RAMBO PETKOVIC,da ili ne ?

Aha, a u prvoj postavi od nabrojanih igraće ko?
Pojedini igrači koje si nabrojao nisu odigrali nijednu utakmicu za Brazil pa je iluzorno i očekivati da bilo ko od njih i zaigra na svetskom prvenstvu.
Brazil ima suviše dobrih igrača u Evro ligama da bi rizikovao sa domaćim igračima.
To ne znači da njih par neće pozvati na SP ali koliko će se oni tamo naigrati... Živi bili pa videli.

Pa pazi ni Brazil cak vise nema toliko igraca po vrhunskim evropskim klubovima, mislim ima ali svakako ne u onoj meri u kojoj je imao pre 10 godina mozda., a i kad pogledas vecina igraca igra u klubovima koji su zapravo jaki ali ne spadaju bas u sam vrh evropskog fudbala recimo Panatinaikos, Galatasaraj, Spartak Moskva, Volsburg, Hofenhajm...itd, a oni sto igraju bas u vrhunskim velikim klubovima pitanje je koliko su standardni tamo i u kakvoj formi igraju.
Tako da sigurno ce se osloniti i na igrace iz domaceg prvenstva.

Aha, a u prvoj postavi od nabrojanih igraće ko?
Pojedini igrači koje si nabrojao nisu odigrali nijednu utakmicu za Brazil pa je iluzorno i očekivati da bilo ko od njih i zaigra na svetskom prvenstvu.
Brazil ima suviše dobrih igrača u Evro ligama da bi rizikovao sa domaćim igračima.
To ne znači da njih par neće pozvati na SP ali koliko će se oni tamo naigrati... Živi bili pa videli.

Pa nece se naigrati, to je sigurno.
Ali mi nismo ebeni Brazil.

Mi nemamo plejmejkera, realno.
Ako budemo imali problema da se povezemo, odmah ce da rade balonke, a to je kretenska igra.

Neka ga proba u nekoj prijateljskoj.
Ja sam za to da se Rambo ne otpisuje, iako ima 37 godina.

Pa pazi ni Brazil cak vise nema toliko igraca po vrhunskim evropskim klubovima, mislim ima ali svakako ne u onoj meri u kojoj je imao pre 10 godina mozda., a i kad pogledas vecina igraca igra u klubovima koji su zapravo jaki ali ne spadaju bas u sam vrh evropskog fudbala recimo Panatinaikos, Galatasaraj, Spartak Moskva, Volsburg, Hofenhajm...itd, a oni sto igraju bas u vrhunskim velikim klubovima pitanje je koliko su standardni tamo i u kakvoj formi igraju.
Tako da sigurno ce se osloniti i na igrace iz domaceg prvenstva.

-----------------------------Cezar ( Inter)-----------------------------

---Maicon(Inter)---------Lucio(Inter)-------Dani Alves (Barcelona)

-------Felipe Melo(Juventus)-----Gilberto Silva(Panat)

-----------------------------Lucas Leiva(Liverpool)------------------------
---------Kaka(Real Madrid)---------Baptista(Roma)-------------------
-------------------------------------------------------Robinho(Man City)------
-----------------------------Fabiano(Sevilja)--------------------------------

:)
Neka ga proba u nekoj prijateljskoj.
Ja sam za to da se Rambo ne otpisuje, iako ima 37 godina.
Slažem se da ga treba probati.

Ti si napisao kako je dobar za Brazil a ne njihovu ligu...
U prvoj postavi Brazila ne igra niko iz domaće lige, pa ne razumem šta si hteo time da kažeš?
Sve te koje si nabrojao (a ako želiš ja ti mogu jos 5-6 dodati) su fudbaleri na zalasku karijere ili igrači proterani iz boljih evropskih klubova.
Adriano - isteran iz Intera zbog neozbiljnosti, viška kilograma, propuštanja treninga, opijanja
Ronaldo - napustio Milan jer je i pre povrede imao muke da se izbori među startnih 11 a kamoli posle. takođe problemi sa kilogramima
Kleberson - U Mančesteru ništa nije uradio, potom otišao za Tursku pa evo ga u 30im ponovo u Brazilu, došao čovek da se proslavi

Stiče se utisak da starijim igračima i mrcinama očigledno prija brazilski stil igre jer nema toliko trčanja i ne iziskuje toliku fizičku spremnost koliko Evropa.
Raj za sve tehničare. Ali, nažalost, danas se ne igra takav fudbal.

