RASIZAM...

• Začetnik teme Začetnik teme Marge
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marge:
Ej, bre, Frozen, niko te ne tera da volis Albance ili Rome ili bilo koga! Ali to sto ih ne volis ne znaci da treba da ih mrzis!!!
Tacno tako... ali samim time ja nisam ni rasista niti anti rasista.. A ja samo kazem da mi se ide u klozet od crno-belih ljudi. Ljudi koji toboz imaju cvrsto izgradjen stav o svemu i svacemu a narocito o necemu u sta se ni najmanje ne razumeju. Kapiras?

I sad ovde imamo izmisljanje tople vode kako je rasizam nazadan i kako je normalno biti liberalno i gradjanski orijentisan.

A ja samo zelim da istaknem da je sivilo jedina prava istina. Da smo svi mi pomalo i demokrate i socijalisti i monarhisti i rasisti i filantropi bla bla bla.

I jako me iritira kad neko po forumu prosipa ideje koje ga karakterisu kao jako odmerenog i sabranog coveka... kao nekog ko je zaista i sustinski dobar... A takvih je polovina postova... a svi znamo da je covek bilo koje rase u sustini kvaran i halapljiv... da nije takav ne bi nikada ni napredovala ljudska civilizacija... jer pohlepa je najucestaliji pogonski tocak za napredak.

I onda dodjem tako na keu temu gde citam raznorazne covekoljupce ... u stvari me najvise nervira njihovo licemerje koje iskazuju neverovatnim iscudjavanjem prema svakoj kako oni kazu "nazadnoj" ideji. Da ne govorim o imenima kojima se rasisti na ovoj temi nazivaju.

A odakle nama pravo da sudimo da li je rasizam ispravan ili ne. Teorija o slobodnom i liberalnom drustvu je plasirana upravo od najvecih zapadnih sila koje su bile najveci istorijski tlacitelji malih naroda

Zasto neki americki indijanac ne bi recimo imao pravo da bude rasista? ja ne vidim ni jedan jedini razlog.. Ista stvar je i sa latinoamerickim indijancima koji su u milionima umirali od gladi u rudnicima srebra koje su osnivali Spanci i Portugalci.

Oh boze !!! Pa zar to nije upravo naveden razlog za opravdanje rasizma? I to antibelackog?

To je ispravno razmisljanje I sad na to moje zdravo razmisljanje ... tj razmisljanje sa bar iole ukljucenim mozgom treba da se nadoveze petnaest postova raznoraznih dokonih baba koje eto samo procitaju temu i onda prospu u postu neko opste liberalno prihvaceno misljenje... nadajuci se da ce dobiti nekoliko postova potvrde i tako nahraniti svoju sitnu dusu i sujetu.

Smesno..

Rasizam kao i sve druge drustvene pojave moze biti i dobar i los.. Dakle kao i sve ostalo i kao i svi mi on je siv... A meni je zao sto nekog mrzi da ukljuci mozak pa da malo sire, realnije, i sa analizom pridje problemu.

E sad da bar pola ovoga sto sam rekao nekom udje u glavu bilo bi fenomenalno !!! :D :D :D

Prema istraživanju britanske humanitarne organizacije Oksfam, 24 odsto romske dece u Srbiji nikada nije pilo mleko i jelo mlečne proizvode.
Prema istraživanju Oksfama, čiji deo prenosi nedeljnik "Vreme" u najnovijem broju, romska deca su "šest puta češće pothranjena" nego druga deca u Srbiji.

I sad ja treba da se brinem za narod kojem je draze da kupi sebi kutiju cigareta nego JEDNOM U ZIVOTU litru mleka detetu ccc

Zasto neki americki indijanac ne bi recimo imao pravo da bude rasista? ja ne vidim ni jedan jedini razlog.. Ista stvar je i sa latinoamerickim indijancima koji su u milionima umirali od gladi u rudnicima srebra koje su osnivali Spanci i Portugalci.

Oh boze !!! Pa zar to nije upravo naveden razlog za opravdanje rasizma? I to antibelackog?

