Rapidshare i drugi

Razlika je znachajna za one koji ozbiljno skidaju sa rapidshare-a, pre svega, free user nema maksimalnu brzinu downloada tokom celog dana, jer od podne pa sve do ponoci brzina se smanjuje i do bednih 25 kb/s...druga po mom mishljenju bitna razlika je shto nema chekanja od minut i po za skidanje jednog fajla, jer za ukupno vreme koje bih chekao kao free user, ja bih na premiumu mogao da skinem jedan chitav film...dalje, prekinuti download se moze nastaviti, a moguce je i download-ovanje vishe fajlova istovremeno. Naravno, sve ovo ne zanima nekoga, ko internet koristi samo za counter i chat, pa povremeno skine po neku pesmu, ili nekim chudom film...Takvi stvarno ne bi smeli da govore o razlici izmedju free i premium account-a. Uplatite 700 dinara za dva meseca interneta, ne znate da nadjete ni link za download, a *****te o rapidshare-u...

Hm. Ja imam premium ona 512 i veruj mi da ga nisam dobio na poklon ne bi mi paklo na pamet da ga uplacujem. Sve te povoljnosti koje si naveo nisu dovoljne da se zezas sa dodatnim placanjem naloga. Pre ovoga sam koristio free i jedina razlika je u brzini. Ali kod Euneta ti ionako pada protok popodne, tako da ja i ovako imam oko 30 kb protok u popodnevnim satima.

I nije toliko problem u 700 dinara, ali kada treba da se razmislaj o placanjima to je prevelika cena. Razmisljam o struji, fixnom telefonu, mobilnom, internetu, komunalijama, zgradnoj struji i spremacici, rati kredita, vrtic za malog, pa mi jos samo fali da razmisljam o placanju rapidshare... ma ne pada mi na pamet.

Hm. Ja imam premium ona 512 i veruj mi da ga nisam dobio na poklon ne bi mi paklo na pamet da ga uplacujem. Sve te povoljnosti koje si naveo nisu dovoljne da se zezas sa dodatnim placanjem naloga. Pre ovoga sam koristio free i jedina razlika je u brzini. Ali kod Euneta ti ionako pada protok popodne, tako da ja i ovako imam oko 30 kb protok u popodnevnim satima.

Pa to ti je do cenjenog Euneta, onda...Drugo, ti ochigledno ne shvatash da ja hocu da kazem, da onaj ko ne skida sa neta i ne treba da uzima premium, jednostavno mu ne treba, i ne moze da zna u chemu je prednost...

I nije toliko problem u 700 dinara, ali kada treba da se razmislaj o placanjima to je prevelika cena. Razmisljam o struji, fixnom telefonu, mobilnom, internetu, komunalijama, zgradnoj struji i spremacici, rati kredita, vrtic za malog, pa mi jos samo fali da razmisljam o placanju rapidshare... ma ne pada mi na pamet.

srpska posla...

Eunet podiže brzinu od 01.11.2008. sa 512 na 768. Neki provajderi su to vec uradili a mislim da je Telekom isto vec uradio. Ocigledno imas protok od 768. To sto mislis da ti je brzo je ok, i taj download bi i meni bio dovoljan a i bice posle 1.11. Ali treba da znas da placas 96 kb u sekundi. Dakle popaj mislim da je rekao da kako god obrnes 20% ti ukradu.

Brate ja placam 1300 din za 512kbps a imam veci protok....Kod telekoma nema vise opcija za 768 ima samo 256kbps 512kbps 1mbps 1.5 mbps

Pa to ti je do cenjenog Euneta, onda...Drugo, ti ochigledno ne shvatash da ja hocu da kazem, da onaj ko ne skida sa neta i ne treba da uzima premium, jednostavno mu ne treba, i ne moze da zna u chemu je prednost...

srpska posla...

E ovde malo preterujes. Pogotovo sa ovim srpska posla. ;)
Ono od sinoc sam precutao ali sad cu ti reci.

Ti poredis informisanost,znanje i pametno trosenje novca sa brojem skinutih fimova sa neta ???
Pa jesi li ti svestan sta pricas??
Kao,onaj ko nije skinuo x filmova za mesec dana ne zna sta je premium.
E,vidis druze moram te razocarati. Pazi ovako,postoji jedna vrlo korisna stvarcica,zove se kalkulator. ;) Ako ne znas sta je to,idi na start->run i tu kucaj calc.exe .
Onda najpostijom matematikom izracunas koliko mozes da skines sa 512kbps a koliko sa 1024,1536 ili vise. Ako je komplikovano onda stvarno moras platiti premium i peske ustanoviti sta nudi. ;)

Dalje,ljudi koji imaju 512kbps protok nemaju ama bas nikakvu potrebu da uplacuju premium jer ne mogu da ostvare vecu brzinu od one koju su platili provajderu a ona je jednaka brzini koju daje rapid free userima.
Ako slucajno pukne veza,nije problem...fajlovi su uglavnom po 100MB i jedan se skine za nekih pola sata.