Da je hteo da igra za Brazil Pet bi sigurno dobio sansu.

Sto se tice brazilske lige lepo sam ti naveo primer. Argentina moze da zove igrace iz brazilske lige, a mi ne? Inace i tad je ako se dobro secam bilo pitanje ko ce biti mvp lige. Tevez ili Pet, pa je bio Tevez na kraju. E sad iz ove perspektive, kad pogledamo kako su nasi tamo prosli - mozda je trebalo nesto uciniti na vreme, a ne da ide selektorov sin na SP...

Sto se tice nabrojanih - njih sam pomenuo jer ih svi znaju. Ima tamo jos dobrih igraca koji nisu stari. A Adriano tesko da je star sa 27 godina.

Pises o tome kako niko nikada nije video nijednu utakmicu brazilske lige. A da si pogledao postove na prosloj strani video bi moj opis utakmice iz prethodnog kola, koji nije bio sa youtuba-a vec je arena sport prenosila utakmicu.

Sto se tice trcanja. Naravno da se trci. Pa nece valjda da igraju je tebi ti meni pred 80.000 ljudi. Jedino ako neko ima smrtnu zelju.

Antica niko ne kritikuje, svi mu samo ukazuju na jednog igraca koji je zasluzio sansu. Ne vidim kako to moze da smeta. I kako to moze da pravi losu atmosferu u reprezentaciji.

Ono sto ja vidim da pravi losu atmosferu su izjave reprezentativaca koji su sad negde u nebesima posle prolaska na SP. Tako je Jovanovic pre neki dan izjavio kako su nam samo Spanija, Brazil i Holandija problem, a sa svim ostalim cemo lako. Sa takvim stavom nije iskljuceno da zavrsimo ucesce na SP vec protiv Gane...

Tako je isto bilo i prosli put. Glave u oblacima, sujeta, losi odnosi, krljanje i tuce na treninzima. I onda smo prosli kako smo prosli... Ali Pet nema nikakve veze sa tim. Covek nista ne trazi za sebe (nije on Kezman da se nudi u novinama), vec ako ga se sete-sete. A to nikako da se desi...

To je tim Brazila ?
Ovo mozemo da dobijemo, bez preterivanja.

Doduse, mislim da G.Silva, Leiva i Baptista nece biti prvi izbor selektora.

temu sam otvorio sa namerom da se sazna misljenje sire publike o tome dali je pet za reprezentaciju ili ne ? moje licno misljenje je da jeste , iz vise razloga. .,...vidim da se neki clanovi prihvataju argumenata kao ''brazilska liga slaba itd''....fakat je da bi nas pet imao mesta u bilo kojoj svetskoj selekciji i ligi sa svojim cv i pedigreom ,racunajuci u to i njegove godine.....problem je sto mi imamo naviku da se tvrdoglavo drzimo nekih principa,koje kada ustanovimo pogresnima bi da promenimo , no onda je kasno...sve mi ''dismr'' da ce i ovog puta biti slican epilog.:mrgreen:

Pazi jesu to odlicni igraci sve, ali nisu one prave istinske zvezde, kakve su pre bili recimo Ronaldo, Roberto Carlos, Dunga, Romario, Bebeto i ostali.
Tu je jedino Kaka ono prava zvezda i Ronaldinjo da kazemo (koji ipak ne igra vise na onom nivou od pre 2,3 sezone)

Pazi jesu to odlicni igraci sve, ali nisu one prave istinske zvezde, kakve su pre bili recimo Ronaldo, Roberto Carlos, Dunga, Romario, Bebeto i ostali.
Tu je jedino Kaka ono prava zvezda i Ronaldinjo da kazemo (koji ipak ne igra vise na onom nivou od pre 2,3 sezone)

O tome se i radi.
Brazil je uvek jak, tu nema price, i oni su uvek jedni od favorita, ali ovaj tim nema preobilje vrhunskih igraca kao nekada.