Знаш зашто? Зато што је ту онда на делу ЗАМЕНА ТЕЗА!
Конкретног Индијанца експлоатише конкретан белац, или конкретна група белаца окупљена око заједничког интереса. Значи, он може да мрзи те људе зашто што му раде то и то, али пребацујући своју мржњу на СВЕ белце, чак и оне који немају никаве везе са његовим лошим стањем и његовом патњом, то је онда амнестирање конкретних криваца зарад опште кривице. Њега не угрожавају сви белци на свету, него политика или интерес одређене групе људи. Ако би свој без искалио на њима, добро би учинио, али пошто најчешће то не може, искаљивање беса на недужним људима који са кривцима имају заједничко само боју коже, националност, шта год.... То је замена теза и врло је лоше за све!

Прича ''мрзим Шиптаре'':
- познајем неколико Шиптара и немам ни једног јединог разлога да их мрзим, људи су рођени као Шиптари као што сам ја рођена као Српкиња, нити су криви нити заслужни због тога... :arrow: Значи, не могу рећи да мрзим Шиптаре, јер то није тачно. Да им мрзим, мрзела би их све редом.
- осећам да ме урожава шиптарска политика на Косову, угрожава опстанак моје државе, угрожава ме економски (кроз све оно што нам се издешавало последњих пар деценија) :arrow: Значи, смета ми политика коју воде представници тог народа, сметају ми злочинци који су починили злочине, сметају они који ме угрожавају, али они ми не сметају због боје коже, очију, нације или језика којим говоре, угрожавају ме само СВОЈИМ ОДНОСОМ ПРЕМА МЕНИ, и то опет не сви, него само они представници тог народа који то чине!

Hellen:
Иначе, ко жели, може увек да нађе разлоге за све....нарочито ако је маштовит...

Tacno.. a ako postoje razlozi to znaci da su obe strane u pravu... dakle i rasisti i anti rasisti... na kraju krajeva sukob dva misljenja ne bi ni postojao da svako nije u necemu u pravu. Sto znaci da je sve sivo.. i da je najpametnije ne trtljati mnogo nego delovanjem u realnom zivotu nasotjati da se nama prikladnije misljenje i prihvati.

A mudroseri koji po forumu laprdaju o liberazlizmu a na ulici prave face kad vide cigana kad iskace iz kontejnera bolje da se ni ne javljaju. Licemeri....

ко би свој без искалио на њима, добро би учинио, али пошто најчешће то не може, искаљивање беса на недужним људима
A to je opet a la CNN propaganda !! Ko je bre neduzan?? Oni milioni belaca koji imaju vecinu u SAD (kad smo je vec uzeli za primer) koji na izborima upravo glasaju za TAJ sistem merila? Mislis li da su za nacisticke zlocine Nemacke u II SR krivi samo aktivni nacisti? Zar nije svaki nemacki gradjanin pa cak i onaj koji nikad nije ni mrava zgazio KRIV!!! Zar nije upravo ta mirna srednja klasa nemacke dovela Hitlera izborima na vlast?? Ne stoji li iza svake drzavne aktivnosti birac... vecinski???

Potpuno ti je pogresno razmisljanje... Treba da znas da je 99,99% belaca juznih drzava SAD okorelo u rasizmu... Da nije Martin Luter King nikada ne bi bio bitna licnost... to nije bio drzavni vec narodni rasizam a jak je i danas...

Kazem uzeli smo SAD i Indijance za primer... ne govorimo o njima nego o rasizmu uopste.. Mislis li da opstenacionalna mrznja ALbanaca prema Srbima na Kosmetu nije dovoljan razlog da im uzvratimo istom merom? Ili mozda treba gandijevski da sedimo i cekamo da nas potamane !!

Moje misljenje je da me zabole ko me mrzi a ko ne... a ja imam zabavnijih stvari od mrznje da radim... Ali ako neko mrzi sa razlogom a on uvek kako kazes postoji onda ga ne treba pljuvati... Mrznja , ljubav.. sve su to ljudska osecanja..

