Raspad porodice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
iiiii idemo opet... natalitet, mortalitet, 50 godina, srbi, kruska... :dosadno:
1. da li iko normalan stvara porodicu zbog majcice srbije?
2. da li iko normalan radja decu da bi tamo neki borisi i tomice imali drzavu kojom ce da predsedavaju?
3. da li iko normalan radja decu da bi popravio natalitet u srbiji?
a sta i ako nestane srbije, jel to bas toliko strasno... msm, nestali inke i maje, i sta sad?! nista, sad se zovu peruanci, cileanci ili kako vec...
jel to dovoljno dobar razlog da se radjaju deca u zemlji u kojoj ne mozes da ih othranis, odgajis, odskolujes... ne treba radjati decu radi drzave, nego drzava treba da radi u korist rodjene dece... kad to toga dodje, bice manje abortusa a vise bebica... tako bi to trebalo da ide

Problem je u tome što ćemo postati zemlja staraca ako se ovaj trend nastavi. A onda tek neće biti para za penzije,socijalu i slično. Neće imati ko da nas liječi. Zbog tog treba rađati i praviti dijecu. Ne zbog političara.

Problem je u tome što ćemo postati zemlja staraca ako se ovaj trend nastavi. A onda tek neće biti para za penzije,socijalu i slično. Neće imati ko da nas liječi. Zbog tog treba rađati i praviti dijecu. Ne zbog političara.

pa hocemo, ali ne zbog toga sto se ne radjaju deca, vec zato sto se radjaju pa odlaze preko, sto nas opet vraca na ono da drzava treba da brine o svojim gradjanima a ne obrnuto

Treba radjati decu zbog:

- podmladjivanja nacije,
- zaloga za penziju i socijalno,
- da bi imali lekare?

Kakvo lupetanje.

Reci mi molim te, u toj tvojoj prici/argumentaciji, kako "prolaze" srbin i srpkinja koji odu u inostranstvo i imaju 10-oro dece i nikada se niko od njih ne vrati u Srbiju i ne da ni centa za istu...

Ako je poenta posta da zagovaraš muhamedanstvo, onda si promašio pdf. Podforum Religija je prvi hodnik levo.

A priče "žene su krive za sve", "bacile su se u promet", "Zena kada je odlucila da bude iznad muskarca, stavila je sebe iznad zivota." pričaju iskompleksirani jadnici koji sopstvenim trudom, radom, zalaganje, intelektualnim i fizičkim kapacitetima nisu uspeli da se izbore za svoje mesto pod suncem pa su im krivi drugi. A šovinizam pruža tako finu i meku utehu. "Ne živim loše jer sam nesposoban već su krive zle i pokvarene žene, na lomaču sa njima."

Osoba koja zna ko je, šta je, koliko može i kuda stremi nema potrebu da zuri u tuđ tanjir, komentariše tuđ život, ili lepi ljudima etiketa. Ne da nema potrebu već nema vremena. Živi sopstveni život.

A tek potezanje nacije i opstanka srpstva. Dobijam blagi napad mučnine kada se između patriotizma i moje materice stavi znak jednakosti.

Tipicno izbegavanje osecaja krivice jer je drugi kriv. To pokazuje poslednja recenica, kao i veliki stepen sebicnosti. Negativnom kvalifikacijom ne mozes odbraniti hedonizam. Promasila si temu. Ovde je rec o porodici, a ne karijeri. Opet ocigledna iskrivljenost pogleda na zivot.

Sta da ti kazem jer dovoljno ti je tesko sto si ti.

Liberalizam jede svoju decu i ubija nevine.

Njena zadnja recenica vezuje naciju i radjanje - gde je ti osecaj krivice "jer je drugi kriv" i "veliki stepen sebicnosti"?

Ti mislis da je hedonizam sto neko nece da ima decu, ako ne moze da im obezbedi dobre uslove za zivot?

Njena zadnja recenica vezuje naciju i radjanje - gde je ti osecaj krivice "jer je drugi kriv" i "veliki stepen sebicnosti"?

