Raskrštenje

A sto se sada ti mesas u nesto sto ne znas?

@ tema

Ne postoji "rskrstenica", ti si upisan u knjige kao krsten i to se ne moze izbrisati, ali tvoja je volja sta ces dalje da odaberes u zivotu, samo znaj da nije svaki izbor na korist.
Pazi ja se mesam a drugi ne
pa ti se mesas
Pisem jer znam.
JS koj isu pre bili u drugoj crkvi rade ispis iz crkve ako zele da se krste kao JS
to je normalno.
Odgovorila sam decku da zna kako se to radi.
Radi se ispis iz crkve. i to je to.

Moze se ispisati iz crkve.
Eto ti ne znas.

Pazi ja se mesam a drugi ne
pa ti se mesas
Pisem jer znam.
JS koj isu pre bili u drugoj crkvi rade ispis iz crkve ako zele da se krste kao JS
to je normalno.
Odgovorila sam decku da zna kako se to radi.
Radi se ispis iz crkve. i to je to.

Moze se ispisati iz crkve.
Eto ti ne znas.
Ne radi se.

Zet mojih prijatelja je hteo da se posto poto "ispise iz Crkve" gde je kao beba bio krsten, jer je postao "ubedjeni ateista" i to u Beogradu, i rekli su mu da ne moze tacnije da to ne postoji, nego da jednostavno u skladu sa svojim "novim" uverenjima ne mora da dolazi u crkvu i da bi to bilo to.

Ne radi se.

Zet mojih prijatelja je hteo da se posto poto "ispise iz Crkve" gde je kao beba bio krsten, jer je postao "ubedjeni ateista" i to u Beogradu, i rekli su mu da ne moze tacnije da to ne postoji, nego da jednostavno u skladu sa svojim "novim" uverenjima ne mora da dolazi u crkvu i da bi to bilo to.
Pa ok to je njegovo iskustvo
Iskustvo Js je drugacije.
Treba zahtevati ispis.

Jevandjelje po Luki, 15 glava.
Screenshot 2023-03-05 at 01-51-02 Biblija - Evanđelje po Luki - 15 poglavlje.png

https://www.hacbg.org/biblijahac2/biblija.php?K=42&G=15

Pa evo slikaj neciju "ispisnicu" da potkrepis te tvrdnje (naravno bez licnih podataka), ako je to istina.

Nego, ko zna ko je tebi dao tu "ispisnicu"....

Bez Crkve nema spasenja, Arijana, tako da, budi srecna sto te nisu ispisali.
Pa jeste ja sam u pravoj crkvi koja zastupa Boga.
Imam spasenje ne brini.
Nisam ja rekla da je meni data ispisnica nego da JS to rade koji su bili u nekoj drugoj crkvi

Cudilo bi me da si ista razumeo kako treba :aha:
Uozbilji se
a To sto ti smeta Biblija je tek biser
Разумео сам добро, али ти избегаваш одговор.
Фалсификовали сте Библију али то је друга тема. Мени Библија не смета, помешала си нешто.
Those who leave the faith are called "apostates" and are "disfellowshipped", a term for formal expulsion and shunning, where members are "prohibited from talking, and even from saying 'hello' to them", according to Ohmyjw.
In one situation where an elder started to lose his faith and challenge the group, he said they allegedly denounced him and spread gossip about him, pressuring him "so much he jumped into a river and killed himself".
https://www.independent.co.uk/news/...religious-group-what-is-it-like-a7214966.html

Nisi razumeo.
Ne znas ni da je Biblija jedna.
Sramota tvoja.
Those who leave the faith are called "apostates" and are "disfellowshipped", a term for formal expulsion and shunning, where members are "prohibited from talking, and even from saying 'hello' to them", according to Ohmyjw.
Nisi razumeo.
Ne znas ni da je Biblija jedna.
Sramota tvoja.
Знам, причали смо пуно о вашим фалсификатима али то није тема. Понижавате људе који хоће да изађу из ваше организације.

ne znas
samo mrznja tvoja izbija
Теби сметају чињенице, не вреди да нападаш саговорника кад аргументе немаш.
"We started to ask questions. Then we encountered first hand what happens when you ask hard questions while being a JW. We got punished in the congregation for that, instead of receiving any answers at all.

"That prompted us to dig deeper and deeper, until we convinced ourselves that this could not be the true religion with all its lies and faults."

Nisam ja rekla da je meni data ispisnica nego da JS to rade koji su bili u nekoj drugoj crkvi
ma, bili, ali u kojoj crkvi?

jel ti kerc i ria i ko sve ne kazu da to nema, nego su falsifikovali sve da bi vam usli u redove i spijunirali vas... ala si ti naivna :hahaha: - zaasto nam ne pokazes neki papir, mora da ima da se nadje bar neka ispisnica iz druge crkve data js ? mislim protestanti mozda daju neki, bilo bi zanimljivo videti i vasu ispisnicu, ako smes da nam pokazes obrazac, bas nas zanima kako izgleda... zlu ne trebalo, heheh

Poslednja izmena:
Понижавате људе који хоће да изађу из ваше организације

Are Former Jehovah's Witnesses Shunned? - AvoidJW.org​

AvoidJW.org
https://avoidjw.org › faq › shunning

Jehovah's Witnesses will consider such a member as “bad association” and so will avoid social contact with them. This is shunning

What is shunning and why is it used? Shunning — known as disfellowship among Jehovah's Witness — is a punishment implemented by a panel of elders and calls on all other members of the congregation to reject the person both socially and emotionally, even if they are a family member.Sep 20, 2016

Jehovah's Witness shunning court case shines spotlight on ...

Back