познајем неколико Шиптара и немам ни једног јединог разлога да их мрзим
Te price su prototipske .. vec me polako nerviras... Mislim poznajes ti da ne kazem sta... ti sad poznajes Siptare i kao oni su ok i kao nenormalno je rzeti ceo narod ako nam samo pojedinci misle zlo... treba ceniti ljude po karakteru a ne rasi i naciji... Interesantno je da svi vazda kenjaju tu istu pricu... a niko je se ne pridrzava u realno zivotu... naravno ti ces reci da se pridrzavas svog misljenja i u realnosti hahaha... bez veze... zasto govoris nesto sto uopste nije primereno nasem podneblju... Mislim pogledaj najsredjeniju drzavu na svetu Svedsku... da li znas koliki su oni rasisti!!! pa kad su Svedjani rasisti ne vidim zasto se ti sad pravis pametna.. Da nisi pametnija od SVedjana??

осећам да ме урожава шиптарска политика на Косову, угрожава опстанак моје државе, угрожава ме економски (кроз све оно што нам се издешавало последњих пар деценија)
Eto :confused: A ko je proizveo takvu politiku...? Pa ogromna vecina siptarskih glasaca... Da nije antisrpska mrznja opstenacionalna bila razvijena oni nikada ne bi uspeli toliko vojnicki i politicki da se organizuju pa da okupiraju deo srpske teritorije... Ali to je za tebe nebitno.. bitno je da ih ti sve razumes.. ne volis ih ali ni ne mrzis.. i zelis im sve najbolje koje ocekujes da i oni tebi pozele... Zbog takvih nacija moze samo da nestane a ne da opstane...

али они ми не сметају због боје коже
Pa dobro... ni meni generalno.. zabole me za njih i jedva cekam da se odcepe... ali ne vidim odakle ti pravo ili bilo kome da branite nekome da ih mrzi... pogotovo kada je to apsolutno opravdano...

Ma meni je samo pun ***** NVO-vskog, kandicevskog proseravanja s jedne strane i hipijevskog sirenja ljubavi s druge strane... i likova koji mi prosipaju finocu kao da smo mi svi retardirani pa sad dosao neko da nas nauci nas divljake iz dzungle sta je to.

Tacno.. a ako postoje razlozi to znaci da su obe strane u pravu... dakle i rasisti i anti rasisti... na kraju krajeva sukob dva misljenja ne bi ni postojao da svako nije u necemu u pravu.

Нисам рекла да постоје разлози за то, него да их свако може наћи, ако жели...што не значи да су то објективни разлози...(најчешће и нису)....

A to je opet a la CNN propaganda !! Ko je bre neduzan?? Oni milioni belaca koji imaju vecinu u SAD (kad smo je vec uzeli za primer) koji na izborima upravo glasaju za TAJ sistem merila? Mislis li da su za nacisticke zlocine Nemacke u II SR krivi samo aktivni nacisti? Zar nije svaki nemacki gradjanin pa cak i onaj koji nikad nije ni mrava zgazio KRIV!!! Zar nije upravo ta mirna srednja klasa nemacke dovela Hitlera izborima na vlast?? Ne stoji li iza svake drzavne aktivnosti birac... vecinski???

Извини, да ли си ти био Милошевићев гласач и присталица? Ако ниси, ако си се, рецимо, свих 15 година колико си могао борио против Милошевићеве политике, гласао против њега и дизао свој глас против њега кад год си могао, учествовао у демонстрацијама, борио се речју и длеом....да ли би пристао да неко дође и, рецимо, побије ти децу, силује ти жену а тебе убије зато што си Србин, а ''КРИВ СИ иако ни мрава ниси згазио''??? Да ли би био спреман да испашташ лично само јер си припадник средње класе која је Милошевића довела на власт? Да ли си спреман да лично сносиш одговорност, ту ''већинску'', ни крив ни дужан?

Mislis li da opstenacionalna mrznja ALbanaca prema Srbima na Kosmetu nije dovoljan razlog da im uzvratimo istom merom? Ili mozda treba gandijevski da sedimo i cekamo da nas potamane !!

Па шта чекаш? Зашто си овде? Зашто ниси у Зубином Потоку, зашто ниси у Дечанима?

Најлакше је просипати пароле и подгревати предрасуде!

