Рашка или Санџак?

Који назив користите?

• Рашка

• Санџак

• Нешто треће

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ја Санџак. Не зато што волим потурице већ зато што је та реч одомаћена у Златиборском крају. А и какве везе има. Колико пута у току дана сви ми кажемо "бурек, капија, чаршав, баклава" итд. Немој да смо слични Хрватима и муслиманима.

RaSa, na čelu Rasim.
Šalim se i veze sa politikom nemam, bre... Mada... :think:
Moj dr kaže da su u Sandžaku najbolji ljudi, i u Kučima, i u Loznici... svuda gde je bio, sve najbolji ljudi-njemu. I ja mu verujem.
Rašku ne pomenu nijednom za sve ove godine! Izgleda da je u Rašku razočaran.
I ja sam, realno.
666
555-333

Sandzak. Turci su nam prepisali tu oblast,navodi se u sporazumu oblast Sandzak ,koji ce biti deo Srbije ,izuzev onog mesta Sastavci koje je bio imanje uticajnog age i uslo u sastav Bosne,iako sa ove strane Lima.Naravno Srbija se slozila.
Ajde da dokažeš teoriju o “dobrovoljnom prepisivanju” da te ne bi smo smatrali za politički korektnog lažovčinu.

Sandzak. Turci su nam prepisali tu oblast,navodi se u sporazumu oblast Sandzak ,koji ce biti deo Srbije ,izuzev onog mesta Sastavci koje je bio imanje uticajnog age i uslo u sastav Bosne,iako sa ove strane Lima.Naravno Srbija se slozila.
Još jednom, pozivamo te da dokumentuješ svoju tvrdnju da su nam “Turci prepisali tu oblast”, inače ćemo posumnjati da iz samo sebi znanih razloga svesno lažeš i pokušavaš da obmanjuješ okolo.

Još jednom, uvid u neki dokument koji bi potvrđivao ad hoc teoriju?

P.S. Turska kapitulacija posle Prvog balkanskog rata nije nikakvo “prepisivanje te oblasti”, ili bi ti samo da nekako konstruišeš povod za neke nove podele Srbije?

Back