Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
А шта је то за вас раскол?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je kad se ziloti podele na pravoverne i pravopravoverne.А шта је то за вас раскол?
to je kad se ziloti podele na pravoverne i pravopravoverne.
ne znaš kome bi pre poverovao![]()
А шта је то за вас раскол?
To je kada svako juri za svojom pameću a niko ne haje za istinom.
To je kada svako juri za svojom pameću a niko ne haje za istinom.
Raskol je kada se odvoji jedan deo vernog naroda zajedno sa klirom.To je kanonsko a ne dogmatsko pitanje.
A istina je?![]()
Svako ima neku svoju utripovanu istinu
Pravu niko ne zna niti ce je znati 100%
Ма све је то проблем тога што има много партија,па нема ни у верским питањима јасне слике.
А каноско догматски је то дали се неко одвојио од јеретика или од православног,.
Tačno.Samo što odluku o odvajanju ne može da donese grupica vernika sa još par klirika.U istoriji su postojali tzv."razbojnički sabori" i njihove odluke je ispravljao samo drugi Sabor.
По чему неможе?А колико ја знам монах уколико м у је игуман јеретик има пуно право да напусти манастир.
Po tome što u Crkvi ne vlada anarhija već ustaljen poredak.
Na osnovu čega si zaključio da može da napusti manastir?
Просто што је по једном канону не сећам се тачно ком то дозвљено.А и сећам се једног од цитата који је Владан поставио у ком јеедан од Светих отаца хвали одвајање верних од јеретика.
Po tome što u Crkvi ne vlada anarhija već ustaljen poredak.
Na osnovu čega si zaključio da može da napusti manastir?
Pa na osnovu toga što je samson i sam napustio manastir (zilotski)....iako ne znam razlog.![]()
Pa na osnovu toga što je samson i sam napustio manastir (zilotski)....iako ne znam razlog.![]()
Оди ти у манастир,али се прво крсти.Па ћеш знати.Samsone,šta je bilo pa da si pobegao iz manastira?![]()
...i ne videh kanon koji monahu dozvoljava da samovoljno napusti manastir?![]()
Znači nema odgovora?
Ok,čekam.Samo nemoj da te čekam do Eshatona.![]()