Te price su prototipske .. vec me polako nerviras... Mislim poznajes ti da ne kazem sta... ti sad poznajes Siptare i kao oni su ok i kao nenormalno je rzeti ceo narod ako nam samo pojedinci misle zlo... treba ceniti ljude po karakteru a ne rasi i nacijiInteresantno je da svi vazda kenjaju tu istu pricu... a niko je se ne pridrzava u realno zivotu... naravno ti ces reci da se pridrzavas svog misljenja i u realnosti hahaha... bez veze... zasto govoris nesto sto uopste nije primereno nasem podneblju... Mislim pogledaj najsredjeniju drzavu na svetu Svedsku... da li znas koliki su oni rasisti!!! pa kad su Svedjani rasisti ne vidim zasto se ti sad pravis pametna.. Da nisi pametnija od SVedjana??

Значи, требало би да из места узмем пушку и одем да убијем своју другарицу, само зато што се презива Бериша??? Или је довољно само да почнем да је мрзим? Шта ми препоручујеш?
Ако нам мржња не донесе шведски стандард, ништа друго нас неће спасти!

Eto A ko je proizveo takvu politiku...? Pa ogromna vecina siptarskih glasaca... Da nije antisrpska mrznja opstenacionalna bila razvijena oni nikada ne bi uspeli toliko vojnicki i politicki da se organizuju pa da okupiraju deo srpske teritorije... Ali to je za tebe nebitno.. bitno je da ih ti sve razumes.. ne volis ih ali ni ne mrzis.. i zelis im sve najbolje koje ocekujes da i oni tebi pozele... Zbog takvih nacija moze samo da nestane a ne da opstane...
Прочитај шта сам написала!!!! Нигде нисам споменула да желим све најбоље СВИМ припадницима албанске националности...само је тешко прочитати шта пише када си заслепљен......лакше је учитавати нешто што не пише...
Pa dobro... ni meni generalno.. zabole me za njih i jedva cekam da se odcepe... ali ne vidim odakle ti pravo ili bilo kome da branite nekome da ih mrzi... pogotovo kada je to apsolutno opravdano...

Ma meni je samo pun ***** NVO-vskog, kandicevskog proseravanja s jedne strane i hipijevskog sirenja ljubavi s druge strane... i likova koji mi prosipaju finocu kao da smo mi svi retardirani pa sad dosao neko da nas nauci nas divljake iz dzungle sta je to.

Хммм....до сада су ме на Форуму обично нападали да сам националиста, ''ћириличар''...чак и радикал....сад испадох следбеник Наташе Кандић.....

Него, реци ти нама, шта предлажеш? Шта си ти учинио за спас српства од оваквих кандићеваца као што сам ја?
Добро, ето, почећемо да мрзимо СВЕ Шиптаре, СВЕ Амере, СВЕ црнце, СВЕ Јевреје, СВЕ Немце, СВЕ Мађаре, СВЕ Цигане, СВЕ Кинезе....и шта ћемо с тим?
Хоће ли нам бити лакше и боље???

difrent from others...:
npr ja sam antifa u RL.
niti volim siptare,niti ih mrzim.jeste da mrzim puno pojedinaca ali to nije zbog nacije ili vere.
mozda ti u rl nesmes da se izjasnis kao nacionalista pa se pravis hrabar na forumu..:roll:

Upravo sam ja rekao da me zabole za siptare i politiku i upravo sam ja napljuvao one koji izrazavaju bilo kakav extreman stav bilo anti bilo pro rasisticki. A mozda si ti poremecen pa ne citas postove koje komentarises :D

Hellen:
Џаба, ја сам плавуша ....па нисам баш сконтала о каквим херојима причаш.....
Ma vidis da je decko pogubljen .. s obzirom kako izgleda nije ni cudo :D

Inace gledam forumulu jedan pa cu tvoj post prokomentarisati kasnije... ti zasluzujes vise paznje od ovoga ... :D :D

Inace se generalno slazem na prvi pogled... Treba samo razjasniti neke stavove...

Inace dodjem posle :D

Inace inaceeeeeeeeeeeeeeeeeee........

