Nikola_04
Početnik
- Poruka
- 30
Da li je moguće raskrtiti se iz pravoslavne crkve?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem.moguće je ako nisi član te organizacije
Moguce je.Da li je moguće raskrtiti se iz pravoslavne crkve?
Da li je moguće raskrtiti se iz pravoslavne crkve?
Ovo sto cu ti reci vazi ne samo za pravoslavnu nego i za katolicku kao i za sve ostale protestantske verske zajednice:Da li je moguće raskrtiti se iz pravoslavne crkve?
Mit.Čula sam pre par godina za tzv. " Raskrštenicu". Ne znam jel stvarna ili mit.
Не постоји тако нешто, тј. такав документ је нечији плод маште.Čula sam pre par godina za tzv. " Raskrštenicu". Ne znam jel stvarna ili mit.
Не важи за поједине заједнице као што су Јеховини сведоци. Не пуштају све заједнице баш лако своје чланове.Ovo sto cu ti reci vazi ne samo za pravoslavnu nego i za katolicku kao i za sve ostale protestantske verske zajednice:
Niko te silom ne moze drzati da budes nihov clan,vodili te oni administrativno ili ne kao clan zajednice.
Dakle jednostavno ne ides kod njih i to je to,ti si tvoje zavrsio.
E sad sto se tice onog pojma "raskrstiti se" mislim da si ga pogresno formulisao jer takvo nesto ne postoji ...Naime,covek se treba krstiti svojevoljno,kada bude svesan svog duhovnog stanja,pokajati se za svoje grehe i ujedno promeniti svoj stil zivota da bi bio u skladu sa Bozjim zapovestima.
To znaci postati hriscanin i to znaci biti vernik u skladu sa Biblijskim standardima. E sad ako li kojim slucajem,ne dao Bog,odlucis da odustanes od tog zivotnog stila i vratis se na onaj put po kojim si koracao pre krstenja,onda tvoje krstenje jednostavno gubi svoj efekat i znacaj uopste i ti automatski postajes jedan od ostalih nevernika koji "koracaju zemljom"...to ne znaci automatski da su takvi ljudi izuzetno losi,"vakvi il takvi" ( jer ima puno njih koji su po svojim duhovnim strandardima cak i bolji od nekih koji se samo deklarisu za hriscanima) ali oni jednostavno nisu hriscani.
...ako li nekad u zivotu odlucis se opet vratiti putevima Gospodnjim i postati hriscanin onda se , bar po meni, trebas pokajati i opet krstiti...ovo zadnje je moje licno uverenje na osnovu globalnog istrazivanja Svetog Pisma u vezi toga kako covek ustaje ukoliko padne duboko u "grehovnog blata"zivota ( ovim ne mislim na uobicajene grehe koje se desavaju svakom hriscaninu koji se bori na dnevnoj osnovi kako bi pravilno izgradjivao svoj hriscanski karakter ).
Stvarna je, ja je imam ali je nezvanicna.Čula sam pre par godina za tzv. " Raskrštenicu". Ne znam jel stvarna ili mit.
Nemam dovoljno relevantnih podataka da bih ovo mogao komentirati,mozda je bolje da nam pojasne sami JS-ci...Не важи за поједине заједнице као што су Јеховини сведоци. Не пуштају све заједнице баш лако своје чланове.
Hajde ne izmisljaj.Не важи за поједине заједнице као што су Јеховини сведоци. Не пуштају све заједнице баш лако своје чланове.
Није.Samo kazes da vise ne zelis da budes lako je.
izvini to crkva zagovaraНије.
Објасните човеку да ће горети у паклу, па се онда ником не излази.
trazila si ispis iz crkve pa znas?Hajde ne izmisljaj.
Nikoga niko ne drzi vezanog.
Samo kazes da vise ne zelis da budes lako je.
Nego crkva tesko nekoga ispisuje.
Ali to je i nebitno pred Bogom onog trenutka kada neko trazi ispis iz crkve pred Bogom je to ucinjeno.
Значи вечни живот је забранити контакт са бившим чланом ? Чланови породице више не разговарају са бившим чланом. И онда би неко својевољно излазио ?izvini to crkva zagovara
a mi ne verujemo da pakao postoji
Jer prema Bibliji izvorna rec je sheol ili hades koje znace grob
Mi verujemo u vecni zivot![]()
Cudilo bi me da si ista razumeo kako trebaЗначи вечни живот је
to je normalno kod JS ko zeli da postane JS trazi ispis iz crkvetrazila si ispis iz crkve pa znas?
Biser je da vređaš ovako čoveka i da mu potpuno neosnovano učitavaš da mu smeta Biblija.Cudilo bi me da si ista razumeo kako treba
Uozbilji se
a To sto ti smeta Biblija je tek biser
zanima me dokle ces seckati tudje postove zamisljajuci da tako drugi deo posta ne postojito je normalno kod JS ko zeli da postane JS trazi ispis iz crkve
ja nisam imala potrebe
sta te jos zanima o meni![]()