RASIZAM...

• Začetnik teme Začetnik teme Marge
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Средила,хвала на помоћи,Нисам ни обратила пажњу.И није дракоје већ даркоје сада се ти исправи
:wink:

darkoje:
Расизам је за идиоте,не постоји добри или лоши народи већ само добри или лоши људи .Свако ко сматра да су други гори од њега је болестан .Могуће је да таквим људима је потребно лечење, Само тотални кретен може сматрати себе расистом.Дали ти људи имају срца и душе,да мрзе некога само зато што је друге вере и нације.Ја сам ортодоксна хришћанка и једноставно не могу да разумем мржњу који неки људи гаје према муслиманима,католицима и протестантима и такође према припадницима других нација.Такође сам и мајка 3 деце и увек размишљам да ако ја будам мрзела некога да тај са пуним правом може то исто да ради и мојој деци .ЉУДИ ПРЕВИШЕ ЈЕ МРЖЊЕ У ОВОМЕ СВЕТУ ПРУЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА И МАЛО ЉУБАВИ
Ko je rekao da smo mi protiv muslimana, katolika i protestanta? Baš naprotiv, ja sam apsolutno protiv verske mržnje, ona je potpuno primitivna. Ravnopravno poštujem sve religije, bavio sam njihovim istraživanjem. Pogotovo muslimani, oni još jedini mogu da spasu normalan svet, jer su oni jedini u potpunosti svesni židovske pretnje i zapadnog cionizma.
Sa druge strane, ja sam i protiv potpune mržnje, zato što je nasilna.

Аха, значи, ти си само против Јевреја? А зашто?
Мислим, колико Јевреја познајеш и чиме те они угоржавају?

Црнци ти не сметају?
А Словени?
А Роми?

Шта је то за тебе ''нормалан свет''? И зашто мислиш да би оно што ти видиш као ''нормално'' морало да буде нормално за цео свет?

Каква је то ''делимична мржња'' и по чему се она разликује од ''потпуне мржње''?

Да ли си свестан да је свака мржња (била она потпуна или делимична) израз слабости и страха?

У чему се разликује ''ја сам католик па мрзим простестанта'', ''ја сам белац и мрзим црнца'', ''ја сам партизановац па мрзим звездаша'', ''ја сам Хрват па мрзим Србина'' и ''ја сам Немац па мрзим Јевреја''????

Да ли је иједна од тих мржњи икада ишта добро донела свету?

И да ли је иакда нешто добро донела ономе који мрзи?

Ponosna sam sto sam belac.
Bila bih ponosna i da sam crnac! :D

Da li se TOLIKO plasimo onoga sto je drugacije da se moramo braniti mrznjom?!

Imperativ novog doba jew / hrliti u susret promenama i drugacijem :P (ako to znaci pohrliti u zagrljaj crncu...sto da ne :lol: )

Licno nisam rasista... ali poznajem dosta ljudi koji jesi i ne shvatam njihovu mrznju... Neko rece da je to primitivno pa se i ja prikljucujem tome...

Rasizam u Srba ce uvek biti prisutan i cini mi se da se prenosi sa kolena na koleno... Kako kod nas tako i u Hrvatskoj ili Bosni ... mrznja se vrti u krug...

Juce sam cula da u Hrvatskoj na takmicenju ne znam tacno kako se zove ... nisu hteli da podignu nasu zastavu jer bi onda napravili veci problem nego sto vec jeste, i da kad pricaju to rade tise jer nas akcenat tu bas ne vole...nasa ekspedicija se naravno pobunila, ali nista nisu time dobili... uzas ...

e to sa rasistima ybt...
milsila sam danas dok sam jela đevrek ( :lol: ) o tome KAKO GOD DAMN UKLJUČITI ZAOSTALE DRUŠTVENE GRUPE u opšto tok i društveni život, rečju, kako uticati na njih, pozitivno (ne zato što gajim nežnu sklonost prema primitivizmu nego zato jer odbacivanje i izolacija prosto - ne vode nikuda).
I palo mi je na pamet ono sa ponavljačima i Romima u OŠ....ako bismo svi bili dobri prema tim pojedincima, možda bi većina ipak preovaldala? :D Znači, strpljivo, lagano, daš im da priđu blizu i da se kultivišu....uključiš ih u aktivnosti i pojačaš nadzor. Pošto je nizak stepen poverenja, objašnjavaš do besvesti dok ne popadaju i ne predaju se. :lol:
Aha, da, važno im je i razbiti formacije....suptilnim, ne-invazivnim tehnikama.

a?
:D

btw. granice u stvari ne postoje. One su tu da izazovu vaše predrasude. Mislite o tome, potrudite se da prevaziđete old school koncepte, evoluirajte pobogu...!!!

