Rafael Nadal

nema tenisa vec neko vreme ("stize" vec za dve nedelje :mrgreen:), al je bilo dosta sitnijih vesti... osim one da je tipsa dobio noleta na egzibicionom turniru u austriji (a koju i ne pomenusmo), ova je jedina koja mi je bila takodje (i josh vishe) zanimljiva:

Teniseri i fudbaleri pomogli obolelim od malarije! (http://www.novakdjokovic.rs/vesti.php?Lang=SR&nav=sljk&IDV=240&nav=sljk)

Sinoć je u Madridu u okviru humanitarne akcije "Oslobodimo svet malarije" odigran spektakularni fudbalski meč između tima Rafaela Nadala i tima Ikera Kasiljasa.

Za obolele od malarije ukupno je prikupljeno oko 250.000 evra, a u meču je učestvovao i naš Novak Đoković, koji je prihvatio poziv Nadala da se priključi ovoj akciji.

Sastav tima Rafaela Nadala činili su:

Rafael Nadal - Teniser
Almudena Sid - Gimnastičarka
Čema Martinse - Trkačica
Sete Hibernau - Moto Gp vozač
Karlos Sastre - Biciklista
Horhe Lorenzo - Moto GP vozač
Markos Sena - Fudbaler
Karlos Sains- Reli vozač
Karlos Moja - Teniser
Raul - Fudbaler
Novak Đoković - Teniser
Samuel Eto'o - Fudbaler

Satav tima Ikera Kasiljasa činili su:

Iker Kasiljas - Fudbaler
Karmen Horda - Vozač Formule 3
Huan Karlos Ferero - Teniser
Dani Sordo - Vozač relija
Santi Cazorla - Fudbaler
Alvaro Bautista Moto Gp 125cc vozač
David Ferer - Teniser
Alberto Kontador - BIciklista
Felisijano Lopes - Teniser
Fernando Alonso - Vozač F1
Fredy Kanute - Fudbaler
Serhio Garsija - Golfer

- Veliko je zadovoljstvo što su se na jednom mestu okupili ovakvi sportisti kako bi podržali jednu humanitarnu akciju. Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo na ovaj način prikupljati sve više novca kako bi ga dali onima kojima je najpotrebniji - rekao je Nadal posle meča.

Opuštenu atmosferu začinili su nastupi muzičkih grupa "La oreha de Van Gog" i "Endi i Lukas".

3 Surface Spaniard

Rafael Nadal joined Jimmy Connors, Mats Wilander and Andre Agassi as the only men to win majors on three different surfaces. Connors won on grass at the 1974 U.S. and Australian Opens in addition to his 1974 and 1982 Wimbledon titles. Connors picked up a major on green clay at the U.S. Open in 1976 and won 3 hard court U.S. Open titles in 1978, 1982, and 1983. Wilander won the French Open on clay in 1982, 1985 and 1988. He won the Australian Open on grass in 1983 and 1984. In 1998, he took the U.S. and Australian Open titles on hard courts. Agassi won Wimbledon in 1992 and the French Open in 1999 to get the grass clay double. His 1994 and 1999 U.S. Open titles along with his 1995, 2000, 2001, and 2003 Australian Open titles came on hard courts. Nadal has won the French Open 4 times in a row. His 2008 Wimbledon title and 2009 Australian Open title add grass and hard courts to the surfaces he has conquered. This is elite company. My gut says he surpasses Agassi, Connors, and Wilander in total Grand Slam titles. I think a case can be made that he has already accomplished more than Wilander. Fellow six time slam winners Stefan Edberg and Boris Becker both trail Nadal in total accomplishments in my unofficial judgment.

http://www.tennis-x.com/xblog/2009-02-02/824.php

Jedan od njih moze biti blizu po broju osvojenih GS, zar ne? ;) Ili ih i prestici, zar ne? ;)

Mada je meni puno vaznija prva recenica teksta ;)

Cinjenica je da i Rafa i Federer svoja imena upisuju u historiju tenisa svako na svoj nacin, jedan ima postignuca koja drugi nema i obratno ;)