Kad su poslednji put uzeli titulu bili su tu Karlos, Lucio, Kafu(i dalje u dobroj formi), G. Silva(tad igrao u top formi, u Arsenalu), Ronaldinjo, Ronaldo, Rivaldo.
2006 nisu uzeli titulu ali opet prejak tim, okosnica tima je bila ista, pojacana Kakom i Robinjom. Ronaldinjo je takodje bio u top formi.

Nije da podcenjujem ovaj tim Brazila, ali mislim da uz malo srece, ako savladamo strah mozemo da se nosimo sa ovim timom.

U kvalifikacijama, ovaj tim je dobio Argentinu

JULIO CESAR 1
MAICON 2
(C) LUCIO 3
LUISAO 4
FELIPE MELO 5
ANDRE SANTOS 6
(-68') ELANO 7
GILBERTO SILVA 8
(-77') LUIS FABIANO 9
KAKA 10
(-68') ROBINHO 11

Substitute(s)
VICTOR 12
(+68') DANI ALVES 13
MIRANDA 14
LUCAS 15
(+68') RAMIRES 16
JULIO BAPTISTA 17
(+77') ADRIANO 18

Poslednja izmena:
Rambo i zvanicno proglasen za MVP Brazila.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/sport/story/90674/Srbin+najbolji+Brazilac!!.html

Fakti o Rambu
- prema izboru navijača najbolji igrač Vitorije u 20. veku.
- strelac hiljaditog gola u istoriji Fluminenzea (protiv Kruzeira 7. septembra 2005. godine)
- strelac najviše golova iz kornera u istoriji svetskog fudbala
- stanovnik je kuće slavnih na brazilskoj „Marakani"
- 12 trofeja je osvojio kao profesionalni fudbaler
- specijalno za Petkovića „Adidas" je napravio nove kopačke, sa njegovim imenom i grbom Brazila i Srbije. Pored srpskog Ramba iste kopačke imaju još samo Mesi, Adebajor i David Vilja

sticajem okolnosti radim sa dva brazilca /renan i junior da silva/, dobri momci.....i naravno obozavaju fudbal....jedan je totalno lud za palmeiras-om a drugi navijac fluminesea.....pricamo cesto o fudbalu i cudom ne mogu da se nacude kako petkovic nije u reprezentaciji ? pricaju mi da je on u brazilu legenda i da je on jedini koji se mogao pribliziti majstorstvu i umecu jednog zico-a koji je pored romaria najpopularniji igrac brazila svih vremena. ova dvojica momaka koji nisu navijaci flamenga svakako poznaju fudbal i veoma cene petkovica bez obzira sto ih je cesto ''zavijao u crno'' fenomenalnim golovima.....slazu se u jednom....ne bi voleli da petkovica vide na suprotnoj strani u slucaju da srbija igra 2010 na wc , sa njihovim brazilom ;)
pa sad ti vidi....

:think:

Poslednja izmena:
Mislim da bi bilo sasvim ok da bude pozvan na neku prijateljsku pa ako ima prostora i pripreme da odradi sa njima, jeste da su ovi mladi momci izgurali sve sami i da ne bi bilo u redu da neki starter otpadne sada zbog njega, ali imati ovakvog igraca na klupi do 85. minute je neprocenjivo, oduvek nam je falio neko ko ce sa klupe uci u poslednjih 10 minuta i sutnuti bar 5 puta na gol...
Ima iskustvo, kvalitetan sut, ne treba mu puno prostora, ne bi glumeo smekera i trazio vecu minutazu...pravi kec u rukavu!
Sto da ne?

Juce je na RTS-u u Dnevniku predstavljen i film o Rambu, koji ce biti prikazan u maju. Reziser je ponovio Zikovu izjavu da ce Srbija sigurno osvojiti SP - kad su ga pitali kako, zasto - odgovorio je pa kad ima 22 igraca bolja od Ramba. z:lol:

Back