@Frozen74

Evo ti konkretnog primera za to da covek, cak iako je najokoreliji sovinista i rasista, moze da ispadne nesto potpuno suprotno samo koriscenem delica mozga.
Dakle, pre Drugog sv. rata, jedan Hrvat je studirao negde u Bosni i ziveo u porodici jednog svestenika kao podstanar. Porodica tog svestenika ga je izdrzavala i ponasali su se prema njemu kao prema sinu. Kada je poceo rat, taj Hrvat je postao ustasa, i to onaj najgori, "Crnokosuljas". Naravno, vise nije ziveo u toj porodici.
Medjutim, jednom je ta porodica stradala bas od strane ustatsa-svi muskarci su ubijeni ,a zene i deca odvedeni u Jasenovac. E onda je taj lik uradio jednu stvar kojom je pokazao da je covek-kada je cuo da se porodica kod koje je ziveo nalazi u Jasenovcu, otisao je tamo, potplatio cuvare da cute, izvukao te ljude napolje, i platio nekome da ih odveze u Srbiju...

Nemoj da mislis da sam ovo izmislila, prica je istinita, a ja poznajem unuku tog svestenika!

Ovo je bilo cisto da vidis da nikada ne treba biti iskljuciv, kao sto je rekla Helen-da bi ona mozda, kada bi trazmisljala na isti nacin kao i ti, trebalo da ubije svoju drugaricu samo zato sto se preziva Berisa!

Mozda, ali je makar pokazao da nije bas iskljuciv po tom pitanju...
Evo, na primer, da opet izbije rat u Bosni ili Hrvatskoj kao 90-tih, i da tebe mobilisu i posalju na ratiste, da li bi ubio svog prijatelja Muslimana ili Hrvata, samo zato sto je na neprijateljskoj strani??? Mislim, stvar je vrlo slicna ovoj prethodnoj...

Marge:
Evo, na primer, da opet izbije rat u Bosni ili Hrvatskoj kao 90-tih, i da tebe mobilisu i posalju na ratiste, da li bi ubio svog prijatelja Muslimana ili Hrvata, samo zato sto je na neprijateljskoj strani??? Mislim, stvar je vrlo slicna ovoj prethodnoj...

Ima raznih!
Npr. meni su '91 ubili na najsvirepiji nacin tetku i tecu u Gospicu!
Ubio ih je prvi komsija, koji ima je cuvao prethodnih 20 godina kucu, kad god bi negde krenuli!
Iza njih su ostale dve cerke, koje su ostale zive sticajem okolnosti!
Sta mislis, mogu li njih dve biti ravnodusne prema Hrvatima?
Mogu li Jevreji biti ravnodusni prema Nemcima....?
Napisala sam na samom pocetku, cini mi se post br, 2, ''Rasizam-idiotizam'' i zaista tako mislim, ali, covek kao pojedinac moze biti podstaknut razlicitim dogadjajima i nepravdama mu ucinjenim i na bazi toga graditi sliku o drugim ljudima, nacijama, rasama...!
Sto je svakako pogresno, ali emocije su cudo!
E sad, ja zaista ne mogu razumeti one rasisticke fore tipa" mrzim Crnce", a nije ih ni video uzivo!
To je vec domen psihopatologije!

Evo, na primer, da opet izbije rat u Bosni ili Hrvatskoj kao 90-tih, i da tebe mobilisu i posalju na ratiste, da li bi ubio svog prijatelja Muslimana ili Hrvata, samo zato sto je na neprijateljskoj strani???

Чекајте, једно је убити у рату, када је ''или он или ја'', када сте припадници зараћених војски...а друго је из чиста мира убити некога САМО ЗАТО ШТО ЈЕ ДРУГЕ РАСЕ (нације, вере) и без икаквог другог разлога!

Marge:

Marge ne da ne bih ubio ikoga nego bih istovremeno dezertirao i to na vreme.. Pa nisam budala valjda da upucavam ljude zbog politike ili nekih debila nacionalistickih ?!?!?!

ja u takvu situaciju nikada ne bih dospeo.

Hellen:
Чекајте, једно је убити у рату, када је ''или он или ја'', када сте припадници зараћених војски...а друго је из чиста мира убити некога САМО ЗАТО ШТО ЈЕ ДРУГЕ РАСЕ (нације, вере) и без икаквог другог разлога!

Bez dobrog razloga, osecati prema nekome mrznju, slazem se, cista je ludost!
O ubijanju nema govora, izuzev u ''boldovanoj'' situaciji!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back