Ti mislis da je hedonizam sto neko nece da ima decu, ako ne moze da im obezbedi dobre uslove za zivot?

Sva sreca da moji roditelji nisu tako razmisljali jer se ne bih rodio pre nego sto su napunili 43 godine zivota. A mozda i nikad jer je to previse kasno. Na opste lupetanje doticne gospodje stvarno nisam imao vremena da odgovorim. Tacnije nemam vremena na gubljenje. Koristi mantre pri pisanju.

Zahvalan sam i dedi, pradedi, cukundedi, babi, prababi, cukunbabi... Jer nisu cekali da se steknu uslovi da bi imali decu.

Treba radjati decu zbog:

- podmladjivanja nacije,
- zaloga za penziju i socijalno,
- da bi imali lekare?

Kakvo lupetanje.

Reci mi molim te, u toj tvojoj prici/argumentaciji, kako "prolaze" srbin i srpkinja koji odu u inostranstvo i imaju 10-oro dece i nikada se niko od njih ne vrati u Srbiju i ne da ni centa za istu...

Ko je pominjao 10-oro djece i iseljenike? Tebi je to možda i glupo ali je činjenica i da je dovoljan broj mladih ljudi zalog za kvalitetan život ljudi u tzv trećem dobu.

I još nešto, kako volim kada se na ovakvim temama sjate moralisti i čistunci svih uzrasta i dezena (i pod obavezno muškog pola) pa krenu sa "Žena je za sve kriva" tiradom.
Veličaju porodicu, zaboravljajući da u porodici postoje i mama i tata i da nije samo ženina dužnost da brine o deci.
Protiv su abortusa a onda osvanu na temi o piluli za dan posle ili se izjašnjavaju protiv kondoma.
Smatraju abortus ubistvom ali ne plaćaju alimentaciju "jer će ***** sve da potroši na šminku i odeću".
Veliki su Srbi i pravoslavci a u Bibliju se razumeju kao slon u astrofiziku, dok im je patriotizam pretvoriti ženu u inkubator.
Ako ćete da spašavate srpstvo od izumiranje, nemojte preko naših materica. Rađajte decu sami.

Zato sa takvima nema sta argumentovano da se raspravlja. Nego samo na mrs u tri lepe.

Zaista mi ponekad nisu jasni ljudi koji pokusavaju argumentovano da raspravljaju sa takvim ljudskim kreaturama?

Ko je pominjao 10-oro djece i iseljenike? Tebi je to možda i glupo ali je činjenica i da je dovoljan broj mladih ljudi zalog za kvalitetan život ljudi u tzv trećem dobu.

evo ga opet :lol: jeste i u pravu si, ali pre toga treba tim mladim ljudima obezbediti uslove da rade i zaradjuju, a toga ovde nema... ne mogu penzije i socijalna primanja biti pristojna ukoliko trecina radno sposobnog stanovnistva cuci na zavodu za nezaposlene a druga trecina radi na crno... nije to posledica nesklapanja brakova i neradjanja dece, nego uzrok.

evo ga opet :lol: jeste i u pravu si, ali pre toga treba tim mladim ljudima obezbediti uslove da rade i zaradjuju, a toga ovde nema... ne mogu penzije i socijalna primanja biti pristojna ukoliko trecina radno sposobnog stanovnistva cuci na zavodu za nezaposlene a druga trecina radi na crno... nije to posledica nesklapanja brakova i neradjanja dece, nego uzrok.

