Рашка или Санџак?

Који назив користите?

• Рашка

• Санџак

• Нешто треће

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
А шта ћемо са два милиона Албанаца на Косову који неће да живе у Србији? Да их пвотевамо пвеко Пвоклетија, како ономад 1998. године са скупштинске говорнице рече твој идол који је измислио "Рашки управни округ" и придодао му шумадијски град Краљево да (цитирам) "муслимани више не буду већина у Санџаку"?

Ајде бре немој да ме више цитираш и да ми више досађујеш са глупостима.
Шта си тражио, то си и добио. Сада када си проваљен да не знаш ништа и да само причаш неистину и провоцираш, крећеш да нападаш друге.

Можеш овде да се понашаш тако како се понашаш само зато што модератор не ради свој посао и што ти дозвољава да настављаш са таквим понашањем.

Пропало ти је Османско царство. Пропашће и ово сада, шта год било.

Много веће и јаче државе су нестале са лица земље.
Само да те, онако узгред, обавестим да Санџак није једини топоним за који ми Србијанци у свакодневном говору користимо "турску" реч. И Чачак је исто "турски" назив; пре доласка Османлијског поретка звао се Градац. Турског порекла је и назив Куршумлија који се пре Османлија звао Бела црква, и да ти сада не набрајам све "турске" топониме у Србији. Али знаш шта, ми смо у 19. веку направили своју државу, и стога нисмо искомплексирани нити оптерећени "турцима," ми смо ОДАВНО своји на своме и не сметају нам "турски" називи.

Poslednja izmena:
Шта си тражио, то си и добио. Сада када си проваљен да не знаш ништа и да само причаш неистину и провоцираш, крећеш да нападаш друге.

Можеш овде да се понашаш тако како се понашаш само зато што модератор не ради свој посао и што ти дозвољава да настављаш са таквим понашањем.
Аха важи ...

Sandžak predstavlja oblast koja je podeljena između Srbije i Crne Gore, ako neko kaže da je trenutno u Sandžaku može dobiti pitanje na primer "a u kom delu, u Srbiji ili u Crnoj Gori". Mislim da je pravilnije reći "u Raškoj" ili preciznije u tačno kijem gradu.

Sandžak predstavlja oblast koja je podeljena između Srbije i Crne Gore, ako neko kaže da je trenutno u Sandžaku može dobiti pitanje na primer "a u kom delu, u Srbiji ili u Crnoj Gori". Mislim da je pravilnije reći "u Raškoj" ili preciznije u tačno kijem gradu.
Ovo jedino.

Srbi jednostavno ne koriste Raska osim kad kontriraju muslimanima, dok Sandzak muslimani koriste da bi nervirali Srbe ili ga Srbi koriste da bi se sprdali sa muslimanima.

Само да те, онако узгред, обавестим да Санџак није једини топоним за који ми Србијанци у свакодневном говору користимо "турску" реч. И Чачак је исто "турски" назив; пре доласка Османлијског поретка звао се Градац. Турског порекла је и назив Куршумлија који се пре Османлија звао Бела црква, и да ти сада не набрајам све "турске" топониме у Србији. Али знаш шта, ми смо у 19. веку направили своју државу, и стога нисмо искомплексирани нити оптерећени "турцима," ми смо ОДАВНО своји на своме и не сметају нам "турски" називи.
Mi Bošnjaci misliš?

Ovo jedino.

Srbi jednostavno ne koriste Raska osim kad kontriraju muslimanima, dok Sandzak muslimani koriste da bi nervirali Srbe ili ga Srbi koriste da bi se sprdali sa muslimanima.
А истина је заправо да ми Србијанци, значи право органски Срби, о 'муслиманима' из Санџака уопште не размишљамо у таквим релацијама да им било шта "контрирамо" везано за топониме; 'муслиманима' су оптерећени ови што су се довукли изБосне и који шире мржњу коју су са собом донели.

Ти си тај који је оптерећен Шешељом, а не други. Сваки дан га помињеш и импутираш другима да га подржавају и да следе његове идеје.

300 пута си до сада банован због свог понашања.

Ти си тај који је оптерећен Шешељом, а не други.
Сада си вероватно члан Zavijetnika, али види се да ти је при срцу "идеологија" Сарајевског Хрвата dr. Vjekoslava Šešelja.

1722092705455.png

1722092857354.png

1722092918870.png

Poslednja izmena:

Back