Ovo sad ozbiljno. Nisam nikada platio premium,a sigurno sam bolje iskoristio svoj protok nego ti. Sa 512 sam skidao po 120-140 GB mesecno kao free user.
Mislim,zasto da platim kada postoji proxy,USD i slicne stvari.
Sada sa 1.5mbps uzecu jedan-dva proksija , tri puta pokrenuti USD , baciti linkove na listu i opet skidati koliko i ti (ako imas 1.5).

Ti placaj uostalom...samo nemoj da mi dolazis sa pricom "ko nije skinuo x filmova nema pojma".
Premium je dobar,isto kao i sex sa nekom zgodnom i iskusnom kurvom ("elitna" :D). A zasto da placas kad je grad prepun riba i veruj mi danas se i klinke satiru,mozes tek misliti sta rade one od 24+ godina. ;)

Poslednja izmena:
Pitanje (ozbiljno):
Da li dolazi do povremenog prekida u downloadu sa rapidshare-e za free usere nakon odredjenog broja Gb.?
Pratim protok (download i upload) putem NET METER-a i vidim da pravi pauzu od recimo 5 - 6 sekundi. Znaci krene pa stane.
Ne znam da li sam dobro objasnio.

----------------
YU Grupa - Kalibar 86

Hm,jasno. Procitao sam negde onako usput da se to desava. Da pravi pauzice,oscilacije u protku malo vece nego sto je normalno. Ali nemam pojma da li je to zbog broja skinutih GB....
Cini mi se da je madona rekla da posle ne znam koliko skinutih mb ili gb nije mogla da skida vise. Resetovala je konekciju tj. promenila IP i radilo je normalno. Ali do sad je to bilo samo kod nje tako.

Zaista ne znam,ali ne bi trebalo da postoji neka blokada posle odredjenog broja skinutih gigabajta, bar ne za free usere.

btw neki fajlovi idu brze,neki sporije...serveri koji su vise optereceni daju malo manje free userima. Mozda je to to...

Znam, citao sam prije par dana Madonnin post. Ona je kao i ja free user.
Koliko sam shvatio, ona ima problem u tome da treba cekati 15 minuta nakon skidanja fajla da bi mogla ponovo da skida.
To moram da radim i ja. Znaci i pored cekanja, subjektivan osjecaj je da rapidshare namjerno pravi otezano downloadovanje fajlova. Zato i pitam jer je taj osjecaj subjektivan a nisam pitao nikoga ko prati upload/dowload pa samim tim ima potpuniju sliku u vezi problema.

----------------
YU Grupa - Neko Mi Treba

Vidi,moze da bude...na neki nacin i jeste da rapid namerno otezava download free userima. Samim tim sto neki fajlovi idu brze neki sporije.
To je ono sto sam ja primetio.

Cekanje od 15 minuta nisam imao jos od onih maca i kuca...ili tako nesto...uglavnom davno.

E sad ne pitah madonu kakvu je poruku dobijala kad pokusa da skine nesto. Da nije mozda prekinula download a server to jos nije shvatio pa je ostala tamo kao duh...nesto slicno kao na irc serverima kad izadjes pa probas da se vratis... U takvim situacijama izbaci poruku da vec skidas nesto i da treba da sacekas. Ali posto retko prekidas download retko se i to desava.

Uglavnom bas cu ovih dana da obratim paznju. Vec nocas cu skidati nesto,pa cu izlistati sutra log file da vidim kojom brzinom je islo,koliko je cekanje izmedju download-a i tako to...pa cu da javim. ;)

Evo nesto.
Fajl je 150MB , link je cenzurisan , a ako nekom treba radi provere brzine koju sam ja ostvario moze dobiti na pp. ;) Napominjem da sam skidao kao free user. ;)

USD log:

28.10.2008 02:54:06 Parsing networks links...
28.10.2008 02:54:06 1. Found network <Level(3) #2>, link <http://rs569l32.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 2. Found network <TeliaSonera>, link <http://rs569tl.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 3. Found network <Teleglobe>, link <http://rs569tg.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 4. Found network <GlobalCrossing>, link <http://rs569gc.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 5. Found network <Level(3) #3>, link <http://rs569l33.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 6. Found network <Teleglobe #2>, link <http://rs569tg2.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 7. Found network <Level(3)>, link <http://rs569l3.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 8. Found network <Level(3) #4>, link <http://rs569l34.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 9. Found network <GlobalCrossing #2>, link <http://rs569gc2.rapidshare.com/*************1/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 10. Found network <TeliaSonera #2>, link <http://rs569tl2.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 11. Found network <Deutsche Telekom>, link <http://rs569dt.rapidshare.com/files/*************/0.zip>
28.10.2008 02:54:06 There are 11 networks found.
28.10.2008 02:54:06 NonFavoriteNetworks = <>
28.10.2008 02:54:06 FavoriteNetworks = <>
28.10.2008 02:54:06 Link: http://rs569cg.rapidshare.com/files/*************/0.zip
28.10.2008 02:54:06 Waiting for Download Ticket activation...
28.10.2008 02:54:09 Downloading...
28.10.2008 03:14:11 i File saved to "c:\Downloads\0.zip" (160274855 bytes, average speed 130.33 KB/s)
28.10.2008 03:14:14 i Download complete.