Zahvalan sam i dedi, pradedi, cukundedi, babi, prababi, cukunbabi... Jer nisu cekali da se steknu uslovi da bi imali decu.

to smo ukapirali, nego pitanje je jesu li ucinili uslugu covecanstvu a tu vec nisi dovoljno objetktivan da odgovoris a nezahvalno je da mi ostali tupimo o tome jer te, jel te, ne znamo licno... for all we know you could be the worst god's creature that ever walked the earth... a to vazi i za svakog od nas, tako da je u najmanju ruku glupo navoditi svoj primer kao argument u nekoj raspravi

to smo ukapirali, nego pitanje je jesu li ucinili uslugu covecanstvu a tu vec nisi dovoljno objetktivan da odgovoris a nezahvalno je da mi ostali tupimo o tome jer te, jel te, ne znamo licno... for all we know you could be the worst god's creature that ever walked the earth... a to vazi i za svakog od nas, tako da je u najmanju ruku glupo navoditi svoj primer kao argument u nekoj raspravi

Moj primer? Tako su razmisljali 99% cukundeda i cukunbaba, pa sve do nasih. Zanimljivo je kako se uvek pocne od najgoreg o nekome. To pokazuje nedostatak argumenata. Prvo ocrni, ponizi pa mu odgovori. Ccc!

Sva sreca da moji roditelji nisu tako razmisljali jer se ne bih rodio pre nego sto su napunili 43 godine zivota. A mozda i nikad jer je to previse kasno. Na opste lupetanje doticne gospodje stvarno nisam imao vremena da odgovorim. Tacnije nemam vremena na gubljenje. Koristi mantre pri pisanju.

Mi im nismo zahvalni.

Ja sam ih spominjao. Upotrebi malo glavu kada citas: nisi odgovorio na pitanje.

Dovoljan broj mladih ljudi nije dovoljan "zalog" - jer ako roditelji nemaju uslova da ih iskoluju - onda ce da rade slabo placene poslove - onda po barem dva osnova slabo pune budzet (na osnovu svog dohotka i na osnovu svoje platezne moci) i penzioni fond (opet na osnovu slabog dohotka).

Moj primer? Tako su razmisljali 99% cukundeda i cukunbaba, pa sve do nasih. Zanimljivo je kako se uvek pocne od najgoreg o nekome. To pokazuje nedostatak argumenata. Prvo ocrni, ponizi pa mu odgovori. Ccc!

u tom se slucaju izvinjavam jer ne znam na lepsi nacin da saopstim nekome da lupeta kao otvoren prozor... al jedno smem da garantujem, kad bismo znali unapred sta nas ceka i kakve monstrume mozemo da izrodimo npr, pametni bi se zamislili a ostali bi nastavili da se razmnozavaju

u tom se slucaju izvinjavam jer ne znam na lepsi nacin da saopstim nekome da lupeta kao otvoren prozor... al jedno smem da garantujem, kad bismo znali unapred sta nas ceka i kakve monstrume mozemo da izrodimo npr, pametni bi se zamislili a ostali bi nastavili da se razmnozavaju

Lupetanje kao otvoren prozor predstavlja ponovo nedostatak argumenata, pa je ponovo potrebno omalozavati sagovornika. Monstrumi se ne radjaju, vec se stvaraju. Treba da procitate nesto iz razvojne psihologije. Mogu da vam preporucim nesto.

Ali sve u svemu potvrdjujete ono sto sam rekao. Hedonizam kod zena im je toliko zamaglio um, da razmisljaju samo kroz potrebe, kalkulantski, a srce im je tamo negde daleko. Zato se porodica raspada.

a jel postoji neko zlo na ovom svetu koje nije poteklo od zena?! :lol:
ako postoji valjan argument za to tvoje zahvaljivanje precima ja cu ga rado upotrebiti, al se bojim da je to nemoguca misija :lol:
nego na celu tu situaciju moze i da se gleda iz drugog ugla, npr iz ovog, da se na ovim prostorima konacno pocela planirati takva jedna bitna stvar kao sto je porodica, da parovi gledaju malo unapred, da pravljenje dece vise nije bogom dana sreca vec odgovornost prema drugom ljudskom bicu... a roditeljstvo je upravo to, odgovornost... a vrhunac neodgovornosti je radjanje dece kojoj ne mozes obezbediti one osnovne uslove
i ne, ne raspada se porodica, raspao se patrijarhat i to je ono sto smeta i ne odgovara tradicionalistima i konzervativcima... a onda se pojavljuju novi termini egoizam, hedonizam, emancipacija, feminizam, shovinizam i hiljadita u nizu tema u kojima je zena prikazna kao azdaja sa sedam glava... :zzzz: promenite plocu s vremena na vreme