Ali jos uvijek je rano za govoriti o onome sto ti potenciras svojom recenicom, zar ne? :D

Tja,i Agasi je pobedio Samprasa 16 puta pa nije bolji teniser :p

Inace,M-M,veliki postovaocu Rafela Nadala,slazem se da Nadal za koju godinu moze biti slicno sto Federer sada,mada ko zna,zeznuto je pricati o tome. Secam se kad sam gledao Lejtona Hjuita,covek je cepao kako je igrao,2 godine je bio prvi i onda,puf,samo jedan veeeeeeeeeliki pad. I vise ga nema ni u Top 20...

A da je Rafa totalna suprotnos Federeru po nacinu igre,jeste,i mozda je upravo to ono sto sve ovo cini mnogo zanimljivim. Jedan je odlican server,odlican na mrezi i veoma dobar sa osnovne linije...Drugi je legenda nad legendama sa osnovne i 3 metra iza osnovne linije,sa cudnim ali dobrim servisom i slabom igrom na mrezi...Dakle,dva razlicita sveta. A opet,obojica toliko dominantni da je to neverovatno. Ko zna,ako ovako nastavi, za 5 godina mozda ce neki drugi Forumasi voditi bitku sa pitanjem ko je najbolji teniser sveta svih vremena,a da se na spisku nadju samo ova dva tenisera :)

Po meni,Nadal da bi usao u Top 5 svih vremena ( za sada ) treba da uzme recimo US Open(mada ne mora) i da osvoji minimum 10 GSova..O Mastersima necu da pricam,tu je vec blizu i Federeru....A ako nikad i ne osvoji US Open,neka pokupi jos koji Roalnd garos i ne mora nista vise!

Za Federera,prica je malo drugacija..On,makar nikad ne uzeo RG,ako uzme jos 2 GSa,po meni,postaje naj,naj,svih vremena! Dobro,po meni to vec jeste,jer je kompletniji igrac od Samprasa...Oni koji su imali srece(kao ja) da gledaju obojicu,razumece ;)

Nadal je pobedio Fedu na njegovoj podlozi, travi a Feda nije uspeo da pobedi Nadala na šljaci. :D Uz to, osvajanje AO je bila primopredaja 1 mesta i novog teniskog kralja, Nadala.

Fedja je pobedio Nadala na sljaci na Mastersu u Hamburgu pre dve godine 2:1(2:6 6:2 6:0). Nije na grend slemu ali ipak se racuna.:per:
A to vezano za primopredaju posle AO bas i ne razumem, ipak Rafa je postao No.1 jos za vreme Olimpiskih igara.

Fedja je pobedio Nadala na sljaci na Mastersu u Hamburgu pre dve godine 2:1(2:6 6:2 6:0). Nije na grend slemu ali ipak se racuna.:per:
A to vezano za primopredaju posle AO bas i ne razumem, ipak Rafa je postao No.1 jos za vreme Olimpiskih igara.

Da, ali ga na Gren slemu nijednom nije dobio. :D:D:D
Komentator je prokomentarisao da je ovaj AO bila prava predaja Fedinog trona Nadalu. Slažem se... :)
I još nešto, mislim da više nema šanse da Feda osvoji bilo koji gren slem ako mu se na putu nađe Nadal.

Ziveo DRUGI najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal i dobro zdravlje mu zelim ;)

Inace,imao sam tu srecu da obojicu gledam,Samprasa i Federera,zato mislim da mogu da kazem da je ovaj drugi kompletniji teniser od prvog..Naravno,ja nisam strucnjak,ali to je moje misljenje :)

Inace,Federer je dobio vise puta Nadala na sljaci,ne samo jednom,ali na GSu ga stvarno nikad na sljaci nije dobio. Licno,mislim da ako se Federer pre svega sredi u glavi,moze da dobije Nadala na GSu...Ali ne na Roalnd Garosu.Na Vimbldonu,ako dodje do njihovog obracuna,verujte mi da cu da ulozim pare na Federera.

Back