Znaci skidao je prosecnom brzinom 130KB/s. Maksimum je bio 167KB/s sto je zapravo max koji mogu da ostvarim sa ovim paketom,a padao je i na 80KB/s. Uglavnom,prosek je 130KB/s.

Nakon toga ne moze da dobije link...Probao sam iz browsera i prijavio je:
You have reached the download limit for free-users. Would you like more?
Get your own premium account now! Instant download access! Or try again in about 14 minutes.​

Zanimljivo...Nisam skidao par dana nista vece,uglavnom je bilo po par manjih fajlova. Poslednji put sam skidao vecu kolicinu u cetvrtak uvece prosle nedelje.Od 11 uvece, i kad sam ustao oko 10 skinuo je oko 2 GB , koliko je i bilo na listi.

Nista,staro dobro menjanje IP adrese i resen problem.:mrgreen: Ili jedan proxy...pa preko njega da skine nesto dok istekne tih 15 minuta.

Prijatno me iznenadjuje to sto daju mnogo vecu brzinu od one koja je kao limit 500kbps.
Sve u svemu isto je kao i pre. Cekas nekada par minuta izmedju dva download ali zato imas vecu brzinu. ;)

Hvala ti sto si se potrudio.

Cekanje od 15 minuta je okej, ali nakon skinutih nekoliko Gb meni pocne da koci i ako u mozilli kaze da je prosjecna brzina download-a recimo 130Kb/s i da ce fajl biti skinut za 2 minuta ono ga realno prolongira na 5 - 20 minuta.

Megaupload se pokazao najbolje (167kbps non stop bez cekanja) i ako nadjete linkove moja je preporuka da njega vise koristite. A linkova ima samo treba znati gde traziti. ;) Neki forumi su uglavnom orjentisani prema RS , neki prema MU,neki ka easyshare itd...Oni najozbiljniji za jedan fajl nude vise mogucnosti.
Rapidshare.de daje takodje max protok kao MU ali je cekanje izmedju fajlova 70-80 minuta. Znaci mora menjanje IP adrese.
Rapidshare.com , 15 minuta cekanja izmedju fajlova ali samo po nekada,a brizina sto je iznenadjujuce uglavnom max (kod mene 167kbps). Posle skunutih oko 3GB nije bilo zastoja...normalno kao na pocetku.

Ostale cu proveriti kada stignem.

Zasto ovo govorim? Recimo nadjete linkove za megaupload (jedan fajl) za rapidshare (drugi fajl). Ako imate veci protok,jedan skidate iz jednog USD a drugi iz drugog. Program se moze klonirati koliko hocete puta.
Sve mi ovo deluje bolje i pouzdanije od torrenta , a s druge strane veca zavrzlama od kupovine premiuma.
Sustinski,meni je cilj da ponudim resenje (koje ocigledno postoji,kao sto vidite) onima koji ne skidaju cesto nego tek po nekada koji veci fajl ili iz nekih drugih razloga nemaju nameru da uzmu premium. ;)

@cizmice
Pa oni i kazu da je ograniceno na 50kbps , a to sto nekada ide brze to nas oni "caste" :D. Kombinuj...veruj mi da sve sto pstoji na RS postoji i na MU i ostalim slicnim hostihg serverima. Rekoh gore neki forumi su uglavnm za rs neki za mu...itd. ;)
Videcu ovih dana da napravim malu kolekciju linkova pa cu ti baciti na pp. Imam ih u bookmarks-u milion , ali uglavnom razbacani jer vec neko vreme samo dodajem i dodajem..:D. Planiram da to sredim svakako,a nije problem da sherujem sa ostalima tako da cu ti poslati. ;)

Poslednja izmena:
Zshare...ima linkova , a bodango pa mrshavo nekako...:D

Retkost je,u pravu si. Ali solidna zamena je i to kada neko od modova ili admina foruma skupi sve linkove na jednu temu pa ko covek mozes da izaberes. Ako znas za forum verovatno si zapazio lika BigGay. Ima oko 5 terabajta na RS njegovog licnog upload-a , a postuje i rezervne linkove sa svih servera. Ma ljudina od coveka :D

Zshare...ima linkova , a bodango pa mrshavo nekako...:D

Retkost je,u pravu si. Ali solidna zamena je i to kada neko od modova ili admina foruma skupi sve linkove na jednu temu pa ko covek mozes da izaberes. Ako znas za forum verovatno si zapazio lika BigGay. Ima oko 5 terabajta na RS njegovog licnog upload-a , a postuje i rezervne linkove sa svih servera. Ma ljudina od coveka :D

Ja nikad cuo za tog gay-a ...btw.sta on obicno upload-uje

Back