Rafael Nadal

Nadalova poruka Đokoviću posle finala Rolan Garosa: Razbio si me u Australiji, sad je bio moj red

Šmekerski gest Španca koji je poželeo sve najbolje Novaku u budućnosti

tan2020-10-111757225670-815x458.jpg

Rafael Nadal je osvojio svoju 13. titulu na Rolan Garosu i ukupno 20. na Grend slemu, čime se izjednačio rekord Rodžera Federera. Nadal je u finalu prikazao furioznu igru i neočekivano lako savladao Novaka Đokovića sa 6:0, 6:2, 7:5.
Posle meča Nadal je imao poruku za Novaka i podsetio da je i on svojevremeno na ovako dominantan način slavio protiv

- Kada se setim šta sam sve prošao tokom karijere zbog povreda, bez mog tima, moje familije, ništa ne bi bilo moguće. Svima želim da pošaljem poruku da smo u jednoj od najtežih kriza, jer zbog ovog virusa koji nas je snašao, želim svima da ostanu pozitivnih misli i da ćemo prevazići sve ovo.
Upitan je o tome što je izjednačio večni rekord Federera, ali je i tada Nadal rekao da je njemu bitniji Rolan Garos od samog rekorda.
- Zaista je teška godina, ali pobediti ovde mi znači sve. To nije trenutak da sada razmišljam od 20. Grend slemu i izjednačenju rekorda Federara, meni je bitno samo da slavim Rolan Garos, on mi znači sve u karijeri, ovde sam proveo najlepše momente u karijeri, veliko hvala svima u publici. Samo igranje ovde je meni velika inspiracija, mnogo lepih emocija imam u vezi sa ovim gradom, nikada neću zaboraviti šta sam sve ovde ostvario - zaključio je šampion Rolan Garosa.

Telegraf

"Nelogično i začuđujuće" je da se mod meša u to šta koji član postavlja, dok god ne krši Pravilnik foruma. :aha:
Ne "mešam" se, samo konstatujem.. recimo ja sam Zvezdaš ali me to ne sprečava da ne navijam za Partizan kad igra u nekim medjunarodnim utakmicama.
Tako ne propuštam da napišem o Rafinim uspjesima ali je sasvim normalno i prirodno da više volim "naše"g Noleta i da ću o njemu više pisati i dati veću pažnju.
Uostalom Nole je ubjedljivo najveći donator na ovim našim prostorima i ne pada mi na pamet da budem bilo čiji "tudji" fan, pogotovo što se radi o vrhunskom teniseru i koji na najbolji, sportski način promoviše ne samo Srbiju nego i skoro sve ostale ex yu države..
Samo konstatujem u svoje ime i ne zamjerim bilo kome da obožava koga hoće ali u tenisu pored Noleta, svi mi sa ovih prostora ako bi navijali za nekog tamo a ne za njega, djeluje po meni malo začudjujuće i nerealno.. to je samo moje mišljenje i ne vidim nešto zlonamjerno u tome.
Znam kako je biti nečiji "fan".. zato draga Kiki, niko ništa ne brani, ne kritikuje, ne pravi problem oko toga.. samo malo čudjenja i nevjerice, ništa posebno, nenormalno i zabrinjavajuće.. :mrgreen:

Ne "mešam" se, samo konstatujem.. recimo ja sam Zvezdaš ali me to ne sprečava da ne navijam za Partizan kad igra u nekim medjunarodnim utakmicama.
Tako ne propuštam da napišem o Rafinim uspjesima ali je sasvim normalno i prirodno da više volim "naše"g Noleta i da ću o njemu više pisati i dati veću pažnju.
Uostalom Nole je ubjedljivo najveći donator na ovim našim prostorima i ne pada mi na pamet da budem bilo čiji "tudji" fan, pogotovo što se radi o vrhunskom teniseru i koji na najbolji, sportski način promoviše ne samo Srbiju nego i skoro sve ostale ex yu države..
Samo konstatujem u svoje ime i ne zamjerim bilo kome da obožava koga hoće ali u tenisu pored Noleta, svi mi sa ovih prostora ako bi navijali za nekog tamo a ne za njega, djeluje po meni malo začudjujuće i nerealno.. to je samo moje mišljenje i ne vidim nešto zlonamjerno u tome.
Znam kako je biti nečiji "fan".. zato draga Kiki, niko ništa ne brani, ne kritikuje, ne pravi problem oko toga.. samo malo čudjenja i nevjerice, ništa posebno, nenormalno i zabrinjavajuće.. :mrgreen:

Neno, kad si napisao prvi post ovde? Kad si postao mod!
Kako to da pre toga nisi "navijao" za Noleta? 🤔

Ovoliko tvoje pisanije na temi RAFAEL NADAL je potpuno nepotrebno a moglo bi se smatrati i spamom.
Idi pa na temi o Đokoviću piši o Nadalu, ako je to OK!???

Nije mi potrebno tvoje odobrenje da navijam za koga želim, znaš?
I nemoj me vređati u svojim komentarima...

Sve je "OKI" ako je pisano u pozitivnom duhu i dobronamjerno.. Rafa i Nole su vezani za tenis i nemoguće je da se totalno razdvajaju po temama, niti je to zabranjeno da se i u temi "Novak Djoković" spominje Rafael Nadal.
Napisao sam da navija ko god hoće za bilo koga tako da tvoje nečije tj moje "odobrenje" ne stoji.
Ako si se u svemu tome našla uvrijedjena, izvinjavam se i neću te ovdje više komentarisati niti pominjati.

Rafael Nadal je posle pobede nad Novakom Đokovićem (3:0) u finalu Rolan Garosa, i osvajanja 13. Kupa muskatera u karijeri, rekao da još nema planove za nastavak sezone
n.n..jpg

Ali, po svemu sudeći neće igrati do kraja sezone. Teniski novinar Stiv Flink veruje da će se Španac odmara do Australijan opena a onda će napasti prvog tenisera sveta.
- Moja pretpostavka je da će odabrati da ne igra do kraja 2020. Istina, turniri u dvorani mu nisu omiljeni, nikada nije osvojio završni masters i bilo bi sjajno kada bi je osvojio u uslovima koji mu ne odgovaraju, ali... Glavni razlog za igranje mastersa u Parizu i ATP finala bilo bi da završi godinu kao prvi. Federer, Đoković i Nadal su to do sada uspevali do sada pet puta, voleo bi sigurno Nadal da to uradi i šesti put, ali zaostaje 1.890 bodova za Đokovićem. Verovatno je da ne može da ga stigne do kraja godine. Zbog toga će verovatno odlučiti da se ne takmiči više u 2020 - rekao je Flink.

ATP je promenio odluku te će "čuvati" bodove tenisera sve do marta što španskom teniseru ne stvara pritisak da mora da igra pre Melburna.

Back