U toku je globalizacija bez presedana :D

Ja mogu da razumem snobizam, ili mrznju prema nekoj drustvenoj klasi... pa da kazes recimo da mrzis radnike jer su mahom nepismeni i nemaju higijenske navike. Medjutim da mi neko kaze da mrzi nekog zbog boje koze to ne razumem. Rasizam kontam samo kao mrznju prema drugoj rasi. Dakle ako ja mrzim Hrvate ja nisam rasista... tada sam sovinista... a ako mrzim Siptare onda jesam rasista jer oni nisu belci :D

Tako da ako pricamo o Siptarima ja jesam rasista a ako pricamo o ostatku planete onda sam liberal koji postuje sva moguca gradjanska prava.

Samim tim je jako tesko reci da li je neko rasista ili ne. Uopsteno ko god izrazi neki jasam iskljuciv tvrdoglav stav o necemu je delimicno imbecil i otezalog mozga. Jer sve je sivo :D Tome nas je jos Cica Gorio naucio.

Niko nije savrsen.. niko nije los i niko nije dobar. Tako da prestanete sa proseravanjem. :D

Poz

Zasto... pa ne mogu reci da ih volim.. to znaci da imam odredjenu dozu mrznje prema njima.. ne znam zasto... ali nebitno je.. bitno je da svi oni ovde koji laprdaju o nekim tolerancijama i o nekim ravnopravnostima samo lupetaju i nesvesno ili svesno lazu... :D

Eto slusam Betty kako kaki nesto o Romima... sad ja treba da se prljam tako sto cu da im prilazim kako bi se oni MOZDA za pedeset generacija kultivisali... ma zabole me bre...

Ah koliko proseravanja...

Upravo tako a ti jesi ! :) Zar zaista mislis da ce iko poverovati da se iza tog tvog tolerantnog forumskog nika ne krije nacisticki monstrum... a sto je jos gore mozda i latentni naci monstrum ??

Mislis da si najbolji i operisan od svega necivilizovanog? Mislis da si majstor demokratije? Mislis da si strucnjak za gradjanska prava... a uz to i borac za ista??

Ne kenjaj... Da ti se usele dva Kineza u stanu iznad prvi bi izvadio pusku i proterao ih...

Sve to vase kenjanje je jednako americkom CNN-u koji se proserava sa demokratijom i postovanjem razlicitosti sve dok to ne treba da se sprovede u njihovoj kuci a videli smo kako oni to rade kod kuce

E podsecas me na CNN... pun si shita... i ne zamaraj narod glupostima u koje ti niko nece poverovati... bolje leci svoju patolosku lazljivost i neiskrenost.

Au, Frozen, koji govor! Koje zaključivanje! Fascinantno, majke mi. :lol:

Poštenije bi bilo da lepo priznaš da gajiš predrasude (i da nisi ''operisan od necivilizovanosti'', kako već kažeš, mada si to indirektno priznao).

meni je uvek "zanimljivo" kada vidim clanove neo-fasistickih organizacija,bilo gde u svetu a spec.kod nas.
ok,ljudi se druze,imaju neku zanimaciju i cilj ali kada se pogleda kako propagiraju "kukaste krstice" onda im sve padne u vodu...nekako mi se cini da im se njihov ideoloski lider ne bi obradovao kada bi cuo da su srbi-pa makar bili i beli...ipak su sloveni,a on ih nesto i ne voli...tj,voleo-covek je pokojnik.
.
.
.
biti rasista u 21 veku je ekvivalent zagovaranju geocentricnog sistema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back