti gde se sta i kako primenjuje, ali ti ne zelis to da vidis. Molim te odgovori na ona gore navedena pitanja, ali sva, a ne da dobijam delimicne odgovore.

...ima ZNAČENJE cijele osobe, tijela, života ili uma.
Na svaki biblijski citat koji si mi napisao, umijesto riječ DUŠA, postavi jednu od ovih riječi.
DUŠA = KOMPLETNA OSOBA, TIJELO, ŽIVOT, UM...
![]()
![]()
simbolika? Vizije? pa, pise da su Ilija i Mojsije razgovarali sa Isusom???

Gle, Biblija mora da bude SKLADNA, ako je od Boga, jel tako ???
Ako na određenim mjestima postoje KONTRADIKTORNOSTI, tada imamo problem.
Pisao sam o tome da postoje biblijski citati koji su VIŠESTRUKI, što znači da imaju mogučnost ŠIREG TUMAČENJA, i JEDNOSTRUKI, koji se mogu tumačiti na nivou logike i smisla SAMO na jedna način.
Ovo o Mojsiju i Iliji i Bogatašu i Lazaru je VIZIJA, a ne stvarna objava živih ljudi.
![]()
![]()