Раскол цркве

У чему сам погрешио, брате? Укажи ми...

Пре ће бити сестра.
Постоји званична историја која се дотиче и религије, иза које стоје Ватикан, бечка и берлинска школа. Та званична историја пуна је лажи о обмана, нарочито српска историја пре Немањића. Постоји забрањена историја иза које стоје људи којима је стало да се истина сачува, та забрањена историја, управо је забрањена од стране Ватикана, бечке и берлинске школе, да би се сакрила истина о Србима и изворном православљу. Забрањена историја, била је забрањена до пре неких 10 или 15 година. Данас се те књиге могу наћи, ако се потрудиш. Тек када упознаш обе историје и када их упоредиш притом мислећи својом главом и када донесеш сопствени суд, тек онда можеш у расправу са мном о томе. Али да не скрећемо са теме, проблем раскола у СПЦ лежи у екуменизму.:cao:

Problem raskola u SPC ne leži u ekumenizmu,jer postoje i druge vladike koje su protiv ekumenizma,a niko ih ne dira.Problem je što jedna osoba želi da se nametne kao autoritet naspram Sabora.
:aha:
Може бити, не мора да значи...углови посматрања су различити што се тога тиче.
А истина је само једна и треба је сагледати из свих углова, не само из свог, јер у том случају скрећеш у искључивост.

:aha:
Може бити, не мора да значи...углови посматрања су различити што се тога тиче.
А истина је само једна и треба је сагледати из свих углова, не само из свог, јер у том случају скрећеш у искључивост.

тако је мора се узети у обзир апсолутно све да би се избистрило колико толико, догма је догма, истина је негде скривена, а ми треба да се потрудимо да је пронађемо ако је икако могуће. мени је увек чудно било да нам у званичној историји Србија и православље почињу са Немањићима, а пре тога као да нисмо постојали.
мало је споменуто пар кнезова пре њих, а о њима апсолутно не знамо ништа у зв. историји е сад кад су већ имали титулу КНЕЗ, шта онда то треба да значи:think:

ма нешто не штима како треба

тако је мора се узети у обзир апсолутно све да би се избистрило колико толико, догма је догма, истина је негде скривена, а ми треба да се потрудимо да је пронађемо ако је икако могуће. мени је увек чудно било да нам у званичној историји Србија и православље почињу са Немањићима, а пре тога као да нисмо постојали.
мало је споменуто пар кнезова пре њих, а о њима апсолутно не знамо ништа у зв. историји е сад кад су већ имали титулу КНЕЗ, шта онда то треба да значи:think:

ма нешто не штима како треба
Не штима, јер су многи људи инертни и зависни од система (који их обмањује и манипулише њима), толико су зависни да ће се борити за њега и бранити чак и својим животом тај исти систем који од њих прави жртве и незналице. У томе управо и лежи успех тог система. Потребно је буђење...

Не штима, јер су многи људи инертни и зависни од система (који их обмањује и манипулише њима), толико су зависни да ће се борити за њега и бранити чак и својим животом тај исти систем који од њих прави жртве и незналице. У томе управо и лежи успех тог система. Потребно је буђење...

па шта ћеш кад историју пише победник
рецимо бој на Косову
ако се неварам, у званичној српској историји ми смо ту битку изгубили, а у турској историји ми смо ту битку добили.
мало је то забрињавајуће

Back