Ima u ovome istine.

a od kad je hedonizam postao zenska kategorija? ocigledno nisam u toku... kad su to muskarci sebi uskratili uzivanje, majku mu?! :dontunderstand: nekad ste se zenili pre vojske, da se osigurate, da ima ko da vas ceka, sad pre tridesete ni ne pomisljate na zenidbu, da se izivite i izludite pa onda zena, deca, porodica... jel to nije proracunato i sebicno, gde je tu srce?!

a od kad je hedonizam postao zenska kategorija? ocigledno nisam u toku... kad su to muskarci sebi uskratili uzivanje, majku mu?! :dontunderstand: nekad ste se zenili pre vojske, da se osigurate, da ima ko da vas ceka, sad pre tridesete ni ne pomisljate na zenidbu, da se izivite i izludite pa onda zena, deca, porodica... jel to nije proracunato i sebicno, gde je tu srce?!

Nije rezervisan samo za zene, to nigde nisam ni tvrdio. Ono sto je definitivno tacno i sto se da primetiti je da su se zene (generalno) promenile. Uz uticaj medija, pre svega. Promenili su se i muskarci, i danas umesto pravih muskaraca imas brdo metroseksualnih spodoba, koji peglaju kosu i stoje pred ogledalom dva i po sata (nabijem ih na onu stvar usput, sve te moderne idiote).

Ovo za kasnu zenidbu tj. za nikakvu zenidbu: pa tu pricu vise furaju zene. Tipicno je ono "da bih imala decu, nije mi potreban ni muz ni bark" i slicno baljezganje. Sa druge strane primetim dosta ocajnih muskaraca, koji ne mogu naci nekog za brak. Tu naravno igraju jos neke druge bitne stvari ulogu (finansije itd.), da ne bude da je citavo zlo opet krenulo od zena. :lol:

Vojska? Pa to sto danasnji klinci tu sluze, to se ne moze nazvati vojska. Neka pitaju svoje oceve i dede sta je vojska. Ali i ovde neke druge stvari igraju ulogu. Pre smo imali vojsku cetvrtu po jacini u Evropi, bili smo neko moodo. Posle raspada SFRJ to je cirkus, nista vise.

ti bre nisi u toku... nema vise vojske ovde... ako bas neki otje pa otje, puste ga :lol: al nema sluzenja
ja bre ne znam o cemu vi pricate... mozda se granica pomerila za par godina tj, oko tridesete da budem fer, ali ja ne pamtim da je nekad bilo vise svadbi, a tek trudnica, svaka druga trudna... al to je neko moje opazanje i ne mora da znaci da je realno
promenile su se prilike pre svega... ne mozes ocekivati da se mladi odlucuju na brak kad nemaju posao, a sve su prilike da ga nece ni naci u skorije vreme... kako stvarati porodicu, od cega, od vazduha?! :dontunderstand:

ti bre nisi u toku... nema vise vojske ovde... ako bas neki otje pa otje, puste ga :lol: al nema sluzenja
ja bre ne znam o cemu vi pricate... mozda se granica pomerila za par godina tj, oko tridesete da budem fer, ali ja ne pamtim da je nekad bilo vise svadbi, a tek trudnica, svaka druga trudna... al to je neko moje opazanje i ne mora da znaci da je realno
promenile su se prilike pre svega... ne mozes ocekivati da se mladi odlucuju na brak kad nemaju posao, a sve su prilike da ga nece ni naci u skorije vreme... kako stvarati porodicu, od cega, od vazduha?! :dontunderstand:

Pa sad nema, a do skoro je postojala, ali je bila smesna.
Ne pricamo o stvaranju braka, uslovima za isti itd., nego o rasturanju i raspadu istog (to je tema inace) :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back