- Poruka
- 660
Tacno tako... ali samim time ja nisam ni rasista niti anti rasista.. A ja samo kazem da mi se ide u klozet od crno-belih ljudi. Ljudi koji toboz imaju cvrsto izgradjen stav o svemu i svacemu a narocito o necemu u sta se ni najmanje ne razumeju. Kapiras?Marge:Ej, bre, Frozen, niko te ne tera da volis Albance ili Rome ili bilo koga! Ali to sto ih ne volis ne znaci da treba da ih mrzis!!!
I sad ovde imamo izmisljanje tople vode kako je rasizam nazadan i kako je normalno biti liberalno i gradjanski orijentisan.
A ja samo zelim da istaknem da je sivilo jedina prava istina. Da smo svi mi pomalo i demokrate i socijalisti i monarhisti i rasisti i filantropi bla bla bla.
I jako me iritira kad neko po forumu prosipa ideje koje ga karakterisu kao jako odmerenog i sabranog coveka... kao nekog ko je zaista i sustinski dobar... A takvih je polovina postova... a svi znamo da je covek bilo koje rase u sustini kvaran i halapljiv... da nije takav ne bi nikada ni napredovala ljudska civilizacija... jer pohlepa je najucestaliji pogonski tocak za napredak.
I onda dodjem tako na keu temu gde citam raznorazne covekoljupce ... u stvari me najvise nervira njihovo licemerje koje iskazuju neverovatnim iscudjavanjem prema svakoj kako oni kazu "nazadnoj" ideji. Da ne govorim o imenima kojima se rasisti na ovoj temi nazivaju.
A odakle nama pravo da sudimo da li je rasizam ispravan ili ne. Teorija o slobodnom i liberalnom drustvu je plasirana upravo od najvecih zapadnih sila koje su bile najveci istorijski tlacitelji malih naroda
Zasto neki americki indijanac ne bi recimo imao pravo da bude rasista? ja ne vidim ni jedan jedini razlog.. Ista stvar je i sa latinoamerickim indijancima koji su u milionima umirali od gladi u rudnicima srebra koje su osnivali Spanci i Portugalci.
Oh boze !!! Pa zar to nije upravo naveden razlog za opravdanje rasizma? I to antibelackog?
To je ispravno razmisljanje I sad na to moje zdravo razmisljanje ... tj razmisljanje sa bar iole ukljucenim mozgom treba da se nadoveze petnaest postova raznoraznih dokonih baba koje eto samo procitaju temu i onda prospu u postu neko opste liberalno prihvaceno misljenje... nadajuci se da ce dobiti nekoliko postova potvrde i tako nahraniti svoju sitnu dusu i sujetu.
Smesno..
Rasizam kao i sve druge drustvene pojave moze biti i dobar i los.. Dakle kao i sve ostalo i kao i svi mi on je siv... A meni je zao sto nekog mrzi da ukljuci mozak pa da malo sire, realnije, i sa analizom pridje problemu.
E sad da bar pola ovoga sto sam rekao nekom udje u glavu bilo bi fenomenalno !!!
Значи, не могу рећи да мрзим Шиптаре, јер то није тачно. Да им мрзим, мрзела би их све редом.